Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συνφορουμητες χρειάζομαι βοήθεια

Το σαββατο έριχνε κεραυνούς και καταιγίδες ήμουν στο σαλόνι άκουσα ένα μπαμ πήγα στο δωμάτιο και ο υπολογιστής ήταν κλειστός

Παταω να ανοίξει και τίποτα .. Δεν έδινε ρεύμα καθόλου ούτε μπιπ ούτε τίποτα . Παρ´ολα αυτα το πληκτρολόγιο και η γραφίδα είχαν αναμενόμενο το λαμπακι που παει να πει ότι έπαιρναν ρεύμα για κάποιο λόγο

Η πρώτη σκέψη μου ήταν ότι κάηκε το τροφοδοτικο . Αλλα δεν είχα κάποιον ευκαιρία να μ δωσει. Καθάρισα τον υπολογιστη έβγαλα το τροφοδοτικο και όλους τους δίσκους έβγαλα και τον ανεμιστήρακι του επεξεργάστη να αλλάξω πάστα με την ευκαιρία ...

Τέλος πάντων πήγα σε ένα γειτονικό μαγαζάκι με σέρβις κτλπ του λέω αν μπορεί να βάλει ένα τροφοδοτικο στην μητρική να δούμε αν παίρνει ρεύμα ... Το βάζει αλλα τίποτα . Του λέω αν έχει μητρική συμβατή να ελέγξει τι ειναι καμένο και τι όχι ( επεξεργάστης κτλπ ) μ λέει ναι του το αφήνω ...

Με παίρνει σήμερα τηλέφωνο απο το μαγαζι να πάω απο εκει κ ειναι έτοιμο λέει . Ηταν ένας άλλος τύπος εκει .. Μου λέει ειναι καμένη η μητρική .. Ναι του λέω αυτο το ξέρω τα αλλα ειναι Οκ ; Μου λέει δεν ξέρω ... Προσπαθώ να συγκράτηση τα νεύρα μ εγω .. Μου λέει ότι δεν έχουν συμβατή μητρικη και όταν του λέω τι μ είπε ο άλλος μ λέει άφησε το μήπως βρούμε συμβατή ...

Το ερώτημα μου ειναι .. Πόσο πιθανό ειναι να κάηκε ο επεξεργάστης η gpu και η ram ; Και ότι και να μ πουν αυτοι να τους πιστέψω ; Γιατί αν μου πουν ότι ειναι καμένα όλα μην τα πετάξω τσάμπα και μ λένε μαμακιες

Να πω εδώ ότι το ξεκάθαρησα στον τύπο ότι θέλω μονο διάγνωση...

Ο υπολογιστής ειναι αυτός της υπογραφής μου . Του τον πήγα μονο με έναν σκληρό απο τους τρεις γιατί στους άλλους έχω σημαντικά αρχεία ( ελπίζω να μην κάηκαν οι σκληροί )

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Tο έχω πάθει και εγώ. Το πιθανότερο είναι να κάηκε η μητρική. Ο επεξεργαστής δύσκολα να έπαθε κάτι. και τα άλλα πιστεύω θα την έχουν γλυτώσει. Αυτό που έγινε όμως ενοχοποιεί το τροφοδοτικό αν το ίδιο έχει γλυτώσει, όπως συνέβη και στην δική μου περίπτωση. Θα έπρεπε να καεί το τροφοδοτικό πρώτα για να σωθούν τα μέσα. Τα toughpower δεν τα έχω και σε πολλή εκτίμηση...

Δημοσ.

Και να λειτουργεί δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσω ξανα φυσικά ! Παλιά πάντως είχε δραχυκυκλωσει ένα καλώδιο και κάηκε το DVD μου . Το τροφοδοτικο είχε κλήσει και δεν άνοιγε για κανα τέταρτο . Μετα απομόνωσα το καλώδιο και δούλευε κανονικά πάλι

Δημοσ.

Tο έχω πάθει και εγώ. Το πιθανότερο είναι να κάηκε η μητρική. Ο επεξεργαστής δύσκολα να έπαθε κάτι. και τα άλλα πιστεύω θα την έχουν γλυτώσει. Αυτό που έγινε όμως ενοχοποιεί το τροφοδοτικό αν το ίδιο έχει γλυτώσει, όπως συνέβη και στην δική μου περίπτωση. Θα έπρεπε να καεί το τροφοδοτικό πρώτα για να σωθούν τα μέσα. Τα toughpower δεν τα έχω και σε πολλή εκτίμηση...

Αν μπορούσες να μας έλεγες και γιατί θάβεις τα toughpower σε κάθε ποστ όχι τίποτα για να ξέρουμε και εμείς που τα χρησιμοποιούμε απροβλημάτιστα 4 χρόνια

• Like 1
Δημοσ.

Στατιστικά μιλώντας, έχω πετύχει να καίγεται μόνο τροφοδοτικό, έχω πετύχει να καίγονται μέχρι και τα πάντα όλα εκτός από τροφοδοτικό και floppy.

Εμπειρικά μιλώντας αν δεν έχει προλάβει να σταματήσει την υπέρταση το τροφοδοτικό, μπορεί να κάηκε από mobo μέχρι όλα.

Και btw, το πόσους κεραυνούς ή υπερτάσεις θα αντέξει, δεν είναι κριτήριο ποιότητας για τροφοδοτικό, αλλά για πολύπριζο προστασίας/ups.

/sc

• Like 1
Δημοσ.

Αν μπορούσες να μας έλεγες και γιατί θάβεις τα toughpower σε κάθε ποστ όχι τίποτα για να ξέρουμε και εμείς που τα χρησιμοποιούμε απροβλημάτιστα 4 χρόνια

Δεν τα θάβω ρε παιδί μου. Και που είδες εσύ κάθε post; Με παρακολουθείς;  :P 

Έχω δεί πολλά προβλήματα όμως από χρήστες και εδώ και σε άλλα forum. Τόσα που να με κάνουν καχύποπτο. Στατιστική κρατάω στο μυαλό μου όπως όλοι.

Το ότι δεν έτυχε κάτι σε σένα μετά από 4 χρόνια δεν λέει κάτι για το failure rate. Μπορεί και deer να είχες και να ήσουν ευχαριστημένος. Δεν είναι κριτήριο αυτό.

Και btw, το πόσους κεραυνούς ή υπερτάσεις θα αντέξει, δεν είναι κριτήριο ποιότητας για τροφοδοτικό, αλλά για πολύπριζο προστασίας/ups.

/sc

Tα OVP και OCP είναι και δουλειά του τροφοδοτικού. Ένα καλό τροφοδοτικό κλείνει ή "καίγεται" πριν πάθει ζημιά κάτι παραμέσα. Έτσι ήξερα μέχρι τώρα. Άλλαξε κάτι σε αυτό; 

Δημοσ.

Όχι, δεν άλλαξε.

"Προστασίες" ή ανοχές στα psu υπάρχουν και δουλεύουν, αλλά μέχρι ενός σημείου. 

Ο λόγος ύπαρξης τους είναι η ανόρθωση και ο μετασχηματισμός της τάσης. 

Δεν φτιαχτήκανε για αλεξικέραυνα όμως.

Οι προστασίες των τροφοδοτικών δεν αντικαθιστούν πολύπριζα προστασίας από υπέρτασεις ή πόσο μάλλον ups με avr.

Σε αυτά ο λόγος ύπαρξης τους είναι πόσο ρεύμα, και πόσο γρήγορα μπορούν να το κόψουν πριν κάνει ζημιά στο επόμενο εξάρτημα στη σειρά.

/sc

• Like 1
Δημοσ.

Είναι σαφές. Συμφωνούμε, εννοείται. Απλά, έχω καεί στο χυλό και φυσάω και την γιαούρτη (από τροφοδοτικό), όπως καταλαβαίνεις... :-D

Δημοσ.

7 χρόνια το έχω το τροφοδοτικο , δεν έχω κανένα παράπονο .

Μόλις είδα ότι η μητρική ειναι εντός εγγύησης απο το you . Τους πήρα τηλ και λένε να την στείλω να την δουν και περίπου μια βδομάδα παίρνει η αντικατάσταση

Λέτε να την βγάλουν εκτός εγγύησης ; Να την στείλω η όχι ;

Δημοσ.

Τα 7 χρόνια χρήσης από μόνο του είναι μείον. 

Εννοείται θα την στείλεις. Με το you δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα. Καλά έχω ακούσει. Και γιατί να την βγάλουν εκτός εγγύησης; Λόγω κεραυνού; Δεν ξέρω. Τυπικά είναι εκτός εγγύησης, αλλά εξαρτάται και από το κατάστημα. Εγώ με Πλαίσιο που μου έτυχε ακριβώς το ίδιο και τους είπα ότι έπεσε κεραυνός, μου την αλλάξανε χωρίς πολλά-πολλά. Τί να πώ;

Δημοσ.

Δεν τα θάβω ρε παιδί μου. Και που είδες εσύ κάθε post; Με παρακολουθείς;  :P

Έχω δεί πολλά προβλήματα όμως από χρήστες και εδώ και σε άλλα forum. Τόσα που να με κάνουν καχύποπτο. Στατιστική κρατάω στο μυαλό μου όπως όλοι.

Το ότι δεν έτυχε κάτι σε σένα μετά από 4 χρόνια δεν λέει κάτι για το failure rate. Μπορεί και deer να είχες και να ήσουν ευχαριστημένος. Δεν είναι κριτήριο αυτό.

Παρακολουθωντας διαφορα θεματα προσεξα οτι καθε φορα τα κακολογεις τα toughpower γι'αυτο ρωταω τι προβληματα εχουν να ξερω τι να περιμενω δηλαδη

• Like 1
Δημοσ.

Παρακολουθωντας διαφορα θεματα προσεξα οτι καθε φορα τα κακολογεις τα toughpower γι'αυτο ρωταω τι προβληματα εχουν να ξερω τι να περιμενω δηλαδη

Τίποτα δεν χρειάζεται να περιμένεις. Μακάρι να βγεί παλικάρι άλλα τόσα χρόνια.

Aπλά έτυχε να δώ μαζεμένα προβλήματα από Toughpower τον τελευταίο καιρό και σε άλλα forum. Όσο νά 'ναι, αρχίζεις και γίνεσαι καχύποπτος. Και δεν τα κακολογώ. Καλές κριτικές είχαν όταν βγήκαν, απλά η συχνότητα βλάβης μπορεί να είναι μεγάλη και σε πολύ καλά τροφοδοτικά. (Θυμάμαι ας πούμε, τις άπειρες περιπτώσεις με κάποια Corsair HX και κάποια συγκεκριμένα ΑΧ).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...