Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

τελικα κατι τον επιασε και μου αφησε τα matador 160.ΝΕΑ λαστιχα..δεν ξερω..

παντως ωραιο λαστιχακι φαινεται, ωραια πελμα , μαλακο.

πηρε αλλη αισθηση το αγροτικο, με χαλια αμορτισερ και παλι ησυχασε!αποδεχτο φρεναρισμα με ταχυτητες κατω των 60, και ωραια κρατηματακια στα ~90 (αριστεριστροφα γιατι απο τα δεξια δεν με περνει για πολλα :P σαπισαν απο κει κ τα αμορτισερ!χαχα)

τωρα παρηγγειλα και 6πιστωνες δαγκανες brembo..μαζι με δισκοπλακες...αντε να δουμε ...

Δημοσ.

τελικα κατι τον επιασε και μου αφησε τα matador 160.ΝΕΑ λαστιχα..δεν ξερω..

παντως ωραιο λαστιχακι φαινεται, ωραια πελμα , μαλακο.

πηρε αλλη αισθηση το αγροτικο, με χαλια αμορτισερ και παλι ησυχασε!αποδεχτο φρεναρισμα με ταχυτητες κατω των 60, και ωραια κρατηματακια στα ~90 (αριστεριστροφα γιατι απο τα δεξια δεν με περνει για πολλα :P σαπισαν απο κει κ τα αμορτισερ!χαχα)

τωρα παρηγγειλα και 6πιστωνες δαγκανες brembo..μαζι με δισκοπλακες...αντε να δουμε ...

θα δωσεις λεφτα για 6 πιστονα που ουτε καν τα χρειαζεται και δεν εχεις λεφτα για αμορτισερ?..

Δημοσ.

Σε εμενα δεν εχουν κάτσει καλα ουτε τα Michelin energy (μου άνοιξε σε μια στροφή με 30 χαω στο τετράμηνο χωρις να βρω ή να το φάω πουθενα-προφανώς τα @@ μου πηρα απο εγγυηση απο το λαστιχα). Επίσης μου ήταν πολύ μαλακό->φαγώθηκαν σε λιγοτερο απο 2 χρόνια..

Τα pirelli (σε rft που εχω δοκιμάσει) ήταν απιστευτα κούτσουρα, λες και οδηγούσα με πετρινες ρόδες, ενώ εχω δει Pirelli που έλιωσε το εσωτερικό του ελαστικού (ειχε γινει σκόνη) και ήταν σα σαμπρελα (στα 3,5-4 χρόνια του αυτοκινητου που το φόραγε)...

Είχα Pirelli p zero rosso και p zero nero (όχι RFT).

Τα nero τα έβαλα το '09 και μετα απο 1,5χρόνο έγινε κομμάτια το ένα στην εθνική.

Δεν ήταν και πολύ ποιοτικά για 650ευρω :cry:

Δημοσ.

Είχα Pirelli p zero rosso και p zero nero (όχι RFT).

Τα nero τα έβαλα το '09 και μετα απο 1,5χρόνο έγινε κομμάτια το ένα στην εθνική.

Δεν ήταν και πολύ ποιοτικά για 650ευρω :cry:

Χάλια μαύρα. Εμένα τα φοράγε απο τη μάνα του και τα σήκωσα στα 2 χρόνια...

Δημοσ.

Τα λάστιχα και οι προτάσεις είναι πονεμένη ιστορία. Πρώτα απόλα το ίδιο μοντέλο ελαστικού αλλάζει ανάλογα με τη διάσταση και το δείκτη ταχύτητας. Επιπλέον το κάθε λάστιχο συμπεριφέρεται διαφορετικά σε κάθε αυτοκίνητο πχ. κάτι που είναι καλό για ένα μεσαίο οικογενειακό ίσως να μην ταιριάζει σε ένα μικρό πόλης. ...και τέλος δεν ψάχνουν όλοι το ίδιο σε ένα λάστιχο. Άλλος θέλει άνεση, άλλος θέλει αντοχή στα χιλιόμετρα, άλλος θέλει να αντέχει στην πίεση χωρίς να "σαπουνιάζει" κλπ.

Μια καλή αρχή στο ψάξιμο είναι οι νέες ταμπέλες της ΕΕ. Βαθμολογούν το κράτημα στο βρεγμένο, το θόρυβο αλλά και πόσο βοηθάει την κατανάλωση ένα ελαστικό. Επίσης πολλοί κατασκευαστές προτείνουν λάστιχα για τα μοντέλα τους. Προφανώς παίζουν θέματα συμφωνιών αλλά γενικά τα λάστιχα που προτείνουν ταιριάζουν στο αυτοκίνητο και είναι καλές επιλογές.

Τέλος αν κάποιος είναι ευχαριστημένος με τα λάστιχά του και δεν θέλει πειραματισμούς (δεν τα αλλάζεις και κάθε μήνα...) προφανώς μπορεί να βάλει ξανά τα ίδια.

• Like 1
Δημοσ.

για να έχεις κάνει μία σωστή επιλογή σε λάστιχα πρέπει ρώτα από όλα να απολέσεις τις κακές και κάκιστες επιλογές. αυτές είναι κάτι continental premium contact , eco contact και κάτι τετοια με αθώα ονόματα. εάν δε θες να κάνεις οκτάρια στο δρόμο αλλά και γενικώς το αμάξι να μην έχει ένα σταθερό και προβλέψιμο χαρακτήρα τα ως άνω continental θα σε εκθέσουν πολύ άσχημα. το αυτοκίνητο θα κρατάει σε άσχετες στιγμες ενώ θα γλιστράει σε ανύποπτες.το κοπανητό επίσης και η μειωμένη άνεση που αυτά εχουν ,ελέω μαγουλιάσματος στα πλάγια θα σε ταλαιπωρήσει.τα michelin πολύ καλά , σταθερή αξία αλλά με πολύ μειωμένη διάρκεια. τα pirelli από την άλλη είναι μία μίξη ανάμεσα σε σπορτίφ και πολιτικώς ορθών λάστιχα και σε γενικές γραμμές φθηνότερα από τα michelin. να θυμάσαι πως στην ελλάδα λόγω ελεινού καιρού (υπερκαύσωνες σε σταθερές βάσεις) το προσδόκιμο ζωής των ελαστικών είναι 2 καλοκαίρια.φυσικά και τα κρατάς παραπάνω απλώς θα βλέπεις το abs να βαράει υπερωρίες.(εάν έχει το αγροτικό). ειδικά μετά το 2ο χρόνο το χειμώνα με κάποια βροχή απλώς θέλει πολύ προσοχή. αυτά και καλές αγορές.  ο nicholas από πάνω τα λέει μία χαρά.

Δημοσ.

για να έχεις κάνει μία σωστή επιλογή σε λάστιχα πρέπει ρώτα από όλα να απολέσεις τις κακές και κάκιστες επιλογές. αυτές είναι κάτι continental premium contact , eco contact και κάτι τετοια με αθώα ονόματα. εάν δε θες να κάνεις οκτάρια στο δρόμο αλλά και γενικώς το αμάξι να μην έχει ένα σταθερό και προβλέψιμο χαρακτήρα τα ως άνω continental θα σε εκθέσουν πολύ άσχημα. το αυτοκίνητο θα κρατάει σε άσχετες στιγμες ενώ θα γλιστράει σε ανύποπτες.το κοπανητό επίσης και η μειωμένη άνεση που αυτά εχουν ,ελέω μαγουλιάσματος στα πλάγια θα σε ταλαιπωρήσει.τα michelin πολύ καλά , σταθερή αξία αλλά με πολύ μειωμένη διάρκεια. τα pirelli από την άλλη είναι μία μίξη ανάμεσα σε σπορτίφ και πολιτικώς ορθών λάστιχα και σε γενικές γραμμές φθηνότερα από τα michelin. να θυμάσαι πως στην ελλάδα λόγω ελεινού καιρού (υπερκαύσωνες σε σταθερές βάσεις) το προσδόκιμο ζωής των ελαστικών είναι 2 καλοκαίρια.φυσικά και τα κρατάς παραπάνω απλώς θα βλέπεις το abs να βαράει υπερωρίες.(εάν έχει το αγροτικό). ειδικά μετά το 2ο χρόνο το χειμώνα με κάποια βροχή απλώς θέλει πολύ προσοχή. αυτά και καλές αγορές.  ο nicholas από πάνω τα λέει μία χαρά.

Να πουμε επισης πως δεν ειναι ολα τα λαστιχα για ολα τα αυτοκινητα (οπως αναφερεται και πιο πανω) και δεν ζηταμε ολοι τα ιδια απο τα αυτοκινητα μας οπως και αλλιως αντιλαμβανεσαι τη συμπεριφορα ενος ελαστικου εσυ, αλλιως εγω και αλλιως ο καθε ενας... Τα λαστιχακια που ειπες ειναι για εντελος νορμαλ συνθηκες οδηγησης και οχι για επιδοσεις οποτε δε θα αποδωσουν κατω απο πιεση πανω σε φουρκετες κλπ...  :) φιλικα και χωρις παρεξηγηση παντα ετσι? :)

Γενικοτερα παντως σε αγροτικο το οποιο τρωει καιρους και καιρους καθε χρονο σε χωριο.. καλυτερα πιστευω φθηνα λαστιχα καααθε χρονο παρα ακριβα που θα σκεφτεσαι να τα αλλαξεις..

• Like 1

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...