Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θαρρώ πως είσαι ο μόνος στο thread που καταλαβαίνει τι λέω.

My point exactly.

Θέλεις να έρθω για συνέντευξη; Πείσε με ότι το μπακάλικό σου αξίζει το χρόνο μου.

Δεν καταδέχεσαι να το κάνεις; Βρες άλλο βλήτο!

• Απαντ. 213
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Απλα ξέρεις τι γινεται ο αλλος σου λεει εγω εχω την εταιρεια μου και εχω αποδειξει τι μπορω να κανω ως ενα βαθμο εσυ ακομα ψάχνεσαι. Δεν σου κάνω πλάκα αλλα σε αντιμετωπιζουν τελειως διαφορετικα αν εισαι πρωτάρης και ψάχνεσαι με το αν εισαι φτασμένος ή συστημένος ή δεν ξερω και εγω τι. 

Δημοσ.

Απλα ξέρεις τι γινεται ο αλλος σου λεει εγω εχω την εταιρεια μου και εχω αποδειξει τι μπορω να κανω ως ενα βαθμο εσυ ακομα ψάχνεσαι. Δεν σου κάνω πλάκα αλλα σε αντιμετωπιζουν τελειως διαφορετικα αν εισαι πρωτάρης και ψάχνεσαι με το αν εισαι φτασμένος ή συστημένος ή δεν ξερω και εγω τι. 

Δεν νομιζω οτι συζηταμε γιατην περιπτωση που εισαι γνωστης μιας γλωσσας , να εχεις δουλεψει σε php πχ 2, 3 χρονια οποτε αμα θελεις να βρεις νεα δουλεια στελνεις σε 5 εταιριες, σε καλουνε στις 4 για συνεντευξη και απο τις 3 σου κανουνε προταση. Αυτος που ειναι σαυτην την φαση δεν νομιζω οτι θα διαβαζει στο ινσομνια οδηγιες για το επαγγελματικο του μελλον.. Μιλαμε για την περιπτωση που εχεις ελαχιστη εμπειρια. 

Δημοσ.

Απλα ξέρεις τι γινεται ο αλλος σου λεει εγω εχω την εταιρεια μου και εχω αποδειξει τι μπορω να κανω ως ενα βαθμο εσυ ακομα ψάχνεσαι. 

Δεν ζητώ εγώ από καμία εταιρία να μου δείξει τι μπορεί να κάνει. Δεν είναι pissing contest.

Ο υποψήφιος, αν το καλοσκεφτείς, έχει απείρως μεγαλύτερη ανάγκη από δεδομένα, για να μπορεί να πάρει τις αποφάσεις του, γιατί αυτές για τους περισσότερους είναι αποφάσεις ζωής. Η εταιρία, αν προσλάβει κάποιον λιγότερο ικανό απ' ότι ψάχνει, θα βρει άλλον (ουρές απ' έξω με τα cover letters στο χέρι!). Αν εσύ "εγκλωβιστείς" σε μία δουλειά που τελοσπάντων δεν είναι αυτό που είχες καταλάβει από την αγγελία, πόσο εύκολα μπορείς να τους μουτζώσεις και να πας για άλλα;

Παρόλα αυτά, έχει επικρατήσει στο μυαλό όλων ότι το σημαντικότερο απ' όλα είναι οι απαιτήσεις της Μεγαλειοτάτης Εταιρίας. Εσύ πρέπει να χτυπηθείς να βρεις τον καλύτερο τρόπο να "πουλήσεις τον εαυτό σου" και το πιθανότερο είναι να συνεχίζεις να αναλώνεσαι σε αυτό ακόμα και αφότου πετύχεις την πρόσληψη. Κι όταν μετά από καιρό θα ξυπνήσεις μονομιάς και θα 'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς, το δωδεκάιντσο θα έχει μπει τόσο βαθιά που θα σου κάνει εξέταση αμυγδαλών!

Αυτά δεν τα ξέρεις στα 25-30 σου, που το μόνο που θέλεις είναι να σου δείξουν τη σκάλα και να αρχίσεις να την ανεβαίνεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Και αυτό η εταιρία το ξέρει πολύ καλά.

Δημοσ.

Κάποια εταιρια με βρισκει απο linkedin (μαζί με άλλους χιλιους φαντάζομαι ). Μου λέει ότι ενδιαφερόμαστε για μια πρώτη επαφη. Του λέω οτι θα είμαι στην χώρα έδρας της εταιρια για ένα project και θα μπορέσω να περάσω να κάνουμε μια πρώτη κουβέντα απο κοντά. Μου λέει μπες και γραψε τεστ. Του απανταω πριν γραψω οποιοδηποτε τεστ μπορείς να μου πεις για τι μέσο μισθό μιλάμε ; όχι θα κάτσω να γραψω τεστ χωρίς να ξέρω τι μου γίνεται και για τι πράγμα μιλάμε . Μου λέει δεν μπορώ να πω και είμαστε ανταγωνιστικοί και τέτοια. Του απανταω σας ευχαριστώ πολυ δεν ενδιαφέρομαι . Αυτα όμως τα κάνει κάποιος μόνο αν έχει δουλεια. Αν δεν έχεις δουλεια σου λένε πηδα και πηδάς .

• Like 2
Δημοσ.

Αυτα όμως τα κάνει κάποιος μόνο αν έχει δουλεια. Αν δεν έχεις δουλεια σου λένε πηδα και πηδάς .

Όχι απαραίτητα.

Ξέρω πολλούς που τόλμησαν να κάνουν κάτι μόνοι τους και πέτυχαν. Γιατί; Διότι ήταν πραγματικά καλοί σε αυτό. Και έτυχε να συνεργαστούν με άλλους, αντίστοιχα καλούς, και να πετύχουν πράγματα που δεν υπήρχε μία στο εκατομμύριο να τα κάνουν αν ήταν υπάλληλοι σε εταιρία. Και οι συνεργασίες ήταν πάντα ισότιμες, χωρίς σχέσεις εργοδότη/παραγιού, ούτε εκβιασμούς "θα λιώσεις να μου βγάλεις το deadline αλλιώς πας σπίτι σου".

Και τώρα πουλάνε τη δουλειά τους ακριβά. Όχι τον εαυτό τους φτηνά.

Δημοσ.

Όχι απαραίτητα.

Ξέρω πολλούς που τόλμησαν να κάνουν κάτι μόνοι τους και πέτυχαν. Γιατί; Διότι ήταν πραγματικά καλοί σε αυτό. Και έτυχε να συνεργαστούν με άλλους, αντίστοιχα καλούς, και να πετύχουν πράγματα που δεν υπήρχε μία στο εκατομμύριο να τα κάνουν αν ήταν υπάλληλοι σε εταιρία. Και οι συνεργασίες ήταν πάντα ισότιμες, χωρίς σχέσεις εργοδότη/παραγιού, ούτε εκβιασμούς "θα λιώσεις να μου βγάλεις το deadline αλλιώς πας σπίτι σου".

Και τώρα πουλάνε τη δουλειά τους ακριβά. Όχι τον εαυτό τους φτηνά.

Δεν θα διαφωνήσω . Πάντα υπάρχουν άνθρωποι που αξιζουν και ρισκαρουν. Σκέψου όμως οτι πίσω απο έναν που πετυχαίνει υπάρχουν εκατό που αποτυγχάνουν. Το να ρισκάρεις ειναι αναλογο την οικονομικής θεσης που βρίσκεσαι. Και αυτο πάει είτε για αλλαγη δουλειας ειτε για δικο σου ξεκίνημα.

Δημοσ.

Δεν θα διαφωνήσω . Πάντα υπάρχουν άνθρωποι που αξιζουν και ρισκαρουν. Σκέψου όμως οτι πίσω απο έναν που πετυχαίνει υπάρχουν εκατό που αποτυγχάνουν.

Και πίσω από έναν που προσλαμβάνεται υπάρχουν "εκατό" που δεν. Same thing.

Το να ρισκάρεις ειναι αναλογο την οικονομικής θεσης που βρίσκεσαι. Και αυτο πάει είτε για αλλαγη δουλειας ειτε για δικο σου ξεκίνημα.

Αντιστρόφως ανάλογο. Συνήθως ρισκάρεις όταν (νομίζεις ότι) δεν έχεις πλεον τίποτε άλλο να χάσεις.

Μόνο όταν πιάσεις πάτο ο μόνος δρόμος είναι πάνω.

Δημοσ.

Με το συμπάθιο, αλλά ο πάτος είναι χωρίς internet, χωρίς Η/Υ, χωρίς σπίτι και φαγητό. 

Όταν πιάσεις πάτο δεν έχεις για πάνω στην Ελλάδα του σήμερα. 

Εκτός και εάν ως πάτο εννοούμε να νιώθεις ότι είσαι στον πάτο κ.α. ψυχολογικά τερτίπια. 

• Like 1
Δημοσ.

Αντιστρόφως ανάλογο. Συνήθως ρισκάρεις όταν (νομίζεις ότι) δεν έχεις πλεον τίποτε άλλο να χάσεις.

Αν εχεις μονο 1.000 ευρω στη παντα χωρις δουλεια τι να ρισκάρεις που για να βγαλεις κατι μπορει να παρει χρονο/ια ενω μπορεις να βρεις μια δουλεια να επιβιώσεις (για αρχη πχ) ; 

Δημοσ.

Κοιτα εξαρτάται πως το εννοείς .Το ρίσκο το εννοώ στο να κάνεις κάτι δικό σου χωρίς να ξέρεις αν θα πετύχει η όχι. Αν αυριο δεν ειχα δουλεια και η οικογένεια δεν είχε να φάει πολυ πιθανόν να έβρισκα το οτιδήποτε για να μπορέσω να ζήσω την οικογενεια μου. Το να ξεκινήσω κάτι δικό μου χωρίς να ειμαι σίγουρος ποτέ θα αποδώσει και αν θα αποδώσει ενω η οικογένεια περιμένει φαγητό μου ακούγεται εκτός πραγματικότητας. Όμως αν ειχα τελειώσει το πανεπιστημιο ανετα θα το επαιζα τσαμπουκάς και θα ρίσκαρα ξεκινοντας κάτι δικό μου αν πχ με συντηρούσαν ο μπαμπάς και η μαμά.

Τώρα αν πχ η μίζερη ζωή με είχε φέρει στην ανεργια και ειχα πιάσει πάτο θα έλεγα ρισκάρω . Πως ρισκάρεις ; αν δεν έχεις να φας πως θα ρισκάρεις ; ποτέ θα σου αποδώσει το ρίσκο ; και αν δεν σου αποδώσει ; τι θα τρως μέχρι τότε ;

• Like 2
Δημοσ.

Με το συμπάθιο, αλλά ο πάτος είναι χωρίς internet, χωρίς Η/Υ, χωρίς σπίτι και φαγητό.

Κατέβαινε.

Όταν πιάσεις πάτο δεν έχεις για πάνω στην Ελλάδα του σήμερα.

Έχει.

Αν εχεις μονο 1.000 ευρω στη παντα χωρις δουλεια τι να ρισκάρεις που για να βγαλεις κατι μπορει να παρει χρονο/ια ενω μπορεις να βρεις μια δουλεια να επιβιώσεις (για αρχη πχ) ; 

"Χρόνια"; Σίγουρα;

Κοιτα εξαρτάται πως το εννοείς .Το ρίσκο το εννοώ στο να κάνεις κάτι δικό σου χωρίς να ξέρεις αν θα πετύχει η όχι. Αν αυριο δεν ειχα δουλεια και η οικογένεια δεν είχε να φάει πολυ πιθανόν να έβρισκα το οτιδήποτε για να μπορέσω να ζήσω την οικογενεια μου. Το να ξεκινήσω κάτι δικό μου χωρίς να ειμαι σίγουρος ποτέ θα αποδώσει και αν θα αποδώσει ενω η οικογένεια περιμένει φαγητό μου ακούγεται εκτός πραγματικότητας. Όμως αν ειχα τελειώσει το πανεπιστημιο ανετα θα το επαιζα τσαμπουκάς και θα ρίσκαρα ξεκινοντας κάτι δικό μου αν πχ με συντηρούσαν ο μπαμπάς και η μαμά.

Τώρα αν πχ η μίζερη ζωή με είχε φέρει στην ανεργια και ειχα πιάσει πάτο θα έλεγα ρισκάρω . Πως ρισκάρεις ; αν δεν έχεις να φας πως θα ρισκάρεις ; ποτέ θα σου αποδώσει το ρίσκο ; και αν δεν σου αποδώσει ; τι θα τρως μέχρι τότε ;

Που να σου εξηγώ τώρα... Μεγάλη ιστορία.

Άμα δεν το 'χεις δει να συμβαίνει, δεν μπορείς να καταλάβεις για τι πράγματα είναι ικανός ο άνθρωπος.

Και να σου έλεγα δηλαδή, δεν υπήρχε περίπτωση να πίστευες λέξη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Oh well...

Ας ξεκινήσω με τα εύκολα.

οπως βλεπεις και εδω μια χαρα θα σε κοψουν αν έχεις μερικα ορθογραφικα

απλα τους νοιάζει να δουν μονο την εμφανιση και το αποτελεσμα

Starlight από την αρχή του thread δεν έχεις σταματήσει να κάνεις χαζές και ταυτόχρονα λάθος προβλέψεις για το πώς δουλεύουν πράγματα για τα οποία είναι φανερό ότι δε γνωρίζεις. Πιθανότατα πρέπει να σου αναγνωριστεί το ελαφρυντικό ότι δεν έχεις φτάσει στο σημείο να μιλάς για θέσεις εργασίας όπου (χωρίς ίχνος ειρωνίας) "η προσφορά σου είναι σημαντική" και άρα βγάζεις συμπεράσματα κρίνοντας από αγγελίες "ζητείται πακετάς".

Το χαζό φυσικά είναι ότι συγκρίνεις το καρπούζι με το βατόμουρο σαν όμοια επειδή και τα δύο είναι φρούτα, πράγμα όμως που ακόμα και χωρίς να ξέρεις από καρπούζι θα έπρεπε να μπορείς να καταλάβεις ότι δεν είναι. Όταν λοιπόν σε μια τέτοια θέση κάποιος φεύγει και κάποιος άλλος έρχεται, η εταιρία με το "θα φύγω" ήδη ξέρει ότι από την όλη φάση θα μπει μέσα δέκα χιλιάρικα συν.

Τώρα το να κάνεις υποθέσεις του καναπέ για το πώς λειτουργεί κάποιος που αν τα κάνει όλα σωστά θα μπει μέσα μόνο δέκα χιλιάρικα είναι όπως είπα χαζό και δε θα μπω στον κόπο να σχολιάσω περισσότερο.

Στη πρωτη περιπτωση χάνεις μια εξοδο στην δευτερη χάνεις χρηματα με οτι αυτο συνεπάγεται.

Sorry δεν κατάλαβα, όταν λες "χάνεις", ήταν δικά σου και στα πήρανε;

Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος ύπαρξης της γλώσσας άλλωστε: έχουμε ένα εργαλείο που μας βοηθά να συννενοούμαστε, με κοινούς κανόνες, ένας από τους οποίους είναι και η ορθογραφία.

Κατά σουνέπεια, θεωρώ ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα συζήτησης για το αν χρειάζεται ή όχι να εκφραζόμαστε σύμφωνα με τους "κανόνες του παιχνιδιού", όχι μόνο στα βιογραφικά, αλλά οπουδήποτε. Αν δεν το κάνουμε, η "κακή εντύπωση" είναι δικαιολογημένα αναπόφευκτη.

Contrast αυτό με το παρακάτω, που είναι η ακριβώς επόμενη παράγραφος:

Όμως όλο το θέμα περιστρέφεται γύρω από την "πώληση του εαυτού σου". Με άλλα λόγια, το να εκφράζεσαι σωστά δεν το κάνεις για την πρακτική σημασία του, αλλά για τη δημιουργία εντυπώσεων, για marketing. Αλλιώς δεν θα χρειαζόταν ούτε "cover letters", ούτε κουστούμια, ούτε spell checkers ούτε τίποτα.

Δηλαδή, πρώτα λες ότι δεν υπάρχει θέμα συζήτησης τελεία και παύλα, πρέπει να τα κάνεις όλα σωστά αλλιώς η κακή εντύπωση είναι δικαιολογημένη.

Και αμέσως μετά λες ότι το να τα κάνεις όλα σωστά δεν το κάνεις για την πρακτική σημασία αλλά για marketing.

Δηλαδή για να καταλάβω: η (δικαιολογημένη!) κακή εντύπωση για σένα δεν παίζει πρακτικό ρόλο;

Όσο για την τελευταία πρόταση, αυτή μου φέρνει στο μυαλό κάτι του στυλ "το να ντύνεσαι καθαρά δεν το κάνεις για την πρακτική σημασία του αλλά για δημιουργία εντυπώσεων". Εξάλλου και μέσα στη βρώμα να είσαι, πρακτικά δε θα έχεις πρόβλημα όσο δεν κυλιέσαι στα σκουπίδια. Άρα αν βάλεις το μπλουζάκι της περασμένης εβδομάδας και κάποιος σε δει και ξυνίσει το συμπέρασμα είναι πως σε έναν ιδανικό κόσμο θα έπρεπε να μην ξυνίσει;

Ιδιαίτερος τρόπος να βλέπεις τα πράγματα αν μη τι άλλο.

Η εταιρία θα μπορούσε να είχε φτιάξει μία (κατά προτίμηση online) αίτηση, που θα τη συμπλήρωνες και θα είχε μία πρώτη εικόνα για σένα, και μετά να κάνει περαιτέρω φιλτράρισμα, όπως πολύ σωστά ειπώθηκε. Θα ήταν πιο εύκολο και για τις δύο πλευρές.

Όμως, δεν το κάνει. Και υπάρχουν λόγοι. Αντίθετα, παίζει κι αυτή αντίστοχο παιχνίδι εντυπώσεων, με αγγελίες στα Αγγλικά, με "οπλασκήσεις" (επίσης στα Αγγλικά) για να δει και καλά "αν ξέρεις php", με συνεντεύξεις που πρέπει να πας "σένιος" για να περάσεις από τη spanking machine. Για πράγματα που ενδιαφέρουν τον υποψήφιο, όπως οι απολαβές, το ωράριο κλπ, ούτε λέξη!

Η αίτηση την οποία συμπληρώνεις "θα ήταν πιο εύκολο και για τις δύο πλευρές"; Really?

Δηλαδή το να σου βάλω μια φόρμα η οποία εκτός από τα προφανή δύο uploads κι ένα text field είναι "πιο εύκολο και για τις δύο πλευρές" από το να κάνεις τα ίδια πράγματα ακριβώς attachments? Μάλλον ο mail client που χρησιμοποιείς έχει κακό interface, δε μπορώ να το καταλάβω διαφορετικά.

Αν έχεις κάνει ποτέ αιτήσεις σε HR software platform θα ξέρεις πως χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: α) είναι τόσο απλά που δεν κάνουν ούτε το παραπάνω (αναφέρθηκα νωρίτερα στο thread) και β) είναι τόσο περίπλοκα που για να κάνεις την αίτησή σου θέλεις πάνω από μισή ώρα ακόμα κι αν "τα έχεις όλα έτοιμα" -- αν βέβαια κάτι δεν πάει στραβά και χαλάσει το session και φτου κι απ την αρχή (been there done that).

Το γεγονός λοιπόν ότι φαίνεται να μη τα έχεις υπόψη αυτά τα πράγματα εμένα μου λέει πως δεν έχεις κάνει (η άλλη εναλλακτική είναι ότι τα ξέρεις αλλά τα αποσιωπείς), στην οποία περίπτωση: what's up with that, dude? Δεν ξέρουμε, αλλά τα συμπεράσματα δωρεάν;

Ανέφερα νωρίτερα ότι έχω πληροφορία πως αγγελίες όπου κάνεις την αίτηση με email έχουν καλύτερο engagement. Πώς το ξέρω αυτό; Μας πήρε τηλέφωνο ο τάδε από μια εταιρία στην οποία πρώτη φορά κάναμε καταχώρηση για να μας δώσει συμβουλές ως νέους πελάτες. Και μου είπε ότι παρόλο που έχει πλεονεκτήματα (analytics) το να γίνεται η αίτηση μέσα από το δικό τους (απλοϊκό) σύστημα, εντούτοις το engagement είναι καλύτερο μέσω email. Δηλαδή μέσω email είναι και πιο εύκολο για τον υποψήφιο (αφού περισσότεροι στέλνουν) και λογικά και καλύτερο για την εταιρία (αφού έχει περισσότερους υποψηφίους).

Το λοιπόν, όπως λες θα ήταν πιο εύκολο... επειδή το λες εσύ, ή κάτι άλλο τρέχει;

Όποιος λοιπόν αισθάνεται άνετα με όλο αυτό το πανηγυράκι των εντυπώσεων και την "πώληση του εαυτού του", θα πρέπει αναγκαστικά να πάει με τους κανόνες του παιχνιδιού. Να παρέχει βιογραφικό, να γράψει μελιστάλλακτο cover letter, να ξυρίσει το κεφάλι του για τη συνέντευξη και να εξοικειωθεί με την ιδέα ότι όταν του λένε "πήδα", θα πηδάει.

Bullshit παγκόσμιας κλάσης που μου φέρνει στο μυαλό "βασικός μισθός 4000 ευρώ για όλους". Και ξέρεις τι είναι αυτό που σε πρόδωσε παρόλη την παγκόσμια κλάση; Το ότι ξεκινάς μια πρόταση με "να παρέχει βιογραφικό" και μετά από διάφορα χαριτωμένα την τελειώνεις με "simon says jump". Πραγματικά που βρίσκετε την όρεξη για τέτοιες πίπες δε θα καταλάβω ποτέ.

Με τους κανόνες του παιχνιδιού φίλε πάμε όλοι μας όσοι δεν κλέβουμε, δε βιάζουμε, δε σκοτώνουμε κλπ. Με τους κανόνες του παιχνιδιού πάμε όλοι μας όσοι πήγαμε σχολείο και κάναμε ασκήσεις (τουλάχιστον στα μαθήματα που δίναμε δεκάρα), όσοι πήγαμε πανεπιστήμιο και κατεβαίναμε σε εργαστήρια κι εξετάσεις, όσοι βγήκαμε ραντεβού και πριν βγούμε κάναμε μπάνιο και βάλαμε άρωμα.

Αυτό που κανένας μας δεν έκανε ήταν να κάτσει να τον βιάσουν επειδή του είπαν ότι έχει ωραίο κωλαράκι, να διαβάσει θρησκευτικά επειδή του είπαν διάβασε, να παρακολουθήσει μάθημα επειδή του είπαν ότι πρέπει και να μιλήσει μελιστάλαχτα στο γκομενάκι επειδή έτσι λέει το Cosmopolitan.

Update: Έχω πει κατ' επανάληψη (και θα έπρεπε έτσι κι αλλιώς να είναι φανερό) ότι το να είσαι επαγγελματίας φυσικά και δημιουργεί "ανεπιθύμητες υποχρεώσεις" αλλά φυσικά δίνει και δικαιώματα όπως να πεις σε κάποιον που του αξίζει να πάρει τη δουλειά και να τη βάλει στον πάτο του γιατί εσύ φεύγεις.

Σε κάποιο σχετικά πρόσφατο post που δε θυμάμαι τώρα έχω περιγράψει με αηδιαστική λεπτομέρεια κάποια σενάρια από τη δική μου εμπειρία και το πως ακριβώς τα αντιμετώπισα, πράγμα που ζορίζει λίγο τη θεωρία σου. Επειδή ξέρεις, έδωσα βιογραφικό αλλά όταν μου είπαν να με πηδήξουν δεν είπα όχι αφεντικό μη κουράζεσαι θα πηδηχτώ μόνος μου.

By the way, η αδερφή ψυχή σου ο Starlight πριν από καιρό (πριν τα παραπάνω) είχε αφήσει γενικά αιχμές για το κατά πόσο όντως "θα τολμούσα" να πάω κόντρα στο μεγάλο αφεντικό. Ίσως να θέλεις να το συζητήσεις αυτό λίγο μαζί του μήπως τελικά δεν είναι ο μόνος που συμφωνεί μ' αυτά που λες αλλά κάποιος άλλος κοινός τόπος υπάρχει.

Οι υπόλοιποι ας κρατήσουμε τον εαυτό μας απούλητο, κι ας προσπαθήσουμε (αν θέλουμε) να πουλήσουμε τη δουλειά μας. Άσπρο-μαύρο. Μέση κατάσταση δεν υπάρχει.

Ναι ρε, keep it real όπως ο nivo και πάλη ταξική. Μέση κατάσταση εννοείται δεν υπάρχει. Εξάλλου και ιστορικά όποιος έβαφε τα πράγματα άσπρο μαύρο ποτέ δεν ήταν μαλάκας η/και επικίνδυνος, ακριβώς το αντίθετο για την ακρίβεια.

:eek:  :eek:  :eek: 

Αυτό που με ενοχλεί όμως περισσότερο από όλα, είναι ότι βρέθηκε ΕΝΑΣ να αμφισβητήσει την όλη κατάσταση (και το έκανε αξιοπρεπέστατα, εμπάθεια ή μη) και τον πήρατε από τα μούτρα επειδή τόλμησε να πει τη γνώμη του σ' ένα δημόσιο forum. Pathetic!

Τον πήραμε από τα μούτρα όχι επειδή είπε τη γνώμη του αλλά επειδή είπε βλακείες, όπως και συ παραπάνω.

Επεξ/σία από defacer
  • Like 1
Δημοσ.

Περι μισθών και πληροφορίας

Ποιος μίλησε για συζήτηση; Αν είναι να περιμένουμε μέχρι εκεί... ΧΨΑ!

Σαν να λέμε, πρώτα θα μας αποδείξεις ότι είσαι αρκετά "καλός για τα γούστα μας" και μετά αρχίζουμε να συζητάμε για μισθούς, ωράρια, συνθήκες εργασίας; Έτσι πάει;

Νομίζω ότι κάποιος σου απάντησε πολύ εύστοχα ότι στο πρώτο ραντεβού δε συζητάς πόσα παιδιά θα κάνεις. Αν παρόλα αυτά εσύ λειτουργείς διαφορετικά τότε σου εύχομαι να βρίσκεις και εταιρίες και ραντεβού που λειτουργούν με σύμβατό για σένα τρόπο.

Αλλά το να λες ότι θα έπρεπε όλοι να λειτουργούν με τον τρόπο που βολεύει εσένα είναι αν μη τι άλλο ανόητο.

Για τον μισθο πακαλιατη αυτο ειπα... τους ρωτας ποσα δινετε εσεις. Δεν θα πας να πεις θελω τοσα αμα γουστάρετε ενταξει αυτο καταλαβαινουμε ολοι οτι ειναι υπερβολή εκτος και αν εισαι ο Messi της πληροφορικης. :P

εγω απλα θελω να παρω την προσφορά τους για αυτο ρωτάω.

Αγορίνα μου τι προσφορά εννοείς; Τα λεφτά πηγαίνουν μαζί με τη θέση εργασίας -- αν και όταν σου την προσφέρουν, σου προσφέρουν και λεφτά.

Εσύ "απλά" θέλεις να πάρεις προσφορά πριν αποφασίσουν ότι σε θέλουν; Σα να λέμε πόσα δίνεις για την αγελάδα μου χωρίς να την έχεις δει και άσχετα αν σκέφτεσαι να την αγοράσεις ή όχι;

Επίσης (μπας και ανοίξει ποτέ το μάτι σου), το "τόσα θέλω άμα γουστάρετε Messi της πληροφορικής" είναι ακριβώς αυτό που συμβαίνει όταν μιλάς με σοβαρούς ανθρώπους. Σε ρωτάνε πόσα θέλεις (και βέβαια αν για κάποιο λόγο δε θέλεις δεν τους λες) προκειμένου να μη χάσουν χρόνο μαζί σου αν δεν είναι έτοιμοι να σου δώσουν τόσα. Το οποίο δουλεύει και γι' αυτούς αλλά και για σένα: αν έχεις συναίσθηση της θέσης σου προτιμάς να σου πουν "λυπάμαι δε μας κάνεις" παρά "είσαι τέλειος αλλά μπορούμε να δώσουμε μόνο 3 κουκιά αντί για 10 που θες".

Nομιζω σε ξένες εταιρειες δίνουν τον μισθο ηδη απο την αγγελια... παλια ειχα δει κάποιες αγγελιες στο εξωτερικο για εργασια.

Πήγαινε σε οποιοδήποτε site θέλεις να φρεσκάρεις τη μνήμη σου. Κάποιοι δίνουν αλλά μιλάμε για μεγάλη μειοψηφία.

Και αν εγω υποστηριξω οτι χρειάζεται να ξέρω τον μισθο μου για να υπολογισω τα εξοδα μου τι θα μου πει ο εργοδοτης? δεν στον λέω? 

πες οτι έρχομαι απο επαρχία και η εταιρεια ειναι στην Αθηνα να μην ξέρω τι σπιτι θα νοικιάσω? δεν γινονται αυτα. 
Θελω να ξερω αν γινεται τον μισθο μου για να κανονισω τα έξοδα και σχετικα με την διαμονή.

Aμα δεν ξέρεις τον μισθο δεν μπορεις να κινηθείς. Τι σπιτι θα νοικιάσεις ... θα βάλεις σταθερο? θα πάρεις αυτοκινητο ή θα την βγάζεις με συγκοινωνίες κτλπ κτλπ δεν πιστευω οτι ειναι τοσο κακο εν τελει να γνωριζεις πανω κατω τι θα σου δώσουν σαν βασικο και βλέπουμε αυτα μην φοβουνται κάποιοι να τα συζητήσουν και στην συνέντευξη γιατι υπάρχει και το άλλο αμα σε δούν να πήζεις μπορει να σε κόψουν και για αυτο. 

τι θα σου πει? γιατι θες αμάξι? για να ερχομαι στην ώρα μου.

Αν έχεις πάρει τη δουλειά έχεις ήδη διαπραγματευτεί και το μισθό. Αλλιώς το τι σπίτι θα νοικιάσω σε ξένη πόλη για να μείνω και τι σταθερό θα βάλω και τι αμάξι θα πάρω για να κάνω τη δουλειά που δε μου έχουν προσφέρει ακόμα είναι... λίγο πρώιμο να πω ευγενικά;

Ποιος εμποδίζει την εταιρία να σου παρέχει τέτοιες πληροφορίες πριν σε κουβαλήσει στη συνέντευξη;
Με ποια λογική δεν το κάνει;
Ή κάτι δεν κατάλαβες.

Κανένας δεν την εμποδίζει (πριν σε "κουβαλήσει", lol), όπως κανένας δεν εμποδίζει και σένα να μη πας στη συνέντευξη.

Χαίρομαι που αντιλαμβάνεσαι ότι είναι δικαίωμά σου να μην πας αν θεωρείς ότι χάνεις το χρόνο σου. Το επόμενο βήμα νομίζω είναι να αντιληφθείς ότι και η εταιρία μπορεί (τελείως φιλοσοφικά μιλώντας) να μην παρέχει καμία απολύτως πληροφορία αν το κρίνει σκόπιμο ακριβώς για τον ίδιο λόγο που και συ μπορείς να μη πας στη συνέντευξη: γιατί έτσι θέλει.

Υποθέτω η επόμενη πράξη είναι να πεις ότι εταιρεία που το κάνει αυτό είναι ΓΤΠ επειδή λειτουργεί με τρόπο που τελικά βλάπτει την ίδια, και γω να συμπληρώσω ότι η συμπεριφορά που βλάπτει κάποιον χωρίς αυτός να το καταλαβαίνει δεν είναι προνόμιο μόνο των εταιριών.

Ή κάτι δεν κατάλαβες; 

Θαρρώ πως είσαι ο μόνος στο thread που καταλαβαίνει τι λέω.

My point exactly.
Θέλεις να έρθω για συνέντευξη; Πείσε με ότι το μπακάλικό σου αξίζει το χρόνο μου.
Δεν καταδέχεσαι να το κάνεις; Βρες άλλο βλήτο!

Βλέπε παραπάνω.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...