Προς το περιεχόμενο

yosemite beta version

tve

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επιτέλους μετά από 4 μέρες και χωρίς Μακ, πάλι πίσω με τον καινούργιο μου Μακάκο. smile.png

Και ενώ λοιπόν χρήστες παραπονούνται για αλλεπάλληλα κρασαρίσματα και bugs, εμένα ακριβώς το αντίθετο η 2ερη μπετά.

Ο Safari δεν μου έχει κρασάρει ακόμα, που την τελευταία εβδομάδα είχε 3 με 4 στάνταρ καθημερινά κρασαρίσματα, το bug με το iphotos που δεν μπορούσες να κανεις edit τις φωτό διορθώθηκε, ακόμα και το πακέτο με το ορθόγραφο της iSquare διορθώθηκε. (υπογραμμίζει, αναγνωρίζει, προτείνει και διορθώνει αυτόματα τις λέξεις)

Παρόλο το αδικαιολόγητο κράτημα μνήμης (τι να πω και εγώ που έχω 4γιγα), και ενώ με αφήνει καθημερινά μεταξύ 60 και 260 mb, δεν μου έχει κολλήσει πουθενά ακόμα!

(..φτου φτου μακριά από μας) :Ρ

O Safari πλέον περιλαμβάνει προτάσεις του spotlight μέσω ιντερνετ και προφανώς τοποθεσίας σας, για φιλμ, ρεστοραντ, ιβεντς, κτλ. που βρίσκονται γύρω σας.

Το ψάχνω ακόμα, για να δούμε ...

attachicon.gifCapture d’écran 2014-06-20 à 21.49.06.pngattachicon.gifCapture d’écran 2014-06-20 à 23.25.05.png

Γιατι μονο 4 γιγα ραμ; Τι μηχανημα ειναι;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 227
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

MacBook Pro Retina 13"inch late 2013 (i5 4gb ram 120 SSD 2,4 Ghz turboboost έως 2,9)

Πήρα το οικονομικό μοντέλο μιας που ήθελα κάτι καινούργιο, αλλα να μην ξεφεύγει και πολύ στην τιμή.

(κρίσηηηηη) ;-)

Επεξ/σία από iLuxus
  • Like 1

Δυστυχως δεν ειναι αναβαθμισημο και αυτο που αντιμετωπιζεις τωρα θα το ατιμετωπιζεις πιο συχνα στα μελλοντικα versions του Mac. Εμενα μια μερα που δουλευα σε PS ειχε 8mb free και πηγαινε σφαιρα, και ολη γεματη να ειναι δεν εχεις θαμα κολληματος.

Στην ουσια στο screenshot που βλεπω τωρα εχεις 1gb free γιατι και η inactive ειναι free memory σε standby.

Μα δεν αντιμετωπίζω και κάτι.  :rolleyes:

Αν σκεφτείς ότι για λίγο που το λειτούργησα με Μαβερικς πήγαινε σφαίρα, το ίδιο πάει και με το Yosemite και ας είναι και μπετά.

Επίσης σημαντικό, το έχω καθαρά για ψυχαγωγικούς λογους. films σερφάρισμα άντε και κάνα ελαφρύ προτζεκτ για την δουλεια μου. (pages)

Τίποτα που να το ζορίζει όπως καθημερινή χρήση φωτοσοπ μουσικής επεξεργασία φιλμ κλπ. 

Αν και βέβαια στην βάση θα συμφωνήσω μαζι σου, ότι πλέον το μίνιμουμ είναι στα 8 γίγα για να είσαι άνετος. Και όχι τόσο για τα σημερινά δεδομένα, αλλα από τη στιγμή που κανεις μια επένδυση, θα ήθελες να σου κρατήσει όσο περισσότερο γίνεται.

Οποτε 3 με 5 χρονάκια για μια αγορα υπολογιστή από 1200 έως 2200 ευρω, ε όσο ναναι θα ήθελες να σου τρέχει άνετα και στις επόμενες αναβαθμίσεις, και εφαρμογές, που όσο πανε γίνονται περισσότερο μνημοβορες.

Για να μην εξετάσω και το θέμα της μεταπώλησης.

(όσο πιο δυνατό και σύγχρονο, τόσο καλύτερα για την μεταπώληση).

Όπως και να έχει, στην περίπτωση μου τα Μακ δεν μένουν πάνω από 2 χρόνια. Τα αγοράζω σε ευνοϊκή τιμή λόγο Ελβετίας, και έχω το περιθώριο για μια καλη μεταπώληση και αγοράς καινούργιου.

Μα δεν αντιμετωπίζω και κάτι.  :rolleyes:

Αν σκεφτείς ότι για λίγο που το λειτούργησα με Μαβερικς πήγαινε σφαίρα, το ίδιο πάει και με το Yosemite και ας είναι και μπετά.

Επίσης σημαντικό, το έχω καθαρά για ψυχαγωγικούς λογους. films σερφάρισμα άντε και κάνα ελαφρύ προτζεκτ για την δουλεια μου. (pages)

Τίποτα που να το ζορίζει όπως καθημερινή χρήση φωτοσοπ μουσικής επεξεργασία φιλμ κλπ. 

Αν και βέβαια στην βάση θα συμφωνήσω μαζι σου, ότι πλέον το μίνιμουμ είναι στα 8 γίγα για να είσαι άνετος. Και όχι τόσο για τα σημερινά δεδομένα, αλλα από τη στιγμή που κανεις μια επένδυση, θα ήθελες να σου κρατήσει όσο περισσότερο γίνεται.

Οποτε 3 με 5 χρονάκια για μια αγορα υπολογιστή από 1200 έως 2200 ευρω, ε όσο ναναι θα ήθελες να σου τρέχει άνετα και στις επόμενες αναβαθμίσεις, και εφαρμογές, που όσο πανε γίνονται περισσότερο μνημοβορες.

Για να μην εξετάσω και το θέμα της μεταπώλησης.

(όσο πιο δυνατό και σύγχρονο, τόσο καλύτερα για την μεταπώληση).

Όπως και να έχει, στην περίπτωση μου τα Μακ δεν μένουν πάνω από 2 χρόνια. Τα αγοράζω σε ευνοϊκή τιμή λόγο Ελβετίας, και έχω το περιθώριο για μια καλη μεταπώληση και αγοράς καινούργιου.

Σκεφτομαι και εγω απο Σεπτεμβη να παρω ενα 13" Macbook pro για το πανεπιστημιο γιατι τωρα την βγαζω με ενα laptop 8ετιας αλλα μαλλον θα παρω το base model με 8gb Ram. Retina φυσικα! Αξιζει σα μηχανημα;

Αξίζει ναι. Για μένα 8GB μνήμη ή και 16 αν μπορεις και μια καλη θηκη τύπου speck. SSD αν θες μπορεις αργότερα να κανεις αναβάθμιση.

Υπάρχει retina με hdd?

Μπαίνει ssd στο retina?

Kαι όμως παιδιά μέχρι πρότινος μπορούσες να κανεις αναβάθμιση SSD και στα Retina/Air.

Παρόλο που επίσημα δεν γίνεται, ανεπίσημα μπορούσες να αναβαθμίσεις τον SSD.   

Εγώ στον Air late 2011 του είχα βάλει OWC Aura Pro 6G, που είναι καλύτερες και από τις SSD της Apple σε απόδοση. (write/read)

Δυστυχώς όμως η τελευταία αναβάθμιση που βγάλαν για ρετινα-έαρ σταματάει καπου στα μεσα  2012 αν δεν κάνω λάθος. Και είναι η μοναδική ίσως αξιόπιστη εταιρία, που έβγαζε καστομαιζ SSD για Mac ειδικά. 

Οπότε αναμονή μιας που όπως έχει υποσχεθεί στο άμεσο μέλλον ετοιμάζουν αναβαθμισμένους SSD  για τα τελευταία μοντελα της Apple.

@καρχαρίας αξίζει τον κόπο. Και αν έχεις την οικονομική άνεση, πάρε με 8γιγα ραμ, και 256 gb SSD. Ειδικά το τελευταίο μοντέλο (late 2013) με επεξεργαστή χασγουελ που αποφέρει σημαντική οικονομία στο μηχάνημα, και φτάνει την μπαταριά μέχρι 8 ώρες. (σε κάποια οπτιμαιζ τεστ ξεπέρασε τις 9 ώρες)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Καρχαρίαςςς

Όχι δε μπερδεύτηκα (όπως τα λέει ο iLuxus είναι) και εγώ επίσης έχω βάλει OWC SSD 240GB στο Air 2012 που έχω. Δες εδώ http://www.insomnia.gr/topic/515807-αναβάθμιση-ssd-σε-macbook-air-mid-2012/

Βλέπω πάντως τώρα ότι βγάζει και μέχρι early 2013 http://eshop.macsales.com/shop/SSD/OWC/Air-Retina/Apple-MacBook-Pro-Retina-2012-Drive-Internal-Flash 

Επεξ/σία από Dr.Fuzzy

@Dr.Fuzzy "Βλέπω πάντως τώρα ότι βγάζει και μέχρι early 2013"..

Σωστή η παρατήρηση.

Το είχα προσέξει χωρίς να του δώσω σημασία. Μιας που αυτόν που χρειάζομαι δεν τον έχει βγάλει ακόμα. (late 2013 για ρετινα)

Τελείως διαφορετική δομή και υποδοχές.

Και κάπως έτσι μου έμεινε και στο χέρι ο 240αρης SSD της OWC μιας που τον έβγαλα από τον  Air για να τον βάλω και καλα στον καινούργιο ρετινα!

Τώρα κυνηγάω φτηνούς 256αριδες SSD γνήσιους της Apple μέσω ebay.us :/

Mε τελωνεία ΦΠΑ κτλ έρχεται γύρω στα 210€ (290$) 

Πάλι καλα να λέω...

Παιδες θα μπορουσε να με βοηθησει καποιος ? Θελω να εγκαταστησω την νεα εκδοση, αλλα δεν θελω να κατεβασω τορρεντς καθολου λογο Γερμανιας. Ξερω δεν πεφτει στο θεμα των ταινιων, αλλα εχω σαν γενικη αρχη να το αποφευγω. Θα μπορουσε να το ανεβασει καποιος στο dropbox και να το κανει share? Θενκς εκ των προτερων.

Παρεπιπτοντως δεν ξερω αμα εχεις και αλλος το προβλημα που ειχα. Οταν χρησιμοποιεις το boot camp για να βαλεις τα windows, σου δημιουργει 3 partion , το αρχικο με το mac os, ενα μικρο 8 mb και των windows. Για καποιον λογο οσο υπαρχει το μικρο των 8 mb δεν μπορουσα να κανε repartition το partition του μακ ος ωστε να φτιαξω ενα τεστ παρτιτιον.

Μονο αφου το εκανα erase καταφερα να αλλαξω το μεγεθος του. Αυτα. 

Επειδή είδα και στα ΠΜ ότι δεν μου έδωσες ακριβής απάντηση, τον ινσταλερ τον έβαλες μεσα στο φάκελο απλικειτονς του Μακ σου όπως σου είπα; (εκεί που έχεις τις εφαρμογές imovie iphoto etc)

Μονο από εκεί γίνεται εγκατάσταση. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...