Προς το περιεχόμενο

The Witcher 3 [Xbox One][PS4]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν υπάρχουν σε όλες στις πλατφόρμες, σε Η/Υ που το παίζω πάντως οι μάχες μου φαίνονται υποφερτές, σίγουρα πολύ βελτιωμένες από τα προηγούμενα παιχνίδια. Τίποτα σπουδαίο παρ' όλα αυτά. Φαντάζομαι πως δεν θα υπάρχουν τέτοιου είδους διαφορές ανάμεσα στις πλατφόρμες. Αν θες να παίξεις όμως ένα παιχνίδι για το σύστημα μάχης του και τους ελέγχους του, δες καλύτερα άλλα παιχνίδια. Στα Witcher γενικότερα αυτό που παίζεις είναι μια ιστορία. Η ιστορία του παιχνιδιού δεν είναι απλά ένα αφηγηματικό πλαίσιο για να δώσει νόημα στο γκέιμπλεϊ, είναι το γκέιμπλεϊ.

Σε ευχαριστώ φίλε. Δεν έχω εμπειρία από παιχνίδια τύπου Witcher με εξαίρεση το fable που είχα ασχοληθεί λίγο. Μου φάνηκε ωραίο και το παρηγγειλα να δοκιμάσω και κάτι διαφορετικό, το ότι είναι open world πιστεύω ότι θα με κάνει να ασχοληθώ αρκετά! Απλά δεν θα ήθελα να έχει θέματα όπως αυτά του Unity.
  • Απαντ. 774
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μετά από patches άφθονων gigabytes,  τα animations εξακολουθούν να είναι σχετικά χάλια σε αρκετές περιπτώσεις. Θέματα με control γενικά δεν υπάρχουν πολλά, τουλάχιστον όχι σε βαθμό που να επηρεάζουν το gameplay ή έστω να κάνουν το παιχνίδι εκνευριστικό. Περισσότερο πρόκειται για ζητήματα αισθητικού περιεχομένου και νομίζω πως ισχύουν τα ίδια σε όλα τα format (PC και κονσόλες).

Από εκεί και πέρα μιλάμε για έναν ασύλληπτο τίτλο, ασύγκριτης ομορφιάς. Έχω καταργήσει το fast travel γιατί θέλω να περιπλανιέμαι από εδώ κι από κει να χαζεύω τα άπειρα ενδιαφέροντα σημεία του χάρτη. Βάζω να παίξω μια-δυο αποστολές "στα γρήγορα" και καταλήγω να παίζω δέκα μην μπορώντας να σταματήσω για να πάω για ύπνο. Λέω να καθαρίσω μια περιοχή και να τελειώσω με τα της ιστορίας της, αλλά στο τέλος με πιάνει η καρδιά μου από αυτά που έχω δει (όπως και τις εναλλακτικές λύσεις, που συχνά είναι όλες μαύρες, άραχνες και ζοφερές, ειδικά όλο το chain quest του Red Baron είναι το κάτι άλλο).

Έχω φτάσει level 15 (δηλ. τίποτα, είμαι ακόμα στην αρχή) κι όμως έγραψα ήδη πάνω από 60 ώρες παιχνιδιού. Κάθε λεπτό που παίζω μου φαίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον από το προηγούμενο.

Το Witcher 3 είναι από τους πλέον καταπληκτικούς τίτλους στην ιστορία του videogaming, τελεία και παύλα. Πέρα από κάποια προφανή και επιφανειακά στοιχεία, γενικά δεν έχει σχέση με τα Fable (τα έχω τελειώσει και τα 3), καθώς τα τελευταία είναι αρκετά πιο απλά, ενδεχομένως και ελαφρώς χαζοχαρούμενα σε πολλά σημεία (όχι παντού). Αντιθέτως με το Witcher το μόνο βέβαιο είναι πως το βράδυ δεν θα κοιμάσαι πολύ ελαφριά...

• Like 3
Δημοσ.

Μετά από patches άφθονων gigabytes, τα animations εξακολουθούν να είναι σχετικά χάλια σε αρκετές περιπτώσεις. Θέματα με control γενικά δεν υπάρχουν πολλά, τουλάχιστον όχι σε βαθμό που να επηρεάζουν το gameplay ή έστω να κάνουν το παιχνίδι εκνευριστικό. Περισσότερο πρόκειται για ζητήματα αισθητικού περιεχομένου και νομίζω πως ισχύουν τα ίδια σε όλα τα format (PC και κονσόλες).

Από εκεί και πέρα μιλάμε για έναν ασύλληπτο τίτλο, ασύγκριτης ομορφιάς. Έχω καταργήσει το fast travel γιατί θέλω να περιπλανιέμαι από εδώ κι από κει να χαζεύω τα άπειρα ενδιαφέροντα σημεία του χάρτη. Βάζω να παίξω μια-δυο αποστολές "στα γρήγορα" και καταλήγω να παίζω δέκα μην μπορώντας να σταματήσω για να πάω για ύπνο. Λέω να καθαρίσω μια περιοχή και να τελειώσω με τα της ιστορίας της, αλλά στο τέλος με πιάνει η καρδιά μου από αυτά που έχω δει (όπως και τις εναλλακτικές λύσεις, που συχνά είναι όλες μαύρες, άραχνες και ζοφερές, ειδικά όλο το chain quest του Red Baron είναι το κάτι άλλο).

Έχω φτάσει level 15 (δηλ. τίποτα, είμαι ακόμα στην αρχή) κι όμως έγραψα ήδη πάνω από 60 ώρες παιχνιδιού. Κάθε λεπτό που παίζω μου φαίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον από το προηγούμενο.

Το Witcher 3 είναι από τους πλέον καταπληκτικούς τίτλους στην ιστορία του videogaming, τελεία και παύλα. Πέρα από κάποια προφανή και επιφανειακά στοιχεία, γενικά δεν έχει σχέση με τα Fable (τα έχω τελειώσει και τα 3), καθώς τα τελευταία είναι αρκετά πιο απλά, ενδεχομένως και ελαφρώς χαζοχαρούμενα σε πολλά σημεία (όχι παντού). Αντιθέτως με το Witcher το μόνο βέβαιο είναι πως το βράδυ δεν θα κοιμάσαι πολύ ελαφριά...

Σε ευχαριστώ φίλε μου. Όπως το περιγράφεις θα το ευχαριστηθω! Πλέον τα παιχνίδια που δίνουν βαρύτητα στην ιστορία και στο gameplay είναι λίγα. Θα κοιμηθώ με τον αρκούδο μου :P.
Δημοσ.

Κλασσικά, υπερ-hype όταν κάνουμε κριτική στο παιχνίδι. Σε σημείο να παραπληροφορουμε.

Απο εμένα, που παίζω ακόμα....

Φοβερή ιστορία

Καλά γραφικά

Καλός ήχος

Σκατά χειρισμος. Σε σημείο να θέλω να κάνω ζημιά.

Μεγάλη δυσκολία (τα suggested level δεν είναι πάντα σωστά).

Παρά πολύ περιεχόμενο, πέρασε μήνας κι ακόμα level 18 είμαι.

Λίγα bugs. Καλό είναι αυτό.

Εκνευριστικοι χρόνοι loading. Κλασσικά, ολα τα παιχνίδια.

Ελλειπεστατες οδηγίες πως δουλεύουν τα runes (πως λέγονται? τα bonus στη μαγεία). Τώρα κατάλαβα πως δουλεύουν. Ήμουν ξεβράκωτος εβδομάδες.

Είναι πραγματικό rpg (action rpg). Καλό αυτό.

Για το χειρισμό, επιμένω. Είναι χάλια. Απο τους χειρότερους σε αυτή τη γένια (αν οχι ο χειρότερος).

Δε συστήνω το παιχνίδι, σε ανθρώπους που παίζουν 1-2 ώρες τη μέρα, μετά απο δουλειά για χαλαρωση. Είναι βαρύ το παιχνίδι.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν βλέπω που είναι το "υπέρ-hype". Το παιχνίδι είναι εκπληκτικό σε κάθε τομέα εκτός από το χειρισμό, που ναι μεν είναι μετριότατος προς κακός, αλλά συνηθίζεται (δηλ. με τα πολλά συνηθίζεις να μην γκρινιάζεις συνέχεια).

Θα συμφωνήσω και για τα πολύ μεγάλα loading times. Το περίεργο με αυτά όμως είναι ότι αργούν κυρίως σε save/load αν πχ. πεθάνεις. Αντιθέτως στο fast travel φορτώνουν μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Το παιχνίδι πραγματικά δεν είναι για 1 ώρα τη μέρα, διαφορετικά χρειάζεται ένα... εξάμηνο για να το τελειώσεις. Γι' αυτό τόσο καιρό μετά είμαι ακόμα level 15.

Δημοσ.

Κλασσικά, υπερ-ότινάναι όταν κάνουμε κριτική στο παιχνίδι χωρίς να έχουμε ιδέα απο το genre. Σε σημείο να παραπληροφορουμε.

To main story τελειώνει άνετα σε ένα 25ωρο. Άσχετα αν χάνεις το 80% του παιχνιδιού παίζοντας μόνο τα main quest. Το παιχνίδι συμφωνώ και εγώ οτι είναι μάλλον το πιο πλήρες game της γενιάς που διανύουμε. Μπορεί κάποιος απλά να παίζει gwent για μέρες. Εσύ διαλέγεις τον ρυθμό και το χρόνο που θα το τερματίσεις.

Όσο για το χειρισμό τα έχω πεί και τα ξαναλέω. Στο death march φαίνεται το gameplay και ο χειρισμός  (που είναι μια χαρα). Τώρα αν σπαμάρετε κουμπάκια και δεν ασχολείστε με oils, spells και decoctions λογικό είναι να σας φαίνεται σάπιο. Όταν φτάσετε να προσεγγίζετε κάθε mobάκι στρατηγικά και όχι με κρατημένο το τετράγωνο τότε μπορούμε να μιλήσουμε πιο ουσιαστικά.

Βάλτε στο dark souls easy mode να πατάτε τετράγωνο και πεθαίνουν τα ελάχιστα στρατηγικά τοποθετημένα mobs και πείτε που αν δεν είναι το πιο σάπιο παιχνίδι της χρονιάς. Κάπως έτσι νιώθω και για το witcher. Η (λίγη παραπάνω) δυσκολία του death march δίνει νόημα στο αρκετά ενδιαφέρον και πολύπλευρο σύστημα μάχης του παιχνιδιού.

Τέλος αν μας λές οτι ήσουν ξεβράκωτος για εβδομάδες δεν φταίει το game, αλλα η γνώση σου περι αυτού. Μάλλον γι αυτό και το θεωρείς δύσκολο.

• Like 1
Δημοσ.

Διαφωνω. Δε μπορείς να τελειώσεις τη main story σε 25 ώρες, αν είσαι πρωταρης. Δε σε αφήνει το παιχνίδι. Σε τιμωρεί. Πρέπει να κανείς τα sidequests για να εξοπλιστεις, ανεβείς επίπεδο. Ο εξοπλισμός πάει ανάλογα με το επίπεδο σου.

Δε γίνεται να τα βάλεις με τα τέρατα κι εσύ να είσαι με μπουγατσο-μαχαιρο.

Δε μίλησα για gameplay. Που είναι πολύ καλό. Μίλησα για χειρισμο, που είναι αθλειος. Εκνευριστικοτατο intentional lag στα inputs. Συνέχεια τρακαρω με εμπόδια, ανθρώπους, πέφτω απο ύψη.

Το οτι ήμουν ξεβράκωτος, δε κατάλαβα πως δουλεύουν τα bonus στη μαγεία, δε φταίω εγώ. Φταίει το παιχνίδι. Δεν είμαι τοοοοσο χαζός. Έχει κακό μενου. Δε τα εξηγεί.

Υψηλά loading times. Φταίει η κονσόλα. Με τον αργό δίσκο. Ολα τα νέα παιχνίδια έτσι είναι.

Το skyrim ήταν πιο ευχάριστο παιχνίδι. Δε θυμάμαι να βρίζω τη Bethesda. Εδώ έχω ξεβαφτισει όλη την Πολωνια.

Είμαι σε μάχη και ξαφνικά ανεβοκατεβαινω απο τον Roach.

Είμαι σε μάχη και βρίσκομαι να κάνω μακροβουτια.

Παλεύω να σκαρφαλωσω και πέφτω στο γκρεμο.

Προσπαθώ να φέρω τον Geralt σε σωστό σημείο, να αλληλεπιδρασει με το περιβάλλον.

Πρόσθεσε και το lag. Πρόσθεσε και τα 30 fps της κονσόλας.

Ιδανικός συνδιασμος για υλικες ζημιές.

Οχι, δεν είναι το καλύτερο παιχνίδι όλων των εποχών. Μόνο για το σεναριο και τα γραφικά.

Γιατί αν το πάμε έτσι, το καλυτερο ολων των εποχών είναι η σειρά mass effect.

Για μένα είναι τα soulborne. Αλλά αυτή είναι άλλη συζήτηση.

Δημοσ.

Εγώ νομίζω πως κάπου στη μέση είναι η αλήθεια. Αυτά που λέει με το Roach όντως ισχύουν, αν και δεν μου έχουν τύχει ποτέ εν μέσω μάχης και σίγουρα δεν γίνονται από μόνα τους ως bug του παιχνιδιού (δηλ. χωρίς να πατήσω κάτι). Αντιθέτως μου έχει τύχει να μην μπορώ να κάνω μακροβούτι και να χρειάζεται load, να μην έχει ουρά το άλογο, να πρέπει να στριφογυρίσω 15 φορές τον Geralt για να αλληλεπιδράσει με το βαρέλι για loot και κάμποσα άλλα όμορφα.

Γενικά όμως δεν είναι game breaking issues και με τα πολλά τα συνηθίζεις όλα. Κι αν μου κακοφάνηκαν στην αρχή, πλέον δεν τους δίνω καν σημασία και επικεντρώνομαι στα (άπειρα) θετικά.

Btw όποιος κάθεται και παίζει μόνο το main story αγνοώντας όλα τα υπόλοιπα, ακόμα κι αν καταφέρει να τελειώσει το παιχνίδι εγκληματεί κατά της ανθρωπότητας και τζάμπα το χρόνο του χάνει.

ps: έχοντας τελειώσει και τα 3 Mass Effect, μπορώ με σιγουριά να καταθέσω πως απέχουν πολύ από το να χαρακτηριστούν ως τα καλύτερα όλων των εποχών, είτε ως σειρά, είτε μεμονωμένα.

Δημοσ.

Btw όποιος κάθεται και παίζει μόνο το main story αγνοώντας όλα τα υπόλοιπα, ακόμα κι αν καταφέρει να τελειώσει το παιχνίδι εγκληματεί κατά της ανθρωπότητας και τζάμπα το χρόνο του χάνει.

Το χέσαμε λίγο. :-D

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

δε ξερω αν εχει αναφερθει καπου. Καλο θα ηταν καποιος οδηγος στα ελληνικα για το gwent game. Αν καποιος μπορει να βοηθησει

• Like 1
Δημοσ.

Οχι, δεν είναι το καλύτερο παιχνίδι όλων των εποχών. Μόνο για το σεναριο και τα γραφικά.

Γιατί αν το πάμε έτσι, το καλυτερο ολων των εποχών είναι η σειρά mass effect..

ουτε καν το Mass Εffect πλησιάζει την ωριμοτητα του Role Playing του Witcher (ολων)

μετρια rpg εως απλά καλά μπροστά στη σειρα Witcher.

το Skyrim ειναι απλά καλο το Witcher 3 απλά αριστουργημα.

Δημοσ.

δε ξερω αν εχει αναφερθει καπου. Καλο θα ηταν καποιος οδηγος στα ελληνικα για το gwent game. Αν καποιος μπορει να βοηθησει

Παίξε Northern realms. Παίξε με full spies, full blue stripes soldiers catapults, ballistas, commander's horns, dandellon και με ελάχιστα εώς καθόλου gold cards (μόνο ciri, yen και geralt για να συμπληρώσεις κάρτες). Win every game. Ίσως και μια yen και 1-2 banner medic να βοηθήσουν.

Αν είσαι απέναντι σε nilfgaard περίμενε μέχρι τελευταία στιγμή να κατεβάσεις το combo σου και παίξε και 1-2 decoy στο deck. Όλα τα άλλα τα κατουράς. Leader ability αυτό που ακυρώνεις τα weather effects. Το παίζεις πάντα τελευταία στιγμή όταν χρειάζεται.

Πάντα παίζεις είτε μόνο Melee είτε μόνο siege. Ποτέ δε μοιραζεις κάρτες. Θα δείς οτι απο κάποια φάση και μετά θα σου είναι αδύνατο να χάσεις.

Δημοσ.

Παίξε Northern realms. Παίξε με full spies, full blue stripes soldiers catapults, ballistas, commander's horns, dandellon και με ελάχιστα εώς καθόλου gold cards (μόνο ciri, yen και geralt για να συμπληρώσεις κάρτες). Win every game. Ίσως και μια yen και 1-2 banner medic να βοηθήσουν.

Αν είσαι απέναντι σε nilfgaard περίμενε μέχρι τελευταία στιγμή να κατεβάσεις το combo σου και παίξε και 1-2 decoy στο deck. Όλα τα άλλα τα κατουράς. Leader ability αυτό που ακυρώνεις τα weather effects. Το παίζεις πάντα τελευταία στιγμή όταν χρειάζεται.

Πάντα παίζεις είτε μόνο Melee είτε μόνο siege. Ποτέ δε μοιραζεις κάρτες. Θα δείς οτι απο κάποια φάση και μετά θα σου είναι αδύνατο να χάσεις.

σ ευχαριστω για την απαντηση. αλλα μαλλον δεν με βοηθανε τα λογια σου ακομα γιατι πολυ απλα δε μπορω να καταλαβω το παιχνιδι γενικα. αν μπορεις να το εξηγησεις απο την αρχη αναλυτικα θα το εκτιμουσα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...