Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ι

Μονο εγω την εντυπωση οτι ο 4790κ ειναι stock oced 4770k?

Ελπιζω να ειμαι τυχερος στο silicon lottery αλλιως τσαμπα η αναμονη :P

Shyn μακαρι να μας τυχουν καλα κομματια....

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ναι αλλα αυτο δεν είναι αδικο απο την στιγμή που εγω μπορεί να πληρώσω 225€ για το 4690κ και ένας φίλος μου με τα ίδια λεφτά να έχει καλύτερο CPU??

Άδικο έτσι όπως το λες..αλλά η ιντελ (και η κάθε ιντελ) σου πουλάει το cpu σε χ κλοκς, αν δεν είναι stable εκεί τοτε θα ηταν άδικο. Το οτι σου δίνει το δικαίωμα (επι πληρωμής) να τον πειράξεις σε χ+ψ δε σημαίνει οτι θα παει όσο του φίλου σου. Αν ηταν να πήγαιναν όλα τα κομμάτια 5ghz,θα πωλούσαν τον 4695 στα 5 για περισσότερα λεφτά.
Δημοσ.

ναι αλλα αυτο δεν είναι αδικο απο την στιγμή που εγω μπορεί να πληρώσω 225€ για το 4690κ και ένας φίλος μου με τα ίδια λεφτά να έχει καλύτερο CPU??

Όσο άδικο είναι να πάρεις εσύ και ο φίλος σου ξυστό με €1 και εσύ να μην κερδίσεις τίποτα και αυτός €100.

Δημοσ.

Σα το ξυστό δεν είναι ακριβώς. Αλλά ξανά λέω, η Intel σου πουλάει έναν 46xx και έναν 46xxK στα Χ MHz. Αν πάρεις οποιονδήποτε, και δε δουλεύει στα X MHz απροβλημάτιστα, τότε έχεις κάθε δικαίωμα να νιώθεις αδικημένος, και να προχωρήσεις και σε RMA,DOA κλπ. Αν πάρεις τον 46xxK η Ίντελ σου πουλά έναν 46xx με την ιδιότητα του OC, όχι απαραίτητα την ικανότητα να φθάσει σε Χ+Υ MHz, ακόμη και αν ο φίλος σου έχει X+2Y. Το λένε silicon "lotery" επειδή ουσιαστικά τζογάρεις, ότι με λιγότερα λεφτά θα πάρεις κάτι που αξίζει περισσότερα, μόνον εδώ μπορεί να "συγκριθεί" με το ξυστό -σα κατηγορία τζόγου-, όμως πάντα με τον κίνδυνο ότι δε θα φθάσει σ'αυτά που περίμενες ή θα ξεπεράσει (και εκεί είναι κυρίως η χαρά του OC).
Και να βελτιωθεί, θα κοιτάξουν να ωφεληθούν αυτοί (και καλά θα κάνουν σαν εταιρία, άλλο το τι θέλουμε εμείς) με τη δημιουργία κομματιών υψηλών χρονισμών, αλλά πλέον (εφόσον όλα θα φτάνουν στο ίδιο μάξ όπως εσύ θες) ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟΥΣ, και θα χαθεί πλέον το νόημα του OC. Με λίγα λόγια, καλώς ή κακώς το OC βασίζεται κατά πολύ στο silicon lotery.

Sorry για το off-topic

Δημοσ.

Να μην τον αλλάξω δηλαδή τον 4770k!...

Ούτε για πλάκα. Εκτός και αν έχεις λεφτά για πέταμα..Δώστα σε εμένα καλύτερα :P

Δημοσ.

Παιδια επειδη παρακλουθω μερες τη συζητηση μην το ψαχνετε, ειναι το κλασσικο κολπο που κανει και η Apple με τα iPhone. Σου πεταει καθε χρονο καινουριο μοντελο το οποιο τις πιο πολλες φορες ειναι μια ελαχιστα βελτιωμενη εκδοση του προηγουμενου και στο πλασαρει σαν κατι απιστευτα καινοτομο και καινουριο ενω ουσιαστικα ειναι το παλιο 10% καλυτερο. Κατι τετοιο συμβαινει και με τον 4770κ-4790κ απο οτι εχω καταλαβει.

Προσωπικα επειδη εχω καιρο να κανω αναβαθμιση, εχω τον i7 950 (LGA 1366) σκεφτομαι να κανω αναβαθμιση μητρικης σε Z97 και να κοτσαρω και τον 4790k, εχουμε καποια ΕΓΚΥΡΗ πληροφορια απο καταστημα ποτε θα το φερουν; Σημερα ρωτησα πλαισιο και μου ειπαν "θα αργησει". Επισης απο μητρικες ειδα οτι προηγουμενως ενας φιλος προτεινε την Sabertooth, ειναι η καλυτερη Ζ97 αυτη τη στιγμη δηλαδη? Σκεφτομουν αυτη του πλαισιου http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/anavathmisi-ypologisti/motherboard-mitrikes/MSI-MB-Z97-Gaming-7-1150-Z97-DDR3.htmειναι κατωτερη της Sabertooth?

Ευχαριστω!

Δημοσ.

Ναι καμια σχέση με το ξυστό και επίσης πρέπει να το βελτιοσουν αυτο το πράγμα

Πιο πράμα να βελτιώσουν, το να πιάνουν όλοι 5GHz;

Όπως λεει ο selianx, η intel σου εγγυάται τις συχνότητες που λέει και απλά σου δίνει και την δυνατότητα του OC. Τίποτα περισσότερο.

Προσωπικα επειδη εχω καιρο να κανω αναβαθμιση, εχω τον i7 950 (LGA 1366) σκεφτομαι να κανω αναβαθμιση μητρικης σε Z97 και να κοτσαρω και τον 4790k, εχουμε καποια ΕΓΚΥΡΗ πληροφορια απο καταστημα ποτε θα το φερουν; Σημερα ρωτησα πλαισιο και μου ειπαν "θα αργησει". Επισης απο μητρικες ειδα οτι προηγουμενως ενας φιλος προτεινε την Sabertooth, ειναι η καλυτερη Ζ97 αυτη τη στιγμη δηλαδη? Σκεφτομουν αυτη του πλαισιου http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/anavathmisi-ypologisti/motherboard-mitrikes/MSI-MB-Z97-Gaming-7-1150-Z97-DDR3.htmειναι κατωτερη της Sabertooth?

Ευχαριστω!

Χρείαζεσαι για κάποιο λόγο τόσο ακριβή μητρική;

Δημοσ.

Πιο πράμα να βελτιώσουν, το να πιάνουν όλοι 5GHz;

Όπως λεει ο selianx, η intel σου εγγυάται τις συχνότητες που λέει και απλά σου δίνει και την δυνατότητα του OC. Τίποτα περισσότερο.

Χρείαζεσαι για κάποιο λόγο τόσο ακριβή μητρική;

Για προσωπικη χρηση στο σπιτι τον εχω και εγω, εννοειται θα κανω οσο overclocking μπορεσω με τον 4790k αλλα ετσι και αλλιως και σε πιο μετρια λυση μητρικης να παω ποσο ειναι η χρηματικη διαφορα 50-60 ευρω? Δηλαδη αμα ιεναι για τοσο προτιμω να παω στη βελτιστη επιλογη!

Δημοσ.

Παιδια εχουμε ξεφυγει λιγο επι του θεματος....

Στην τελικη αν καποιος ενδιαφερομενος (καλη ωρα εγω) θελησει να παει σε 4790Κ τοτε πρεπει να ρισκαρει οπως λετε και εσεις αν θα "παρει οτι πληρωσει" ή οχι.

Μπορει η Intel να κανει δυοπωλειο αυτη την στιγμη με την AMD, αλλα παντα θα κοιταει την τσεπουλα της οπως θα εκανε η καθε! Χ/Ψ εταιρια.

Τωρα επι του θεματος, επειδη ο CPU ειναι καινουργιος μεν στην αγορα δεν εχει "πιστοποιηθει" απο το κοινο, αν ειναι καλος ή κακος μονο καποια reviews που εχω δει σε ξενα site και καποια σε λιγα ελληνικα. Βεβαια στην προκειμενη περιπτωση μιλαω για το OC που θα θελησει ο καθενας μας να του κανει. Για τις επιδοσεις του διαβασα και ακουσα τα καλυτερα!!

Δημοσ.

Τι διαφορετικό να άκουγες για τις επιδόσεις του; Αυτή τη στιγμή είναι οτι πιο γρήγορο σε single thread performance και τετραπύρηνους μιας και είναι ένας πουσαρισμένος 4770.

Δημοσ.

Ναι ομως ενας που δεν ξερει και πολλα για αυτον(οχι οτι εγω ειμαι παντογνωστης..) θα ηθελε να διαβασει καποιους να λενε τις γνωμες και τις αποψεις τους! Ειδικα απο ατομα που τον χρησημοποιουν κιολας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...