Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι εννοείς συμβατός? Όλοι οι (2.5άριδες) σκληροί δίσκοι είναι συμβατοί με τα macbooks.

Ποιό μοντέλο macbook έχεις? Χρονολογία?

Γιατί δεν ψάχνεσαι λίγο για λύση ssd σκληρού για να κάνεις μια πολύ σοβαρή αναβάθμιση για πολλά χρόνια?

Επισκέπτης
Δημοσ.

Τι εννοείς συμβατός? Όλοι οι σκληροί δίσκοι είναι συμβατοί με τα macbooks.

Ποιό μοντέλο macbook έχεις? Χρονολογία?

Γιατί δεν ψάχνεσαι λίγο για λύση ssd σκληρού για να κάνεις μια πολύ σοβαρή αναβάθμιση για πολλά χρόνια?

ευχαριστω για την απαντηση φιλε μου. εχω το macbook aluminium unibody late 2008. 

δεν σηκωνει η τσεπη μου ssd. με το συμβατος εννοω αν χωραει και αν θα λειτουργει.

Δημοσ.

Οκ τότε. Ναι συμβατός θα είναι και μπορείς να το βάλεις και εύκολα μόνος σου.

Να έχεις υπόψιν σου και το ερχόμενο φθινόπωρο θα βγει για όλους μας το OSX 10.10 και το οποίο θα μπαίνει και στο δικό σου μηχάνημα.

Προς το παρόν,εαν έχεις 4gb ram και πάνω,στον καινούριο σκληρό βάλε τo Mavericks (το οποίο είναι δωρεάν-όπως και το Yosemite θα είναι) και θα είσαι μια χαρά.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Οκ τότε. Ναι συμβατός θα είναι και μπορείς να το βάλεις και εύκολα μόνος σου.

Να έχεις υπόψιν σου και το ερχόμενο φθινόπωρο θα βγει για όλους μας το OSX 10.10 και το οποίο θα μπαίνει και στο δικό σου μηχάνημα.

Προς το παρόν,εαν έχεις 4gb ram και πάνω,στον καινούριο σκληρό βάλε τo Mavericks (το οποίο είναι δωρεάν-όπως και το Yosemite θα είναι) και θα είσαι μια χαρά.

το εχω ηδη το mavericks απο τον νοεμβριο. απλα τωρα τι θα πρεπει να κανω για να αντιγραψω αυτα που εχω απο τον ηδη υπαρχων σκληρο στον καινουργιο??

Δημοσ.

το εχω ηδη το mavericks απο τον νοεμβριο. απλα τωρα τι θα πρεπει να κανω για να αντιγραψω αυτα που εχω απο τον ηδη υπαρχων σκληρο στον καινουργιο??

Βάλε έναν εξωτερικό σκληρό και φτιάξε ένα Time Machine backup των αρχείων σου και των εφαρμογών σου.

Αφού μετά κάνεις το installation του νέου δίσκου και το clean install του Mavericks τότε βάλε τον εξωτερικό με το backup σου και συγχρόνισε το μέσω του Time Machine και το μηχάνημα σου θα είναι ακριβώς όπως είναι τώρα.

Να σε ρωτήσω όμως..γιατί θέλεις να αλλάξεις σκληρό δίσκο? (να υποθέσω για να αυξήσεις λίγο τη χωρητικότητα?ή έχεις κάποιο άλλο πρόβλημα-σε ταχύτητες ας πούμε?)

Επισκέπτης
Δημοσ.

βασικα δεν σκαμπαζω πολλα απο αυτα που λες χαχα. κατι μου ειπαν για carbon copy. θελω να τον αλλαξω επειδη ειναι ταλαιπωρημενος και μολις 160gb.

Δημοσ.

βασικα δεν σκαμπαζω πολλα απο αυτα που λες χαχα. κατι μου ειπαν για carbon copy. θελω να τον αλλαξω επειδη ειναι ταλαιπωρημενος και μολις 160gb.

Αν θέλεις διάβασε λίγο για το time machine και το πως λειτουργεί..δεν είναι δύσκολο θα το καταλάβεις και μόνος σου.

Μετά άλλη λύση είναι να τον κάνεις εξωτερικό τον 160αρη σου και να περάσεις χειροκίνητα ότι θέλεις στο νέο δίσκο σου.

Απλά το time machine είναι πολύ απλό στη χρήση και θα σου λύσει τα χέρια πιστεύω και τώρα και μελλοντικά (ακόμα και για τη δουλειά σου αν το χρειάζεσαι).

Αυτά απο εμένα και με το καλό να σου πανε όλα καλά με την αναβάθμιση σου.

PS :

Αν μπορούσες να πας σε ssd θα έμενες άφωνος με το pc σου και θα ένιωθες οτι αγόρασες καινούριο macbook..

Εγώ έχω το Macbook pro mid 2010 και το 2012 έβαλα ssd και 8gb ram και έχω πάθει σοκ με τις επιδόσεις του μέχρι και σήμερα..

Ακόμα και με sata 2 που είναι ο σκληρός οι επιδόσεις είναι τρομερές και η διαχείριση του OSX άψογη.

Δημοσ.

Ναι, το CarbonCopyCloner δουλεύει το ίδιο καλά με το Time Machine Backup/Restore αλλά είναι πολύ πιο γρήγορη λύση.

Έτσι κι αλλιώς χρειάζεσαι κάποιο τρόπο για να δει ο Mac σου ταυτόχρονα και τους δύο δίσκους (παλιό και καινούριο). Η καλύτερη λύση είναι να πάρεις ένα κουτάκι που μετατρέπει το δίσκο σε USB (10-20€). Αρχικά θα βάλεις το νέο δίσκο στο κουτάκι, θα ξεκινήσεις το Mac κανονικά με τον παλιό, θα τρέξεις το CarbonCopyCloner και θα κάνεις ένα ακριβές αντίγραφο στο νέο δίσκο.

Μπορείς να δοκιμάσεις πως όλα πήγαν καλά, κάνοντας boot από το νέο δίσκο (θα είναι πιο αργό λόγω USB) και αφού επιβεβαιώσεις πως όλα τρέχουν όπως πρέπει, βγάζεις τον παλιό δίσκο από το Mac και βάζεις το νέο.

Τέλος, μπορείς να βάλεις τον παλιό δίσκο στο κουτάκι USB και να τον έχεις ως εξωτερικό δίσκο για μεταφορές αρχείων κλπ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...