andreasman88 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Καλησπερα Μια ερωτηση υπαρχει καποιος οδηγος που να μου διχνει τι βηματα πρεπει να κανω για να περασω απο windows 8 σε windows7???? Επειδη εχω παρει εναν hp και δεν με βολευει τα windows 8 που εχει εγκατεστημενα. Σας ευχαριστω.
Euclides Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Γνήσια Windows 7, ή από τον θείο? Γιατί αν είναι από τον θείο, δεν πρόκειται να ενεργοποιηθούν σε UEFI. Άρα άλλη η διαδικασία για γνήσια, και άλλη για Windows από τον θείο.
andreasman88 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Διαδικασια win7 απο θειο... Ψαχνω να βγαλω ακρη αλλα δεν βγαζω....
Euclides Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Πρέπει να κάνεις 2 πράγματα. 1. Να απενεργοποιήσεις το UEFI από το BIOS και να ενεργοποιήσεις το Legacy Support. 2. Να μετατρέψεις τον δίσκο από GPT σε MBR. Για το δεύτερο, υπάρχουν αρκετοί τρόποι. Εγώ φορτώνω μια διανομή Linux από Live USB (την Mint 17) και με το πρόγραμμα GParted πάω Device --> Create Partition Table. Από εκεί και πέρα κάνεις ένα bootable USB με τα Windows 7 και η εγκατάσταση γίνεται κανονικά.
andreasman88 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Επιδη δεν το εχω ξανακανει στα windows υπαρχει καποιο προγραμμα που να κανει την μετατροπη απο του δίσκου από GPT σε MBR. ???? Σε ευχαριστω για την βοηθεια!!!!
KwstasXt Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Δοκιμασες να κανεις την δουλεια σου με Classic Shell;
Euclides Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Επιδη δεν το εχω ξανακανει στα windows υπαρχει καποιο προγραμμα που να κανει την μετατροπη απο του δίσκου από GPT σε MBR. ???? Σε ευχαριστω για την βοηθεια!!!! Όπως σου έγραψα, για την μετατροπή GPT σε MBR εγώ χρησιμοποιώ το πρόγραμμα GParted αφού μπουτάρω με ένα Linux Live USB. Άλλοι τρόποι, περιγράφονται εδώ: http://www.sevenforums.com/tutorials/26203-convert-gpt-disk-mbr-disk.html
rfc Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Εγω παντως μια χαρα φορτωνω win 7 απο τον θειο σε καινουργια uefi μηχανηματα χωρις καμια διαδικασια. Απλα μετα το boot του cd μου ζηταει για φορματ σε gpt και ntfs, του κανω σε ntfs, τα φoρτωνω και τα ενεργοποιω και........... ακομη δουλευουν.
Euclides Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Εξαρτάται από το αν ο δίσκος είναι αφορμάριστος ή αν έχει ήδη partition table. Αν έχει ήδη GPT partition table και πας να φορτώσεις Windows 7 σε legacy, σου βγάζει μήνυμα ότι δεν μπορεί να κάνει εγκατάσταση σε αυτόν τον δίσκο. Αν πάλι φορτώσεις Windows 7 σε UEFI, δεν δουλεύει ο Loader.
rfc Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Εξαρτάται από το αν ο δίσκος είναι αφορμάριστος ή αν έχει ήδη partition table. Αν έχει ήδη GPT partition table και πας να φορτώσεις Windows 7 σε legacy, σου βγάζει μήνυμα ότι δεν μπορεί να κάνει εγκατάσταση σε αυτόν τον δίσκο. Αν πάλι φορτώσεις Windows 7 σε UEFI, δεν δουλεύει ο Loader. Μια χαρα δουλευει ο loader...... Και μια χαρα γινεται σεταπ ειτε ετσι ειναι ειτε αλλιως. Απλα του σβηνεις τα partitions και τον διαμορφωνεις σε mbr-ntfs.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα