thedrpapa Δημοσ. 4 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2014 Ποσό που διαθέτουμε :500€Χρήση υπολογιστή :Gaming και Multimedia.Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:Κανένα ιδιαίτερο.Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη:Τώρα έχω την Viewsonic VA702 17".Σκέφτομαι να πάρω μελλοντικά μιας και δεν νομίζω να είμαι μέσα στο Budget αν πάρω τώρα οθόνη.Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι:όχι.Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος):ΠάτραΑν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα:Από ένα κατάστημα.Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο:Καλύτερα να στηθεί από το κατάστημα.Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο:Όχι.Αναβάθμιση:Θα κρατήσω:Τροφοδοτικο:Lamtech 550 WattΣκληρό Δίσκο:Western Digital 250GB(χρειάζομαι επιπλέον έναν SSD 60GB)DVD/RWΚουτί:Ένα midi tower που έχω από παλιά.Οπότε θέλω να αναβαθμίσω μητρική,επεξεργαστή,VGA,RAM και να προσθέσω SSD. Κατά προτίμηση κάποιον AMD FX για να κρατήσω αρκετά χαμηλά το κόστος.
rowain Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 1) Θα κάνεις oc? 2) Ποιό κουτί έχεις? για να δεις τι ψύκτρες χωράει καθώς θα χρειαστείς μία και για να δεις και τί μεγέθους μητρικές υποστηρίζει. 3) Έχεις κάποιες απαιτήσεις στα παιχνίδια που παίζεις (σε λογικά πλαίσια έτσι) ή ήρεμα πράγματα? Τροφοδοτικό θα αλλάξεις αναγκαστικά, αυτό που έχεις είναι πολύ κακής ποιότητας και δεν κάνει για καινούργιο build. Γι' αυτό και ssd ίσως θα ήταν καλύτερο να βάλεις αργότερα, για να μπει το psu και μια ψύκτρα που είναι πιο απαραίτητα. Μια σύνθεση από e-shop Βγαίνει παραπάνω αλλά αξίζει σαν σύνολο και το κάθε €. Αν δεις και άλλα μαγαζιά μπορεί να σου βγεί και φθηνότερα. Δες ποιο είναι το κουτί σου για να είσαι σίγουρος αν χωράει την ψύκτρα που σου έβαλα και τη μητρική! Για να βγει πιο φθηνά μπορείς να αλλάξεις την κάρτα και να πας σε αυτήν ή σε κατώτερη αν δεν έχεις και πολλές απαιτήσεις στα παιχνίδια σου: http://www.e-shop.gr/asus-r9-270-r9270-dc2oc-2gd5-2gb-gddr5-pci-e-retail-p-PER.513644. Νέο σύνολο: 530,09€ ή μικρότερο αν βάλεις πιο μικρή κάρτα. (φυσικά η πρώτη που σου έβαλα είναι καλύτερη) Για να βγει ακόμη πιο φθηνό μπορείς να βάλεις μόνο 4gb ram και να προσθέσεις και άλλα αργότερα αν χρειαστείς: http://www.e-shop.gr/crucial-blt4g3d1608dt1tx0ceu-ballistix-tactical-4gb-ddr3-1600mhz-pc3-12800-p-PER.555979. Νέο σύνολο με την πρώτη κάρτα: 513,41€ και με την δεύτερη κάρτα: 497,59€. Αν επιλέξεις κάποια από τις παραλλαγές που βγαίνουν φθηνότερα τότε μπορείς να προσθέσεις και έναν SSD αλλά και πάλι θα βγεις εκτός budget και το αν αξίζει να θυσιάσεις την κάρτα γραφικών ή την ram ή και τα δύο, εξαρτάται από τις απαιτήσεις σου στα παιχνίδια και τις εργασίες που κάνεις στο pc, όπως επίσης και από το αν μπορείς ή όχι να βάλεις +30€ για να πάρεις κάτι πιο ολοκληρωμένο.
thedrpapa Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση!Όχι δεν θα κάνω overclock.Κουτί έχω αυτό των multirama http://aggeliopolis.scmventures.net/images/78/7872786490.jpgΤον υπολογιστή τον έχω κοντά στα 10 χρόνια,οπότε θέλω να κάνω ένα Build που θα κρατήσει τόσο.Για να μην ξεπεράσω το Budget μου,προτιμώ να ξεκινήσω με μια καλή βάση(τροφοδοτικό,μητρική,επεξεργαστής και vga) και μετά να προσθέτω καθώς θα μαζεύω χρήματα.Δηλαδή να μην περιοριστώ σε μητρική που πχ δεν θα παίρνει δεύτερη κάρτα γραφικών(λέμε τώρα) ή να μην υποστηρίζει μεγάλη ταχύτητα της RAM.Θέλω τα παιχνίδια να τα παίζω ultra ανάλυση τουλάχιστον για αυτό τον χρόνο.Αν ανεβάσω λίγο το budget συμφέρει να κάνω αυτό;Η δεν θα είναι μεγάλη η διαφορά; Ορίστε η εικόνα που ξέχασα να βάλω!
rowain Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 O kingston V300 SSD δεν είναι αξιόπιστος. Αν πας στον FX-8320 θα βάλεις λίγο καλύτερη ψύκτρα η οποία δεν ξέρω αν θα χωρέσει στο κουτί σου (πρέπει να κάνεις τις μετρήσεις σου για να δεις αν χωράει, καθώς το κουτί σου δεν είναι συγκεκριμένης μάρκας και δεν υπάρχουν τα speqs του κάπου στο internet για να δούμε αν χωράει. οπότε αυτό θα το βρεις μόνος σου και για να κάνεις σωστές μετρήσεις θα πρέπει να έχεις μητρική με cpu εγκατεστημένο πάνω στο κουτί για να ξεκινήσεις να μετράς από τη βάση του επεξεργαστή ώστε να βρεις αν χωράει μια ψύκρα στο κουτί σου): http://www.e-shop.gr/coolermaster-rr-212e-16pk-r1-hyper-212-evo-p-PER.806759. Η μητρική που έβαλες είναι χειρότερης ποιότητας από αυτή που σου έδωσα πιο πάνω.
thedrpapa Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Οκ!Άρα να μείνουμε καλύτερα στον 6300;Θα αποδίδει καλά σε gaming;Επιπλέον,τον SSD τον χρειάζομαι για λειτουργικό.Λες να τον χρησιμοποιήσω και για τα παιχνίδια;Αν όχι,τότε να πάρω έναν καλής ποιότητας 30αρη και να έχω μόνο το λειτουργικό μέσα,και να χρησιμοποιώ τον άλλο για τα παιχνίδια.(Δεν θα έχω εγκατεστημένα πάνω από δύο παιχνίδια κάθε φορά)
rowain Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Μπορείς να βάλεις και τον Fx-8320 στην μητρική που σου πρότεινα αν τον προτιμάς. SSD:http://www.e-shop.gr/adata-xpg-sx900-64gb-25-ssd-sata3-p-PER.551067
Teojesper Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Εγώ λέω να το πουλήσεις έτσι πως είναι το pc σου και να πας για έναν ολοκληρωμένο... Δεν μπορείς να βάλεις amd σε τέτοιο κουτί που δεν αερίζεται και γενικά είναι no name... Και με το budget που θα συμπληρώσεις πας για... Site: Cpu Site: M/B Site: RAM Site: GPU Site: HDD Site: PSU Site: CASE Site: ΨΥΚΤΡΑ Και αν φτάνει το budget πας και για έναν SSD
Millennium Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Όχι 30αρη SSD που ρώτησες.Με 60€ παίρνεις budget 120αρη.
thedrpapa Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Ευχαριστώ πολύ millennium και teojesper!Teojesper,το build σου φαίνεται αρκετά ελκυστικό!Μια ερώτηση μόνο.Με τη συγκεκριμένη μητρική θα έχω καλό upgradeability για το μέλλον;Ή θα χρειαστεί να αλλάξω πάλι μητρική μετά από 4-5 χρόνια;
rowain Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Upgradeability για το μέλλον τί εννοείς? Την αλλαγή επεξεργαστή? Επίσης καλά είναι να πας σε low profile ram.
Donalhioy Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 καταπληκτικος ssd "128gb" http://www.e-shop.gr/adata-xpg-sx900-128gb-25-ssd-sata3-p-PER.551073 ακομα πιο καταπληκτικο psu http://www.e-shop.gr/coolermaster-g550m-gm-series-550w-modular-psu-%C2%96-80-bronze-rs550-amaab1-eu-p-PER.811576 φτηνοτερο και καλυτερο απο το thermaltake
thedrpapa Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Upgradeability εννοώ κάρτα γραφικών,προσθήκη και άλλων RAM και στην χειρότερη επεξεργαστή.Τι εννοείς low profile RAM;
rowain Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 ''Χαμηλές'' ram, χωρίς ψηλά heatsinks. Άλλον επεξεργαστή δεν θα μπορέσεις να βάλεις, γιατί απλά αν πας στον fx 8320 δεν θα υπάρχει κάτι καλύτερο να βάλεις στο socket σου μετά. Πόσο μάλλον αν η amd δεν βγάλει καινούργιους επεξεργαστές για το am3+ socket. Οπότε κατά πάσα πιθανότητα με ότι πάρεις τώρα θα μείνεις. Ειδικά αν σκοπεύεις να κάνεις αναβάθμιση μετά από 4 χρόνια. Για κάρτες γραφικών και ram δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλά για ram, αν θες να αναβαθμίσεις μετά από 4 χρόνια, δεν θα συμφέρει καθώς θα έχουν καθιερωθεί στην αγορά οι DDR4 και οι DDR3 θα είναι πιο ακριβές.
thedrpapa Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Οκ κατάλαβα!Το build του teojesper πως σου φαίνεται;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα