Ntenteras Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Αν παρεις την R9 290 δεν θα χρειαστει να κανεις κατι τετειο ομως, καθως τα συκωνει ολα στα ULTRA. Επισης οπως σου ειχα πει, στα 1440p χρειαζεσαι το μισο AntiAliasing για να πετυχεις το ιδιο αποτελεσμα. π.χ. Η R9 290 τρεχει το Battlefield 4 σε Ultra settings (4x MSAA) στα 1440p με 45fps. Αν κατεβασεις το AntiAliasing σε 2x MSAA, θα πας πανω απο 60fps και η εικονα θα εξακολουθει να ειναι πεντακαθαρη. Το bf4 το σηκωνει. Το bf5 και το bf6 δεν προκειται να τα σηκωνει ομως. Και ουτε εγω προκειται να ξανασκασω συντομα 400αρι για καρτα. Οποτε θα χρειαστει να κανω αρκετους συμβιβασμoυς. Το αποφασισα, θα παρω την u2713hm. cowboy σε ευχαριστω για την βοηθεια σου. Θα πω και εγω εντυπωσεις οταν την παρω στα χερια μου 1
aetos1988 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Απο που προεκυψε αυτο το συμπερασμα? Η GTX780 παιζει: Battlefield 4 σε ULTRA στα 30fps και στα 50fps σε Medium settings. Crysis 3 σε Medium settings στα 33fps. Hitman Absolution σε ULTRA στα 30fps. Metro Last Light σε High settings στα 30fps. Αν θες παραπανω fps, ριχνεις λιγο τα settings οπως ειπα. Και η R9 290 ειναι λιγο δυνατοτερη απο την GTX780, με 1Gb περισσοτερη vram κατι το οποιο βοηθαει στα 4K. Και δεν μιλαω και για R9 295X2, Titan Black, GTX780 6Gb... Το συμπέρασμα προκύπτει από την 780Ti που έχω η οποία είναι ταχύτερη από την 290 και παίρνω σαν δεδομένο τα 60frames που τα θεωρώ ιδανικά για gaming
Cowboy Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Το ίδιο να φανταστώ θα ισχύει αν συνδέσεις και κάποια next gen κονσόλα πάνω; το αποτέλεσμα θα είναι χειρότερο από το αν έπαιζες σε 1080p; Επισης μιας και είσαι καλός στις προβλέψεις πόσο λες να πέσουν τα 1440p monitors σε κάνα 8μηνο; :-P Οι "Next Gen" κονσολες δεν τρεχουν τα games ουτε σε 1080p. Στα 720-900p (με Mid-High settings) τρεχουν τα περισσοτερα, και μετα upscale στα 1080p. Αν συνδεσεις την κοσνολα σε 1440p monitor, η κονσολα θα κανει upscale στα games απο τα 720-900p σε 1080p, και μετα η οθονη θα ξανα-κανει upscale σε 1440p. Το αποτελεσμα δεν θα ειναι ωραιο. Επισης το να συνδιασεις μια high-end οθονη των 500 ευρω με κονσολα, δεν ειναι εξυπνη επιλογη. Τα 1440p δεν πιστευω οτι θα εχουν πεσει κοθολου σε 8 μηνες. Και αυτο κυριως γιατι ολα τα 1440p monitors ειναι τα high-end μοντελα της καθε εταιριες, και στα μοντελα αυτα δεν πεφτουν οι τιμες. Το θέμα είναι πόσοι τα αγοράζουν σε τέτοιες τιμές, ιδιαίτερα όταν το περιεχόμενο για αυτήν την ανάλυση είναι αρκετά περιορισμένο; Οικονομικα 4Κ monitors θα βγουν πολυ συντομα, απο ολες τις εταιριες του χωρου. Χωρις βεβαια αυτο να επηρεασει ιδιαιτερα τις τιμες των υπαρχων high-end σειρων οπως π.χ. την UP2414Q στην οποια πιστευω οτι αναφερθηκε ο φιλος. Οσο για το περιεχομενο, το μονο που δεν υπαρχει ακομα ειναι κινηματογραφικες ταινιες! Κατα τα αλλα εχουμε: 1. Games. Ολα τα καινουρια games τρεχουν σε 4Κ. 2. Windows/Mac-Desktop-Προγραματα. Στα 4Κ εχεις 4 φορες μεγαλυτερη επιφανεια εργασιας. Μπορεις να δουλεψεις ανετα με 4 ανοιχτα παραθυρα-προγραμματα-σελιδες, και επισης τα 4Κ ειναι διανικα για photo editing και 3D modeling. 3. Φωτος. Μια 4Κ οθονη μπορει να προβαλει 8 megapixels φωτογαφιες σε full αναλυση. Σε αντιθεση με τα 2 megapixels των 1080p. 4. Videos. Hδη οι καλες καμερες και βιντεοκαμερες (και κινητα) τραβανε 4Κ video. Επισης υπαρχει αρκετο 4Κ υλικο στο youtube. Το bf4 το σηκωνει. Το bf5 και το bf6 δεν προκειται να τα σηκωνει ομως. Και ουτε εγω προκειται να ξανασκασω συντομα 400αρι για καρτα. Οποτε θα χρειαστει να κανω αρκετους συμβιβασμoυς. Το αποφασισα, θα παρω την u2713hm. cowboy σε ευχαριστω για την βοηθεια σου. Θα πω και εγω εντυπωσεις οταν την παρω στα χερια μου Το αν το BF5 και 6 θα το σηκωνει σε full γραφικα ή οχι δεν μπορουμε να το ξερουμε καθως δεν ξερουμε σε τι game engine θα τρεχουν τα παιχνιδια αυτα, και ποσο "βαρυ" θα ειναι. Παντως μια απο τις δυνατοτερες καρτες του 2013-2014 θα ΠΡΕΠΕΙ να σηκωνει πολυ ανετα ενα game του 2015 (BF5), και οι developers τα λαμβανουν υποψιν τους αυτα. Επισης, μιλωντας για συμβιβασμους, μην ξεχνας οτι και τα 1080p ειναι ενας απο τους μεγαλυτερους συμβιβασμους οταν υπαρχουν 1440p και 4Κ οθονες... Η U2713HM ειμαι σιγουρος οτι θα σε αφησει ευχαριστημενο απο καθε αποψη 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Το θέμα είναι πόσοι τα αγοράζουν σε τέτοιες τιμές, ιδιαίτερα όταν το περιεχόμενο για αυτήν την ανάλυση είναι αρκετά περιορισμένο; ποιο περιεχόμενο? για οθόνες μιλάμε, όχι για τηλεοράσεις... η επιφάνεια εργασίας που έχουν φτάνει και περισσεύει ως λόγος αγοράς για αυτούς που τις χρειάζονται...
Ntenteras Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 ποιο περιεχόμενο? για οθόνες μιλάμε, όχι για τηλεοράσεις... η επιφάνεια εργασίας τους φτάνει και περισσεύει ως λόγος αγοράς για αυτούς που τις χρειάζονται... Ναι αλλά αν υπάρχαν ταινίες σε τέτοιες αναλύσεις ή φτηνές κάρτες γραφικών που να μπορούν να ανταπεξελθουν καλά σε 4k gaming τότε σίγουρα θα αγόραζε περισσότερος κόσμος. Εγώ πιστεύω ότι αν πχ το Netflix αρχίσει να streamαρει και σε τέτοιες αναλύσεις τότε οι πωλήσεις αυτών των οθονών θα αυξηθούν κατακόρυφα.
naruto14 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Οι "Next Gen" κονσολες δεν τρεχουν τα games ουτε σε 1080p. Στα 720-900p (με Mid-High settings) τρεχουν τα περισσοτερα, και μετα upscale στα 1080p. Αν συνδεσεις την κοσνολα σε 1440p monitor, η κονσολα θα κανει upscale στα games απο τα 720-900p σε 1080p, και μετα η οθονη θα ξανα-κανει upscale σε 1440p. Το αποτελεσμα δεν θα ειναι ωραιο. Επισης το να συνδιασεις μια high-end οθονη των 500 ευρω με κονσολα, δεν ειναι εξυπνη επιλογη. Τα 1440p δεν πιστευω οτι θα εχουν πεσει κοθολου σε 8 μηνες. Και αυτο κυριως γιατι ολα τα 1440p monitors ειναι τα high-end μοντελα της καθε εταιριες, και στα μοντελα αυτα δεν πεφτουν οι τιμες. Οικονομικα 4Κ monitors θα βγουν πολυ συντομα, απο ολες τις εταιριες του χωρου. Χωρις βεβαια αυτο να επηρεασει ιδιαιτερα τις τιμες των υπαρχων high-end σειρων οπως π.χ. την UP2414Q στην οποια πιστευω οτι αναφερθηκε ο φιλος. Οσο για το περιεχομενο, το μονο που δεν υπαρχει ακομα ειναι κινηματογραφικες ταινιες! Κατα τα αλλα εχουμε: 1. Games. Ολα τα καινουρια games τρεχουν σε 4Κ. 2. Windows/Mac-Desktop-Προγραματα. Στα 4Κ εχεις 4 φορες μεγαλυτερη επιφανεια εργασιας. Μπορεις να δουλεψεις ανετα με 4 ανοιχτα παραθυρα-προγραμματα-σελιδες, και επισης τα 4Κ ειναι διανικα για photo editing και 3D modeling. 3. Φωτος. Μια 4Κ οθονη μπορει να προβαλει 8 megapixels φωτογαφιες σε full αναλυση. Σε αντιθεση με τα 2 megapixels των 1080p. 4. Videos. Hδη οι καλες καμερες και βιντεοκαμερες (και κινητα) τραβανε 4Κ video. Επισης υπαρχει αρκετο 4Κ υλικο στο youtube. Το αν το BF5 και 6 θα το σηκωνει σε full γραφικα ή οχι δεν μπορουμε να το ξερουμε καθως δεν ξερουμε σε τι game engine θα τρεχουν τα παιχνιδια αυτα, και ποσο "βαρυ" θα ειναι. Παντως μια απο τις δυνατοτερες καρτες του 2013-2014 θα ΠΡΕΠΕΙ να σηκωνει πολυ ανετα ενα game του 2015 (BF5), και οι developers τα λαμβανουν υποψιν τους αυτα. Επισης, μιλωντας για συμβιβασμους, μην ξεχνας οτι και τα 1080p ειναι ενας απο τους μεγαλυτερους συμβιβασμους οταν υπαρχουν 1440p και 4Κ οθονες... Η U2713HM ειμαι σιγουρος οτι θα σε αφησει ευχαριστημενο απο καθε αποψη Σε καμία περίπτωση δεν είχα σκοπό να πάρω 1440p monitor και να το συνδυάσω με ps4. Απλά έλεγα να βάλω και το ps4 πάνω που θα πάρω μελλοντικά για να μην αγοράζω έξτρα οθόνες. Τελικά το έψαξα λίγο περισσότερο και επειδή σε budget των 1000 ευρώ (καθαρά η μονάδα) είναι αδύνατον να χωρέσει η 290, θα πάω για 280χ και τον Σεπτέμβρη αγορά της Dell u2414h. Ευχαριστώ cowboy όπως και να έχει. Σίγουρα οι προτάσεις σου έπιασαν τόπο ποιο περιεχόμενο? για οθόνες μιλάμε, όχι για τηλεοράσεις... η επιφάνεια εργασίας που έχουν φτάνει και περισσεύει ως λόγος αγοράς για αυτούς που τις χρειάζονται... Για εργασία σίγουρα προσφέρει πολλά. Αλλά όπως ειπώθηκε ταινίες δεν υπάρχουν σε 4κ και το hardware που απαιτείται για να τρέξουν αξιοπρεπώς τα games είναι πολύ ακριβό.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Ναι αλλά αν υπάρχαν ταινίες σε τέτοιες αναλύσεις ή φτηνές κάρτες γραφικών που να μπορούν να ανταπεξελθουν καλά σε 4k gaming τότε σίγουρα θα αγόραζε περισσότερος κόσμος. Εγώ πιστεύω ότι αν πχ το Netflix αρχίσει να streamαρει και σε τέτοιες αναλύσεις τότε οι πωλήσεις αυτών των οθονών θα αυξηθούν κατακόρυφα. μην το βλέπεις έτσι, υπάρχουν ακόμα 1080/1200p οθόνες που είναι πανάκριβες, έτσι κι οι συγκεκριμένες 4Κ δεν είναι για το ευρύ κοινό...
Ntenteras Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Τελικά το έψαξα λίγο περισσότερο και επειδή σε budget των 1000 ευρώ (καθαρά η μονάδα) είναι αδύνατον να χωρέσει η 290 Φίλε αν δεν έχεις απαιτήσεις για i7 επεξεργαστή (πχ video editing κλπ) νομίζω χωράει η 290 στο budget σου.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Για εργασία σίγουρα προσφέρει πολλά. Αλλά όπως ειπώθηκε ταινίες δεν υπάρχουν σε 4κ και το hardware που απαιτείται για να τρέξουν αξιοπρεπώς τα games είναι πολύ ακριβό. ναι μόνο που αυτές δεν τις βγάζουν για gaming/movies, οι επαγγελματίες είναι το target group...
Ntenteras Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Thresh αυτό είναι που σου λέω. Ότι σιγά σιγά θα διευρυνθεί το target group αρκεί να υπάρχει υλικό 4k (ταινίες κλπ) και για απλους χρήστες.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 για αυτό υπάρχουν οι 4Κ με TN Panel 1
naruto14 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Φίλε αν δεν έχεις απαιτήσεις για αι πάλι ξεπερνάει το budget i7 επεξεργαστή (πχ video editing κλπ) νομίζω χωράει η 290 στο budget σου. Με i5 μέσα μου βγαίνει γύρω στα 1100-1150. Τώρα αν δεν βάλω ξεκλείδωτο πέφτει γύρω στα 1050 αλλά και δεν ξέρω πόσο αξίζει. Θα πάρω και περισσότερες γνώμες όταν έρθει η ώρα να φτιάξω και thread εδώ έτσι κι αλλιώς. 1
Ntenteras Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Και μια άσχετη ερώτηση, μιας και μιλάμε για οθόνες. Αφού οι περισσότερες οθόνες είναι 60Hz ποιο είναι το νόημα του να έχουμε παραπάνω από 60 fps στα παιχνίδια; Αυτό δεν έχει νόημα μόνο στις 120Hz οθόνες; Για αυτό έχουμε vsync;
naruto14 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Και μια άσχετη ερώτηση, μιας και μιλάμε για οθόνες. Αφού οι περισσότερες οθόνες είναι 60Hz ποιο είναι το νόημα του να έχουμε παραπάνω από 60 fps στα παιχνίδια; Αυτό δεν έχει νόημα μόνο στις 120Hz οθόνες; Για αυτό έχουμε vsync; Ναι σε όλα. Την λειτουργία του vsync και εγώ βέβαια δε την έχω καταλάβει τέλεια. Νομίζω είναι για να μειώνει ως ένα βαθμό το shuttering που δημιουργείται αν ξεπερνάμε τα 60 fps, κάτι τέτοιο. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Και μια άσχετη ερώτηση, μιας και μιλάμε για οθόνες. Αφού οι περισσότερες οθόνες είναι 60Hz ποιο είναι το νόημα του να έχουμε παραπάνω από 60 fps στα παιχνίδια; Αυτό δεν έχει νόημα μόνο στις 120Hz οθόνες; Για αυτό έχουμε vsync; γιατί όσο περισσότερα έχεις, τόσο υψηλότερα settings βάζεις και περισσότερα φίλτρα... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα