Προς το περιεχόμενο

Street View - Google Maps

Mau-Maus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

To επιχείρημά σου δεν έχει ισχυρά θεμέλια. Στο φινάλε πρωτα εσυ εισαι παράνομος.

Σπιτι ΜΟΥ, μπορω να κάνω οτι γουστάρω. ΕΣΥ χωρις την άδειά ΜΟΥ, δεν μπορεις να με κινηματογραφίσεις εντός του χώρου ΜΟΥ.

Εαν το κάνεις και σου ορμηξω (είτε σε δειρω είτε με δειρεις εσυ, δεν έχει καμια σημασία αυτο), θα ειμαι μεν παράνομος αλλά πιθανότατα να έχω και ελαφρυντικό. Ειναι η φάση που τις τρώνε οι παπαράτσι και μετά ζητάνε αποζημιώσεις. Συνηθως δικαιώνεται ο "θήτης" :P

What's this I don't even.

"Πρώτα εσύ είσαι παράνομος"; Τι είναι ο νόμος, νηπιαγωγείο; Κυρία κυρία αυτός το άρχισε; Το δικό του επιχείρημα δεν έχει ισχυρά θεμέλια;

Όσο για το περι κινηματογράφησης, ούτε λίγο ούτε πολύ μας λες πως όταν βγει το κανάλι για ρεπορτάζ στο δρόμο, αν εκεί που έχει σε πρώτο πλάνο τον τύπο που του κάνουν ερωτήσεις και στο background είσαι εσύ μέσα στο σπίτι με τις πιτζάμες με ανοιχτό παράθυρο, το κανάλι παρανομεί;

Θα ήθελα να το δω αυτό στο δικαστήριο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 165
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Αν νομίζεις ότι το street-view είναι παράνομο κάνε του μύνηση.

Ενα γρηγορο googlarisma θα σε πεισει. Αν με βγάλει μέσα στο σπιτι μου σαφως και θα του κάνω και θα τα κονομησω κιολας.

Αν νομίζεις ότι β΄γαζοντας φωτογραφία το μπαλκόνι σου είμαι παράνομος κάνε μου μύνηση.

Αλλο το μπαλκόνι μου, άλλο το εσωτερικο του σπιτιου μου. Και ναι θα σου κάνω μυνηση. Και αν έχεις την ατυχία να βγάλεις το παιδί μου κιόλας τότε θα σου ορμήσω κιόλας (και ας τις φάω)

Το ότι ΕΣΥ ΛΕΣ ότι είμαι παράνομος δεν με κάνει παράνομο.

Αυτο το κρινει το δικαστηριο. Αν θες αυριο θα έρθω έξω απ το σπιτι σου να βγάλω μερικές φωτο απ το ανοιχτο σου παράθυρο με εσένα να αράζεις στον καναπέ σου και να τις κοινοποιήσω εδω μέσα. Αν θεωρεις οτι δεν ειμαι παράνομος μη μου κάνεις αγωγη :-)

Επίσης θα είμαι παράνομος αν παρκάρω παράνομα ... τι προτείνεις δηλαδή ... να πλακώνουμε στο ξύλο όσους παρκάρουν παράνομα και μας ενοχλούν αφού αυτοί επιλέγουν την παρανομία ?

ατυχές ως παράδειγμα.

What's this I don't even.

"Πρώτα εσύ είσαι παράνομος"; Τι είναι ο νόμος, νηπιαγωγείο; Κυρία κυρία αυτός το άρχισε; Το δικό του επιχείρημα δεν έχει ισχυρά θεμέλια;

Όσο για το περι κινηματογράφησης, ούτε λίγο ούτε πολύ μας λες πως όταν βγει το κανάλι για ρεπορτάζ στο δρόμο, αν εκεί που έχει σε πρώτο πλάνο τον τύπο που του κάνουν ερωτήσεις και στο background είσαι εσύ μέσα στο σπίτι με τις πιτζάμες με ανοιχτό παράθυρο, το κανάλι παρανομεί;

Yes he does.

Δεν μπορει κανενας να καταγραφει ιδιωτικο χωρο. Ουτε καν την αυλη σου δεν επιτρεπεται.

• Like 1

Γενικά στα κανάλια δεν ειναι ηλιθιοι. Μοντάρουν τα πάντα πλέον ακριβως επειδη πολλοι εκμεταλλευόντουσαν τέτοια λαθάκια κατά το παρελθόν. Και ναι ειναι παράνομο.

Που να δειτε τι μυνησεις έπεφταν παλιότερα με κατηγορίες τυπου "τραβηξες τη φάτσα του παιδιου μου"? Θα σου σπάσω τη κάμερα κτλ κτλ

Yes he does.

Δεν μπορει κανενας να καταγραφει ιδιωτικο χωρο. Ουτε καν την αυλη σου δεν επιτρεπεται.

Yes he does = ?

Ακόμα κι αν έχεις δίκιο στο δεύτερο μισό, το yes he does που κολλάει θα πρέπει να μου το εξηγήσεις περισσότερο.

Τώρα, δεν ξέρω τι λέει ο νόμος σχετικά (εσύ ξέρεις; ) αλλά ξέρω σίγουρα ότι τα πράγματα δεν είναι μαύρο/άσπρο. Ο δικαστής έχει σίγουρα την υποχρέωση να ζυγίσει το να μην καταγράφω το χώρο σου με το να καταγράφω το δημόσιο χώρο, αυτό είναι προφανές σε οποιονδήποτε έχει έστω και ξώφαλτση σχέση με νομική.

Αν λοιπόν έρθω και στήσω τρίποδα να δείχνει το παράθυρό σου τότε είναι πολύ πιθανό πως η αστυνομία θα με μαζέψει. Αν από την άλλη βιντεοσκοπώ τους κολλητούς μου που μαλακουριάζονται και περνώντας έξω από το σπίτι σου πάρω και την αυλή σου στο πλάνο, θες να κάνεις μια πρόβλεψη τι θα γίνει;

Ενα γρηγορο googlarisma θα σε πεισει. Αν με βγάλει μέσα στο σπιτι μου σαφως και θα του κάνω και θα τα κονομησω κιολας.

http://en.wikipedia.org/wiki/Google_Street_View_privacy_concerns#Greece

Γουγλάρισμα 10 δευτερολέπτων.....

Priceless.

Και ναι ειναι παράνομο.

Που να δειτε τι μυνησεις έπεφταν παλιότερα με κατηγορίες τυπου "τραβηξες τη φάτσα του παιδιου μου"? Θα σου σπάσω τη κάμερα κτλ κτλ

Για το πρώτο θα μου επιτρέψεις να ζητήσω κάτι πιο χειροπιαστό από το λόγο σου ως απόδειξη.

Για το δεύτερο το μόνο που έχω να πω είναι ότι το σύστημα δικαιοσύνης δεν κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε άσπρους και μαύρους, πλούσιους και φτωχούς, καραγκιόζηδες και μη.

• Like 1

Yes he does = ?

Ακόμα κι αν έχεις δίκιο στο δεύτερο μισό, το yes he does που κολλάει θα πρέπει να μου το εξηγήσεις περισσότερο.

Tι περισσοτερο να εξηγησω? Απαντουσε στην ερωτηση που εκανες εαν το καναλι παρανομει.

Μαλλον θα επρεπε να πω yes they do, αλλά ειχα στo μυαλο μου εναν καμεραμαν να καταγραφει για αυτο και το "he".

Ειπαμε, δεν επιτρεπεται(στην Ελλαδα, δεν ξερω για αλλου) κανενας δημοσιογραφος, ακομα και το BBC το ιδιο να ερθει, κανενας πολιτης, καμια web-camera, κλπ κλπ, να καταγραφει με καμερα ή φωτογραφικη μηχανη ιδιωτικους χωρους. Ουτε καν τα καγκελα της αυλης σου επτρεπεται.

Τώρα, δεν ξέρω τι λέει ο νόμος σχετικά (εσύ ξέρεις; για την υπόλοιπη πανίδα δεν αναρωτιέμαι καν)

Ναι ξερω, για αυτο σου απαντησα.

Αν λοιπόν έρθω και στήσω τρίποδα να δείχνει το παράθυρό σου τότε είναι πολύ πιθανό πως η αστυνομία θα με μαζέψει. Αν από την άλλη βιντεοσκοπώ τους κολλητούς μου που μαλακουριάζονται και περνώντας έξω από το σπίτι σου πάρω και την αυλή σου στο πλάνο, θες να κάνεις μια πρόβλεψη τι θα γίνει;

Αυτο που ξερω ειναι οτι παρανομεις και οτι αν σε κανω μηνυση θα εχω νομικα δικιο αλλά τα ελαφρυντικα που θα σου καταλογιστουν για το οτι το εκανες αθελα σου και εαν δεν ειμαι τελειως παρανοικος ηλιθιος και δεν θελω να το τραβηξω στα ακρα, τοτε λογικα δεν θα υπαρξει κανενα προβλημα.

, the government legalized the service under the condition that the faces of people walking in the streets and the license number plates of cars be blurred, but allowed the publication of images of buildings without blurring the windows or other details.[

Το παραπάνω μας λέει οτι μπορει να φωτογραφιζει σπίτι ή παράθυρα...Πουθενά δεν αναφέρει "μέσα στα σπίτια" ή "μέσα από τα παράθυρα". Προφανως και ειναι λάθος της Google η συγκεκριμένη φωτο που έχει ποστάρει ο τοπικ σταρτερ.

Το παραπάνω μας λέει οτι μπορει να φωτογραφιζει σπίτι ή παράθυρα...Πουθενά δεν αναφέρει "μέσα στα σπίτια" ή "μέσα από τα παράθυρα". Προφανως και ειναι λάθος της Google η συγκεκριμένη φωτο που έχει ποστάρει ο τοπικ σταρτερ.

Windows or other details.

Προφανώς αφού δεν φαίνονται φάτσες, υπάγεται στο other details.

Εγώ πήγα μέχρι το σπίτι των θείων μου στο Βανκούβερ. Οπότε ευτυχώς που δεν περιορίζεται σε αξιοθέατα. Για όλα τα υπόλοιπα ούτε που με απασχολεί. Μακάρι να είχε τη φάτσα μου. Χ...κα με λίγα λόγια.

Θα βλέπουνε τη φώτο μια χιλιετία μετα :P Ιστορία ποσο πρωιμο ήταν .. Πλεον θα μπορουν μετα απο χιλιαδες χρονια αν δε γινει καταστροφή να βλεπεις πως ηταν η Αθηνα παλαια παντου..

Μαλλον θα επρεπε να πω yes they do, αλλά ειχα στo μυαλο μου εναν καμεραμαν να καταγραφει για αυτο και το "he".

Τώρα μάλιστα. Το he δε μπορούσα να το συσχετίσω με κάποιον και να βγάζει νόημα.

Ειπαμε, δεν επιτρεπεται(στην Ελλαδα, δεν ξερω για αλλου) κανενας δημοσιογραφος, ακομα και το BBC το ιδιο να ερθει, κανενας πολιτης, καμια web-camera, κλπ κλπ, να καταγραφει με καμερα ή φωτογραφικη μηχανη ιδιωτικους χωρους. Ουτε καν τα καγκελα της αυλης σου επτρεπεται.

Αυτο που ξερω ειναι οτι παρανομεις και οτι αν σε κανω μηνυση θα εχω νομικα δικιο αλλά τα ελαφρυντικα που θα σου καταλογιστουν για το οτι το εκανες αθελα σου και εαν δεν ειμαι τελειως παρανοικος ηλιθιος και δεν θελω να το τραβηξω στα ακρα, τοτε λογικα δεν θα υπαρξει κανενα προβλημα.

Ενδιαφέρον. Ξέρεις σε ποιό άρθρο του ΑΚ μπορώ να διαβάσω σχετικά;

Αν και προσωπικά πιστεύω ότι στην έννοια "προσωπικά δεδομένα" έχει γίνει κατάχρηση και σε συνολικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο πολλών από εμάς του στυλ "ρε φίλε τι τραβάς φωτογραφία την ακρόπολη με μένα μέσα στο κάδρο; είναι προσωπικό δεδομένο το που βρίσκομαι", από την άλλη πλευρά  η βιντεοφωτογραφική ΥΠΕΡκάλυψη κάθε (και το εννοώ το "κάθε") στιγμής της ζωής μας με την επίκληση της ασφάλειας (κάμερες ασφαλείας ή κίνησης), της ευκολίας (streetview για να διευκολύνουμε την μετακίνηση) ή της διασκέδασης (youtube, κλπ) θεωρώ ότι δημιουργεί μια περίεργη (ίσως και επικίνδυνη) εξοικείωση σε όλους μας.

Και ναι θεωρητικά μπορείς να αποφύγεις την καταγραφή σου με το να αποφεύγεις τα μέρη που καταγράφουν (γι' αυτό άλλωστε και όπου υπάρχουν κάμερες ασφαλείας εσωτερικού χώρου υποχρεωτικά το αναφέρουν) αλλά πρακτικά αυτό δεν είναι εφικτό αφού τότε πολύ απλά πρέπει να μένεις σπίτι σου (όπως ειπώθηκε).

Και το να μείνεις σπίτι (ή να πας στο βουνό, όπως επίσης προτάθηκε) γιατί τελικά όλο το έξω έχει καταντήσει ένα ριάλιτυ και πολλοί ανέχονται (ή και γουστάρουν) τη συμμετοχή σε αυτό, δεν θεωρώ ότι και το φοβερότερο των επιχειρημάτων.

Και αν μέχρι τώρα οι φωτό του streetview είναι παλιές (ίσως λόγω τεχνολογίας), πραγματικά πόσο νομίζετε θα πάρει μέχρι να έχουμε live feed;

Δεν ξέρω αν οι δημιουργοί της 7ης τέχνης ήταν προφήτες ή απλά έδωσαν ιδέες αλλά υπάρχουν ενοχλητικά πολλές ταινίες που γυρίστηκαν ως science fiction στον καιρό τους και τείνουν να γίνουν τόσο ρεαλιστικές που θα χαρακτηρίζονταν...νοτκυμαντέρ (αν όχι σήμερα τουλάχιστον στο κοντινό αύριο)

• Like 1

Τί δείχνει η αρχική φωτό ρε Μαους? Σιγά! Επίσης κι εμένα μου τη σπάνε τα σεντόνια του ντιφέισερ αλλά οκ ο καθένας έχει την άποψη του και γι αυτο άνοιξες κι εσύ το τοπικ αυτό, για να ακουστεί. Από κει και πέρα πως ακριβώς προστατεύεις την ιδιωτικότητά σου έχοντας ανεβασει ο ίδιος φωτό εδώ μέσα και πιθανότατα κι αλλού?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...