Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους. Δεν γράφω συχνά στο forum, αλλά αυτήν την φορά είμαι αρκετά μπερδεμένος.

Φίλη μου έφερε 1 Η/Υ για format, καθάρισμα, συντήρηση κτλ.

Η μητρική είναι μία Gigabyte GA-P35-DS3L (rev 1.0) και φορούσε απάνω 1 επεξεργαστή Celeron στα 2.66GHz και 1GB RAM στα 800MHz.

Βρίσκω στις στοίβες ανταλλακτικών στο σπίτι άλλη μια μνήμη 1GB στα 800MHz, την βάζω απάνω και όλα καλά.

Μπαίνω στο cpu support list να δω τι επεξεργαστές μπορεί να φορέσει και βρίσκω σε λογική τιμή 1 E8200 SLAPP από Ebay (C0 stepping) ο οποίος υποστηρίζεται από την μητρική.

http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=2599

Τον παραγγέλνω να ρθει, κάνω στο μεταξύ το format και εδώ ξεκινάει η Οδύσσεια μου...

Έχω περάσει 3 μέρες να παιδεύομαι, χωρίς να βγάζω άκρη. Ότι και να κάνω, ενώ ξεκινάει κανονικά ο Η/Υ με τον celeron, με 20 x 133 FSB, δεν μπορώ με τίποτα να αλλάξω την μνήμη σε 800 MHz. Αυτό ίσχυε από την αρχή με την 1 μνήμη, αλλά έχω δοκιμάσει κάθε πιθανό συνδυασμό. Άλλα sockets, χωριστά την κάθε μνήμη κτλ.

Μου δίνει μέγιστο multiplier 4 για τις μνήμες, με αποτέλεσμα να τρέχουν στα 533 MHz.

Οι άλλες επιλογές είναι 4.0+ και 4.0~ που ενώ στο manual γράφει ότι μπορούν να υποστηρίξουν πάνω από 4.0 και τα 2, δεν επηρεάζουν κάτι.

O Ε8200 που ήρθε (δοκιμάστηκε σε άλλη μητρική και παίζει κανονικά), όποτε τον βάλω, δεν ξεκινάει ποτέ ο υπολογιστής. Παίρνει μπροστά, κάνει shutdown μετά από 5 δευτερόλεπτα περίπου, χωρίς να ανάψει ποτέ η οθόνη, ξαναξεκινάει μετά από λίγο, και μένει εκεί. Ούτε εικόνα, ούτε μπίπ.

Κάθε φαεινή ιδέα ευπρόσδεκτη, τις οποίες θα τις δοκιμάσω μετά το μεσημέρι.

Αν θέλετε να ρωτήσετε κάποια άλλη πληροφορία που δεν μου έκοψε να προσθέσω, fire away.

Και για να αποκλείσουμε τα προφανή, ναι έχω κάνει bios update στο τελευταίο (F9) και έχω δοκιμάσει επίσης και το (F8). Και τα 2 είχαν ακριβώς την ίδια συμπεριφορά.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια.

Δημοσ.

απ ότι θυμάμαι αυτέσ η μητρικεσ τισ gigabyte για να δουν σωστά τισ μνημεσ θα πρέπει τα ντιμακια να είναι single side. δηλαδή να έχουν τσιπακια μνήμησ απ την μια μεριά.

ένα τέτοιο πρόβλημα είχα με μια ίδια μητρική αλλά με P31 chipset.

Δημοσ.

Δεν μου φαίνεται παράξενο, ο celeron στα stock σίγουρα δεν μπορεί να οδηγήσει της μνήμες στα 800mhz,τώρα αν τον ανεβάσεις όσο μπορείς μπορεί να φτάσει αρκετά κοντά.

Μου φαίνεται αρκετά τραβηγμένο αλλά δοκίμασες με άλλο τροφοδοτικό;;; 

Μπας και τραβάει λίγο παραπάνω η cpu αφού έχει και παραπάνω fsb και έχει πρόβλημα.

Δημοσ.

Το τροφοδοτικό είναι 650W οπότε λογικά δεν έπρεπε να έχει πρόβλημα. Θα το δοκιμάσω πάντως και αυτό, μπορώ εύκολα να βάλω 1 άλλο απάνω το μεσημέρι.

Αν έχετε καμιά άλλη ιδέα, ρίχτε ελεύθερα!

Σχετικά με την μνήμη, η μία είναι single sided οπότε δεν ισχύει αυτό που λες John-lamia.

Την έχω δοκιμάσει και μόνη της και με την δεύτερη.

Δημοσ.

οταν τις δοκιμαζεις μονες τους μην περιμενεις να πανε στα 800Mhz.αλλα φανταζομαι το ξερεις αυτο.

για προσπαθησε να ριξεις τον πολλαπλασιαστη του celeron και ανεβασε το fsb για να ανεβουν και οι μνημες.δηλαδη να κρατησεις τον επεξεργαστη στα ρολογια του ριχνοντας τον πολλαπλασιαστη και να ανεβαζεις μονο τις μνημες.

Δημοσ.

Αυτό το καταλαβαίνω. Αυτό που δεν μπορώ να βγάλω άκρη, είναι γιατί δεν bootάρει με τον Ε8200 απάνω.

Η ταχύτητα των μνημών, είναι δευτερεύουσα.

Δημοσ.

Αυτό το καταλαβαίνω. Αυτό που δεν μπορώ να βγάλω άκρη, είναι γιατί δεν bootάρει με τον Ε8200 απάνω.

Η ταχύτητα των μνημών, είναι δευτερεύουσα.

η έκδοση του bios που έχει η μητρική υποστηρίζει τον εν λόγο επεξεργαστή ?

του έκανες καμία αναβάθμιση ?

Δημοσ.

^John εχει την τελευταια εκδοση το παλικαρι και εχει δοκιμασει και την προηγουμενη απο οτι λεει στο πρωτο post.

τωρα γιατι δεν δουλευει με τον επεξεργαστη.....

ελα ντε.

Δημοσ.

Ο επεξεργαστης υποστηριζεται απο την F8 εκδοση και πανω. Δοκιμασα και αυτην και την F9.

Δοκιμασα σκετη την μητρικη, vga, τροφοδοτικο, μνημες και cpu. Με τον celeron ολα καλα, με τον E8200 ακρα του ταφου σιωπη.

Σκεφτηκα τωρα να δοκιμασω αλλες μνημες, μηπως και δεν μπορει να τις τρεξει στα 800 και γι αυτο δεν ανοιγει. Θα το δοκιμασω αυριο το πρωι.

Δημοσ.

Σκεφτηκα τωρα να δοκιμασω αλλες μνημες, μηπως και δεν μπορει να τις τρεξει στα 800 και γι αυτο δεν ανοιγει. Θα το δοκιμασω αυριο το πρωι.

Δεν παίζει κάτι τέτοιο,απλά θα έτρεχε ποιο αργά αλλά 100% έστω θα άναβε.
Δημοσ.

Ο επεξεργαστης υποστηριζεται απο την F8 εκδοση και πανω. Δοκιμασα και αυτην και την F9.

Δοκιμασα σκετη την μητρικη, vga, τροφοδοτικο, μνημες και cpu. Με τον celeron ολα καλα, με τον E8200 ακρα του ταφου σιωπη.

ο επεξεγαστης ειναι καθαρος απο κατω ;

Δημοσ.

Καθαρός ο επεξεργαστής και δοκιμασμένος σε μια ASUS P5Q. Δοκίμασα και 1 ζευγάρι Hyper-x μνήμες, παλι τα ίδια. Και τροφοδοτικό δοκίμασα.

Ε, κάπου εδώ εγκαταλείπω.

Δημοσ.

Καθαρός ο επεξεργαστής και δοκιμασμένος σε μια ASUS P5Q. Δοκίμασα και 1 ζευγάρι Hyper-x μνήμες, παλι τα ίδια. Και τροφοδοτικό δοκίμασα.

Ε, κάπου εδώ εγκαταλείπω.

τώρα τι να σου πω !

έμενα προχθεσ μου χάλασε η gigabyte κ έβαλα asus.

κ εχω 3 gigabyte ακόμα εδώ χαλασμένεσ κ κάθομαι κ τισ κιτάω.

εχω πάρει μεγάλη απογοήτευση απ αυτην την μάρκα.

δε μου λεσ. τα ποδαρακια στην μητρική είναι εντάξει ?

γιατί μπορεί να έχει σπάσει η μητουλα απ καποιο να έχει μείνει επανω στον σελερον καρφομενο κ οταν τον βαζει να ακουμπά κ να δουλεύει.

εξω όταν βάλεισ το άλλον επανω δεν δουλεύει γιατί απλά δεν πατάει το ποδαρακι που δεν έχει μύτη-κεφάλι απ την μητρική

Δημοσ.

τώρα τι να σου πω !

έμενα προχθεσ μου χάλασε η gigabyte κ έβαλα asus.

κ εχω 3 gigabyte ακόμα εδώ χαλασμένεσ κ κάθομαι κ τισ κιτάω.

εχω πάρει μεγάλη απογοήτευση απ αυτην την μάρκα.

+1000

Asus for ever!

Εχεις πολυ δικιο για τις Gigabyte. Ειδικά παλιότερα μοντελα! Και τεράστια θέματα με ασυμβατότητες μνημων, cpu.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...