antonl Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Άλλαξα πρόσφατα το router με το TP-Link TD-W8970. Στον ίδιο χώρο βρίσκεται ένα pc που συνδέεται ασύρματα μ αυτό, μέχρι πρόσφατα μέσω ενός usb wifi adaptor @54Mbps (κάποιο της level one). Η ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων ήταν σχετικά σταθερή στα ~2MB/s και τα windows έλεγαν πως η σύνδεση ήταν όντως στα 54Mbps. Επειδή είχα ένα άλλο adaptorάκι 802 11n, το δοκίμασα κι είδα πως η ταχύτητα ανέβηκε αισθητά και σταθερά, λίγο κάτω απ τα 10MB/s. Δυστυχώς αυτό κάηκε (είχε από παλιά κάποιο κουσούρι) και πήρα το TP-Link TL-WN822N. Δυστυχώς όμως, η ταχύτητα δεν ανέβηκε όπως περίμενα. Αν κι έχει κάποια peaks κάπου στα 5-6-7-8MB/s, η σταθερή του ταχύτητα είναι ~3MB/s. Οπότε η απορία μου είναι, τι μπορεί να φταίει που σέρνεται; Τα windows λένε πως η σύνδεση είναι στα 300Mbps, το κανάλι δεν χρησιμοποιείται από άλλα γειτονικά δίκτυα και η λήψη είναι -45dBm σταθερά. Δοκίμασα άλλο κανάλι, άλλο κλείδωμα (WPA/WEP/unsecure) χωρίς διαφορά. Τέλος δοκίμασα να τοποθετήσω το WN822N ακριβώς δίπλα στο router και η ταχύτητα ήταν και πάλι αμετάβλητη. Η λογική εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι πως το τσιπάκι του usb δεν είναι και πολύ σόι και δε μπορεί να διαχειριστεί μεγαλύτερες ταχύτητες. Είδα πως το συγκεκριμένο usb είναι Version 3 με Realtek chipset ενώ τα παλιότερα versions είχαν Atheros. Ίσως γι αυτό να είδα κάποια παλιά benchmarks με ταχύτητες κοντά στα 10MB/s. Οι δοκιμές ταχύτητας γίνονται με άλλο pc του LAN που είναι συνδεδεμένο με gigabit καλώδιο στο router.
rfc Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Το ασυρματο το εχεις γυρισει στα 40Mhz μηπως και....? Δε βαζεις και κανα screen απο το ασυρματο να δουμε τις ρυθμισεις που εχει?
antonl Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Ναι το ασύρματο του router το χω γυρίσει στα 40MHz αλλιώς πάει ως 150Mbps. Τις τελευταίες, μέρες για κάποιον περίεργο λόγο, δείχνει να παίζει καλύτερα. Προχθές σε μεταφορά αρχείου 1-2GB είχε μέση ταχύτητα 14MB/s. Χθες, για το ίδιο αρχείο, έπιασε 7MB/s. Σε καμία απ τις δύο περιπτώσεις δεν έπαιζε γειτονικό wifi στο ίδιο ή σε γειτονικό κανάλι. Απ την άλλη, ένα laptop με μια ενσωματωμένη κάρτα Atheros @150Mbps δείχνει να παίζει πάντα σταθερά, με μέση ταχύτητα ~10MB/s. Σε ένα απ τα screenshots φαίνεται πως το "Transmit Power" είναι 50%. Έχω δοκιμάσει και με 100% χωρίς διαφορά.
rfc Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 κοιτα καποια πραγματα που θα δοκιμαζα και εγω εκτος απο καναλι. Καναλι θα επαιζα με αλλα ουτως ή αλλως, διοτι δεν παρεμβαλλοντε μονο απο γειτονικα ρουτερς αλλα απο πολλα πραγματα. Το transmit σιγουρα θα το εβαζα 100 Θα εβαζα mode 11g/n μονο χωρις a. το fragmantetion threshold απο τη στιγμη που το RTS ειναι 2346 πρεπει ναναι 2347. Αν για καποιο λογο δε το δεχεται, δοκιμασε με RTS πιο χαμηλο κατα ενα ή και βαλε χαμηλοτερες τιμες. Ας πουμε 2126 με 2127. Θα ξετσεκαριζα το WMM. Στα πισι μου τωρα θα κοιταγα τα receive & trasmit buffers να ειναι 512 και το task offload=enable (καρτα δικτυου>ιδιοτητες> προχωρημενους). θα δοκιμαζα και autotuning restricted ή και disabled στο tcp/ip netsh int tcp set heuristics disabled (πρωτα αυτο κανε για να σε αφηνει να κανεις τα απο κατω) netsh interface ipv4 set subinterface "Local Area Connection" mtu=1500 store=persistent (Δοκιμασε και 9000 που ειναι για γιγαβιτ δικτυο) netsh interface ipv4 set subinterface "Wireless Network Connection" mtu=1500 store=persistent (Δοκιμασε και 9000 που ειναι για γιγαβιτ δικτυο) netsh int tcp set global autotuninglevel=restricted ή disabled netsh int tcp set global congestionprovider=ctcp netsh int tcp set global rss=enabled netsh int tcp set global dca=enabled netsh int tcp set global chimney=enabled netsh int tcp set global ecncapability=disabled netsh int tcp set global timestamps=disabled Σε ολα τα απο πανω με default τα επαναφερεις.... Πες μου νεα ετσι για να ασχολουμαστε....
antonl Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 κοιτα καποια πραγματα που θα δοκιμαζα και εγω εκτος απο καναλι. Καναλι θα επαιζα με αλλα ουτως ή αλλως, διοτι δεν παρεμβαλλοντε μονο απο γειτονικα ρουτερς αλλα απο πολλα πραγματα. Το transmit σιγουρα θα το εβαζα 100 Done Θα εβαζα mode 11g/n μονο χωρις a. Δεν έχει τέτοια επιλογή. Είτε n μόνο του είτε b/g/n. το fragmantetion threshold απο τη στιγμη που το RTS ειναι 2346 πρεπει ναναι 2347. Αν για καποιο λογο δε το δεχεται, δοκιμασε με RTS πιο χαμηλο κατα ενα ή και βαλε χαμηλοτερες τιμες. Ας πουμε 2126 με 2127. Κατέβασα το RTS κατά ένα. Θα ξετσεκαριζα το WMM. Δε μπορεί να γίνει disable αν έχει επιλεχθεί n class. Αν προσέξεις και στην εικόνα, είναι γκριζαρισμένο. Στα πισι μου τωρα θα κοιταγα τα receive & trasmit buffers να ειναι 512 και το task offload=enable (καρτα δικτυου>ιδιοτητες> προχωρημενους). θα δοκιμαζα και autotuning restricted ή και disabled στο tcp/ip Δεν υπάρχει καμία απ αυτές τις επιλογές στην ασύρματη κάρτα δικτύου. Μόνο antenna diversity type (1), bandwidth (20-40MHz, 20MHz only), network type (infrastructure, ad-hoc, auto), wifi config (performance, wifi), wireless mode(b/g/n, b/g, . Με bold τα current settings. netsh int tcp set heuristics disabled (πρωτα αυτο κανε για να σε αφηνει να κανεις τα απο κατω) netsh interface ipv4 set subinterface "Local Area Connection" mtu=1500 store=persistent (Δοκιμασε και 9000 που ειναι για γιγαβιτ δικτυο) Είναι ήδη 1500. netsh interface ipv4 set subinterface "Wireless Network Connection" mtu=1500 store=persistent (Δοκιμασε και 9000 που ειναι για γιγαβιτ δικτυο) Είναι ήδη 1500. Δοκίμασα και 9000 πάντως. netsh int tcp set global autotuninglevel=restricted ή disabled netsh int tcp set global congestionprovider=ctcp Done netsh int tcp set global rss=enabled Ήταν ήδη έτσι. netsh int tcp set global dca=enabled Done netsh int tcp set global chimney=enabled Done netsh int tcp set global ecncapability=disabled Ήταν ήδη έτσι. netsh int tcp set global timestamps=disabled Ήταν ήδη έτσι. Σε ολα τα απο πανω με default τα επαναφερεις.... Πες μου νεα ετσι για να ασχολουμαστε.... Με κόκκινα τα δικά μου. Γενικά πάντως, είτε με είτε χωρίς τα tweaks δείχνει να λειτουργεί καλά τώρα. Εννοώ σε όσες δοκιμές έκανα με μεγάλα αρχεία, οι μέσες ταχύτητες είναι 11-13MB/s. Με n-class 300άρι, παίζει να πάει και παραπάνω σε πραγματικές συνθήκες; Ευχαριστώ για τον χρόνο σου.
rfc Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 τπτ φιλε μου... Μονο καναλι τοτε παιζει να κανεις κατι........ και αν. Εγω αυτο που εχω καταλαβει στα tp link ειναι οτι πρεπει να μπουκωνουν σχετικα γρηγορα. Και σαφως το atheros ειναι καλυτερο chipaki βεβαια. Αν τοχεις σαν ΑΡ και οχι σα repeater, δλδ με καλωδιο, θα πρεπε να βλεπεις πανω απο 20 ταχυτητες λογικα, εκτος και αν εχεις τπτ παλιους δισκους που δε το νομιζω. Πως ειναι η τοπολογια σου? Αυτο πανω στο ρουτερ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα