Προς το περιεχόμενο

Street View - Google Maps

Mau-Maus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 165
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Η βροχή είναι δική μου αλλά η μάνικα και ο βιασμός είναι δικά σου. Και επισημαίνω ότι δεν είναι δίκαιο να μου λες τώρα για βροχή εφόσον στην πρώτη σου απάντηση το παραμέρισες τελείως και άρχισες να λες για μάνικες.

Η μάνικα είναι προέκταση του παραλληλισμού που θέλησες να χρησιμοποιήσεις περί βροχής και χρησιμοποιήθηκε σε αυτό το πλαίσιο. Παραλληλισμό με βιασμό δεν χρησιμοποίησα.

Τι σου λέω για βροχή και τι δεν είναι δικαιό?

1.Η παραβίαση ιδιωτικότητας με ενοχλεί όταν είναι εσκεμμένη.

2.Και όπως είπαμε πολλές φορές νωρίτερα (αλλά ας μη συνεχίσουμε το πινγκ πονγκ) δεν καταλαβαίνω γιατί επιλέγεις να ενοχληθείς όταν δει το βρακί σου το google van ενώ δεν επιλέγεις να ενοχληθείς όταν το δει ο τυχαίος περαστικός.

3.Για να σου γυρίσω πίσω τα δικά σου λόγια, "αν εσένα δε σε ενοχλεί που ο περαστικός δε σε βγάζει στο internet, αυτό δεν αναιρεί την παραβίαση". Άρα γιατί η διαφορά στην αντιμετώπιση αν αυτό που σε πειράζει είναι η ίδια η πράξη της παραβίασης; Αν πάλι αυτό που σε πειράζει δεν είναι η ίδια η πράξη της παραβίασης, γιατί μου τα λες όλα αυτά;

1.Συγγνώμη μας ενδιαφέρει το αν θα βγει η μάνα μου με το βρακί στο internet για πάντα ή αν αυτός που την έβγαλα το έκανε επιτηδες ή καταλάθος? Σε κάθε περίπτωση πρέπει να απαγορεύεται και μάλιστα στην συγκεκριμένη περίπτωση που πρόκειται για μια υπηρεσία μαζικών φωτογραφίσεων που ξέρουμε πως υπάρχει πιθανότητα να συμβούν αυτές οι περιπτώσεις.

2. Γιατί

α) Ο τυχαίος περαστικός θα με δει για 3 sec και δεν θα καταγραφεί πουθενά και θα με δει μόνο αυτός.

β) Φυσικά δεν θέλω να με δει και αυτός αλλά η τραγικότητα αυτής της πιθανότητας θέασης δεν μου είναι σημαντική ώστε να ρισκάρω να περάσω απ το παράθυρο για μερικά δευτερόλεπτα με το βρακί.

γ) 3. Η φωτογραφία της google θα υπάρχει για ΠΑΝΤΑ στο internet και θα μπορεί να την δει ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ.

Τα παραπάνω ειπώθηκαν 800 φορές αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί συνεχίζεις να ρωτάς την διαφορά μεταξύ περαστικού και google.

3. "αν εσένα δε σε ενοχλεί που ο περαστικός δε σε βγάζει στο internet, αυτό δεν αναιρεί την παραβίαση":

Δηλαδή θεωρείς πως είναι παραβίαση το να μην με βγάλει ο περαστικός στο internet? Ναι...

Ναι δεν με ενοχλεί που δεν με βγάζει στο internet. Αν με βγάλει θα ενοχληθώ και θα πρέπει να αποτελεί παράπτωμα.

"Άρα γιατί η διαφορά στην αντιμετώπιση αν αυτό που σε πειράζει είναι η ίδια η πράξη της παραβίασης; Αν πάλι αυτό που σε πειράζει δεν είναι η ίδια η πράξη της παραβίασης, γιατί μου τα λες όλα αυτά;"

Δεν υπάρχει διαφορά στην αντιμετώπιση. Αν με βγάλει και ο περαστικός στο internet η αντιμετώπιση θα είναι η ίδια.

Επίσης αν ο περαστικός φταίει για την παραβίαση (π.χ. χώσει την μούρη του στο παράθυρο πάλι η αντιμετώπιση είναι η ίδια.

Εσύ υποθέτω πως λες πως μιας και ο περαστικός και η goole βλέπουν μέσα στο παράθυρό μου καταλάθος δεν παρανομούν. Η διαφορά είναι πως η google αυτό το καταλάθος το δημοσιοποιεί και σε όλο τον πλανήτη.

1.Σέβομαι την άποψή σου. Καταλαβαίνεις όμως ότι το κράτος δεν οφείλει να επιβάλλει κάτι επειδή το λες εσύ.

2.Συγκεκριμένα στην υποθετική περίπτωση που το google λέει "fuck that, αν είναι να μπλέξουμε έτσι δεν έχει street view" εγώ θα έλεγα ότι το κράτος οφείλει να επιτρέψει το street view.

3.Η γνώμη μου μετράει ακριβώς όσο και η δική σου: μία ψήφο.

1.Σέβομαι την άποψή σου. Καταλαβαίνεις όμως ότι το κράτος δεν οφείλει να μην επιβάλλει κάτι επειδή το λες εσύ.

2. Για την υποθετική περίπτωση που λες συμφωνώ γιατί πιστεύω πως θα μας βοηθήσε στον τουρισμό και στην κατάσταση που είμαστε δεν εχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε μια τέτοια διαφήμιση.

Αλλά αυτό δεν έχει σχέση με την θεωρητική μου άποψη για το ζήτημα.

Θα ήθελα όμως το κράτος ή π.χ. η ευρωπαική ένωση να κατάφερνε να νομοθετούσε με τέτοιο τρόπο.

Τότε τι θα έκανε η google, θα άφηνε όλη την ευρώπη χωρις street view?

Χαρακτήρισα extreme την απαγόρευση άνευ συνθηκών, όχι την άποψη με την οποία διαφωνώ (ή blur ή τίποτα). Και μάλιστα συμφώνησες έμμεσα λέγοντας ότι αν οι φωτογραφίες διορθώνονταν δε θα είχες πρόβλημα. Άρα δε νομίζω πως είναι εύστοχο αυτό που λες.

Ε γιατί να είχα πρόβλημα αν οι φωτογραφίες διορθωνονταν.

Συνεχίζω να μην βλέπω τον λόγο που η άποψη αυτή χαρακτηρίστηκε απο εσένα ως extreme και το ότι δεν σου φαίνεται εύστοχη η απορία μου για τον χαρακτηρισμό σου αυτόν, δεν με βοηθάει για να καταλάβω τα αίτια του χαρακτηρισμού σου.

Και αυτό που είπα εγώ και αυτό που είπες εσύ είναι καθαρά εικασία άρα όχι επιχείρημα. Υπάρχει όμως και μια διαφορά: το δικό μου μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε (βόλτα όλη τη γειτονιά στο street view και μετράμε διαμερίσματα) ενώ το δικό σου είναι τελείως αυθαίρετο (δεν μιλας για λογαριασμό της πλειοψηφίας).

Υπάρχει ένα λογικό λάθος στο παραπάνω κείμενό σου:

Δεν είπα εγώ πως η πλειοψηφία των σπιτιών έχει φωτογραφηθεί με τους ενοίκους με το βρακί στο παράθυρο. Προφανώς και είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις.

Είπα πως η πλειοψηφία αυτών που έχει φωτογραφηθεί, θα έχει πρόβλημα με την δημοσίευση της φωτογραφίας.

Προφανώς και πρόκειται για μια εκτίμηση αυτό, αλλά εσύ ξεκίνησες τις εκτιμήσεις και τις αναφορές σε πλειοψηφίες.

Αν εσύ θεωρείς πως η πλειοψηφία των ανθρώπων που θα φωτογραφηθεί με το βρακί να περνάει απ το παράθυρο, δεν θα ενοχληθεί, είναι μια ενδιαφέρουσα και σεβαστή άποψή.

Σ' αυτά συμφωνώ, αλλά όχι με το ή θολούρα ή τίποτα απαραιτήτως. Αν η θολούρα είναι "δωρεάν" τότε τέλος της συζήτησης, αν όμως δεν είναι τότε διαφωνώ στο ζύγισμα των υπέρ και κατά. Αυτό βέβαια δε σημαίνει και πολλά, άνθρωποι είμαστε διαφωνούμε, εγώ ψηφίζω ροζ εσύ ασημί.

Εγώ θεωρώ πως και δωρεάν να μην είναι θα πρέπει να γίνει θυσιάζοντας το κόστος γιατί θεωρώ πως είναι ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας της ιδιωτικότητας.

Προφανώς και πρόκειται για δύο διαφορετικές απόψεις.

δε μπορώ να καταλάβω που υπάρχει θέμα εφόσον πατάς το κουμπάκι με το report και στο φτιάχνουν, όσο για τα "θα τους κάνω μήνυση", κάντε τους παιδιά.

Στο ότι για ένα χρονικό διάστημα οι φωτογραφίες θα υπάρχουν online μέχρι να διορθωθούν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ιδιωτικότητα μέσα στην πόλη με ανοιχτά παράθυρα ακούγεται σαν να περνάει γκόμενα με μινι σε πτέρυγα φυλακών και να περιμένει να μην της σφυρίξουν.

Γενικά, στην πόλη μέσα, θες ιδιωτικότητα, κλείσε το παράθυρο ή βάλε μαντρότοιχο.

• Like 2

Εγώ λέω δεν τους πήρα χαμπάρι πότε πέρασαν, να βγω έξω στο μπαλκόνι χωρίς μπλούζα, να έχουν να με χαζεύουν οι γυναίκες όποτε θέλουν...

• Like 3

Το παράδειγμα της βροχής είναι δικό σου. Κι εμένα την ιδιωτικότητα μου βιάζουν αν δημοσιεύσουν φωτογραφία μου μέσα στο σπίτι.

Η μάνικα είναι προέκταση του παραλληλισμού που θέλησες να χρησιμοποιήσεις περί βροχής και χρησιμοποιήθηκε σε αυτό το πλαίσιο. Παραλληλισμό με βιασμό δεν χρησιμοποίησα.

Σ' αυτό αναφέρομαι. Μόνος σου το είπες, δε στο έβαλα εγώ στο στόμα. 

1.Συγγνώμη μας ενδιαφέρει το αν θα βγει η μάνα μου με το βρακί στο internet για πάντα ή αν αυτός που την έβγαλα το έκανε επιτηδες ή καταλάθος?

Προφανώς αυτό που μας ενδιαφέρει (εμένα vs εσένα) είναι διαφορετικό. Δε νομίζω ότι είμαι υποχρεωμένος να συμμεριστώ τα δικά σου ενδιαφέρονται, οπότε μη λες τι "μας" ενδιαφέρει για να δώσεις όγκο στο μαλλί. Πες "εμένα μ' ενδιαφέρει αυτό".

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να απαγορεύεται και μάλιστα στην συγκεκριμένη περίπτωση που πρόκειται για μια υπηρεσία μαζικών φωτογραφίσεων που ξέρουμε πως υπάρχει πιθανότητα να συμβούν αυτές οι περιπτώσεις.

Σε παρακαλώ σταμάτα να επαναλαμβάνεις την προσωπική σου άποψη λέγοντας ότι έτσι "πρέπει" να γίνει. Εγώ δε σου είπα ποτέ ότι "πρέπει" να το πάρεις απόφαση και να πας να γκρινιάξεις στη γωνία, κι όσο είναι στη μέση το "πρέπει" δεν πρόκειται να βγάλουμε συμπέρασμα.

Αν με βγάλει θα ενοχληθώ και θα πρέπει να αποτελεί παράπτωμα.

Αν λες ότι θα "πρέπει" να κρίνουμε το τι αποτελεί παράπτωμα με βάση το αν ενοχληθείς εσύ προσωπικά χάνω το χρόνο μου που απαντάω. Διαφορετικά εξηγήσου, διότι το "έτσι μου αρέσει να μ' ενοχλεί το Α και όχι το Β" δεν είναι ικανοποιητική απάντηση στο "γιατί δε ζητάς την απαγόρευση της φωτογραφίας στο χώρο που κινείσαι".

"Άρα γιατί η διαφορά στην αντιμετώπιση αν αυτό που σε πειράζει είναι η ίδια η πράξη της παραβίασης; Αν πάλι αυτό που σε πειράζει δεν είναι η ίδια η πράξη της παραβίασης, γιατί μου τα λες όλα αυτά;"

Δεν υπάρχει διαφορά στην αντιμετώπιση. Αν με βγάλει και ο περαστικός στο internet η αντιμετώπιση θα είναι η ίδια.

Επίσης αν ο περαστικός φταίει για την παραβίαση (π.χ. χώσει την μούρη του στο παράθυρο πάλι η αντιμετώπιση είναι η ίδια.

Συγγνώμη αλλά φάσκεις και αντιφάσκεις. Πρώτα λες ότι δεν υπάρχει διαφορά στην αντιμετώπιση, και μετά λες ότι αν σε βγάλει στο internet η αντιμετώπιση θα είναι ίδια. Άρα τώρα που δε σε βγάζει δεν είναι ίδια. Άρα υπάρχει διαφορά στην αντιμετώπιση.

Και δεν τα λέω εγώ, μόνος σου τα λες.

Εσύ υποθέτω πως λες πως μιας και ο περαστικός και η goole βλέπουν μέσα στο παράθυρό μου καταλάθος δεν παρανομούν. Η διαφορά είναι πως η google αυτό το καταλάθος το δημοσιοποιεί και σε όλο τον πλανήτη.

Όχι, λέω πως αφού το κάνουν καταλάθος δε με νοιάζει. Όταν με νοιάζει τραβάω την κουρτίνα. Το σε ποιόν το δημοσιοποιεί ο καθένας δε με απασχολεί. Το να μη σε απασχολεί ποιός κοιτάει τις φωτογραφίες σου και τραβάει μαλακία μ' αυτές είναι ικανότητα που είναι απαραίτητη για να είσαι π.χ. δημόσιο πρόσωπο χωρίς να σου στρίψει. Εγώ δεν είμαι δημόσιο πρόσωπο αλλά έχω αυτή την ικανότητα. Εσύ όπως φαίνεται δεν την έχεις. Εσύ μπορείς να κουνήσεις το ένα σου μόνο φρύδι, εγώ δεν μπορώ. That's life.

Τότε τι θα έκανε η google, θα άφηνε όλη την ευρώπη χωρις street view?

Η google δεν είναι ιεραποστολή. Αν έκριναν ότι δεν υπάρχει ικανοποιητικό business case για το street view λόγω π.χ. αυξημένου κόστους, προφανώς θα άφηναν όλη την ευρώπη χωρίς street view. Τουλάχιστον μέχρι να γίνει κάτι που θα ξαναρίξει το κόστος.

Πραγματικά δεν ξέρω πώς το εννοείς, αλλά αυτό μου φέρνει στο μυαλό τη νοοτροπία "θα απεργήσουμε μέχρι να υποκύψουν -- τι θα κάνουν, θα κλείσουν το εργοστάσιο;". Και μετά κλείνει το εργοστάσιο και γκρινιάζει ο άλλος ότι έμεινε χωρίς δουλειά. Κάτι που έχει γίνει στην Ελλάδα ακριβώς όπως το περιγράφω. Whatever.

Συνεχίζω να μην βλέπω τον λόγο που η άποψη αυτή χαρακτηρίστηκε απο εσένα ως extreme και το ότι δεν σου φαίνεται εύστοχη η απορία μου για τον χαρακτηρισμό σου αυτόν, δεν με βοηθάει για να καταλάβω τα αίτια του χαρακτηρισμού σου.

Δεν καταλαβαίνεις γιατί θεωρώ extreme την άποψη (την οποία βέβαια δε συμμερίζεσαι) ότι ουουουουου 666 google van στην πυρά δε θέλω ν' ακούσω τίποτα;

Δεν είπα εγώ πως η πλειοψηφία των σπιτιών έχει φωτογραφηθεί με τους ενοίκους με το βρακί στο παράθυρο. Προφανώς και είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις.

Είπα πως η πλειοψηφία αυτών που έχει φωτογραφηθεί, θα έχει πρόβλημα με την δημοσίευση της φωτογραφίας.

Ωραία, οπότε εγώ δε σε κατάλαβα. Τώρα λοιπόν που σε καταλαβαίνω, λες ότι η πλειοψηφία των ελάχιστων περιπτώσεων θα έχει πρόβλημα με τη φωτογράφιση.

Και σε ρωτάω, παρότι είναι λοιπόν ελάχιστοι δεν τους γράφουμε στα τέτοια μας αλλά τους δίνουμε τη δυνατότητα να κάνουν report. Τι άλλο θέλουν οι ελάχιστοι για να θεωρούν ότι τους αντιμετωπίζουμε δίκαια;

Εγώ θεωρώ πως και δωρεάν να μην είναι θα πρέπει να γίνει θυσιάζοντας το κόστος γιατί θεωρώ πως είναι ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας της ιδιωτικότητας.

Προφανώς και πρόκειται για δύο διαφορετικές απόψεις.

Αν επρόκειτο για κρατική πρωτοβουλία ("κοινωνικό αγαθό") τότε θα συμφωνούσα μαζί σου 100%. Αλλά τώρα που το κόστος θα το πληρώσει άλλος (και δεν εννοώ μόνο το χρηματικό κόστος -- το γεγονός ότι π.χ. ο Τάκης αν δεν έχει street view θα χάσει την ευκαιρία να αναπολήσει την παλιά του γειτονιά είναι κι αυτό ένα "κόστος" για τον Τάκη), αυτή η τοποθέτηση δε μου φαίνεται ότι στέκει.

Επίσης και πάλι προκαλείς εντυπώσεις λέγοντας ότι πρόκειται για ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων γιατί δεν πρόκειται:

Article 12.

No one shall be subjected to arbitrary interference with his privacy, family, home or correspondence, nor to attacks upon his honour and reputation. Everyone has the right to the protection of the law against such interference or attacks.

Η λέξη "arbitrary" δεν μπήκε εκεί μόνη της. Κάποιος την έβαλε επίτηδες.

Δεν τα έχω διαβάσει όλα τα ποστ αλλά έχω μια απορία.

Προς τον defacer πιο πολύ.

Γιατί το να βάλεις κάμερα στο αυτοκίνητο (όπως αυτό που κάνουν οι ρώσοι) θεωρείται παράνομο?

Oi φωτογραφίες ειναι απο το '11, κανω κατι λαθος; 

Παλιές είναι ναι.

Και μάλλον του 11.

το 24/7 σημαινει οτι αυτη η φωτο ειναι προσβασιμη στο ιντερνετ σε οποιον γουσταρει 24 ωρες την ημερα - 7 ημερες την βδομαδα ! χωρις την θεληση μου ...

καλη συνεχεια σε ολους σας ...

Τρομερή δικαίωση. Θα την θολώσουν όπως θα την θόλωναν με ένα απλό report. Ελπίζω να μην ξοδέψουν λεφτά για τη δουλειά του δικηγόρου. 

Σε φωτογραφίες στο Λεωνίδιο που είδα το αυτοκίνητο είχε περάσει μετά τα μέσα Αυγούστου του 11 γιατί φαίνεται η ανασκαφή που είχα συμμετάσχει.

Btw μερικά πρόσωπα που είδα και εγώ ήταν όντως θολωμένα.Όπως και πινακίδες.

Λογικά με ένα απλό report λύνεται το πρόβλημα.

Btw μερικά πρόσωπα που είδα και εγώ ήταν όντως θολωμένα.Όπως και πινακίδες.

Λογικά με ένα απλό report λύνεται το πρόβλημα.

Προφανώς. Η Google ενδιαφέρεται να προσφέρει διαφημίσεις επειδή από αυτές βγάζει τα περισσότερα λεφτά, όχι για να δει το εσωτερικό του σπιτιού της κυρα Σούλας που είναι γειτόνισσα του Mau-Maus.

Απλά φαίνεται σαν αγώνας κατά μιας πολυεθνικής κολοσσού και παίρνει άλλες διαστάσεις λόγω παράβασης της ιδιωτικότητας. Έτσι αξίζει να πληρώσεις έναν δικηγόρο για να θολώσουν αυτό που θα θολωνόταν με ένα απλό report. 

Τρομερή δικαίωση. Θα την θολώσουν όπως θα την θόλωναν με ένα απλό report. Ελπίζω να μην ξοδέψουν λεφτά για τη δουλειά του δικηγόρου. 

Σε φωτογραφίες στο Λεωνίδιο που είδα το αυτοκίνητο είχε περάσει μετά τα μέσα Αυγούστου του 11 γιατί φαίνεται η ανασκαφή που είχα συμμετάσχει.

θα την θολωσουν ναι !  μεχρι τοτε ομως η ζημια εχει γινει και ο δικηγορος εχει παει με τις φωτο τυπομενες μακαρι ναβγαλει ακρη !

η δικαιωση που αναφερεις ειρωνικα , ειναι στο οτι καποιοι  ζοριστικαν , δεν τους αρεσε καθολου το οτι ειδαν το εσωτερικο του σπιτιου τους πεντακαθαρα σε δημοσια θεα , εδωσαν 100ευρω στο δικηγορο  και  εχουν την διαθεση να διεκδικησουν τα οποια δικαιωματα τους .. 

Προφανώς. Η Google ενδιαφέρεται να προσφέρει διαφημίσεις επειδή από αυτές βγάζει τα περισσότερα λεφτά, όχι για να δει το εσωτερικό του σπιτιού της κυρα Σούλας που είναι γειτόνισσα του Mau-Maus. 

Ναι αλλά δεν έκανε καλά την δουλειά της.Και η κυρά Σούλα δεν ήθελε να δει το εσωτερικό του σπιτιού της όλη η Ελλάδα :P

@maumaus τζάμπα τα λεφτά.Δυστυχώς...

Εν τω μεταξύ όλη η Ελλάδα είδε το εσωτερικό του σπιτιού της κύρα Σούλας επειδή ο Mau-Maus ανέβασε φωτογραφία σε ένα από τα μεγαλύτερα forums της χώρας, σε αυτόν μήνυση δεν έχει; Διαφορετικά το πιθανότερο είναι οτι κανένας δεν θα έπαιρνε χαμπάρι.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...