Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα οπως λεει και ο τιτλος INTEL CORE I7-4790K 4.00GHZ ή οχι;;

Αξιζει να κατασκευασω υπολογιστη με τετοιο επεξεργαστη;; Τον υπολογιστη θα τον ηθελα για gaming και επεξεργασια βιντεο. Ειμαι ανοικτος σε ολες τις προτασεις ευχαριστω φιλικα Λεωνιδας

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ο επεξεργαστης αυτος που αναφερεται παραπανω...

GPU:http://www.e-shop.gr/asus-r9-280x-r9280x-dc2-3gd5-3gb-gddr5-pci-e-retail-p-PER.513637

PSU:800+Wat

Μητρικη δεν ξερω γιατι ο επεξεργαστης μολις βγηκε και δεν εχω δει πολλα stress test και δεν μπορω να αποφασισω..

Ευχαριστω φιλικα Λεωνιδας

Δημοσ.

Όπως είπε και ο φίλος από πάνω, τι σκέφτεσαι να έχει το υπόλοιπο σύστημα;

Τη βάση που θες να τη δώσεις, στην επεξεργασία βίντεο ή στο gaming; Είναι σε επαγγελματικό επίπεδο η επεξεργασία αυτή, πληρώνεσαι;

Γενικά, τι budget σκοπεύεις να δώσεις για το συγκεκριμένο μηχάνημα; Θα βοηθούσε να συμπληρώσεις τη φόρμα για αγορά υπολογιστή. http://www.insomnia.gr/topic/391825-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF-%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE/

Για να σου απαντήσω πάντως στο ερώτημα, ο επεξεργαστής αυτός είναι πολύ δυνατός, είναι ο γνωστός 3770K, ο οποίος έγινε 4770K, και τώρα 4790K. Ήταν ένα από τα αστέρια της Intel, και το καλύτερο αστέρι στην κατηγορία του. Στη μετάβαση που σου είπα, έχει κερδίσει σε κατανάλωση σε Idle, κάποιο ποσοστό απόδοσης, και σε χρονισμό - καθώς και αν δεν κάνω λάθος σε καλύτερα ενσωματωμένα γραφικά, πράγμα που δε φαίνεται να σε ενδιαφέρει.

Δημοσ.

1000/1100 (μνημες και κουτι διαθετω οποτε απο αυτα ειμαι καλυμενος) :)

Η τιμη του ειναι 1000/1100 ευρω

Η χρηση του ειναι καθαρα για προσωπικη χρηση και οχι για να κανω την δουλεια μου ( οταν αναφερα την επεξεργασια βιντεο ηταν για προσωπικη χρηση )

Ειμαι απο Σερρες και οχι δεν εχω προβλημα να επιλεξω τα περιφεριακα απο διαφορα καταστηματα.

Συγνωμη που δεν συμπληρωσα πιο πριν την φορμα!!!

Δημοσ.

Οθόνη έχεις; Και ποιά; Οι μνήμες ποιές είναι; PSU έχεις τελικά; Το 800W ποιό είναι; 

Τον επεξεργαστή δεν τον φοβάμαι. Τις μητρικές φοβάμαι περισσότερο, τώρα που είναι αρχή. Βέβαια, και με Ζ87 θα παίζει με BIOS update. Ας σου πούνε και άλλοι γνώμη, πάντως νομίζω ότι θα έπρεπε να το δείς και αυτό, δηλαδή ένα καλό, δοκιμασμένο μοντέλο μητρικής Ζ87.

Δημοσ.

Ωραία. Αν θες να εξαντλήσεις όλο το ποσό, μπορείς να πας στον 4790κ, αν και με έναν 4670K (ή τον αντίστοιχο refresh) θα είσαι μια χαρά. Με τον 4790K θα κερδίσεις στον τομέα video editing, αλλά και ότι θα είναι πιο future-proof.

Τροφοδοτικό γιατί κοιτάς για μεγάλο, σκοπεύεις να βάλεις 2η κάρτα μέσα; Με ένα ποιοτικό 650 θα είσαι κομπλέ, και χώρο για αναβάθμιση κάρτας στο μέλλον και κάποιες προσθήκες (όχι CF). Σε 650: http://www.skroutz.gr/s/4773508/XFX-XTR-Series-650W.html
Σε 750 (ποιοτικότατο) http://www.skroutz.gr/s/2852814/Seasonic-X-Series-750.html 

Εφόσον λογικά θα ασχοληθείς με OC, μας λες και τι κουτάκι διαθέτεις; Για την επιλογή cooler. Επίσης προτιμάς αερόψυκτρα ή νεράκι;

Μητρική θα κοίταγα σε κάποια υλοποίηση ASUS/Gigabyte. Κοιτώντας τα αντίστοιχα Z87 reviews, παίρνεις μια πολύ καλή ιδέα για το τι board θα πάρεις. Για παράδειγμα, αν πάρεις την VII Hero, ξέρεις ότι παίρνεις κάτι αντίστοιχο της VI Hero, με όποια νεα features έχει.
Προτείνω Z97X-UD3H / UD5H, VII HERO/RANGER.

SSD 840 EVO 120GB, σκληρό: http://www.skroutz.gr/s/2195774/Western-Digital-Caviar-Blue-1TB-3-5-SATA-%CE%99%CE%99%CE%99.html

Όλα αυτά, μαζί με την κάρτα στο 1000αρικο κοντά, αφήνοντας 100 ευρώ για ψύξη. (στην τιμή αυτή έχω επιλέξει το 650 τροφοδοτικό, και VII Hero, αν πας στο 750, βάζεις μια πιο "μικρή" μητρική για να ισοσταθμιστεί το ποσό.)

Δημοσ.

Αν σκοπεύεις να κάνεις oc κάποια στιγμή (γιατί στα πρώτα χρόνια με αυτό το τέρας δεν θα το χρειαστείς), τότε τον σκέφτεσαι αυτόν τον cpu και συμπληρώνεις τη φόρμα αναβάθμισης Η/Υ για να σου δωθούν κατάλληλες προτάσεις. Αν δεν σκοπεύεις να κάνεις oc, οκ μπορείς να τον πάρεις αλλά θα πάνε χαμένα τα χρήματά σου όχι μόνο επειδή είναι k edition δηλ ξεκλείδωτος, αλλά και επειδή έχει καλύτερο TiM (και ο i5 4690k) από τους υπόλοιπους haswell επεξεργαστές ώστε να μπορεί να κλοκαριστεί καλύτερα και υψηλότερα. Μένει να δοκιμαστεί φυσικά για να δούμε τι πορτοκάλια πιάνει.

Δημοσ.

στα πρωτα review παντως, δεν εχει καμια τρομερη διαφορα με τον 4770K. μια ελαφρως βελτιωμενη εκδοση ειναι. 

τωρα..., επειδη, απο οτι βλεπω τις πρωτες τιμες, δεν εχει μεγαλη διαφορα απο τον 4770 (καμια + 25-30αρια ευρω), παρτον....!!

Δημοσ.

Εγω παντως ακυρωσα την παραγγελια την τελευταια στιγμη και παω σε 4790κ. Η διαφορα στην τιμη, τουλαχιστον στο eshop ειναι 15€.

Οσο αφορα την επιδοση ακουσα οτι ειναι περιπου στο 10%...

• Like 1
Δημοσ.

το θέμα είναι οι θερμοκρασίες πιο πολύ στον 4970 σε σχέση με τον 4770 παρά η ταχύτητα. δηλαδή εάν σηκώνει o/c και πόσο σηκώνει (με τι volt) και τι θερμοκρασίες ανεβάζει

• Like 1
Δημοσ.

Καλως παιδια παω στο 4790Κ.

Το ζητημα ειναι οτι σε διαφορα forum διαβαζω πως θελει Z97 chipset και σε αλλα Z87....

Τι διαλεγω εγω ;; Καμια προταση;;

Μολις διαβασα φιλε paulara πως οι θερμοκρασιες σε 1.2 voltage ειναι 10+ απο τις κανονικες με stock ψυκτρα. Δηλαδη 90 καπου εκει.

Δημοσ.

z97 να παρεις καινουργιες μητρικη με εξελιγμενη τεχνολογια πες μου ποσα δινεις για μητρικη και μονο να σου προτεινω μια...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...