Demon Lord Δημοσ. 4 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2014 Καλησπέρα παιδιά. Το πρόβλημα μού είναι ότι μου φριζάρει το κομπιούτερ σε άκυρες στιγμές, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μου... Θέλω να αλλάξω το καλώδιο sata καθώς νομίζω πως δεν είναι θωρακισμένο και σε αυτό οφείλεται το πρόβλημα καθώς όλα τα άλλα ενδεχόμενα τα έχω αποκλείσει κάνοντας επαναλαμβανόμενους ελέγχους (πιστεύω πως δεν μπορεί να φιλτράρει παρεμβολές). Τέλος πάντων, πως μπορώ να ξεχωρίσω ένα απλό καλώδιο sata από ένα αντίστοιχο θωρακισμένο; Ευχαριστω εκ των προτέρων. Αν το θέμα είναι σε λάθος κατηγορία παρακαλώ να μεταφερθεί...
defacer Δημοσ. 4 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2014 Η περίπτωση να είναι απλά χαλασμένο το καλώδιο έχει αποκλειστεί;
Demon Lord Δημοσ. 4 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2014 Η περίπτωση να είναι απλά χαλασμένο το καλώδιο έχει αποκλειστεί; Κοίτα να δεις... είχα αγοράσει τη μητρική της υπογραφής μου πριν κάνα τρίμηνο και έβαλα το ένα από τα δύο sata που έδινε μαζί. Οπότε πιθανολογώ πως δεν είναι χαλασμένο (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι κιόλας). Όπως και να έχει, δεν έχω άλλο sata μαζί μου οπότε θα πρέπει να αγοράσω ένα. Έχω ελέγξει επισταμένως και αποκλείσει κάθε άλλη περίπτωση (ελαττωματικό hardware, θερμοκρασίες, software κλπ.) οπότε μου το πρότεινε και είπα να το δοκιμάσω...
kaklikos Δημοσ. 4 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2014 Δεν γινεται να τα ξεχωρισεις καθως δεν υπαρχουν. Οπως δεν υπαρχουν σατα 2 σατα 3 καλωδια.
veteranos123 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2014 Ρε demon πες όλη την ιστορία που μου είπες και με τα pc από την σχολή.
Demon Lord Δημοσ. 4 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2014 Ότι είχαν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με το δικό μου, δηλαδή φριζάρανε σε άκυρες στιγμές... ο τεχνικός τους έβαλε καλώδιο sata με θωράκιση (έτσι ακριβώς μου το είπε ο προϊστάμενος) και το πρόβλημα λύθηκε. Ότι και καλά δεν υπήρχε η κατάλληλη θωράκιση οπότε σταματούσε, λόγω παρεμβολών, η μεταφορά δεδομένων από και προς το δίσκο οπότε κόλλαγε όλο το σύστημα και επανερχόταν με restart
Sorath Δημοσ. 4 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2014 Δεν υφίσταται τέτοιο θέμα (παρεμβολές στο καλώδιο sata). 1
veteranos123 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2014 Ρε παιδιά όσες φορές μου το έχει φέρει (είναι ο αδερφός μου και μένει σε άλλη πόλη) το pc δεν κάνει κανένα κόλλημα και μόλις μπει στο σπίτι του αρχίζει τα frizzαρίσματα. Πως εξηγείται αυτό?
Demon Lord Δημοσ. 4 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2014 Δεν υφίσταται τέτοιο θέμα (παρεμβολές στο καλώδιο sata). Επομένως, τι μπορούμε να κάνουμε; Το δεδομένο είναι πως σταματά η μεταφορά δεδομένων ακαριαία και σε άκυρες στιγμές με αποτέλεσμα να φριζάρει (ο δίσκος συνεχίζει να γυρνάει κανονικά) τελείως και να θέλει restart. Όλο το hardware, το software και οι drivers έχουν ελέγχθει αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ρε παιδιά όσες φορές μου το έχει φέρει (είναι ο αδερφός μου και μένει σε άλλη πόλη) το pc δεν κάνει κανένα κόλλημα και μόλις μπει στο σπίτι του αρχίζει τα frizzαρίσματα. Πως εξηγείται αυτό? να βάψω μπλε το σπίτι και να το πετάξω στη θάλασσα;
giorgosathens Δημοσ. 5 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2014 Εννοείται ότι υπάρχουν διαφορετικές ποιότητες καλωδίων. Οτι πληρώνεις παίρνεις. Υπάρχουν καλώδια με 1-2 ευρώ υπάρχουν και με 7-8 ευρώ. Πρόσφατα πήρα αυτό: AKASA AK-CBSA01-05BV SATA 3 CABLE RIGHT ANGLED 50CM UV BLUE και φαίνεται πολύ καλής ποιότητας. Στο προτείνω. Κοίτα κ αυτό εδω: SILVERSTONE CP04 90 DEGREE SATA CABLE
Demon Lord Δημοσ. 5 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2014 Κοίτα κ αυτό εδω: SILVERSTONE CP04 90 DEGREE SATA CABLE Πιθανότατα κάτι τέτοιο να εννοούσε ο καθηγητής μου όταν μου είπε να του βάλω θωρακισμένο καλώδιο sata
SPANK Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Τόσα χρόνια πρώτη φορά ακουώ αυτο με τις παρεμβολές σε καλώδιο sata εγω θα έλεγα να κατεβάσεις το hdsentinel και να ελέγξεις τον δίσκο αρχικά για την υγεία του , απο εκει και πέρα ουτε θωρακισμένα καλώδια χρειάζονται ουτε τιποτα ενα απλο καλώδιο sata θα κανει μια χαρά την δουλειά , αν βάλεις και εναν 2ο δίσκο επάνω ( αν δεν εχεις ) για δες σου κανει και στον αλλο το πρόβλημα ;
veteranos123 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Ο δίσκος είναι πρόσφατα αγορασμένος με 100% υγεία και performance. Το θέμα είναι γιατί κάθε φορά που το φέρνει σε μένα δουλεύει ρολόι? Αποστολή από το Xperia neo v με τη χρήση Insomnia App
Demon Lord Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Τόσα χρόνια πρώτη φορά ακουώ αυτο με τις παρεμβολές σε καλώδιο sata εγω θα έλεγα να κατεβάσεις το hdsentinel και να ελέγξεις τον δίσκο αρχικά για την υγεία του , απο εκει και πέρα ουτε θωρακισμένα καλώδια χρειάζονται ουτε τιποτα ενα απλο καλώδιο sata θα κανει μια χαρά την δουλειά , αν βάλεις και εναν 2ο δίσκο επάνω ( αν δεν εχεις ) για δες σου κανει και στον αλλο το πρόβλημα ; Ο δίσκος δεν έχει ούτε ένα πρόβλημα σύμφωνα με το hdsentinel. Το πρόβλημα είχε ξεκινήσει με έναν παλιό seagate αλλά τότε το είχα αποδώσει στην παλαιότητα του δίσκου. Πήρα έναν caviar blue ολοκαίνουριο αλλά το πρόβλημα παρέμεινε. Ο δίσκος είναι πρόσφατα αγορασμένος με 100% υγεία και performance. Το θέμα είναι γιατί κάθε φορά που το φέρνει σε μένα δουλεύει ρολόι? Αποστολή από το Xperia neo v με τη χρήση Insomnia App Προφανώς κάτι συμβαίνει, είτε με ρεύματα στο σπίτι ειτε με παρεμβολές... Το θέμα είναι ότι αν φταίνε τα ρεύματα πως μπορώ να αποφύγω τον ηλεκτρολόγο; Θα μπορώ να λύσω το πρόβλημα με ένα ups;
giorgosathens Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Δεν δοκιμάζεις κ άλλη sata θύρα? Μηπως εχεις καμια προβληματική?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα