Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ το forum, 

Θα ήθελα την βοήθεια σας για μία αγορά που θέλω να κάνω. 
Έχω το macbook pro late 2011 και θα ήθελα να κάνω επέκταση της μνήμης RAM έτσι ώστε να το κάνω καλύτερα αποδοτικό. 

Μέχρι στιγμής έχει (μάλλον την εργοστασιακή μνήμη) τα 4GB και από ότι βλέπω μπορεί να επεκταθεί στα 8GB. 
Θα ήθελα να μου προτείνετε κάποια μνήμη καθώς ψάχνω αλλά η απειρία μου σε τέτοια θέματα δεν μπορεί να με βοηθήσει. 

Ψάχνω σίγουρα κάτι γρήγορο μεν, εξιόπιστο αλλά κ σε λογική τιμή (μέρες που ζούμε)

Ευχαριστώ

Δημοσ.

και μέχρι τι προτεινεις να το πάω ??? 
Και σκέφτομαι μιας κ θα αναβαθμίσω την RAM, να πάω κ σε SSD. 
Τι λες για ένα οικονομικό αλλά σε καλά επίπεδα αυτό το δίδυμο ?? 

Δημοσ.

Κοίτα με 8άρα ram θα είσαι μια χαρά, πάντως μιας και "όση περισσότερη ram τόσο το καλύτερο" σκέψου να πας μια και καλή στα 16.

Για δίσκο, σαν πρώτη επιλογή βλέπω τον Evo της Samsung σε sata3, σε  128 GB νομίζω θα είσαι μια χαρά. 

• Like 2
Δημοσ.

Πάνω από 8GB Ram είναι υπερβολή, εκτός αν χρησιμοποιείς τίποτα ειδικά σχεδιαστικά προγράμματα ή κάνεις επαγγελματική χρήση photoshop που απαιτούν πολύ ram. Σε άλλες περιπτώσεις τα 8Gb ραμ είναι υπερ αρκετά. Θα βάλεις 2 stick των 4 gb ώστε να εκμεταλευτείς και το dual channel, και με τα ρέστα βάζεις και έναν SSD! :)

• Like 1
Δημοσ.

Μην πας σε 128gb SSD αν θα είναι ο μοναδικός σκληρός δίσκος, είναι πολύ λίγα και θα είσαι πάντα με τη σκέψη τι να βάλεις - τι να σβήσεις. Καλύτερα να περιμένεις λίγο και αφού έχεις τα χρήματα να αγοράσεις ένα 240GB+.

• Like 1
Δημοσ.

Χρησιμοποιώ photoshop, illustrator κ τέτοια ... αλλά όχι με πολύ απίθανη επαγγελματική χρήση. Κάτι μικρές δουλειές κάνω που συνεργάζομαι. Αλλα οοοκ τα δουλεύω 1 φορά κάθε 2 μέρες. 

Δηλαδή το να παω σε 10 με 12 GB , αν δεμ μου φτάνουν για 16GB ?? 

Να πάρω μία 8GB ή 10GB κ να αφήσω την μία που είναι 2GB. 

Όσο για τον SSD, σίγουρα θα καταλήξω στο samsung evo, τώρα για χωρητικότητα θα δω που με τραβάει, θα το προσπαθήσω για 240GB. 

Με βάση τον τύπο μνήμης που έχει το mac, τι πρέπει να γράφω για να βρω τις συγκεκριμένες μνήμες που θα υποστηρίζει το mac ???  

Screen%20Shot%202014-06-04%20at%2020.37.

https://www.dropbox.com/s/uj199me8jlz00q3/Screen%20Shot%202014-06-04%20at%2020.37.38.png

Δημοσ.

Δεν συμφέρει να πάρεις στικ των 8GB και να κρατησεις το 2άρι, υπάρχουν ασυμβατότητες κλπ. Στικ των 10GB δεν υπάρχει.

Αν το χρησιμοποιείς το photoshop, τότε καλύτερα να πας σε 2 στικ των 8GB, αλλά αν δεν σου είναι απαραίτητα μην το κάνεις, είναι πολύ το μαλλί....

Για την υποστήριξη των μνημών από το mac δυστυχώς δεν μπορώ να βοηθήσω, γνωρίζω μόνο για PC, κάποιος πιο εξειδικευμένος θα σε βοηθήσει :)

• Like 1
Δημοσ.

Δεν συμφέρει να πάρεις στικ των 8GB και να κρατησεις το 2άρι, υπάρχουν ασυμβατότητες κλπ. Στικ των 10GB δεν υπάρχει.

Αν το χρησιμοποιείς το photoshop, τότε καλύτερα να πας σε 2 στικ των 8GB, αλλά αν δεν σου είναι απαραίτητα μην το κάνεις, είναι πολύ το μαλλί....

Για την υποστήριξη των μνημών από το mac δυστυχώς δεν μπορώ να βοηθήσω, γνωρίζω μόνο για PC, κάποιος πιο εξειδικευμένος θα σε βοηθήσει :)

Σε ευχαριστώ πολύ 

Αυτή την στιγμή βλέπω τις αγγελίες στο insomnia. Συστήνεις να πάρω από εκεί ?? Αν σίγουρα τις βρω σε καλή τιμή. Αλλιώς δεν θα δώσω 5-10 ευρώ πιο κάτω από το να πάρω από μαγαζί

Δημοσ.

Για τις μνήμες σε apple ισχύει ό,τι ακριβώς και για τα pc. Αρκεί η μνήμη να είναι στην ίδια συχνότητα με αυτή που έχεις ήδη, ίδιος τύπος δλδ. Με αυτό τον τρόπο θα συμβαδίζουν ΚΑΙ μεταξύ τους. Σπάνια πλέον υπάρχει πρόβλημα. Η crucial είναι γενικότερα δοκιμασμένη λύση και σίγουρα συμβατή με apple (απ'οσο έχω διαβάσει).

Τέλος, ναι τα 16Gb είναι υπερβολικά, ΑΛΛΑ έχε υπ'όψιν πως πλέον το λειτουργικό της Apple (mavericks και εικάζω και Yosemite) είναι αρκετά μνημοβόρα. Σίγουρα με τα 8 θα κάνεις δουλειά σου, απλά με τα 16 ξενοιάζεις. Δύο λύσεις έχεις όπως το βλέπω εγώ.

Είτε πας σε 2χ4Gb, είτε παίρνεις ένα 8άρι τώρα και το συνδυάζεις με τα 2 και πας στα 10 (δεν είναι η καλύτερη λύση, αλλά όταν κι αν χρειαστείς τα 10, καλύτερα να τα έχεις). Θεωρητικά λοιπόν, ενδείκνυται η αγορά δύο των 4 ή 8 για να εκμεταλλευτείς το dual channel όπως ειπώθηκε παραπάνω, αλλά δεν θα καταλάβεις διαφορά στην ταχύτητα ας πούμε αν είσαι με 8+2. Και φυσικά στο μέλλον αγοράζεις άλλο ένα 8άρι και είσαι κύριος με 16. Προσωπικά, θα έπαιρνα είτε δύο είτε ένα 8άρι πάντως.

• Like 2
Δημοσ.

για εμενα πήγαινε σε 2Χ8 απο τώρα να τελειώνεις..! Και αν βάλεις ssd κοιτα καλύτερα για κάποιον 256 γιατι θεωρω τον 128 μικρό (πλέον)

• Like 1
Δημοσ.

Ένα οκτάρι όχι! Εκτός αν έχεις σκοπό να προσθέσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα άλλο ένα. Αυτό που πρέπει να προσέξεις δεν είναι ο χρονισμός, ανάλογα τη μητρική και τη μεγιστή υποστηριζόμενη συχνότητα θα χρονιστούν, τα volt πρέπει να κοιτάξεις! Να είναι τα ίδια!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...