Ntenteras Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Αξίζει η αγορά monitor 120Hz αντί της Dell;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 1440p υπάρχει μόνο ένα μοντέλο 120hz (144hz για την ακρίβεια) με TN Panel, της Asus, το οποίο δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα... 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 προσωπικά δεν θα έπαιρνα πάλι 1080p ακόμα κι αν πήγαινα στο 120hz της Eizo που δεν είναι με TN Panel... https://www.skroutz.gr/s/4083572/Eizo-Foris-FG2421.html 1
Ntenteras Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Οκ ευχαριστώ και εγώ νομίζω πως ήρθε η ώρα για 1440p.
Cowboy Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Για να αξιοποιησεις τα 120Hz χρειαζεται καρτα που να μπορει να βγαλει και 120fps. Οποτε στα 1440p και 4Κ μην το σκεφτεσαι...Επισης (προς το παρον) δεν υπαρχει καποια 120hz οθονη που να εχει αντιστοιχη ποιοτητα εικονας με την U2713HM.Εχω και μια Asus VG278HE (27", 1080p, 144Hz, cheap TN) η οποια μαζευει σκονη απο οταν πηρα την U2713HM.Οταν επαιξα στα 144fps/144Hz με Nvidia Lightboost, εμεινα με ανοιχτο το στομα. Ειναι απιστευτο το ποσο πεντακαθαρα φαινονται τα παντα πανω στην κινηση. Αλλα σε ποιοτητα εικονας-χρωματων, βαθος χρωματος, αντιθεσεις, γωνιες θεασης, ομοιομορφια, αναλυση... η U2713HM απλα την ξεφτιλιζει. Επισης τα 1080p στις 27" ειναι μεγα λαθος! Αφού οι περισσότερες οθόνες είναι 60Hz ποιο είναι το νόημα του να έχουμε παραπάνω από 60 fps στα παιχνίδια; Αυτό δεν έχει νόημα μόνο στις 120Hz οθόνες; Για αυτό έχουμε vsync; Σωστα. Σε μια 60Hz οθονη δεν πρεπει να "δινεις" πανω απο 60fps. Μια 60hz οθονη μπορει να δειξει εως και 60 καρε (frames) το δευτερολεπτο, αν εσυ της δωσεις 70 καρε, τοτε εμφανιζεται tearing και stuttering.Γι αυτο και εχουμε το Vsync, το οποιο συγχρονιζει τα fps που κανει render η καρτα σου, με τo ρυθμο ανανεωσης (Hz) της οθονης σου.
naruto14 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Για να αξιοποιησεις τα 120Hz χρειαζεται καρτα που να μπορει να βγαλει και 120fps. Οποτε στα 1440p και στα 4Κ μην το σκεφτεσαι... Επισης (προς το παρον) δεν υπαρχει καποια 120hz οθονη που να εχει αντιστοιχη ποιοτητα εικονας με την U2713HM. Εχω και μια Asus VG278HE (27", 1080p, 144Hz, cheap TN) η οποια μαζευει σκονη απο οταν πηρα την U2713HM. Οταν επαιξα στα 144fps/144Hz με Nvidia Lightboost, εμεινα με ανοιχτο το στομα. Ειναι απιστευτο το ποσο πεντακαθαρα φαινονται τα παντα πανω στην κινηση. Αλλα σε ποιοτητα εικονας-χρωματων, βαθος χρωματος, αντιθεσεις, γωνιες θεασης, ομοιομορφια, αναλυση... η U2713HM απλα την ξεφτιλιζει. Επισης τα 1080p στις 27" ειναι μεγα λαθος! Σωστα. Σε μια 60Hz οθονη δεν πρεπει να "δινεις" πανω απο 60fps. Μια 60hz οθονη μπορει να δειξει εως και 60 καρε (frames) το δευτερολεπτο, αν εσυ της δωσεις 70 καρε, τοτε εμφανιζεται tearing και stuttering. Γι αυτο και εχουμε το Vsync, το οποιο συγχρονιζει τα fps που κανει render η καρτα σου, με τo ρυθμο ανανεωσης (Hz) της οθονης σου. Δηλαδή όταν βλέπουμε ότι το παιχνίδι τρέχει έτσι κι αλλιώς κάτω από 30 fps το vsync να το βάζουμε Off;
Cowboy Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Δηλαδή όταν βλέπουμε ότι το παιχνίδι τρέχει έτσι κι αλλιώς κάτω από 30 fps το vsync να το βάζουμε Off; Το Vsync ειναι καλο μονο οταν εχεις μονιμα 60+ fps. Αν εχεις χαμηλα και ασταθη FPS το Vsync δεν ειναι καθολου καλη επιλογη καθως σε πολλα games δημιουργει stuttering και αλλα προβηματα στην περιπτωση αυτη. Η καλυτερη επιλογη ειναι το Adaptive Vsync της Nvidia (εγω αυτο χρησιμοποιω παντα). H AMD θυμαμε εχει το Dynamic Vsync, αλλα δεν το εχει ενσωματωμενο στα driver της αν θυμαμαι καλα πρεπει να κατεβασεις το Radeon Pro. Το Adaptive Vsync ειναι ενας απο τους λογους που εχω Nvidia. Αν δεν βαλεις καθολου Vsync (ουτε fps limiter) δεν θα εχεις stuttering εφοσον τα fps σου ειναι κατω απο 60, αλλα θα εχεις λιγο tearing. Δοκιμασε το αρχικα ετσι. 1
naruto14 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Το Vsync ειναι καλο μονο οταν εχεις μονιμα 60+ fps. Αν εχεις χαμηλα και ασταθη FPS το Vsync δεν ειναι καθολου καλη επιλογη καθως σε games δημιουργει stuttering και αλλα προβηματα στην περιπτωση αυτη. Η καλυτερη επιλογη ειναι το Adaptive Vsync της Nvidia (εγω αυτο χρησιμοποιω παντα). H AMD θυμαμε εχει το Dynamic Vsync, αλλα δεν το εχει ενσωματωμενο στα driver της αν θυμαμαι καλα πρεπει να κατεβασεις το Radeon Pro. Το Adaptive Vsync ειναι ενας απο τους λογους που εχω Nvidia. Αν δεν βαλεις καθολου Vsync (ουτε fps limiter) δεν θα εχεις stuttering εφοσον τα fps σου ειναι κατω απο 60, αλλα θα εχεις λιγο tearing. Δοκιμασε το αρχικα ετσι. Δηλαδή και αυτό της AMD την ίδια δουλειά κάνει; άρα να φανταστώ δεν υπάρχει λόγος να έχουμε κάποιο άλλο πρόγραμμα να περιορίζει τα fps. Επίσης αν βάλω αυτό που λες μετά να έχω το vsync συνέχεια Off;
Cowboy Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Για AMD πρεπει να κατεβασεις το Radeon Pro και απο τις ρυθμισεις του να ενεργοποιησεις το Dynamic V-sync. Δεν χρειαζεται κατι αλλο. (To Radeon Pro πρεπει να τρεχει διαρκως, εννοειτε). Και το Vsync παντα κλειστο στις ρυθμισεις των παιχνιδιων.
naruto14 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Για AMD πρεπει να κατεβασεις το Radeon Pro και απο τις ρυθμισεις του να ενεργοποιησεις το Dynamic V-sync. Δεν χρειαζεται κατι αλλο. (To Radeon Pro πρεπει να τρεχει διαρκως, εννοειτε). Και το Vsync παντα κλειστο στις ρυθμισεις των παιχνιδιων. Ωραία και μια τελευταία ερώτηση. Αυτό ζοριζει καθόλου την κάρτα γραφικών; γιατί αν είναι έτσι όταν παίζω πολύ βαριά παιχνίδια καλύτερα να το κλείνω.
Cowboy Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Ωραία και μια τελευταία ερώτηση. Αυτό ζοριζει καθόλου την κάρτα γραφικών; γιατί αν είναι έτσι όταν παίζω πολύ βαριά παιχνίδια καλύτερα να το κλείνω. Οχι, το αντιθετο μαλιστα. Χωρις Vsync η καρτα ζοριζεται περισσοτερο, ακομα και οταν δεν χρειαζεται.
naruto14 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Οχι, το αντιθετο μαλιστα. Χωρις Vsync η καρτα ζοριζεται περισσοτερο, ακομα και οταν δεν χρειαζεται. Με μπέρδεψες. Μήπως ήθελες να γράψεις Adaptive sync?
Cowboy Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Όχι, Vsync γενικά, είτε αυτό είναι το κλασσικό Vsync είτε το Adaptive/Dynamic Vsync.
naruto14 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Όχι, Vsync γενικά, είτε αυτό είναι το κλασσικό Vsync είτε το Adaptive/Dynamic Vsync. Έγινε σε ευχαριστώ πολύ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα