kamposgiwrgos Δημοσ. 5 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2014 Νομίζω έκλεισε ... κ με πάρα πολύ καλή τιμή https://www.skroutz.gr/s/2290490/Crucial-16GB-DDR3-1333MHz-CT2C8G3S1339MCEU.html http://support.apple.com/kb/sp645συμφωνα με αυτο 8 Gb παιρνει max Τώρα με βάζεις σε δίλημμα !!! Όντως έτσι είναι ?? ή παίρνει μέχρι 16 GB ??? Γιατί κ εγώ αυτό ήξερα
mistr4l Δημοσ. 5 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2014 Φίλτατοι... Σύμφωνα με τα specs, πολλά mbp είχαν συγκεκριμένο αριθμό RAM που δεχόντουσαν. Σωστά λοιπόν θεωρείς πως το δικό σου δεχόταν μέχρι 8. ΟΜΩΣ 'Κρυφά', μ'ένα update που βγήκε κάποια στιγμή και κάναμε όλοι (ενσωματωμένο στο λειτουργικό), αναβαθμίστηκε κι ο περιορισμός αυτός. Στο δικό μου λοιπόν (late 08) από 4 πήγα στα 8 και στα πιο καινούρια πήγε στα 16. Το συγκεκριμένο άρθρο υπάρχει αναλυτικά στο αντίστοιχο forum της OWC (Μην ψάχνω τώρα), το αναφέρουν όμως κι αναλυτικά στο site τους (σχετικά με μοντέλα και την μέγιστη RAM που δέχονται) http://eshop.macsales.com/shop/memory/Apple_MacBook_MacBook_Pro/Upgrade/DDR3_1333MHz_SDRAM Ξανατονίζω κάτι. Αν πάρεις οποιαδήποτε RAM που να τρέχει στα 1333MHz δεν θα έχεις απολύτως κανένα πρόβλημα. Δύο φίλοι μου τρέχουν αυτή τη στιγμή με 6Gb σε αντίστοιχα μηχανήματα (4+2, ο ένας πήρε το dimm από thomann.de - κατάστημα με μουσικά όργανα- κι ο άλλος από eshop, crucial. Τώρα για το είναι καλύτερο, τα είπαμε. Καλύτερα 2χ8, αλλά όλα εξαρτώνται από τα χρήματα που θα διαθέσεις. Αν έχεις σκοπό όμως να πας σε mavericks και Yosemite καλό είναι να έχεις 8 τουλάχιστον. Επίσης, σκέψου σοβαρά τον SSD (συμφωνώ 240Gb κι άνω). Αυτά. 2
ozelot Δημοσ. 5 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2014 Νομίζω έκλεισε ... κ με πάρα πολύ καλή τιμή https://www.skroutz.gr/s/2290490/Crucial-16GB-DDR3-1333MHz-CT2C8G3S1339MCEU.html Τώρα με βάζεις σε δίλημμα !!! Όντως έτσι είναι ?? ή παίρνει μέχρι 16 GB ??? Εξαιρετική αγορά τόσο από πλευράς τιμής αλλά κυρίως η μετάβαση στα 16GB, που τα δέχεται πέρα από κάθε αμφιβολία, κάτι που τεκμηριώνει γλαφυρά ο προλαλήσας φίλος. 2
leonidas_fs Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Φίλε kamposgiwrgos, Απο την χρήση που λες οτι κάνεισ το mac, εγω θα σου πω οτι ΔΕΝ χρειάζεσαι RAM! Καλύτερα πάρε πρώτα τον SSD ( που είναι και φθηνότερος απο RAM) και μετα αν δεις οτι κάτι δεν πάει καλά με το laptop, κολλάει κτλ τότε πάρε RAM. Εγω εχω το MacBook Early 2011 και με εναν SSD το μηχάνημα πετάει! 1
kamposgiwrgos Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Φίλε kamposgiwrgos, Απο την χρήση που λες οτι κάνεισ το mac, εγω θα σου πω οτι ΔΕΝ χρειάζεσαι RAM! Καλύτερα πάρε πρώτα τον SSD ( που είναι και φθηνότερος απο RAM) και μετα αν δεις οτι κάτι δεν πάει καλά με το laptop, κολλάει κτλ τότε πάρε RAM. Εγω εχω το MacBook Early 2011 και με εναν SSD το μηχάνημα πετάει! ωραίος, Θα δω κ γω με τα οικονομικά πως πάω κ θα επιλεξω ανάλογα !!! Σε ευχαριστώ για την συμβουλή. Αλλά κ για να το κάνουμε πιο σίγουρο, κ εσύ για SSD προτείνεις πάνω από 250GB ??
leonidas_fs Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Οχι ιδιαίτερα. Εγω έβαλα τον Samsung Evo SSD 250GB, στα 120-130€. Ουτε ο μισός δεν είναι γεμάτος.Αν κατεβάζεις ή εχεις πολλά αρχεία τα βάζεις σε εξωτερικό. Ξέρω πολλά άτομα που εχουν laptop με 128GB και παίζουν μια χαρα! 1
kamposgiwrgos Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Το πιο πιθανό θα αγοράσω από amazon τον SSD. στα 100 ευρώ ο 250GB : http://www.amazon.com/gp/product/B00E3W1726/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=ATVPDKIKX0DER στα 60 ευρώ ο 150GB : http://www.amazon.com/gp/product/B00E3W15P0/ref=ox_sc_act_title_3?ie=UTF8&psc=1&smid=A2UPZ5KC4AAZJ2
iobelika Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 εγώ πάντως σε macbook pro 13" mid 2009 έβαλα Corsair 8GB (2X4GB) RAM 1333MHz και έναν samsung 840 evo 250GB και πήρα απο ebay ένα HDD caddy σαν αυτό και έβαλα τον HDD που είχε εκεί. Το μηχάνημα πετάει είναι σαν να πήρα καινούργιο λαπτοπ...
kamposgiwrgos Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 εγώ πάντως σε macbook pro 13" mid 2009 έβαλα Corsair 8GB (2X4GB) RAM 1333MHz και έναν samsung 840 evo 250GB και πήρα απο ebay ένα HDD caddy σαν αυτό και έβαλα τον HDD που είχε εκεί. Το μηχάνημα πετάει είναι σαν να πήρα καινούργιο λαπτοπ... Σίγουρα κάτι έτσι θα κάνω κ εγώ. Θα αξιοποιήσω τον superdrive που έχει το mac να το κάνω εξωτερικό HDD. Μία άλλη απορία. Τις μνήμες που έχει είδη τώρα, όταν τις αλλάξω, τι να τις κάνω ?? Προς πώληση (αν τις θέλει κάποιος) ή να τις φυλάξω για παν ενδεχόμενο ??
iobelika Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 καλύτερα κράτα τες λίγο στην αρχή, και αν δεις οτι δεν έχεις θέμα (κρασαρίσματα και λοιπά) πούλησέ τες. γιατί φαντάζομαι εγγύηση δεν έχεις οπότε λογικά δεν θα τις χρειαστείς για κάποιο άλλο λόγο ... 1
mistr4l Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Λίγα λόγια με βάση τις τελευταίες εξελίξεις. Ίσως τα γνωρίζεις, ίσως όχι. 1. Η RAM δεν βοηθάει στην ταχύτητα του υπολογιστή. Αν δλδ τώρα χρησιμοποιείς τα 2-3Gb κι εσύ βάλεις 16, πάλι την ίδια ταχύτητα θα δεις, καθώς είτε έχεις free 1 είτε 13 είναι το ίδιο. 2. Στην παρούσα κατάσταση, σίγουρα με τον SSD θα δεις διαφορά. Boot time απίστευτα γρήγορο και φυσικά απίστευτα γρήγορο άνοιγμα εφαρμογών. Είμαι με SSD και 4Gb RAM σε macbook pro late 08 και το μηχάνημα πετάει. SSD με χίλια. Με 128Gb θεωρητικά είσαι καλά. Πρακτικά όμως, θα έχεις το μυαλό σου μην γεμίζει. Σίγουρα αν βάλεις HDD caddy κάνεις δουλειά σου, αλλά γενικότερα, καλό είναι να έχεις χώρο. Με άλλα λόγια, μην τσιγκουνεύεσαι τα χρήματα για το free space. Αξίζει. Με 240Gb δεν θα σε απασχολήσει ποτέ πάλι το θέμα. 3. Δεν γνωρίζω (και βαριέμαι να ψάχνω) τί negotiated link speed έχεις. Ο Samsung EVO πάντως είναι δοκιμασμένη λύση, οπότε θα σου πρότεινα αυτόν και μην ψάχνεσαι περαιτέρω. 4. Γενικά, φυσικά κι αν βάλεις τώρα SSD θα δεις διαφορά. Όμως, ήδη κυκλοφορούν τα mavericks και Σεπτέμβρη πάμε σε Yosemite. Αυτό σημαίνει πως τα 8 θα τα χρειαστείς. Σκέψου μακροπρόθεσμα λοιπόν. Συμφωνώ όμως να βάλεις πρώτα τον SSD για να το χαρείς. Οι επιλογές είναι δικές σου φυσικά με βάση ό,τι σου έχουν πει και οι υπόλοιποι και φυσικά με τα οικονομικά σου. Over and out 1
kamposgiwrgos Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Λίγα λόγια με βάση τις τελευταίες εξελίξεις. Ίσως τα γνωρίζεις, ίσως όχι. 1. Η RAM δεν βοηθάει στην ταχύτητα του υπολογιστή. Αν δλδ τώρα χρησιμοποιείς τα 2-3Gb κι εσύ βάλεις 16, πάλι την ίδια ταχύτητα θα δεις, καθώς είτε έχεις free 1 είτε 13 είναι το ίδιο. 2. Στην παρούσα κατάσταση, σίγουρα με τον SSD θα δεις διαφορά. Boot time απίστευτα γρήγορο και φυσικά απίστευτα γρήγορο άνοιγμα εφαρμογών. Είμαι με SSD και 4Gb RAM σε macbook pro late 08 και το μηχάνημα πετάει. SSD με χίλια. Με 128Gb θεωρητικά είσαι καλά. Πρακτικά όμως, θα έχεις το μυαλό σου μην γεμίζει. Σίγουρα αν βάλεις HDD caddy κάνεις δουλειά σου, αλλά γενικότερα, καλό είναι να έχεις χώρο. Με άλλα λόγια, μην τσιγκουνεύεσαι τα χρήματα για το free space. Αξίζει. Με 240Gb δεν θα σε απασχολήσει ποτέ πάλι το θέμα. 3. Δεν γνωρίζω (και βαριέμαι να ψάχνω) τί negotiated link speed έχεις. Ο Samsung EVO πάντως είναι δοκιμασμένη λύση, οπότε θα σου πρότεινα αυτόν και μην ψάχνεσαι περαιτέρω. 4. Γενικά, φυσικά κι αν βάλεις τώρα SSD θα δεις διαφορά. Όμως, ήδη κυκλοφορούν τα mavericks και Σεπτέμβρη πάμε σε Yosemite. Αυτό σημαίνει πως τα 8 θα τα χρειαστείς. Σκέψου μακροπρόθεσμα λοιπόν. Συμφωνώ όμως να βάλεις πρώτα τον SSD για να το χαρείς. Οι επιλογές είναι δικές σου φυσικά με βάση ό,τι σου έχουν πει και οι υπόλοιποι και φυσικά με τα οικονομικά σου. Over and out Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές !!! Σίγουρα πάω για SSD κ με τις RAM θα το δω .. γιατί λίγο πολύ με τα οικονομικά όντως κάτι προέκυψε 2
iobelika Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 +1 στον mistr4l να προσθέσω και εγώ 2 λόγια : 1. εκτός αν ανέβεις mhz στις ram εγώ απο 1067 πήγα στα 1333, σε εσένα δεν ξέρω αν γίνεται κάτι τέτοιο ... 2. ισχύει εγώ έχω βάλει τα πάντα να πηγαίνουν στον HDD εκτός των προγραμμάτων που μένουν στον SSD και έχω 200GB free έτσι δεν χάνει καθόλου σε ταχύτητα 3. εμένα δεν μου έχει βγάλει κανένα πρόβλημα και γενικά ακούω μόνο τα καλύτερα 4. συμφωνώ, είναι δικό σου θέμα. Εγώ δεν την πάλευα με τα 4GB και πήγα στα 8 όταν τα 16 ήταν πολύ ακριβά. αν νομίζεις οτι μπορείς να "ζήσεις" με τα 4 για μερικούς μήνες ακόμα θα μπορείς πιο εύκολα πιστεύω λόγο τιμής να χτυπησεις (απο σεπτέμβρη π.χ.) τα 16 σε πιο καλή τιμή... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα