Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα

Μια ερωτηση  υπαρχει καποιος οδηγος που να μου διχνει τι βηματα πρεπει να κανω για να περασω απο windows 8 σε windows7???? Επειδη εχω παρει εναν hp και δεν με βολευει τα windows 8 που εχει εγκατεστημενα.

Σας ευχαριστω.

Δημοσ.

Γνήσια Windows 7, ή από τον θείο?

Γιατί αν είναι από τον θείο, δεν πρόκειται να ενεργοποιηθούν σε UEFI.

Άρα άλλη η διαδικασία για γνήσια, και άλλη για Windows από τον θείο.

Δημοσ.

Πρέπει να κάνεις 2 πράγματα.

1. Να απενεργοποιήσεις το UEFI από το BIOS και να ενεργοποιήσεις το Legacy Support.

2. Να μετατρέψεις τον δίσκο από GPT σε MBR.

Για το δεύτερο, υπάρχουν αρκετοί τρόποι.

Εγώ φορτώνω μια διανομή Linux από Live USB (την Mint 17) και με το πρόγραμμα GParted πάω Device --> Create Partition Table.

Από εκεί και πέρα κάνεις ένα bootable USB με τα Windows 7 και η εγκατάσταση γίνεται κανονικά.

Δημοσ.

Επιδη δεν το εχω ξανακανει στα windows  υπαρχει καποιο προγραμμα που να  κανει την μετατροπη απο του δίσκου από GPT σε MBR.  ????

Σε ευχαριστω για την βοηθεια!!!!

Δημοσ.

Επιδη δεν το εχω ξανακανει στα windows  υπαρχει καποιο προγραμμα που να  κανει την μετατροπη απο του δίσκου από GPT σε MBR.  ????

Σε ευχαριστω για την βοηθεια!!!!

Όπως σου έγραψα, για την μετατροπή GPT σε MBR εγώ χρησιμοποιώ το πρόγραμμα GParted αφού μπουτάρω με ένα Linux Live USB.

Άλλοι τρόποι, περιγράφονται εδώ:

http://www.sevenforums.com/tutorials/26203-convert-gpt-disk-mbr-disk.html

Δημοσ.

Εγω παντως μια χαρα φορτωνω win 7 απο τον θειο σε καινουργια uefi μηχανηματα χωρις καμια διαδικασια. Απλα μετα το boot του cd μου ζηταει για φορματ σε gpt και ntfs, του κανω σε ntfs, τα φoρτωνω και τα ενεργοποιω και........... ακομη δουλευουν.

Δημοσ.

Εξαρτάται από το αν ο δίσκος είναι αφορμάριστος ή αν έχει ήδη partition table.

Αν έχει ήδη GPT partition table και πας να φορτώσεις Windows 7 σε legacy, σου βγάζει μήνυμα ότι δεν μπορεί να κάνει εγκατάσταση σε αυτόν τον δίσκο.

Αν πάλι φορτώσεις Windows 7 σε UEFI, δεν δουλεύει ο Loader.

Δημοσ.

Εξαρτάται από το αν ο δίσκος είναι αφορμάριστος ή αν έχει ήδη partition table.

Αν έχει ήδη GPT partition table και πας να φορτώσεις Windows 7 σε legacy, σου βγάζει μήνυμα ότι δεν μπορεί να κάνει εγκατάσταση σε αυτόν τον δίσκο.

Αν πάλι φορτώσεις Windows 7 σε UEFI, δεν δουλεύει ο Loader.

Μια χαρα δουλευει ο loader......

Και μια χαρα γινεται σεταπ ειτε ετσι ειναι ειτε αλλιως. Απλα του σβηνεις τα partitions και τον διαμορφωνεις σε mbr-ntfs.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...