Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για κουτί πόσα λευτά πρέπει να δώσεις περίπου με τέτοιο σύστημα.Όπως και ο OP έχω αποφασίσει στο παραπάνω hardware,αλλά δεν είμαι σίγουρος στο κουτί και στην ψύκτρα(Προβλήματα δεν έχω με αέρα ή με νερό).

Δημοσ.

Για κουτί πόσα λευτά πρέπει να δώσεις περίπου με τέτοιο σύστημα.Όπως και ο OP έχω αποφασίσει στο παραπάνω hardware,αλλά δεν είμαι σίγουρος στο κουτί και στην ψύκτρα(Προβλήματα δεν έχω με αέρα ή με νερό).

Δεν υπάρχει τόσα λεφτά για όλο το σύστημα, άρα τουλάχιστον τόσα λεφτά για κουτί. Υπάρχουν κουτία με 50 ευρώ με καλό airflow αλλά ας πούμε πλαστικά, και άλλα με 150 ευρώ, παρόμοιο airflow αλλά ποιότητα κατασκευής όχι πλαστικό. Υπάρχουν κουτιά που είναι ότι πρέπει για 4 κάρτες άλλα για 1-2, για νερό ή όχι, για μείωση θορύβου ή όχι, για αισθητικά ¨"Σοβαρά", "παιχνιδιάρικα", "καγκούρικα" και απλά.

Αν αποφασίσεις για νερό, πχ μια H100i, θα κοιτάξεις να την χωράει, ή για μια τερατώδη αερόψυκτρα να την χωράει. Σημαντικά επίσης να κοιτάξεις είναι το cable management, τα HDD Cages να σε καλύπτουν σε αριθμό, και φυσικά να χωράνε τα components μέσα. (ATX,mATX...) GPU μήκος κλπ.

Προσωπικά θα έβαζα ένα μίνιμουμ των 60-70 ευρώ για ένα σύστημα σαν αυτό, κοιτώντας να πάρω κάτι σχετικά ποιοτικό, να χωράει αυτά που θέλω, να έχει ικανοποιητικό airflow και ωραίο design για το γούστο μου.

• Like 1
Δημοσ.

Υπολογιζω τελη του μηνα να τα παραλαβω.

Μολις στηθει το PC θα ανεβασω φωτογραφιες απο stress test μεχρι και την μεγαλυτερη συχνοτητα χρονισμου με low-profile OC.

Δημοσ.

Ωραιος, αλλα δεν υπαρχει λογος να ασχοληθεις ουτε με ελαχιστο oc αν πας στον i7 4790k γιατι πολυ απλα      ειναι τερας cpu. Base clock 4ghz  σε cpu τετοιου ειδους ειναι ηδη σα να εχεις κανει ενα μετριο oc..

Δημοσ.

Πρεπει να σου τυχει αρκετα καλο κομματι για να φτασεις τα 5, ακομα και με τετοιες μητρικες.

μα τι εννοείς όταν λες ότι πρέπει να σου τύχει καλό κομμάτι πχ ένας 4670κ με ένα αλλο 4670κ δεν είναι ίδιοι???
Δημοσ.

μα τι εννοείς όταν λες ότι πρέπει να σου τύχει καλό κομμάτι πχ ένας 4670κ με ένα αλλο 4670κ δεν είναι ίδιοι???

Όχι. Μη ξεχνάς ότι μιλάμε για κάποια απ'τα μικρότερα πράγματα στον κόσμο,μόλις για λίγα nm, πράγμα που δεν επιτρέπει την ακριβή δημιουργία δυο ή περισσότερων identical CPUs, χωρίς αυτό να είναι ο μόνος λόγος. Με ένα search στο google για "Silicon Lottery" σου δίνει μια παραπάνω ιδέα επί του θέματος, σε αρκετά φόρουμ υπάρχουν και εκτενείς αναλύσεις.

Δημοσ.

Τα review για τους Devil's Canyon όσον αφορά το oc πάντως συνεχίζουν να μην είναι καλά.Μιλάνε για μικρό κέρδος και ουσιαστικά για παραπλάνηση του marketing της intel http://www.hardocp.com/article/2014/06/09/intel_devils_canyon_good_bad_ugly#.U5ZcZvmSxmV

Οντως συμφωνα με δικη τους αναφορα μονο το 5% των Devil Canyon θα μπορεσει να φτασει στα 5Ghz και αυτο με υδροψυξη.

Δεν θα με γονατισει πιστευω και με Turbo Boost για τα επομενα 2-3 χρονια οποτε no problem :) :)

Δημοσ.

Όχι. Μη ξεχνάς ότι μιλάμε για κάποια απ'τα μικρότερα πράγματα στον κόσμο,μόλις για λίγα nm, πράγμα που δεν επιτρέπει την ακριβή δημιουργία δυο ή περισσότερων identical CPUs, χωρίς αυτό να είναι ο μόνος λόγος. Με ένα search στο google για "Silicon Lottery" σου δίνει μια παραπάνω ιδέα επί του θέματος, σε αρκετά φόρουμ υπάρχουν και εκτενείς αναλύσεις.

ναι αλλα αυτο δεν είναι αδικο απο την στιγμή που εγω μπορεί να πληρώσω 225€ για το 4690κ και ένας φίλος μου με τα ίδια λεφτά να έχει καλύτερο CPU??
Δημοσ.

Μονο εγω την εντυπωση οτι ο 4790κ ειναι stock oced 4770k?

Ελπιζω να ειμαι τυχερος στο silicon lottery αλλιως τσαμπα η αναμονη :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...