Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να αγοράσω ένα router ή modem/router ή κάτι που θα μου πείτε εσείς τέλος πάντων και θέλω να λαμβάνει καλώδιο ethernet και να δίνει ασύρματη σύνδεση και ενσύρματη επίσης. Δηλαδή εγώ συνδέομαι στο διαδίκτυο μέσω πρίζας ethernet και θέλω να παρεμβάλλω ένα router ώστε να έχω και ενσύρματη και ασύρματη σύνδεση. Τι προτείνετε;  

Δημοσ.

Όλα τα router το κάνουν αυτό, ακόμα και τα φτηνά των παρόχων. Απλά του δίνεις ip μέσα στο subnet του κύριου δικτύου και κλείνεις το dhcp. Θα πρέπει μόνο να προσέξεις την ip που θα δώσεις να μην την έχει κι άλλος στο δίκτυο. Default gateway και nameserver θα θέσεις τη διεύθυνση του κύριου router

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Θέλω να αγοράσω ένα router ή modem/router ή κάτι που θα μου πείτε εσείς τέλος πάντων και θέλω να λαμβάνει καλώδιο ethernet και να δίνει ασύρματη σύνδεση και ενσύρματη επίσης. Δηλαδή εγώ συνδέομαι στο διαδίκτυο μέσω πρίζας ethernet και θέλω να παρεμβάλλω ένα router ώστε να έχω και ενσύρματη και ασύρματη σύνδεση. Τι προτείνετε;  

περα απο το παρακατω που εγραψα μπορεις σε router να βρεις πολλες μαρκες.απο φτηνα tp link μεχρι πιο καλα dlink netgear draytek κτλ.

Όλα τα router το κάνουν αυτό, ακόμα και τα φτηνά των παρόχων. Απλά του δίνεις ip μέσα στο subnet του κύριου δικτύου και κλείνεις το dhcp. Θα πρέπει μόνο να προσέξεις την ip που θα δώσεις να μην την έχει κι άλλος στο δίκτυο. Default gateway και nameserver θα θέσεις τη διεύθυνση του κύριου router

αναλογως την περιπτωση.σε πολλες εστιες κτλ αφηνουν να συνδεθει μονο μια mac address ανα port οποτε αν βαλει ρουτερ χωρις nat πχ ενα access point ή το ρουτερ ενος παροχου που θα το κανει access point μπορει να μην παιξει.εξαρτατε πως εχει γινει η υλοποιηση πανω στο switch που δινει ιντερνετ.οποτε αν ειναι μια mac address τοτε υποχρεωτικα θελει ρουτερ για να κανει nat και να εχει αλλες Ip,dhcp στο δικο του δικτυο.αν τωρα μπορει να μαθει πως παιζει το δικτυο οκ εκει ισως να μπορεει να βαλει την Ip που παιρνει στο adsl ρουτερ και να παρει μετα αυτος αλλη

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...