Kostashp Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Καλησπέρα παιδιά! Κατεβάζω χτες ένα πρόγραμμα [από τα γνωστά μαγαζιά στο ίντερνετ] και παρατήρησα ότι μαζί με το πρόγραμμα, τρέχει στο pc Μου και άλλο λογισμικό, το όποιο παρακολουθεί όλους τους browsers μου [είχε προστεθεί ως επεκτάση] στις άδειες που κοίταξα έλεγε πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα. Μήπως τελικά τα torrent δεν είναι και όσο τζάμπα νομίζουμε; Από τότε π θυμάμαι τον εαυτό μου με υπολογιστή δεν θυμάμαι να αγόρασα κάποιο λογισμικό! Ωστόσο όμως ουτε μια φόρα δεν έπεσα θύμα επίθεσης, ή επέσα αλλά δεν το αντιλήφθηκα! Ποια είναι η γνώμη σας για τα torrent και γενικά για τα unofficial download από διαφορά sites; Κακά τα ψέματα οπώς παραδέχονται και οι ίδιες οι εταιρίες που αναπτύσουν χρόνια antivirus δεν σε προστατεύει στο 100% [μην σας πω και καθόλου] Τι μπορεί να έχει γράψει ο dev στον κωδικά του; μπορεί δλδ να παρακολουθεί τα πάντα χωρίς αυτό να φαίνεται με κάποιον τρόπο [πχ από το γνωστό ctrl+alt+del και διαχείριση εργασιών] Ίσως ο ποιό σοβαρός λόγος για να αγοράσεις κάποιο software να είναι αυτός, οτι δλδ θα ξέρεις οτι εισαι οκ [οτι δεν θα πας να πληρώσεις κάτι με την κάρτα σου κ αύριο το πρωί δεν θα έχει φράγκο] και μετά η υποστήριξη κλπ. Αλλά από την άλλη, έχει την δυνατότητα ο μέσος χρήστης να πληρώνει χιλιάδες ευρώ τον χρόνο για λογισμικό. Τι πιστευέτε; Υ.Γ.1: Δεν λεω υπάρχουν και free προγράμματα αλλά δεν σε καλύπτουν, δεν μπορείς να σχεδιάσεις πχ με την ζωγραφική των windows. Δεν μπορείς να φτιάξεις ένα ωραίο video [με εικονες και ηχο] με το movie maker ίσως να το έκανε κάποιος αρχάριος [μέχρι να μάθει τα αλλά καλούδια] Παλί ξεφυγα το βασικό ερώτημα είναι ΜΠΟΡΕΙ Ο DEV ΕΝΟΣ CRACK [ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΛΟΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΠΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟ PC ΜΑΣ] ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΘΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΑΣ [ΚΥΡΙΩΣ EMAIL,SOCIAL NETWORKS, SITES ΟΠΩΣ BLOGGER,WORDPRESS, ΓΕΝΙΚΑ ΟΤΙ ΚΆΝΟΥΜΕ ONLINE] ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΙ; ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΦΑΙΝΕΤΕ ΎΠΟΠΤΗ; Υ.Γ.2: @ARC έστειλα μνμ για διαγραφή του παλιού post, ίσως είχες δίκιο, ευχαριστώ!
Johny Q Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Δε νομίζω ότι επιτρέπεται η αναφορά σε πειρατικό υλικό, οπότε μην περιμένεις να πάρεις κάποια απάντηση, αλλά δεν αξίζει να το ρισκάρεις.
Paulostge Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Πλέον υπάρχουν πάρα πολλές αξιόπιστες δωρεάν εφαρμογές, τουλάχιστον για απλή χρήση του υπολογιστή, ίσως για κάποιους επαγγελματίες μόνο να μην είναι αρκετές οι λειτουργίες που παρέχει μια δωρεάν εφαρμογή αλλά πλέον υπάρχουν σε πολύ καλές τιμές επί πληρωμής εφαρμογές. Οι απειλές που μπορείς να έχεις όταν περνάς σπασμένα προγράμματα είναι: Ποια είναι η διαφορά μεταξύ spyware, malware, adware,trojan και phishing (και άλλους ιούς);
micos000 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2014 Αν αποφασίσεις να πάρεις το δρόμο του τζαμπατζή τότε θα πρέπει να είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις και τις συνέπειες. Τον υπολογιστή στον οποίο θα κατεβάζεις και κάνεις εγκατάσταση ότι βρεις μπροστά σου, ιδίως από cracks, δεν θα τον χρησιμοποιείς για σοβαρές δουλειές και δεν θα συνδέεσαι σε ευαίσθητα sites. Επίσης καλά είναι να έχεις firewall και να το έχεις ρυθμισμένο σε υψηλή ευαισθησία. Ένα πρόσφατο παράδειγμα για προσοχή είναι το watch dogs που κυκλοφόρησε πρόωρα στα τορεντάδικα από skidrow (το όνομα το αναφέρω για αποφυγή) το οποίο υποτίθεται ότι ήταν pre-cracked και είχε αφαιρεθεί το activation, ήταν μολυσμένο με bitcoin miner. Ορίστε και το άρθρο (http://www.theregister.co.uk/2014/05/28/watch_dogs_pirate_gamers_botnet/). Να προσθέσω ότι δεν επικροτώ αυτό που λες αλλά ούτε σε καταδικάζω. Ο καθένας είναι υπεύθυνος και υπόλογος των πράξεών του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα