Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτο σημαινει οτι παιζεις περιπου 85 βαθμους αν δε κανω λαθος σε full load. ψιλοκαλα εισαι αν εχεις τη εργοστασιακη ψυκτρα.

Πως εφτασες στους 85 αληθεια? Νομιζω οτι ειναι αδυνατο να φτασεις καπου με τα στοιχεια που μας δινει ο φιλος.

Με βαση αυτο (max 74C), και με thermal margin 24C σε full load, ο φιλος παιζει στους 50C core temp. 

• Like 1
Δημοσ.

Ρε παιδια το thermal margin σας λεω (οσο περισσοτερους βαθμους λεει καλυτερα ειναι).Το pc μονος μου το εστησα και εβαλα και Arctic Silver 5 αντι αυτην που ειχε πανω η ψυκτρα.

αυτή που είχε η ψήκτρα την έβγαλες ??

Δημοσ.

Πως εφτασες στους 85 αληθεια? Νομιζω οτι ειναι αδυνατο να φτασεις καπου με τα στοιχεια που μας δινει ο φιλος.

Με βαση αυτο (max 74C), και με thermal margin 24C σε full load, ο φιλος παιζει στους 50C core temp. 

Για αυτο στην απαντηση ειπα... "αν εχω δικιο" επειδη υπολογισα τους 100 σαν ταβανι χωρις να το ψαξω. Αρα στους 50 παιζει.

Απο την αλλη ομως μου φαινοντε και υπερβολικα λιγοι οι 50 με μαμα και full load.

ωραιοζζζζζζ......

Δημοσ.

Οσο και αν δεν τους φαινεται οι μαμα ψυκτρες των FX/Axx ειναι υπεραρκετες για stock clocks και παντα ακομα και κατακαλοκαιρο θα κρατησουν τις θερμοκρασιες και θα αμολησουν τις στροφες.

Ο αλγοριθμος συμπιπτει με την πραγματικη θερμοκρασια πανω απο τους 45C ουτως η αλλως και για καποιο λογο οι θερμοκρασιες πυρηνα μοιαζουν εξωπραγματικες σε συγκριση πχ με intel cpus. Το thermal margin αν θες την γνωμη μου ηταν παιδικος τροπος να αποφυγουν ερωτησεις "wtf is this temperature, is this real?", πετυχαινοντας παρ ολα αυτα να ενσωματωσουν τα θερμικα ορια στην μετρηση. Και απο την στιγμη που δινονται και οριζονται τα ορια λειτουργιας δεν μπα να λεει και -273C@full load...

• Like 1
Δημοσ.

Κοιταξτε δεν μπορω να ξερω τις θερμοκρασιες γιατι το καθε προγραμμα δειχνει τα δικα του.Για παραδειγμα σε idle τα ρολογια τα ριχνει απο 4.1 στα 2 Ghz.Εμενα μου φαινεται πολυ χαμηλο αλλα δεν κολλαει οποτε δεν τα ανεβαζω.Σε idle μου δειχνει το ET6 της Gigabyte 26 βαθμους που παλι δεν μου φαινεται λογικο(πολυ χαμηλη θερμοκρασια).Την παστα την εβγαλα παιδια με βαμβακι και την ψυκτρα την εκανα και με οινοπνευμα .Επισης οταν μπηκα στο BIOS ειδα οτι δουλευε στα 4.1 ghz και ειχε θερμοκρασια 60 βαθμους και ο ανεμιστηρας δουλευε στις 3100 στροφες.Στο pc παλι με το ET6 σε full load δεν εχω δει τον ανεμηστηρα πανω απο 3300 στροφες.Οποτε μαλλον δεν υπαρχει προβλημμα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...