PLaCeBo Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Καλησπέρα! Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα τις τελευταίες ώρες μετά την προσπάθεια εγκατάστασης ενός free antivirus προγράμματος. Συγκεκριμένα έκανα εγκατάσταση του AVG antivirus (free edition) το απόγευμα (μιας και το Security Essentials που μέχρι πρότινος είχα εγκατεστημένο στον υπολογιστή μου δεν είναι πλεον συμβατό με τα Windows XP που είναι εγκατεστημένα, οπότε ήθελα να βάλω ένα έστω και free antivirus). Μαζί με το AVG δυστυχώς εγκατάσταθηκαν και κάποιες π@π@ριές άθελά μου. Τα αφαίρεσα από την προσθαφαίρεση των Windows. Το θέμα είναι ότι στο Firefox που χρησιμοποιώ ως browser τώρα κάθε φορά που ανοίγω νέα καρτέλα μου ανοίγει όχι κενή σελίδα όπως είχα από προεπιλογή ρυθμισμένο αλλά μια σελίδα www.trovi.com κλπ. Προσπάθησα μέσω των "επιλογών" να το διορθώσω αλλά δυστυχώς δεν γίνεται τίποτα. Είναι εξαιρετικά εκνευριστικό να συμβαίνει αυτό! Το antivirus το έχω ήδη βάλει να σκανάρει τον υπολογιστή μου (και ήδη έχει βρει διάφορα "καλούδια" μέσα) και περιμένω να τελειώσει, προκειμένου να κάνω ΕΠΑΝΑΦΟΡΆ ΣΥΣΤΗΜΆΤΟΣ μήπως και διορθωθεί αυτό το πρόβλημα που εμφανίστηκε. Μήπως γνωρίζει κάποιος πως μπορώ να απαλλαγώ από αυτό το ενοχλητικό και να ανοίγει ξάνα η νέα καρτέλα ως κενή; Η επαναφορά συστήματος θα διορθώσει λέτε το πρόβλημα; Παρεμπιπτόντως, τι γνώμη έχετε για το AvG, ή αν μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο αξιόπιστο και φυσικά "ελαφρύ" free antivirus προκειμένου να μην "τρώει" πολλούς πόρους από το σύστημά μουΕυχαριστώ εκ των προτέρων Υ.Γ. Παραθέτω ένα screnshot για του λόγου το αληθές
SPANK Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Βασικά κανε uninstall τον firefox και μετα απο ασφαλή λειτουργεία κανε scan με malwarebytes , supernatispyware και adwcleaner
PLaCeBo Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Βασικά κανε uninstall τον firefox και μετα απο ασφαλή λειτουργεία κανε scan με malwarebytes , supernatispyware και adwcleaner Δεν θέλω να χάσω κωδικούς αποθηκευμένους, ιστορικό αναζήτησης, σελιδοδείκτες κλπ. Πολύ μπερδέυεται το πράγμα ρε γμτ...
~mxls~ Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Υπάρχει το MozBackup, καλό tool. Δεν το'χω τσεκάρει με την v29 του ff ωστόσο. Malwarebytes όπως σου είπε και ο SPANK για τα διάφορα παράσιτα. Απο κει και πέρα, για φρι προστασία θα σου συνιστούσα avira.
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2014 πανε δες στα addons μπας και εχεις καποιες προσθηκες που σου ανοιγουν εκεινη τη σελιδα στη νεα καρτελα
PLaCeBo Δημοσ. 4 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2014 πανε δες στα addons μπας και εχεις καποιες προσθηκες που σου ανοιγουν εκεινη τη σελιδα στη νεα καρτελα Όχι στα πρόσθετα δεν υπάρχει κάτι νέο που να ανοίγει τη σελίδα αυτή. Δυστυχώς, ούτε η επαναφορά συστήματος μπόρεσε να γίνει για κάποιο άγνωστο λόγο (δύο φορές επιχείρησα) αλλά ούτε και όλα τα applications έχουν απεγκατασταθεί τελικώς παρόλο που έκανα κανονικά uninstall μέσω της προσθαφαίρεσης προγραμμάτων των windows. Αφαίρεσα και το AVG (που να μην έσωνα να το εγκαταστήσω!!!!!) αλλά ένα από τα αυτά που εγκατάσταθηκαν εν αγνοία μου το "AllmyApps" παρόλλο που το έκανα απεγκατάσταση υπάρχει ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ως συντόμευση που παραπέμπει σε υποφάκελλο μεσα στον φάκελλο "Application Data". Τι στο καλό να κάνω τώρα;;;;;
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2014 δεν νωμιζω να στο εκανε το avg αυτο λογικα καποιο αλλο προγραμμα που εγκατεστησες σου εβαλε και τα "δωρακια του θειου"
bazinga13 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2014 Αυτο που επαθες εσυ εγω το παθαινω τουλαχιστον 2-3 φορες την βδομαδα λογο του downloading,και οχι πριν βιαστειτε να μου την πειτε δεν κατεβαζω τσοντες απλα επειδη ψαχνω για σπανια αρχεια μπαινω σε οτι σελιδα μπορεις να φανταστεις με αποτελεσμα να κολαω συνεχεια τετοια πραγματα,η λυση που βρηκα και εγω και για μενα δουλευει 100% ειναι η εξης 1)να πλητρολογισεις στον firefox about:config και να βαλεις εκει στο search το link,ας πουμε www,trovi,com,θα κανεις δεξι κλικ πανω σ αυτο που θα βρει και θα πατησεις RESET και εισαι ετοιμος 2)Θα πας στο εικονιδιο του firefox,θα κανεις δεξι κλικ,θα επιλεξεις properties,θα μπεις στην καρτελα και στις επιλογες θα πας εκει που λεει Shortcut και θα δεις καπου να λεει Start in,εκει κανονικα πρεπει να γραφει "C:\Program Files\Mozilla Firefox" αλλα συνηθως τουλαχιστον σ εμενα αυτα πανε και καθονται εκει μεσα οποτε αν γραφει εκει το λινκ που σε ταλαιπωρει δηλαδη το trovi το σβηνεις και κανεις copy εκει μεσα αυτο "C:\Program Files\Mozilla Firefox" και θα εισαι οκ 3)Οσο τωρα για τα πργραμματα που δεν σβηνουν εγω βρηκα την υγεια μου με το Revo unistaller,απ την προσθαφαιρεση πολλα προγραμματα δεν μου τα εσβηνε αλλα μ αυτο δεν ΓΛΙΤΩΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ 1
PLaCeBo Δημοσ. 4 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2014 Αυτο που επαθες εσυ εγω το παθαινω τουλαχιστον 2-3 φορες την βδομαδα λογο του downloading,και οχι πριν βιαστειτε να μου την πειτε δεν κατεβαζω τσοντες απλα επειδη ψαχνω για σπανια αρχεια μπαινω σε οτι σελιδα μπορεις να φανταστεις με αποτελεσμα να κολαω συνεχεια τετοια πραγματα,η λυση που βρηκα και εγω και για μενα δουλευει 100% ειναι η εξης 1)να πλητρολογισεις στον firefox about:config και να βαλεις εκει στο search το link,ας πουμε www,trovi,com,θα κανεις δεξι κλικ πανω σ αυτο που θα βρει και θα πατησεις RESET και εισαι ετοιμος 2)Θα πας στο εικονιδιο του firefox,θα κανεις δεξι κλικ,θα επιλεξεις properties,θα μπεις στην καρτελα και στις επιλογες θα πας εκει που λεει Shortcut και θα δεις καπου να λεει Start in,εκει κανονικα πρεπει να γραφει "C:\Program Files\Mozilla Firefox" αλλα συνηθως τουλαχιστον σ εμενα αυτα πανε και καθονται εκει μεσα οποτε αν γραφει εκει το λινκ που σε ταλαιπωρει δηλαδη το trovi το σβηνεις και κανεις copy εκει μεσα αυτο "C:\Program Files\Mozilla Firefox" και θα εισαι οκ 3)Οσο τωρα για τα πργραμματα που δεν σβηνουν εγω βρηκα την υγεια μου με το Revo unistaller,απ την προσθαφαιρεση πολλα προγραμματα δεν μου τα εσβηνε αλλα μ αυτο δεν ΓΛΙΤΩΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Ευχαριστώ για τις άμεσες και έγκυρες απαντήσεις σας! Όντως διορθώθηκε το πρόβλημα. Πάντως το AVG το απεγκατέστησα γιατί μου την έδωσε πάρα πολύ το όλο μπέρδεμα. Βέβαια παρόλο που απεγκατέστησα και κάτι άλλα παρελκόμενα που εγκατάσταθηκαν και αυτά εν αγνοία μου όταν έβαλα το αντιϊκό πρόγραμμα, ένα από αυτά υπάρχει ακόμη στην επιφάνεια εργασίας μου και στο φάκελλο "Application data". Είναι το AllmyApps (δείτε το screenshot). Με αυτό τώρα τι κάνω; Απλά σβήνω το φάκελλο του από το φάκελλο "Application data" ή θέλει κάποιο άλλο χειρισμό; Επίσης ποιά προγράμματα προτείνετε να εγκαταστήσω για να είμαι -κατά το δυνατόν- ασφαλής; Ποιό Antivirus, ποιο Antispyware και αν είναι δυνατόν να δώσετε κάποιο λινκ με κάποια "καθαρή" έκδοση για να μην έχω τα ίδια παρατράγουδα με τα χθεσινά!
micos000 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2014 Σε καμιά περίπτωση δεν φταίει το avg για τα καλούδια που έχεις. Και ελαφρύ antivirus δεν υπάρχει, αλλά ακόμα και αν υπήρχε μάλλον θα ήταν τρύπιο. Δοκίμασε το avira free που είναι από τα καλά free av τελευταία. Κατέβασε και τρέξε το adwcleaner που σου είπε ο spark από το 2o κιόλας post. Θα στα καθαρίσει μόνο του όλα αυτά. Επίσης, πάρε με το mozbackup (δωρεάν είναι) ένα αντίγραφο από τον ff για καλό και για κακό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα