Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έσβησε 2 φορές, είναι θέμα θερμοκρασιών, είμαι σίγουρη, γιατ'ί καίει.

Έκανα και έλεγχο και να τα αποτελέσματα...

Δηλαδή τώρα πρέπει να τον ανοίξω και να τον καθαρίσω;

Μη του κάνω καμιά ζημιά.Έχω ξανανοίξει κάποιον αλλά ήταν έτσι κιαλλιώς σχεδόν άχρηστος.Αυτός είναι μιά χαρά..εκτός αυτού

Αν δεν δεις διαφορα αισθητη, μια δοκιμη θα ηταν και να αλλαξεις τον επεξεργαστη,

σε συνδυασμο & με MHz κατεβασμα του (underclocking κι undervolting εν ολιγοις)

:shifty:

Για παραδειγμα ισως π.χ. ταιριαζει αυτος ο -επισης S1G3 socket- dual core Turion:

http://www.ebay.co.uk/itm/TMM600DBO23GQ-AMD-TURION-II-M600-2-4GHZ-SHIPS-TO-EUROPE-CANADA-/281189839438?pt=CPUs&hash=item417838724e

Αν τον εχεις στα 80% (δηλαδη περιπου 1.9GHz) εννοειται πως θα ειναι ταχυτερος

απο το Sempron και το λογικα αναμενομενο θα ηταν & χαμηλοτερες θερμοκρασιες

B)

• Like 2
  • Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Αν δεν δεις διαφορα αισθητη, μια δοκιμη θα ηταν και να αλλαξεις τον επεξεργαστη,

σε συνδυασμο & με MHz κατεβασμα του (underclocking κι undervolting εν ολιγοις)

:shifty:

Για παραδειγμα ισως π.χ. ταιριαζει αυτος ο -επισης S1G3 socket- dual core Turion:

http://www.ebay.co.uk/itm/TMM600DBO23GQ-AMD-TURION-II-M600-2-4GHZ-SHIPS-TO-EUROPE-CANADA-/281189839438?pt=CPUs&hash=item417838724e

Αν τον εχεις στα 80% (δηλαδη περιπου 1.9GHz) εννοειται πως θα ειναι ταχυτερος

απο το Sempron και το λογικα αναμενομενο θα ηταν & χαμηλοτερες θερμοκρασιες

B)

οκ να το τσεκάρω δηλαδή αφούτειώσω το καθάρισμα και τον ξαναλειτουργήσω ε; Άντε πάλι.Πάντως αφού αυτό πρέπει να κάνω, θα το κάνω ευχαριστώ.

Αν δεις τα screen του silenzio παρακάτω θα καταλάβεις που μπαίνει η πάστα και τα pads. Για τον ανεμιστήρα, θα πρέπει να ανοίξεις τη θήκη του και να εμφανιστούν τα fans.

ΟΚ. micos. Και τελικά άλλη πάστα θέλει η gpu και άλλη η cpu?

Αν ναι μάρκα;

Πες και μάρκα Thermal pad, γιατί θα βάλω όπως μου είπες.

Δημοσ.

Για πάστα δες τις mx2-mx4 που σου είπε ο lampis παραπάνω. Για pads δεν έχω προσέξει για μάρκες. Αυτό που είχα πάρει τα πήρα από ebay σε πακέτο.

• Like 1
Δημοσ.

οκ να το τσεκάρω δηλαδή αφούτειώσω το καθάρισμα και τον ξαναλειτουργήσω ε; Άντε πάλι.Πάντως αφού αυτό πρέπει να κάνω, θα το κάνω ευχαριστώ.

O Sempron -για να μας <τιμωρησει> η Amd που διαλεξαμε φθηνο, το ιδιο εκανε και η Intel με Celeron-

εκτος απο μονοπυρηνος = ευκολα μενει διαρκως@100% usage, ειναι και κομμενος ως προς επιλογες

εξοικονομησης ενεργειας -> γι' αυτο αλλωστε και η διαρκεια μπαταρια τους ηταν....αστα να πανε #@#

Δεν ειναι απαραιτητη η αντικατασταση του Sempron, αλλα παντoτε μετα ειναι σιγουρα δικαιολογημενη

:ph34r:

Και τελικά άλλη πάστα θέλει η gpu και άλλη η cpu?

Αν ναι μάρκα;

Mx-2 και για τις 2 B)

http://www.e-shop.gr/arctic-mx-2-thermal-compound-8g-p-PER.650165

8 γραμ / 4 ευρα

παρε να 'χεις :-)

Δημοσ.

Το προβλημα με τον μονοπυρηνο Sempron, ειναι πως αν του κατεβασεις συχνοτητα λειτουργιας
ευκολα για παραδειγμα απο τη Διαχείριση ενέργειας επεξεργαστή/Processor power management
θα κερδισεις σε θερμοκρασιες, αλλα θα χρεωθεις σε....σπασιμο νευρων οσο του παιρνεις MHz :mad:

processor.png?c11eb8

Δημοσ.

Το άνοιξα μέχρι ένα σημείο και τώρα δε μπορώ παραπάνω. Έχει κάποιος HP 4515s;

Και τόχει ανοίξει να μου πει αφού έχει βγάλει όλες τις βίδες και μείνει το μαύρο κάλυμμα, πως αφαιρείται για να φτάσω σε gpu cpu;   

post-186254-0-33161300-1402341050_thumb.jpg

Δημοσ.

Εχομεν και Maintenance and Service Guide B)

http://h20628.www2.hp.com/km-ext/kmcsdirect/emr_na-c01918897-3.pdf

Τσεκαρεις (σ)τις σελιδες 112-117 για το ζουμι!

:-)

Α, και δεχεται Τurion που εγραψα παραπανω:

AMD Turion™ II Ultra Dual-Core

Mobile M600 2.4-GHz processor,

2-MB L2 cache

Μπράβο για το εγχειρίδιο!! Σήμερα κατάφερα επιτέλους να το ανοίξω! Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Τελικά τα κατάφερα, έβαλα πάστα silver5 γιατί αυτή βρήκα, δε μπορούσα να ψάξω και πολύ, thermo pad αρκετοί καν δε το ξέρανε άλλοι δεν είχανε.

Έκανα το καθάρισμα δεν περίσσεψε καμία βίδα!!!!! Αλλά έκανα σχεδιάγραμμα από που πήρα τις βίδες, και ποια βυσματάκια έβγαλα.

Τώρα η ψύχτρα ακούγεται μ'ονο άν ακουμπήσω το αυτί μου.

Τελικά MICOS000 η ψύχτρα ακουγότανε, απλά τόχα συνηθίσει.

Μάλωσα και με το 123bye http://www.vrisko.gr/details/be6a72b57f3jdd__bc70_700bibk26b7

γιατί πήγα να μου ανοίξει το πάνω μέρος που δε μπορούσα,εκεί που είναι το power, γιατί μετά το καθάρισμα δεν άναβε η οθόνη, αλλά αυτό το σημείο δεν άνοιγε ξανά με τίποτα, και είπα να το πάω σε τεχνικό να μην το σπάσω..Ήθελε να κάνει όλο το καθάρισμα, του είπα ότι μόνο να το ανοίξει με € και το καθέρισμα τόχω κάνει.γιατί θέλω να το κάνω μόνη και άμα δε τα καταφέρω τον ξαναπληρώνω.Άρχισε να φωνάζει ότι ήθελε όλη τη δουλειά και δεν είναι εκεί για να κάνει σεμινάρια (άσχετο, δε τούπα να μου κάνει σεμινάρια ούτε τίποτα δωρεάν.).(παραλήρημα το λένε στο χωριό μου)  και άρχισε να με ειρωνεύεται επειδή άνοιξα μόνη τον υπολογιστή και να μιμείται ειρωνικά τον τρόπο που άνοιγα τον υπολογιστή,όπως αρκετοί άντρες ξέρουν να κάνουν σε μιά γυναίκα που τολμάει να ανοίγει υπολογιστή (χαχα έ ρε χάλια!!)σημειωτέον, απαυτόν είχα πάρει πριν 1,5 μήνα ένα σταθερό υπολογιστή και σέρβις+ κι άλλα σε μιάς φίλης το σταθερό 60€ μόνο το σέρβις.Του το θύμησα ότι κρίμα και εγώ που έχω έρθει και έχω αγοράσει και θα ξαναρχόμουν, και μόνο που δε μούπε :στ αρ--------- μου.Το άνοιξε, του έδωσα με το ζόρι 3€ και έφυγα κλοτσηδόν. Να τι κάνει η πείνα. Κι εγώ άφραγκη είμαι, αλλά μούχει μείνει αξιοπρέπεια

• Like 3
Δημοσ.

και εγω πρωτη φορα άνοιξα λαπτοπ χωρις σχεδιαγραμμα με βιντεακι απο youtube αλλα στο τελος μου περίσσεψε μια βιδα λολ

για τα άλλα που αναφέρεις ο τύπος ειναι γλοιώδης, αν είναι στο skroutz ριξε αρνητική, πάντως δε καταλαβαίνω σε σταθερο υπολογιστη τι service σου έκανε 60 ευρω? αν άνοιξες λαπτοπ τοτε δε νομίζω να υπάρχει κάτι που να μη μπορεις να κάνεις σε σταθερο, ειναι πανευκολο.

• Like 1
Δημοσ.

Τελικά τα κατάφερα, έβαλα πάστα silver5 γιατί αυτή βρήκα, δε μπορούσα να ψάξω και πολύ, thermo pad αρκετοί καν δε το ξέρανε άλλοι δεν είχανε.

Έκανα το καθάρισμα δεν περίσσεψε καμία βίδα!!!!! Αλλά έκανα σχεδιάγραμμα από που πήρα τις βίδες, και ποια βυσματάκια έβγαλα.

Τώρα η ψύχτρα ακούγεται μ'ονο άν ακουμπήσω το αυτί μου.

Τελικά MICOS000 η ψύχτρα ακουγότανε, απλά τόχα συνηθίσει.

Μάλωσα και με το 123bye http://www.vrisko.gr/details/be6a72b57f3jdd__bc70_700bibk26b7

γιατί πήγα να μου ανοίξει το πάνω μέρος που δε μπορούσα,εκεί που είναι το power, γιατί μετά το καθάρισμα δεν άναβε η οθόνη, αλλά αυτό το σημείο δεν άνοιγε ξανά με τίποτα, και είπα να το πάω σε τεχνικό να μην το σπάσω..Ήθελε να κάνει όλο το καθάρισμα, του είπα ότι μόνο να το ανοίξει με € και το καθέρισμα τόχω κάνει.γιατί θέλω να το κάνω μόνη και άμα δε τα καταφέρω τον ξαναπληρώνω.Άρχισε να φωνάζει ότι ήθελε όλη τη δουλειά και δεν είναι εκεί για να κάνει σεμινάρια (άσχετο, δε τούπα να μου κάνει σεμινάρια ούτε τίποτα δωρεάν.).(παραλήρημα το λένε στο χωριό μου)  και άρχισε να με ειρωνεύεται επειδή άνοιξα μόνη τον υπολογιστή και να μιμείται ειρωνικά τον τρόπο που άνοιγα τον υπολογιστή,όπως αρκετοί άντρες ξέρουν να κάνουν σε μιά γυναίκα που τολμάει να ανοίγει υπολογιστή (χαχα έ ρε χάλια!!)σημειωτέον, απαυτόν είχα πάρει πριν 1,5 μήνα ένα σταθερό υπολογιστή και σέρβις+ κι άλλα σε μιάς φίλης το σταθερό 60€ μόνο το σέρβις.Του το θύμησα ότι κρίμα και εγώ που έχω έρθει και έχω αγοράσει και θα ξαναρχόμουν, και μόνο που δε μούπε :στ αρ--------- μου.Το άνοιξε, του έδωσα με το ζόρι 3€ και έφυγα κλοτσηδόν. Να τι κάνει η πείνα. Κι εγώ άφραγκη είμαι, αλλά μούχει μείνει αξιοπρέπεια

Σε καμια περιπτωση μην ακους τα τουβλα που κανουν τους πολυξερους επειδη νοικιαζουν ενα χωρο και νομιζουν οτι εγιναν ιατροί !!!Αυτοί οι τύποι εξασκουνται με ο,τι ερχεται στα χερια τους.Δεν εχεις να κανεις με πτυχιουχους ανθρωπους αλλα με τουβλα,που δεν εκτιμουν ΤΙΠΟΤΑ,ουτε γνωριζουν τι σημαινει κοινωνικοτητα,πελατεια, σεβασμος..Μονο παραπονιουνται που δεν εχουν δουλεια....Εγώ όταν είχα πρόβλημα σε ένα λαπτοπ πριν πολλά χρόνια,το πηγα σε ενα τυπο και ζητουσε οτι του κατεβαινε στο κεφαλι ! Εγω δεν του το πηγα επειδη δεν ηξερα,αλλα επειδη δεν ειχα δυνατοτητα να παραγγειλω απο ebay ! To ειχα ψαξει πολυ το θεμα,ηξερα το ειδικο ανταλλακτικο που χρειαζοταν,και τον αφησα να μιλαει να δω τι ξερει.. Νομίζουν οτι εχουν να κανουν με ασχετους αλλά ειναι για καταγγελία τέτοια άτομα.Χώρια που δεν κόβουν αποδείξεις.Μετα το ΣΔΟΕ ειναι κακό.. Ο τύπος ζητούσε 80ευρώ για να αλλαξει ολο το συστημα ψυξης ενω μονο το ανεμηστηρακι επρεπε να αλλαξει(αμφιβαλλω αν θα αλλαζε την ψυκτρα-θα αλλαζε μονο το φαν κ τα υπολοιπα κερδος)15 για αλλαγή παστας και 55 για τα εργατικά (ανοιγμα κλεισιμο)..  ! Δεν ηξερε καν τι μαρκα ανεμηστηρακι πρεπει να βαλει και θα εβαζε σαν το προηγουμενο ελλατωματικο toshiba το οποιο θα χαλουσε σε 2 μήνες. 

Φυσικά αναγκαστηκα να τρεχω για καρτα στην τραπεζα,να κανω paypal,ebay.να μαθω πως λειτουργουν και παρήγγειλα το ανταλλακτικο φαν με 10 ευρώ και το θέμα λύθηκε...Τουλαχιστον δεν πιαστηκα κοροιδο.Οταν ζητησα απο εκεινον να μου δειξει το ανταλλακτικο που βρηκε,θα μου εβαζε το ελλατωματικο στοκ  που κοστιζουν 3ευρώ στο ebay για να τα ξεφορτωθούν οι πωλητές !! Τα 77 ευρώ καθαρό κέρδος !

Με 15ευρώ που ζητουσε για αλλαγη παστας αυτος θα αγοραζε παστα για τους επομενους 100 πελάτες !! Και τα 55 ανοιγμα κλεισιμο ειναι καθαρά για χαζούς.Λίγο να πιάνει το χέρι σου ανοίγεις ο,τι θελεις.

• Like 3
Δημοσ.

^^ Τα παραπανω, νομιζω εχουν (?) καποιο νοημα, μονο ως προς την κριτικη ποιοτητας εργασιων.
:wacko:

Αθροιστικα εχοντας πληρωσει χιλιαδες (!) ευρω: υπερτιμημενα, κερατιατικα & σχεδον εκβιαστικα,
απο Ιατροκαθηγητες ως μερεμετατζηδες [οικοδομικα κ.λπ.] μπορω και τεκμαιρω οτι, τηρουμενων
αναλογιων οι αμοιβες τους ειναι εως και (σχετικα) χαμηλες, διχως καθολου υπερβολη. Απο κει και
περα, εαν εξετασουμε: γνωσεις, ποιοτητα εργασιας, αποτελεσμα, κ.λπ. ξεκιναει μεγαλη συζητηση...
Και βεβαιως, αν ειναι να εξεταστουν ως προς αυτα, να γινει το ιδιο για ολους τους "επαγγελματιες"
<'Η ολοι, ή κανείς!> Με το <Ολοι>, προφανεστατα να ειναι το επιθυμητο, πλην οχι Ελληνικεφικτο..
:whistle: 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και εγω πρωτη φορα άνοιξα λαπτοπ χωρις σχεδιαγραμμα με βιντεακι απο youtube αλλα στο τελος μου περίσσεψε μια βιδα λολ

για τα άλλα που αναφέρεις ο τύπος ειναι γλοιώδης, αν είναι στο skroutz ριξε αρνητική, πάντως δε καταλαβαίνω σε σταθερο υπολογιστη τι service σου έκανε 60 ευρω? αν άνοιξες λαπτοπ τοτε δε νομίζω να υπάρχει κάτι που να μη μπορεις να κάνεις σε σταθερο, ειναι πανευκολο.

σταθερό είχα ,μέχρι πριν 15 χρόνια, και μου φάνηκε βουνό τώρα.Πέρασε και τα win7 καθάρισμα φορμάτ .Που θά βρησκα τα win7;Θα πάω σκρουτζ, μη σου πω και εφορια, δε δίνει αποδείξεις για υπηρεσίες...

Στο σκρούτζ δεν τον βρίσκω.Κοιτάει κάποιος φίλος μήπως τον βρει να μου το στείλει; ίσως κάτι να μην έκανα καλά στο ψάξιμο

και να σκεφτείτε ότι μούχε κάνει αρκετά λάθη και στην αγορά υπολογιστη και στο σέρβις του άλλου.Μου παράγγειλε άλλο εξάρτημα 20€ ακριβότερο κατά λάθος, με πήρε τηλ. τούπα οκ.

Μου κράτησε παραπάνω στο τέλος 5€ με πήρε τούπα οκ θα πάω να τα πάρω, ακόμα δε τα πήρα, τώρα τα ξαναθυμήθηκα.

Το σέρβις το άργησε 2 βδομάδες, τον είχε πιάσει λέει η μέση του.Είπα οκ.

Θα πέρναγε τα win xp ενώ ήταν οι μέρες που είχαν καταργηθεί από τη microsoft.... το θεωρώ μεγάλο λάθος.Έπρεπε να το ξέρει, και να μου προτείνει άλλο λειτουργικό.Καταλάθος πάνω στη συζήτηση τον ρώτησα περιττά και επιβεβαιωτικά, και μου είπε ότι θάβαζε xp!!!!

Άρα του αξίζει για πολλούς λόγους κακή βαθμολογία.

Επεξ/σία από kyriakh
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...