emperor4her Δημοσ. 4 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2014 Καλησπερα! Τον προηγουμενο μηνα, καηκε το ρουτερ μου και ευτυχως μου το αλλαξανε με την εγγυηση. Πριν 4-5 μερες εγινε το ιδιο στο καινουριο ρουτερ (και όχι μονο!) και αρχισα να το ψαχνω πιο διεξοδικα να δω τι γινεται. Πιο συγγεκριμενα, καηκε το ρουτερ η τηλεοραση η 40αρα και η καρτα γραφικων του pc.. Απ ότι καταλαβα, επειδη η tv και το pc είναι συνδεδεμενα σε ups, η υπερταση μεταφερθηκε από από το καλωδιο του οτε στο ρουτερ, από κει μεσω lan στην tv και από τν tv στην καρτα γραφικων του υπολογιστη μεσω hdmi. Μπορει καποιος που εχει ψαξει το θεμα να με βοηθησει στο τι και τι πρεπει να κανω να προστατευτω? Ζω σε επαρχια, και τα φαινομενα κεραυνων είναι αρκετα. Διαβασα αρκετα πραγματα για πριζες οτε, για πολυμπριζα ασφαλειας κλπ κλπ. Αλλα δεν γνωριζω τι είναι καλυτερο και τι θα είναι πιο ασφαλες.
antonl Δημοσ. 4 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2014 Η μόνη 100% ασφαλής λύση για τους κεραυνούς είναι να βγάζεις τα πάντα απ τις πρίζες (ρεύματος και τηλεφώνου). Αν ψάξεις στο forum θα δεις παρόμοιες περιπτώσεις που το ρεύμα πέρασε απ το router σε συσκευές που ήταν συνδεδεμένες πάνω του. Βέβαια αυτό δεν είναι πρακτικό, οπότε το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να «ρισκάρεις» με πολύμπριζα ασφαλείας. Υπάρχουν και κάποιες ειδικές ασφάλειες που μπαίνουν στον πίνακα αλλά δε ξέρω κάτι παραπάνω (και πάλι 100% ασφάλεια δε νομίζω να χεις).
emperor4her Δημοσ. 4 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2014 Αρχικα, ευχαριστω για την απαντηση. αυτο με τις ασφαλειες εχω σκοπο τωρα που καλοκαιριαζει να το κανω για να ειναι ετοιμο για το χειμωνα, αλλα στην προκειμενη περιπτωση η υπερταση δεν περασε απο τη ΔΕΗ αλλα απο τον ΟΤΕ. διοτι τα pc/tv περνουν ρευμα απο ups. επισης στο ρουτερ, δεν καηκε ολο το ρουτερ αλλα μονο η πλακετα που ειναι για το ιντερνετ. δουλευει αψογα σαν ρουτερ αλλα νεκρωσε σαν μοντεμ.
harris78 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2014 Η ακριβή λύση είναι τα Ups που έχουν και προστασία lan/τηλεφώνου και φυσικά καλής μάρκας πχ apc. H φθηνή λύση πρίζες ή πολύμπριζο ασφαλείας με προστασία lan/τηλεφώνου και AV κεραίας τηλεόρασης, πάλι μάρκας. Έχω τα παραπάνω σε όλες τις συσκευές του σπιτιού και δεν έχω πρόβλημα (Γιάννενα με συνέχεια καταιγίδες και αφού στο παρελθόν είχα κάψει και εγώ από κεραυνό - που πέρασε και από τη γραμμή του τηλεφώνου! - πολλά πράγματα). Τέλος υπάρχει και ειδική συσκευή που βάζεις στον κεντρικό πίνακα και προστατεύεις τα πάντα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα