Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έσβησε 2 φορές, είναι θέμα θερμοκρασιών, είμαι σίγουρη, γιατ'ί καίει.

Έκανα και έλεγχο και να τα αποτελέσματα...

Δηλαδή τώρα πρέπει να τον ανοίξω και να τον καθαρίσω;

Μη του κάνω καμιά ζημιά.Έχω ξανανοίξει κάποιον αλλά ήταν έτσι κιαλλιώς σχεδόν άχρηστος.Αυτός είναι μιά χαρά..εκτός αυτού

post-186254-0-10683600-1401872622_thumb.png

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

ανοιγεις, καθαρίζεις και αλλάζεις θερμοαγώγιμη πάστα...

(το τι βγάζουν απο μέσα τα λαπτοπ γυναικών δε λέγεται... απο μαλλιά μπλεγμένα στο Fan και χνούδια έως φλούδες απο αραπικο φυστίκι εχω δει... και φυσικά σκόνη...)

Τώρα, αν δε ξέρεις το πας σε ενα τεχνικο με 15-20€ το κανουν απο οσο θυμάμαι...

Δημοσ.

οκ.Ευχαριστώ.Άμα τόχω ανοιχτό μεχρι να το αποφασίσω τι θα πάθει; απλά θα σβήνει άμα φτάσει στο τέρμα ε;

Δημοσ.

Δεν είναι θέμα να το αποφασίεις ή όχι να το καθαρίσεις αλλά να αποφασίσεις αν χρειάζεσαι καινούργιο λάπτοπ ή όχι.

Μην το δουλεύεις σε υψηλές θερμοκρασίες γιατί μπορεί στο τέλος να σου χτυπήσει δίσκο ή να κάψει μητρική ή επεξεργαστή και μετά τα 15-20€ θα γίνουν 50-150€ δίσκος, επεξεργαστής ή μητρική) ή να φτάσει 500-700€ (αγορά νέου λάπτοπ).

Αν δεν θέλεις να το καθαρίσεις τώρα (θέλει περίπου 1 ώρα δουλειάς), πήγαινε και πάρε μια βάση για το λάπτοπ με ανεμηστήρες για να ρίχνει λίγο την θερμοκρασία. Να το παρακολουθείς όμως και αν συνεχίζει να ανεβάζει τότε μην το δουλεύεις γιατί στο τέλος θα πάθεις μεγαλύτερη ζημιά.

Αν το πας για καθάρισμα να ζητήσεις να σου αλλάξει τα themral pad ο τεχνικός και να βάλει πάλι pads ή ειδική πάστα για λάπτοπ που είναι πιο συμπαγής, μην σου πετάξει μια απλή πάστα για επεξεργαστές γιατί θα έχεις πάλι τα ίδια.

• Like 1
Δημοσ.

Το 20€ είναι ενδεικτικό βέβαια. Αν το πας σε αλυσίδα καταστημάτων τότε το 15άρι θα το δώσεις για το καλημέρα συν πόσο θα σου πάρουν για τη δουλειά. Προσπάθησε να βρεις κάποιον καλό τεχνικό που ασχολείται με επισκευές λάπτοπ και που δεν θα σε κοιτάει περίεργα όταν αναφερθείς σε pads. Επίσης μην σε πείσει κανένας ότι δεν θα έχει πρόβλημα με μια καλή θερμοαγώγιμη πάστα και δεν χρειάζεται themral pad.

Μια γρήγορη κίνηση που μπορείς να κάνεις μόνη σου είναι να πάρεις το σεσουάρ και να το βάλεις στο δυνατό και κρύο αέρα. Βάλη και μια στενή φυσούνα μπροστά και δώστου μια καλή από τις γρυλιές που έχει από κάτω ώστε αν έχει μαζέψει μέσα στον ανεμιστήρα να καθαρίσει.

Επίσης απαγορεύεται να βάζει το λάπτοπ σε πάπλωμα, στρώμα, χαλί, καναπέ και γενικά σε υφάσματα. Ή θα το έχεις σε τραπέζι ή στα πόδια ή θα πάρεις μια βάση για λάπτοπ. Αν δεν θέλεις να πάρεις με ανεμιστήρες πάρε μια απλή.

Δημοσ.

Το έχω πάνω σε τζάμι, διάβασα κάποτε ότι είναι το καλύτερο. Το ξέρω ότι δε πρέπει να ακουμπάει σε κάτι που επιταχύνει τη θέρμανση. Σευχαριστώ.

Κοίτα δε το δουλεύω τώρα που μούπες ότι μπορεί να μου πάει 150€ και πάνω. Απαντώ από άλλον που έχουμε σπίτι.

Έχω τεχνικό που θα του πω αυτό ακριβώς που μου λες.

Οκ με το σεσουάρ, αλλά οι σκόνες και οι τρίχες (3 γατιά στο σπίτι) δε θα μείνουνε μέσα; Θα φύγουνε από κει και θα πάνε πιο μέσα ε;

Δημοσ.

Οι σκόνες θα φύγουν, οι τρίχες όχι. Δεν προτείνεται να σπρώχνεις τον αέρα αντίστροφα γιατί θα πιέζει τον ανεμιστήρα ανάποδα και μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα. Η καλύτερη λύση είναι το άνοιγμα, καθάρισμα και αλλαγή θερμοαγώγιμων pads.

Αν όπως λες το έχεις πάνω σε τζάμι τότε δύσκολα θα είναι θέμα λερωμένου ανεμιστήρα.

Έχεις προσέξει καθόλου αν ο ανεμιστήρας δουλεύει σωστά ή κάνει περίεργους ήχους;

Δημοσ.

Και βάση να πάρεις, αν δεν το καθαρίσεις, το πρόβλημα θα παραμείνει... Οι θερμοκρασίες που μας έστειλες είναι idle; Επίσης, όσων αφορά στα thermal pads, ότι έχει από το εργοστάσιο αυτό θα πρέπει να βάλει ο τεχνικός, αν είχε pad θα βάλει pad, αν είχε πάστα, θα βάλει πάστα

Δημοσ.

Και βάση να πάρεις, αν δεν το καθαρίσεις, το πρόβλημα θα παραμείνει... Οι θερμοκρασίες που μας έστειλες είναι idle; Επίσης, όσων αφορά στα thermal pads, ότι έχει από το εργοστάσιο αυτό θα πρέπει να βάλει ο τεχνικός, αν είχε pad θα βάλει pad, αν είχε πάστα, θα βάλει πάστα

Μπορεί να βάλει και τα δύο;;

Δημοσ.

εχω βαρεθει να ακουω τα ιδια και τα ιδια , 

ενα λαπτοπ το καθαριζουμε ανα 6-8 μηνες ΠΑΝΤΑ.

το αν ειχε πριν pad η παστα, εξαρτατε απο την κατασκευη .

οταν η ψυχτρα δεν παταει καλα απο κατασκευη πανω σε ολα τα chip, τοτε η εταιρια βαζει pads. οταν η επαφη ειναι παρα πολυ καλη τοτε βαζει παστα κατευθειαν . 

αν προσεξετε το πιο ψηλο σημιο στην μητρηκη ειναι ο επεξεργαστης , κυριως οταν ειναι αποσπομενος.  σε εκεινο το σημειο ΠΑΝΤΑ υπαρχει παστα, μιας και η επαφη με την ψυχτρα ειναι τελεια. 

οταν ομως στην συνεχεια η καρτα γραφικων ειναι πιο χαμηλα , η ψυχτρα δεν παταει τελεια.. ετσι ενα pad σωζει την κατασταση . το ιδιο συμβαινει και με τα υπολοιπα chips που παγωνει η ψυχτρα, 

σε περιπτωση που θελουμε να βαλουμε αναγκαστικα παστα σε ολο το pc , τοποθετουμε μεταλικα pads βαζοντας παστα φυσικα, και ετσι καλυπτουμε το κενο που υπαρχει . 

να πω λοιπον πως ητε pads μπουν , ητε παστα , ητε μεταλικα pads με παστα. η διαφορα θερμοκρασιας αδεν αλαζει , οταν ο ανεμηστηρας που ψυχει την ιδια την ψυχτρα, δεν μπορει να δουλεψει σωστα λογω της σκονης, των μαλλιων , απ τα φυστικια και απο οτιδιποτε αλλο προαναφερθηκε. 

το λοιπον ?  καθαριζεις καλα την σκονη απο την γρυλια της ψυχτρας ( αναμεσα στην ψυχτρα και τον ανεμηστηρα ) και αλαζεις παστα οπου υπαρχει καθαριζοντας την παλια φυσικα με στεγνο χαρτι ( ακομα και κουζινας) τα pads δεν τα πειραζεις και τα ξανατοποθετεις, εκτος αν εχουν πιασει πολυ σκονη ( κατι που δεν προλαβενει να συμβει αν καθαριζεις το λαπτοπ ανα 6 περιπου μηνες ) αν εχουν πιασει σκονη ή καταστραφουν ή διαλυσουν την ωρα που τα αφαιρεις, τοτε τα αντικαθιστας.

για οποιαδηποτε απορια ρωτας :)  φιλικα Στελιος.

ξεχασα να αναφερω οτι καλο ειναι να παρεις ειδικα "ποδαρακια " που τα βρισκεις και στο ebay. διοτι τα λαπτοπ διοχετευουν τον αερα στο εσωτερικο τους απο κατω,  κανενα μα κανενα απο τα πλεον καινουργια λαπτοπ δεν εχουν αποστατες απο κατω ικανουν να αφησουν τον ανεμηστηρα να παρει τον αερα σωσστα, με αποτελεσμα να μην ψυχετε σωστα ποτε . 

αν κανεις αγορες απο ebay. ψαξε αυτα που σου ειπα , δεν κοστιζουν ουτε 1.5 ευρω και βοηθανε πολυ το λαπτοπ ..

να ξερεις πως αν παρεις τετοια ποδαρακια, οι εξτρα βασεις με ανεμηστηρες ειναι περιτες.

ακομα αν αποφασισεις να παρεις βασεις με ανεμηστηρες, μην κοιταξεις κατι σαν ¨turbo x - belkin και τα λοιπα.. 

οτι και να σου πουν οι πωλητες.. κοιτα κατι σε cooler master h zalman που ειναι κορυφαιες ετεριες στα συστηματα ψυξης

Δημοσ.

Οι σκόνες θα φύγουν, οι τρίχες όχι. Δεν προτείνεται να σπρώχνεις τον αέρα αντίστροφα γιατί θα πιέζει τον ανεμιστήρα ανάποδα και μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα. Η καλύτερη λύση είναι το άνοιγμα, καθάρισμα και αλλαγή θερμοαγώγιμων pads.

Αν όπως λες το έχεις πάνω σε τζάμι τότε δύσκολα θα είναι θέμα λερωμένου ανεμιστήρα.

Έχεις προσέξει καθόλου αν ο ανεμιστήρας δουλεύει σωστά ή κάνει περίεργους ήχους;

δεν άκουγα περίεργους ήχους.Και να σου πω, από τότε που μούπες, δεν τον ξανάνοιξα.Να τον ανοίξω λες να τσεκάρω αυτό που ρωτάς μήπως απλά δε τόχα προσέξει;

τι είναι το idle;

εχω βαρεθει να ακουω τα ιδια και τα ιδια , 

ενα λαπτοπ το καθαριζουμε ανα 6-8 μηνες ΠΑΝΤΑ.

το αν ειχε πριν pad η παστα, εξαρτατε απο την κατασκευη .

οταν η ψυχτρα δεν παταει καλα απο κατασκευη πανω σε ολα τα chip, τοτε η εταιρια βαζει pads. οταν η επαφη ειναι παρα πολυ καλη τοτε βαζει παστα κατευθειαν . 

αν προσεξετε το πιο ψηλο σημιο στην μητρηκη ειναι ο επεξεργαστης , κυριως οταν ειναι αποσπομενος.  σε εκεινο το σημειο ΠΑΝΤΑ υπαρχει παστα, μιας και η επαφη με την ψυχτρα ειναι τελεια. 

οταν ομως στην συνεχεια η καρτα γραφικων ειναι πιο χαμηλα , η ψυχτρα δεν παταει τελεια.. ετσι ενα pad σωζει την κατασταση . το ιδιο συμβαινει και με τα υπολοιπα chips που παγωνει η ψυχτρα, 

σε περιπτωση που θελουμε να βαλουμε αναγκαστικα παστα σε ολο το pc , τοποθετουμε μεταλικα pads βαζοντας παστα φυσικα, και ετσι καλυπτουμε το κενο που υπαρχει . 

να πω λοιπον πως ητε pads μπουν , ητε παστα , ητε μεταλικα pads με παστα. η διαφορα θερμοκρασιας αδεν αλαζει , οταν ο ανεμηστηρας που ψυχει την ιδια την ψυχτρα, δεν μπορει να δουλεψει σωστα λογω της σκονης, των μαλλιων , απ τα φυστικια και απο οτιδιποτε αλλο προαναφερθηκε. 

το λοιπον ?  καθαριζεις καλα την σκονη απο την γρυλια της ψυχτρας ( αναμεσα στην ψυχτρα και τον ανεμηστηρα ) και αλαζεις παστα οπου υπαρχει καθαριζοντας την παλια φυσικα με στεγνο χαρτι ( ακομα και κουζινας) τα pads δεν τα πειραζεις και τα ξανατοποθετεις, εκτος αν εχουν πιασει πολυ σκονη ( κατι που δεν προλαβενει να συμβει αν καθαριζεις το λαπτοπ ανα 6 περιπου μηνες ) αν εχουν πιασει σκονη ή καταστραφουν ή διαλυσουν την ωρα που τα αφαιρεις, τοτε τα αντικαθιστας.

για οποιαδηποτε απορια ρωτας :)  φιλικα Στελιος.

ξεχασα να αναφερω οτι καλο ειναι να παρεις ειδικα "ποδαρακια " που τα βρισκεις και στο ebay. διοτι τα λαπτοπ διοχετευουν τον αερα στο εσωτερικο τους απο κατω,  κανενα μα κανενα απο τα πλεον καινουργια λαπτοπ δεν εχουν αποστατες απο κατω ικανουν να αφησουν τον ανεμηστηρα να παρει τον αερα σωσστα, με αποτελεσμα να μην ψυχετε σωστα ποτε . 

αν κανεις αγορες απο ebay. ψαξε αυτα που σου ειπα , δεν κοστιζουν ουτε 1.5 ευρω και βοηθανε πολυ το λαπτοπ ..

να ξερεις πως αν παρεις τετοια ποδαρακια, οι εξτρα βασεις με ανεμηστηρες ειναι περιτες.

ακομα αν αποφασισεις να παρεις βασεις με ανεμηστηρες, μην κοιταξεις κατι σαν ¨turbo x - belkin και τα λοιπα.. 

οτι και να σου πουν οι πωλητες.. κοιτα κατι σε cooler master h zalman που ειναι κορυφαιες ετεριες στα συστηματα ψυξης

οκ stelios thanks (φαγώθηκες με τα φιστίκια..... χαχα)

Δημοσ.

παιδιά ποια είναι η ειδική πάστα για λαπτοπ ? έχετε κάποια λινκ απο ελληνικη αγορά ? και επίσης pads που βρίσκουμε ?

20 ευρω μου φαίνεται φθηνα, εγώ κάτω απο 50-60 ευρω για άνοιγμα-καθάρισμα λαπτοπ δεν έχω βρει..

Δημοσ.

εγω απο την εμπειρια μου εχω δει πως ητε καλη παστα βαλεις ητε αυτη του ebay με τα 80 λεπτα βαλεις ιδια δουλεια κανει.  η διαρκεια αλαζει μονο .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...