Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καλησπερα σε ολους,

Χθες το απογευμα πηγα να ανοιξω τον υπολογιστη μου και ξαφνικα σβηνει και ξαναανοιγει μονος του,το εκανε για 2-3 φορες και την τεταρτη κανει το ιδιο μονο που αυτη τη φορα μενει λιγη ωρα παραπανω ανοικτος μεχρι το σημειο που ακουγεται το μπιμ απο το speaker και μετα συνεχιζει το ιδιο ξεκινιμα-σβησιμο απο μονος του χωρις να bootαρει καν(δεν εμφανιζε ουτε το λογοτυπο της μητρικης στην αρχη).

Τωρα για να καταλαβετε πως εχουν τα πραγματα,το pc πριν απο ενα περιπου μηνα μου ειχε βγαλει προβλημα με την καρτα γραφικων,εκει που φορτωνε ενα game ξαφνικα βγαζει λευκα κουτακια σε ολη την επιφανεια της οθονης και κανει μονος του restart οπου μετα το restart εβγαζε BSOD στο σημειο πριν logαρει στα windows

Το προβλημα που εχει η καρτα γραφικων μπορειτε να το δειτε στην εικονα που ανεβασα.

post-300722-0-77228700-1401799769_thumb.jpg

.Απο τοτε και μεχρι που εμφανιστηκε το προβλημα παραπανω δουλευω το pc με την καρτα γραφικων του επεξεργαστη.

Το pc μου αποτελειται απο τα εξης:

cpu: intel i5 4670 3,4ghz

mobo: gigabyte ga-z87x-d3h

ram: 8gb ddr3 1600mhz ocz vengeance

gpu: nvidia geforfe 470 gtx

psu: coolermaster silent pro 850watt

ssd: kingston 300v 120 gb

hdd: 2xseagate 250gb σε raid 0

Τα Windows τα εχω στον ssd και στους hhd τους εχω για αποθηκευση.

Επιπλεον ενα στοιχειο: οταν ειχα παρει το συστημα αυτο και το εστηνα,καταλαθος,στραβωσα ενα δοντακι στο socket,τελικα το ισιωσα οσο γινοταν και εστησα τον υπολογιστη χωρις καποιο προβλημα.(Το αναφερω σε περιπτωση που μπορει να ευθηνεται αυτο για καποια βλαβη στον επεξεργαστη,στην μητρικη η στον υπολογιστη γενικοτερα)

Τι κινησεις εκανα εγω για να βρω το προβλημα: Αποσυνδεσα τους σκληρους απο την μητρικη και αφησα μονο τον ssd και ξεκινησα τον υπολογιστη πρωτα με την καρτα γραφικων του επεξεργαστη οπου εκανε το ιδιο πραγμα,αναβοσβηνε μονο του χωρις να bootαρει.Μετα ξεκινισα το pc με την χαλασμενη καρτα γραφικων η οποια δουλευει απλα εμφανιζει λευκες γραμμες στην οθονη συνεχως χωρις να αλλαζει κατι,σε αυτην την περιπτωση το pc bootαρε αλλα δεν εβρισκε το λειτουργικο συστημα στον δισκο(ssd).

Το επομενο βημα ηταν να κανω το ιδιο πραγμα απλα αυτη τη φορα αποσυνδεσα και τον ssd και εκανα format με την χρηση ενος hdd παλιου που ειχα,Το format εγινε κανονικα και το pc δουλεψε κανονικα με μονο προβλημα τις γραμμες απο την καρτα γραφικων το οποιο δεν αλαζει εφοσον η καρτα εχει προβλημα.Με τον δισκο αυτον δοκιμασα να ξεκινησω το pc και με την καρτα γραφικων του επεξεργαστη αλλα το προβλημα παραμενει το ιδιο.

Τελος εκανα format στον ssd δοκιμασα και τις δυο καρτες και το αποτελεσμα ειναι ιδιο με την  παραπανω περιπτωση οπου ειχα τον παλιο hdd μονο.

Το λογικο ειναι οτι εχει προβλημα η καρτα γραφικων του επεξεργαστη,σωστα?Πιστευεται οτι μπορει να φταιει κατι αλλο,πχ μητρικη?Επισης κατα την διαρκεια ολων αυτων των δοκιμων δεν μπορουρα σε καμια περιπτωση να μπω στο bios φανταζομαι επειδη ειναι uefi bιοs και η καρτα ειναι χαλασμενη γιαυτο δεν μπορω σωστα?(ειχα κανει και ενα clear cmos πριν απο ολα τα παραπανω).

Τελος πιστευετε οτι το προβλημα μπορει να ειναι καποιο βραχυκυκλωμα που μπορει να μου καταστρεψει και καποιο αλλο υποσυστημα στο μελλον?

Δημοσ.

Ναι αλλα το οτι χαλασανε και οι δυο σε διαστημα ενος μηνα δεν ειναι λιγο περιεργο?Και ενταξει η geforce πες τα επαιξε πανω στο gaming 4 χρονια την ειχα,δεν ειναι αποδεκτο εφοσον ουτε στο τερμα δουλευε οτι προβλημα με θερμοκρασιες ειχε,αλλα το καταλαβαινω οτι συμβαινει.Η αλλη του επεξεργαστη τον οποιο εχω περιπου 9 μηνες πως την μια στιγμη να δουλευει και την επομενη που ανοιγω το pc χαλαει και μαζι της χαλαει και το Setup του Ssd?Υπαρχει περιπτωση να ευθυνεται η μητρικη???

Δημοσ.

Μηπως φταει και το τροφοδοτικο που κανει restart ο υπολογιστης?Για δοκιμασε με αλλο τροφοδοτικο αν εχεις αλλιως δοκιμασε το τροφοδοτικο σε αλλο υπολογιστη οτι σε βολευει

Δημοσ.

Μηπως φταει και το τροφοδοτικο που κανει restart ο υπολογιστης?Για δοκιμασε με αλλο τροφοδοτικο αν εχεις αλλιως δοκιμασε το τροφοδοτικο σε αλλο υπολογιστη οτι σε βολευει

Οχι δεν φταιει το τροφοδοτικο,οταν εχω την παλια καρτα πανω δουλευει ο υπολογιστης κανονικα. 

Αν εχεις 2ρο σλοτ κουμπωσε τη να δοκιμασεις μηπως και φταιει κανα pci slot.

Δεν ειναι αυτο,και στο 2ο Slot το ιδιο κανει.

Δημοσ.

οκ πηρα καινουργια καρτα (asus r9 270x), την εβαλα πανω και κανει ακριβως το ιδιο που κανει με την καρτα γραφικων του επεξεργαστη.ξεκιναει την πρωτη φορα σβηνει σχεδον αμεσως και μετα ξεκιναει παλι χωρις να δουλευουν οι ανεμιστηρες της καρτας και κολλαει πριν το boot οπου και κανει restart συνεχεια.Τι αλλο μπορει να φταιει?

Δημοσ.

τροφοδοτικο κοιτας τωρα αλλα προς θεου φιλε δεν αγοραζεις καινουργια για δοκιμες. Βρισκεις κανα παλιο ή απο κανα φιλο. Αλοιμονο.  Αλλιως χτιζεις καινουργιο πισι.

Τα πιθανα προβληματα ειναι τροφοδοτικο, μητρικη.

Δημοσ.

το καλωδιο μηπως σου κανει τιποτα θεματα να εχει καμια τσακισει πουθενα και να βραχυκυκλωνει τιποτα δοκιμασε επισης και με αλλο τροπο συνδεσης π.χ vga/dvi/hdmi

επισης βγαλε τα παντα απο του κουτι και βαλτο πανω στο γραφειο με ενα κομματι χαρτι απο κατω για να μην βραχυκυκλωσει και δες πως θα αντιδρασει

• Like 1
Δημοσ.

Κάνε μια δοκιμή άλλης μητρικής μπας και φταίει αυτή. Κοίταξε τις μνήμες και δοκίμασε άλλο τροφοδοτικό από κανα φίλο. 

Δημοσ.

τροφοδοτικο κοιτας τωρα αλλα προς θεου φιλε δεν αγοραζεις καινουργια για δοκιμες. Βρισκεις κανα παλιο ή απο κανα φιλο. Αλοιμονο.  Αλλιως χτιζεις καινουργιο πισι.

Τα πιθανα προβληματα ειναι τροφοδοτικο, μητρικη.

Φιλε η παλια καρτα μου χαλασε οπως ειχα πει και παραπανω,θα επερνα ετσι κι αλλιως καινουργια.

Λοιπον το εφτιαξα απλα δεν μπορω να καταλαβω ποιο ηταν το προβλημα....

Εβγαλα ολα τα parts εξω απο το κουτι και τα καθαρισα λιγο και το εστησα εξω.Μετα ξεκινισα να δοκιμαζω την καρτα σε ολα τα slots οπου εκανε το ιδιο,το δοκιμασα και χωρις καρτα γραφικων πανω και το εκανε αρα καταλαβα οτι δεν ειχε προβλημα η καρτα.Μετα δοκιμασα τις μνημες,στην αρχη απλα εβγαλα το ενα dimm απο πανω και το pc δουλεψε!!!Δεν το περιμενα με τιποτα αλλα το περιεργο της υποθεσης ειναι οτι η μνημη δεν εχει προβλημα γιατι εκανα κατι αλλαγες σε αλλα slots και στην τελικη το pc δουλευει αυτη τη στιγμη και με τις δυο μνημες πανω,στις ιδιες ακριβος θεσεις.

Δεν ξερω τι εφταιγε τελικα παντως χαιρομαι που δουλεξε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...