Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

00547235-photo-console-sony-psp.jpg

Δέκα χρόνια μετά την ημέρα κυκλοφορίας του PSP (PlayStation Portable) το τέλος εποχής του πλησιάζει.

Μετρημένες οι ημερες για το PSP, με τη Sony να ανακοινώνει πως η φορητή της κονσόλα που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά πριν 10 χρόνια θα σταματήσει η παραγωγή  της μέχρι το τέλος του 2014. Το Associated Press αναφέρει πως η εισαγωγή του PSP στη Βόρεια Αμερική σταμάτησε τον Ιανουάριο, ενώ είναι προγραμματισμένη η διακοπή εισαγωγής του στην Ιαπωνία το επόμενο Μήνα. Μέχρι το τέλος του έτους θα έχει σταματήσει και η διάθεση του στην Ευρώπη.

Η Sony όλα αυτά τα χρόνια πούλησε πάνω απο 76 εκατομμύρια κονσόλες PSP, αν και ο πραγματικός αριθμός πωλήσεων εκτιμάται μεγαλύτερος, με τις τελευταίες επίσημες μετρήσεις να είναι προ διετίας!

Το PSP έκανε το ντεμπούτο το στην Ιαπωνία το Δεκέμβριο του 2004 πριν πάρει το δρόμο του για τη Δύση το 2005.

Αιωνία του η μνήμη λοιπόν.

R.I.P. PSP!

as

Πηγή: Busted.gr

• Like 1
Δημοσ.

Σουπερ μηχανημα.Ειδικα για emus που το χρησημοποιησα εγω περισσοτερο ειναι υπεροχο.Παντως δεν ηξερα οτι εχει πουλησει τοσο..

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Άριστο μηχάνημα. Πραγματικά PS2 handheld. Τα γραφικά του και αρκετά παιχνίδια του το τσάκιζαν το DS. Έχω την αίσθηση πάντως, πως η τιμή που είχε το έφαγε σε σχέση με το DS.

• Like 1
Δημοσ.

Ωραια κονσολα. Και ακομα πιο ωραια το vita, το οποιο δυστυχως εχει λαβει, εν μεσω λανθασμενων κινησεων και προγραμματισμου, ακομα λιγοτερη προσοχη απο τη Σονυ. Κριμα. R.I.P Psp.

Δημοσ.

Αυτο που εφαγε το PSP ηταν η μη υποστηριξη των εταιριων με -νεους- τιτλους, το πραγματικα αθλιο UMD disc το οποιο του δημιουργουσε απειρα προβληματα και η ποιοτητα κατασκευης του που απλα δεν αντεξε το περασμα του χρονου. Το PSP ηταν γεματο απο remake/μεταφορες και τιποτα αλλο. Ελαχιστα παιχνιδια υπηρχαν που ηταν φτιαγμενα πανω στο PSP για το PSP. Ακομα και ποιο σοβαρα remakes που θα μπορουσαν να ειναι πολυ καλυτερα στο PSP προτιμουσαν να τα μεταφερουν στο 3DS (ενα καλο και τρανταχτο παραδειγμα ειναι τα Final Fantasy 3-4 που στο 3DS ηταν φουλ 3d remakes με voice acting και με τα ολα τους σαν καινουργια). 

Αυτο που το -εσωσε- (κυριολεκτικα ομως) ηταν οτι εσπασε και το σπασιμο ηταν μαλιστα και ευκολο. Αν δεν υπηρχε το σπασιμο τοτε θα το ετρωγαν οι κοτες και επειδη εσπασε ευκολα τα καλυτερα του παιχνιδια εμφανιστηκαν τον τελευταιο 1.5 χρονο της ζωης του. Το μοναδικο παιχνιδι στο οποιο δεν καναν τσιγκουνιες στο PSP ηταν το GTA και metal gear peace walker που για φιλο του MG ηταν λογος αγορας της φορητης. 

Δημοσ.

και η ποιοτητα κατασκευης του που απλα δεν αντεξε το περασμα του χρονου. 

Το δικό μου είναι από τα πρώτα που βγήκαν και είναι ακόμα σαν καινούριο πάντως. 

Δημοσ.

Το δικό μου είναι από τα πρώτα που βγήκαν και είναι ακόμα σαν καινούριο πάντως. 

Τυχερουλης εισαι, εμενα και το πρωτο που ειχα και αργοτερα που αγορασα το 3004 που παρουσιασαν προβληματα. Το πρωτο μου ειχε βγαλει το κλασσικο προβλημα που ειχαν με το να μην φορτωνουν σωστα τα UMD και το 3004 χαλαρωσαν τα πληκτρα σε τετοιο βαθμο (ειδικα το Χ) που πλεον δεν εχουν clicky αισθημα. Ειναι σαν να παταω touch πληκτρα. 

Βεβαια ειμαι και εγω καπως κανιβαλος με τις κονσολες μου στη χρηση τους αλλα ετσι περναει το τεστ μια κονσολα για εμενα. Το DS lite μου ας πουμε που και πολυ περισσοτερη χρηση ειδε και πολυ "εκμεταλευση" το μονο του προβλημα ειναι οτι κολλαει ελαφρα το πανω στον σταυρο. 

Δημοσ.

Day one το psp και ειναι παλικαρι.Μονο γρατζουνιες στην οθονη και μου εχει πεσει ουκ ολιγες φορες.Αντιθετως το πρωτο DS day one και αυτο κοπηκε στα 2..Το δευτερο τριζει ολοκληρο και δεν εχει σε καμια περιπτωση ουτε τις μισες ωρες παιξιματος απ οτι το psp..

Δημοσ.

Είχα πάθει πλάκα όταν κυκλοφόρησε (2005 νομίζω) αλλά ποτέ δεν το αγόρασα...Το σύγχρονο gamegear, αφού είχε πολύ καλύτερα χαρακτηριστικά από τον ανταγωνισμό αλλά το αντίστοιχο gameboy (DS) πουλούσε πιο πολύ και είχε πιο πολλά παιχνίδια!

Επισκέπτης
Δημοσ.

Και το δικό μου είναι το πρώτο μοντέλο και μέχρι στιγμής βρίσκεται σε άριστη κατάσταση. R.I.P PSP

Δημοσ.

για την ποιοτητα κατασκευης θα διαφωνησω μιας και εχω κυριολεκτικα αλλαξει πανω απο 7 psp απο το ξεκινημα του και δεν ειχα προβλημα με κανενα. το μονο που ποτε δεν χωνεψα ειναι το αθλιο αναλογικο του. και το καπακι της μπαταριας.

οσο για τα παιχνιδια το προβλημα δεν ειναι οτι δεν εχει. αντιθετως, ειναι αξιος συνεχιστης του τιτλου playstation (σταθμος παιχνιδιων) και εχει απειρα παιχνιδια. το προβλημα ειναι οτι τα τελευταια 2-3 χρονια ειναι σχεδον στασιμο στην Ευρωπη (κλασσικα, μονο η Ιαπωνια το υποστηριζει με αρκετους τιτλους, κυριως (j)rpg).

η υποστηριξη του σε homebrew παντως ειναι υποδειγματικη και το ξεφτιλησανε τοσο οι reverse engineers, που πλεον υπογραφεις οτι προγραμμα θες με την υπογραφη της sony χρησιμοποιοντας τον υπολογιστη σου, και μετα τρεχεις το υπογεγραμμενο homebrew σε καθε psp χωρις να ειναι αναγκη να το χακαρεις. (για αυτο και πλεον τα custom firmware απλα τα περνας, χωρις να χρειαζεται να μπει σε service mode το psp).

να θυμισω παντως σε οσους εχουν το psp ξεχασμενο σε μια γωνια, οτι στις 8 Ιουνιου βγηκε η ανεπισημη αγγλική μεταφραση του Final Fantasy Type 0, του μαλλον καλυτερου παιχνιδιου στο psp το οποιο κυκλοφορησε μονο στην Ιαπωνια.

οποτε οσοι νομιζετε οτι ειναι αδυνατον πλεον να κολλησετε με το psp, δοκιμαστε τον παραπανω τιτλο και τα ξαναλεμε..

http://www.skybladecloud.net/we-have-arrived/

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...