Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα - σε όλη την παρέα. :)

Aντιμετωπίζω ένα πρόβλημα απο χτές που παρέλαβα το πληκτρολόγιο του τίτλου.

Συγκεκριμένα δεν ανάβουν τα led σε full mode πατώντας το πλήκτρο fn και το ανάλογο πλήκτρο της φωτεινότητας. Αντ' αυτού το mode με τα 4 gaming πλήκτρα WASD (Fn πατημένο + F1) καθώς και το mode με τα βελάκια (numlk) δουλεύει κανονικά (ανάβουν).

Πρωτού αποφανθεί ότι πέσαμε σε faulty και το γυρίσουμε πίσω θα ήθελα να μου πείτε γνώμες γιατί (ίσως) συμβαίνει αυτό να το δοκιμάσουμε.

Από ένα search που έκανα στο διαδίκτυο ανακάλυψα ότι παρόμοιο θέμα με το συγκεκριμένο keyboard είχαν και άλλες 2-3 περιπτώσεις που το κοινοποίησαν, ωστόσο όμως δεν αναφέρεται τι έκαναν στο τέλος για την λύση.

Το πρόβλημα υφίσταται τόσο στο Gaming rig μου όσο και στο laptop. 

Δεν υπάρχει άλλος σταθερός σπίτι να δοκιμάσω. 

edit 1: (Θέμα με το καλώδιο το σκέφτηκα αλλά δεν νομίζω. Μάλλον κλίνω πρός οδηγούς - που δεν υπάρχουν για το συγκεκριμένο :shock: ή ελλειπή τροφοδοσία απο usb θύρες μητρικής, αν και δοκίμασα σε όλες.)

edit 2: (άσχετο, οι Brown Mx διακόπτες είναι εξαιρετικοί!)

Δημοσ.

To εχω το keyboard με Blue διακοπτες. Το εχει και ενας φιλος μου σε καφε. Ποτε δεν μου εκανε κατι τετοιο. Επισεις δεν καταλαβα, το αλλαξες και σου κανει το ιδιο? Η απλα θες να δεις γιατι στο εκανε αυτο. Πιθανων ειναι ελλατωματικο, αν εχεις εγγυηση στειλε το πισω και υσηχασε.

Δημοσ.

Μηπως θελει drivers? Τιποτα απο το site να κατεβασεις?

Μπορεις να επικοινωνησεις και με την ιδια την cm storm με κανα customer support να δεις τι θα σου πουνε, αλλιως επικοινωνησε με το μαγαζι που το αγορασες αλλα νομιζω αυτοι θα σε παραπεμψουν στην cm storm :P

Δημοσ.

Όχι δεν το έχω αλλάξει. Προχτές το αγόρασα και θέλω πρώτα να εξαντλήσω την πιθανότητα ότι δεν είναι faulty. 

Έχω δεί ότι συμβαίνει και σε άλλους.

Βλέπεις το κατάστημα είναι και στην άλλη άκρη της Αθήνας απο όπου διαμένω και δεν θέλω να τρέχω τσάμπα για κάτι που τελικά δεν είναι ελαττωματικό.

Μηπως θελει drivers? Τιποτα απο το site να κατεβασεις?

Αυτό είναι το θέμα, δεν υπάρχουν οδηγοί για το συγκεκριμένο και απο video που έχω δεί στο youtube δουλεύει out of the box.

Σκέφτομαι μήπως είναι θέμα bios εκτός των άλλων, καθώς έκανε αρκετό χρόνο να το δεί και να εγκαταστήσει οδηγούς κατά την σύνδεση. Κάτι πιθανολογώ δεν θα βλέπει.

edit:

π.χ μια παρόμοια περίπτωση χωρίς όμως λύση:

http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-1646579/storm-quickfire-keyboard-work.html

επίσης η επίσημη σελίδα της CM για το συγκεκριμένο:

http://gaming.coolermaster.com/en/products/keyboards/quickfiretk/

Δημοσ.

Εχω το ιδιο απο το eshop και δν μ εχει παρουσιασει κατι στα led, μονο το mode που αλλαζει και παει στο default με τα βελακια μονο, οταν τον κλεινω και τον ανοιγω μετα.

Δημοσ.

Το πρόβλημα λύθηκε, το πληκτρολόγιο είναι μια χαρά και ευτυχώς που δεν μπήκα στην διαδικασία επιστροφής.

Μετά απο 2 μέρες ανακάλυψα ότι το full backlight επιλέγεται πατώντας συνεχόμενα το fn και το F4 (mode) και όχι το F1 που νόμιζα και ανάβει τα WASD. :P

Δυστυχώς η cm δεν παρέχει οδηγίες χρήσης του προϊόντος της (ώς όφειλε) και για μας τους noob-άδες με μηχανικά είναι λίγο δύσκολο να βγάλουμε άκρη. Στα video πάλι που είδα ψάχνοντας, δεν έδειχναν αναλυτικά πως λειτουργεί...

Anyway πάλι καλά!

Ευχαριστώ πολύ όλους όσους βοήθησαν στο νήμα. :)

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...