Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποσό που διαθέτουμε :350 ευρω

Χρήση υπολογιστή :Gaming, Programming

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Eclipse, SQL server, Dreamweaver κλπ.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη: Όχι δεν χρειάζομαι άλλη οθόνη εχω μια 24αρα LG FULL HD LED 1920x1080.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι.

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθήνα.

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? θα προτιμούσα απο e-shop.

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? To σύστημα θα το συνδέσω μόνος μου.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο : Όχι

Καλημέρα insomniacs, 

Σκέφτομαι να αλλάξω μητρική και Κάρτα Γραφικών. Αυτή τη Στιγμή το PC μου αποτελείται από:

CPU: AMD PHENOM II X4 965 3.4GHZ

MBO: MSI 760GM - P23(FX)

GPU: MSI RADEON HD7770 1GB

RAM: 16 GB

PSU: XFX 650 W

CASE: COOLERMASTER STORM SGC - 1000-KWN1 ENFORCER

HDD: 2 TB

Μέχρι στιγμής έχω βρεί αυτές τις επιλογές:

GPU: 

MBO:

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για το χρόνο σας! Περιμένω Γνώμες!  :-D

*Είμαι καινούργιος στο χώρο οπότε διορθώστε με όπου χρειάζεται.

Δημοσ.

φιλε μου για μητρικη εισαι εδω http://www.mgmanager.gr/asrock_0fx_extreme_socket_amam_ddr_sata_iii_usb_0_atx/el/pid/12862/

και για gpu εδω http://www.polytopesystems.com/store/hardware/gpu/asus-amd-r9-280x-3gb-gddr5-r9280x-dc2t-3gd5-details.

ξεπερνα ελαχιστα το budjet κατα 10-15 ευρω αλλα αξιζουν.και καποια στιγμη να αλλαξεις το cpu σου με εναν fx 8320 και το μηχανημα θα γινει θηριο.μπορεις καλλιστα να πουλησεις τα parts που δεν χρειαζονται και να παρεις το cpu χωρις να ξοδεψεις αλλα χρηματα και σου μενουν και χρηματα για cpu cooler B)

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου! Για GPU είμαι σίγουρος οτί θα πάρω αυτή που μου πρότεινες, αλλά για MBO σκέφτομαι κάτι σε ASUS. Έχετε κάποια καλή στο νου σας;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα την έχω στο νου μου Millennium. Το budget σκέφτομαι να το ανεβάσω και την μητρική θέλω να την κρατήσω για αρκετό καιρο...αυτές εδώ τι σας λένε;

Α και όσον αφορά τη gpu έχω βρει και αυτή

Asus GEFORCE GTX 770. Πιστεύετε οτι είναι καλύτερη από την Asus AMD R9 280X;

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!

Επεξ/σία από kraken92
Δημοσ.

Η μια είναι για intel.Η M5A99X Evo πολύ καλή.Για τη χρήση σε συμφέρει ένας FX 8 εκτός και αν ανέβεις πολύ στα χρήματα.Από κάρτες προσωπικά σου προτείνω 280Χ για αυτά που παίρνεις στη τιμή.

• Like 1
Δημοσ.

ΟΚ! Άρα μητρική έκλεισε! Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι. :-D  Απλά έχω μια απορία όσον αφορά τη κάρτα γραφικών:

1. Asus AMD R9 280X :
  • ​​GPU Boost Clock : 1000 MHz, GPU Base Clock : 850 MHz)
  • Memory Clock: 6000 MHz ( 1500 MHz GDDR5 )

2. Asus GEFORCE GTX 770:

• GPU base clock: GPU Boost Clock : 1110 MHz, GPU Base Clock : 1058 MHz.
  • Memory clock: 7010 MHz ( MHz GDDR5 ).     

Με βάση αυτα τα χαρακτηριστικά δεν συμφέρει παραπάνω η Asus GEFORCE GTX 770 ; :unsure: 

Δημοσ.

Διαφορετική τεχνολογία κατασκευής έχει η gtx διαφορετική η r9. Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα έτσι, ειδικά κάτι επιφανειακό όπως τα clock speeds. Ίδια απόδοση έχουν. Απλά σε κάποια παιχνίδια οι GTX 770 πιάνουν λίγα περισσότερα fps, ενώ σε κάποια άλλα οι R9 280X. Γενικά είναι ισοδύναμες όμως, και η R9 280X έχει και 3GB μνήμης που αρχίζουν και χρειάζονται στα ultra settings κάποιων παιχνιδιών ή σε μεγαλύτερες αναλύσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με κάλυψες! η παραγγελία θα γίνει αύριο...το σύστημα θα αποτελείτε απο τα εξής:

CPU: AMD PHENOM II X4 965 3.4GHZ

MBO: Asus M5A99X EVO R2.0

GPU: Asus AMD R9 280X

RAM: 16 GB CORAIR VENGEANCE

PSU: XFX 650 W

CASE: COOLERMASTER STORM SGC - 1000-KWN1 ENFORCER

HDD: 2 TB

Όλα comple ; Δεν υπάρχει κάποιο θέμα συμβατότητας;

Επεξ/σία από kraken92
Δημοσ.

Όχι δεν υπάρχει θέμα ασυμβατότητας. Σκέφτεσαι να κάνεις oc σε gpu ή cpu? Το psu είναι καινούργιο ή το έχεις χρόνια?

Δημοσ.

Το psu είναι ολοκαίνουριο και σκέφτομαι να κάνω (oc) πιο πολύ σε cpu ώστε να τον φτάσω 4.1ghz...πιστεύω βοηθάει πολυ και η μητρική που θα πάρω σ' αυτό..

Δημοσ.

Εντάξει. Πρέπει να είσαι οκ τότε. Ναι η μητρική βοηθάει πολύ, απλά σε ρώτησα αν είναι παλιό το psu, γιατί αν και καλής ποιότητας τα XFX, όταν ένα τροφοδοτικό είναι παλιό εξαντλείται λίγο η απόδοσή του και η αξιοπιστία του, ειδικά αν είναι να γίνει oc στη cpu + στην gpu (με ανεβασμένη τάση) καθώς η R9 280X καταναλώνει αρκετά Watt όπως και οι Phenom. Η asus βέβαια που θα παραγγείλεις είναι η πιο οικονομική R9 280X από άποψη κατανάλωσης. Γνώμη μου είναι να μην πειράξεις τάσεις στη gpu παρα μόνο λίγο τις συχνότητες (με stock voltage δηλ) αν θέλεις oc και εκεί, ώστε να δουλεύει πιο άνετα το τροφοδοτικό γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Είσαι στα 650W όχι στα 750.

Δημοσ.

Σωστός! επαλήθευσα και αυτά που μου είπες πριν για τη gpu που θα πάρω εδώ σε σχέση με την GTX 770... Επίσης τσέκαρε λίγο να μου πεις αν είναι αυτή  μη κάνω κανα λάθος;  A! και αν μπορείς να μου προτείνεις και κάποια ψύκτρα θα σου είμουν ευγνώμων! Μη μείνω με το cpu στα χέρια!  B)

Δημοσ.

Αυτή είναι η Direct Cu2 που πόσταρες στο link του e-shop. Αν μπορέσεις να πάρεις αυτήν που έχει λίγο παραπάνω χρονισμένα clocks και είναι η Direct Cu2Top, την οποία πόσταρες και στο link στο techpowerup: http://www.e-shop.gr/asus-r9-280x-r9280x-dc2t-3gd5-3gb-gddr5-pci-e-retail-p-PER.513655

Mέχρι πόσα δίνεις για ψύκτρα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...