Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας παιδιά,

Έχω μια εργασία στο NS3, αλλά επειδή είμαι αρκετά αρχάριος, έχω το εξής πρόβλημα.

Έχουμε μια τοπολογία με 4 κόμβους (n0,n1,n2,n3) με TCP κίνηση!

(n0)------------(n1)------------(n2)----------------(n3)

Από τα δεδομένα που μου δίνει η άσκηση μπορώ να υπολογίσω το χρόνο μεταφοράς πακέτου, απλά προσθέτοντας το transmision_delay + propagation_delay

Η ερώτηση είναι: αυτός ο χρόνος που υπολόγισα με την πρόσθεση, αντιστοιχεί στο χρόνο μεταφοράς του πακέτου από τον κόμβο n0 στον n1, ή από τον κόμβο n0 στον n3;

Θέλω στην ουσία να βρω για ένα τυχαίο πακέτο, το χρόνο αποστολής, το χρόνο λήψης και τους χρόνους στους ενδιάμεσους κόμβους! Καμία ιδέα;

Ελπίζω να το έθεσα καλά το ερώτημα!

Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

Τι ακριβώς λένε τα δεδομένα; Πρέπει να υπάρχει μία διευκρίνηση. Εγώ θα το θεωρούσα ανά link.

Δημοσ.

Με βάση αυτά που λες, το transmision_delay + propagation_delay είναι ο χρόνος για να πάει το πακέτο από τον ένα κόμβο στον αμέσως επόμενο. Οπότε, αν υποθέσουμε πως όλα τα link είναι τα ίδια (άρα έχουν ίδιο propagation_delay) και όλοι οι κόμβοι είναι ίδιοι (άρα έχουν ίδιο transmision_delay) και δεν υπάρχει cross traffic, ούτε κάποια καθυστέρηση στους κόμβους, ο χρόνος από άκρη σε άκρη είναι είναι 3*(transmision_delay + propagation_delay).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι ακριβώς λένε τα δεδομένα; Πρέπει να υπάρχει μία διευκρίνηση. Εγώ θα το θεωρούσα ανά link.

Με βάση αυτά που λες, το transmision_delay + propagation_delay είναι ο χρόνος για να πάει το πακέτο από τον ένα κόμβο στον αμέσως επόμενο. Οπότε, αν υποθέσουμε πως όλα τα link είναι τα ίδια (άρα έχουν ίδιο propagation_delay) και όλοι οι κόμβοι είναι ίδιοι (άρα έχουν ίδιο transmision_delay) και δεν υπάρχει cross traffic, ούτε κάποια καθυστέρηση στους κόμβους, ο χρόνος από άκρη σε άκρη είναι είναι 3*(transmision_delay + propagation_delay).

Όλες αυτές τις πληροφορίες από τμήματα σε κώδικα C++ τις βρίσκω! 

Από ότι καταλαβαίνω όμως, όλα τα link ίδια είναι, όπως και οι κόμβοι! Δεν τους ξεχωρίζει με κάποιον τρόπο δηλαδή...

Οπότε θα υποθέσω αυτό που είπε και ο fivdis!

Υπάρχει τρόπος αυτές τις πληροφορίες να τις επιβεβαιώσω από τα παραγόμενα .pcap αρχεία, μέσω WireShark;

Επίσης, το throughput, επειδή δεν μπορώ να βγάλω άκρη, υπολογίζεται στον κόμβο που γίνεται το Sink, ή σε κάθε κόμβο ξεχωριστά;

Ευχαριστώ πολύ παιδιά!

Επεξ/σία από demoup
Δημοσ.
Υπάρχει τρόπος αυτές τις πληροφορίες να τις επιβεβαιώσω από τα παραγόμενα .pcap αρχεία, μέσω WireShark;

Επίσης, το throughput, επειδή δεν μπορώ να βγάλω άκρη, υπολογίζεται στον κόμβο που γίνεται το Sink, ή σε κάθε κόμβο ξεχωριστά;

1) Ναι μπορείς. Ενεργοποίησε το PCAP tracing στο πρώτο και στον τελευταίο κόμβο. Δες πότε φεύγει ένα πακέτο από τον πρώτο κόμβο και πότε φτάνει το ίδιο πακέτο (ίδιο Sequence number) στον τελευταίο κόμβο. Από αυτό θα βρεις το end to end delay.

2)Αν δεν στο διευκρινίζουν, εννοούν συνήθως τον τελευταίο κόμβο. Οπότε (αν έχω καταλάβει καλά τι θες να κάνεις) σου αρκεί να υπολογίσεις το throughput ως το κλάσμα (number of bytes received) / (total time)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...