Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Τελείως λάθος...

Ακριβως.

Χρονια τωρα ζηλευα το ότι οι τηλεοράσεις στη Γερμανια ειχαν και ενσωματωμενο δορυφορικο δεκτη. Σιγουρα οι δυνατότητες τους ηταν πολύ πισω από τους δεκτες που εχουμε ολοι οι "αρρωστοι" με το αθλημα, αλλα ειναι κατι πολύ σημαντικο όπως και να εχει. Τωρα λοιπον που αρχισαν να πωλουνται και στην Ελλαδα τέτοιες TV ειναι ένα βημα.

Ποσα χρονια πισω ειμαστε παρεμπιπτοντως...

Ας σταματησει εδώ αυτό το οφτοπικ παντως, οποιος θελει να δει τι δορυφορικα καναλια και ποια υπαρχουν all over the World, ελευθερα, κλειδωμένα, HD και μη, ανα δορυφορο ή τροχιακη θεση, μπορει απλα να επισκεφθει αυτή την κλασσικη σελιδα:

http://www.lyngsat.com

αλλα και αυτή που ειναι νεοτερη

http://www.kingofsat.net/

• Like 2
Δημοσ.

Λοιπόν πρώτες εντυπώσεις:

+Χρώματα ,μαύρο ,κίνηση (100Hz πραγματικά),ήχος

-Ίσως ο φωτισμός να μην είναι 100% ομοιόμορφος(clouding?)

Και εγώ για την 6500 έψαχνα,αλλά σε αυτά τα χρήματα νομίζω ότι είναι μονόδρομος η προσφορά.

Όποιος θέλει κοιτάζει και για UE55f6470, την οποία  φέρνουν παραεισαγωγή από Γερμανία γύρω στο 1000αρικο...

Για 2ο ζευγάρι γυαλία δε ρώτησα,ας μας ενημερώσει αν τα πάρει κάποιος!

απο γωνιες θεασης πως παει? Αλλοιωνονται πολυ τα χρωματα?

Δημοσ.

Να συμπληρώσω μόνο ότι δεν νομίζω να "φταίγαμε" εμείς απόλυτα στο ότι δεν πουλούσαν τέτοιες τηλεοράσεις (ή και ότι όσες το είχαν ήταν πανάκριβα μοντέλα (σαν μια Loewe που είχαμε-γερμανική, τυχαίο? ;-) ), αλλά ουσιαστικά το βασικό θέμα είναι ότι οι κύριοι δορυφόροι δεν κάλυπταν με τις εύκολες δέσμες τους την περιοχή μας και ως εκ τούτου χρειαζόσουν πολύ μεγάλα πιάτα για να δεις, πράγμα ανέφικτο πρακτικά, κάτι όμως που πλέον έχει αλλάξει.

Δημοσ.

Μόνο σε γωνίες μικρότερες από 30-40 μοιρών και μην φανταστείς ότι αλλοιώνονται όπως σε φτηνές lcd...

Νομίζω ότι είναι λάθος να επισημαίνεται στα αρνητικά αφού στην ουσία δεν είναι αισθητό το πρόβλημα,αλλα κιόλας δεν  θα κάτσει κάποιος να παρακολουθήσει tv σε τέτοιες γωνίες...

Μόνο για το φωτισμό της οθόνης θα είχα ενδοιασμούς αλλά και πάλι σε αυτή την τιμή ΔΕΝ παίζει κάτι καλύτερο...

• Like 1
Δημοσ.

Να συμπληρώσω μόνο ότι δεν νομίζω να "φταίγαμε" εμείς απόλυτα στο ότι δεν πουλούσαν τέτοιες τηλεοράσεις (ή και ότι όσες το είχαν ήταν πανάκριβα μοντέλα (σαν μια Loewe που είχαμε-γερμανική, τυχαίο? ;-) ), αλλά ουσιαστικά το βασικό θέμα είναι ότι οι κύριοι δορυφόροι δεν κάλυπταν με τις εύκολες δέσμες τους την περιοχή μας και ως εκ τούτου χρειαζόσουν πολύ μεγάλα πιάτα για να δεις, πράγμα ανέφικτο πρακτικά, κάτι όμως που πλέον έχει αλλάξει.

σωστα γιατι εγω εχω δορ.πιατο απο το 1985 για να βλεπουμε φ1 και γερμανικο ελευθερο sat1 kai sdf.

ομως αν εχει δεκτη δεν θα ειναι καμμια παλιατζουρα θα υποστηριζει ενα δυο πραγματα (μπορεινα μην ειναι Linux αλλο καπελο)

γιατι και οι αλλοι ολο και κατι κανουν)

στη γαλλια που ημουν προσφατα ειδα τηλεοραση με viacces module με καρτα για το canal+ γιαυτο και εγραψα υποθετικα για τη νοβα που εχει και λιγο αναδουλεια  λολ)

Δημοσ.

Τι βιτσια ειναι αυτα; Ποιος βλεπει τηλεοραση απο πλαγια; Ουτε εμενα μου αρεσει σαν τηλεοραση, απο την στιγμη που δεν φτιαχνει καφε μαπα ειναι.

Εκτός από εσένα που στρογγυλοκάθεσαι στο κέντρο, όλοι οι υπόλοιπο στον καναπέ βλέπουν υπό κάποια γωνία. Πρώτη φορά ακούς ότι οι καλές γωνίες θέασης είναι ζητούμενο σε αυτά τα panels; Wellcome to 1996.

Πρόσθεσε κάτι ουσιαστικό για το user experience για τους υποψήφιους αγοραστές, αν έχεις, αστειάτορα...

Με 'γειες στους νέους κατόχους :)

• Moderators
Δημοσ.

σωστα γιατι εγω εχω δορ.πιατο απο το 1985 για να βλεπουμε φ1 και γερμανικο ελευθερο sat1 kai sdf.

ομως αν εχει δεκτη δεν θα ειναι καμμια παλιατζουρα θα υποστηριζει ενα δυο πραγματα (μπορεινα μην ειναι Linux αλλο καπελο)

γιατι και οι αλλοι ολο και κατι κανουν)

στη γαλλια που ημουν προσφατα ειδα τηλεοραση με viacces module με καρτα για το canal+ γιαυτο και εγραψα υποθετικα για τη νοβα που εχει και λιγο αναδουλεια  λολ)

Αυτά που λετε αφορουν εποχές 30 χρονια πισω, μιλαω για τηλεοράσεις plasma/lcd όχι για προιστορικα μπαουλα crt, μιας και ειναι καμια 10ετια και πολύ λεω, η ευρεως διαδεδομενη ενσωματωση δορυφορικών δεκτων στο μεγαλυτερο κομματι των τηλεοράσεων που πωλουνται εκει. Η Ελλαδα εχει καλυφθεί με "ισχυρο σημα", δεσμες δηλαδή που μας καλυπτουν ικανοποιητικότατα από τις αρχες της δεκαετιας του 90 (astra και λιγο μετα hotbird) και δυνατοτητα ληψης καποιων δεσμών αρχικα τοτε 25 σχεδον χρονια πισω, με 1.15-1.40 πιατακι. Δεν τίθεται λοιπον καποιο θεμα καλυψης την τελευταια δεκαετια, η δορυφορικη τηλεοραση στην Ελλαδα ειναι κατι που εδώ και 20-25 χρονια ειναι ευκολη υποθεση. Υποθεση που εγινε φυσικα ακομα πιο ευκολη οσο περνουσαν τα χρονια. Τα 3μετρα πιατα που ειχαν 50-100 Ελληνες, ηταν μια προ εποχης 1989 ιστορια. ;)

Δημοσ.

Δεν εχει να κανει με το θεμα της καλυψης ομως.

Στη Γερμανια ειναι "κανονας" να βλεπει κανεις τα γερμανικα καναλια μεσω δορυφορικου δεκτη (ακομα και τα μικρα τοπικα καναλια εκπεμπουν δορυφορικα!), οποτε εχουν βγει συγκεκριμενα για εκει μοντελα με ενσωματωμενο τον δεκτη. Οπως πχ στην Ελλαδα η αντιπροσωπειες εισαγουν επισημα πχ μοντελα με ελληνικα μενου, υποστηριξη υποτιτλων ξερω γω κλπ ετσι αντιστοιχα στη Γερμανια εισαγουν, για να μην πω "παραγγελνουν εξ'αρχης" μοντελα με τον δεκτη εξτρα ενσωματωμενο. Σου λεει στην Ελλαδα τα πιανουν ολοι επιγεια, γιατι να προσθεσουμε κοστος και να χασουμε πιθανους αγοραστες; Οποιος εχει την "μουρλια" εκει με τα δορυφορικα θα παρει εξτρα δεκτη. Εξ' ου και οτι στα γερμανικα φορουμ οποτε βγει σε πολυ καλη τιμη καποια τηλεοραση χωρις δορυφορικο δεκτη πεφτει παντα γκρινια για την συγκεκριμενη ελλειψη.

• Moderators
Δημοσ.

Μα αυτό ειπα, ότι δεν ειναι θεμα καλυψης.

Η ουσια ειναι ότι οι εμποροι από αντιπροσωπους μεχρι εισαγωγεις ανεξαρτητους, ειναι πισω. Ειτε λογω αγνοιας της πραγματικότητας της κάθε στιγμης, ειτε για να φερνουν ο,τι φτηνοτερο. Η ιστορια επαναλαμβάνεται, καπου κοντα στο 2004-5 που εξω ολες οι tv ειχαν mpeg2 δεκτη, εδώ ειχε ξεκινησει ήδη αν θυμαμαι καλα εκπομπες η κρατικη τηλεοραση και οι εισαγωγεις εφερναν ακομα τηλεοράσεις ΧΩΡΙΣ ψηφιακούς δεκτες. Το θυμαμαι γιατι ημουν εν δυναμει αγοραστης και περασε πανω από 1 χρονος μεχρι να γινουν τα αυτονόητα και να αρχισουν σιγα σιγα να ερχονται καποιες με mpeg2.

• Like 1
Δημοσ.

είδες τι σε κάνει να θυμάσαι μια ερώτηση για το κοράνι ? ! (λοιπόν καλές θεάσεις σε όσους την επιλέξουν!)

Δημοσ.

Η ιστορια επαναλαμβάνεται, καπου κοντα στο 2004-5 που εξω ολες οι tv ειχαν mpeg2 δεκτη, εδώ ειχε ξεκινησει ήδη αν θυμαμαι καλα εκπομπες η κρατικη τηλεοραση και οι εισαγωγεις εφερναν ακομα τηλεοράσεις ΧΩΡΙΣ ψηφιακούς δεκτες.

E κατσε ρε συ τωρα, δηλαδη αν ειχαν και ψηφιακο δεκτη πώς στο καλο θα πουλαγε η digea και λοιποι τους επιτραπεζιους και τις καρτουλες τους;... ;) :)

Δημοσ.

ολα θα στρωσουν....να ρχισει και το μουντιαλ να δουμε καποια πολυ σουπερ προσφορα στις πανω απο 50 ιντσες

Δημοσ.

Την τσίμπησα και γω, μαζί και την πενταετή επέκταση της εγγύησης.

Λεπτομέρεια: δεν ταιριάζουν οι βίδες που έχει μέσα η συσκευασία, για να την στήσω στην βάση της! :-(

Δημοσ.

Λεπτομέρεια: δεν ταιριάζουν οι βίδες που έχει μέσα η συσκευασία, για να την στήσω στην βάση της! :-(

Στην 6500 που είχα δει είχε ένα θεματάκι. Αν θυμαμαι καλά ήταν σε 2 κομμάτια η βάση και καπου είχε ζόρι, αλλά τελικά μπήκαν οι βίδες και άνοιξε σπείρωμα στο πλαστικό. (ααν θυμάμαι καλά πάνω στην τηλεόραση δεν είχε θέμα)

Δημοσ.

Ποιο το τελικό κόστος μαζι με την επεκταση?

Καλοριζικη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...