george94pav Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Καλημέρα συμφορουμιτες. Έχω ένα WiFi router στο δωμάτιο μου άλλα θέλω να πιάνω ασύρματα με το laptop από άλλο δωμάτιο του σπιτιού πράγμα που δεν μπορώ γιατί δεν πιάνει σήμα στο συγκεκριμένο δωμάτιο. Μπορώ να κάνω κάτι να επεκτινω το σήμα? Να πω εδώ πως το λάπτοπ είναι 7 ετών οπότε μάλλον έχει σχετικά αδύναμη κεραία.
arc Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Δες την παρακατω σειρά και διάλεξε τι σε βολεύει. Όσο αυξάνεις το νουμερο, μειώνεις τις πιθανότητες για αξιόπιστο αποτέλεσμα Να βρεις access point (σου κάνει και ενα παλιό wifi router) και να ρίξεις καλώδιο utp μεχρι το αλλο δωμάτιο Να αγοράσεις ενα ζευγαρι powerlines και ένα access point (σου κάνει και ενα παλιό wifi router) Μέσα απο τις ρυθμίσεις του router να βάλεις την ισχύ εκπομπής στο μέγιστο (αν εχει τετοια δυνατοτητα) Να αγοράσεις ένα αναμεταδότη Να βάλεις το router πιο ψηλά 1
george94pav Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Σχετικά με την λύση 1 εννοεις να βάλω το δεύτερο ρουτερ πχ στην άλλη άκρη του σπιτιού και να το συνδέσω με το αρχικό?
arc Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Εννοώ οτι ρίχνεις ένα καλώδιο utp του οποίου η μια ακρη ειναι στο παλιό router και η άλλη κουμπώνει σε κάποιο access point. Ως access point μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κάποιο παλιό (ισχύει στο 90% των περιπτώσεων) Modem router που σου εχει ξεμείνει από παλιότερα συμβόλαια χρησιμοποιώντας τις ιδιοτητες routing και αγνοώντας τις δυνατότητες ως Modem (δεν συνδεεις πάνω του τηλεφωνικό καλώδιο). Το αντίστοιχο για την περιπτωση 2: Εννοώ οτι χρειάζεσαι ένα access point το οποίο θα κουμπώσει πάνω στο δεύτερο powerline (το πρώτο θα ειναι δίπλα στον υπάρχον router). Ως access point μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κάποιο παλιό (ισχύει στο 90% των περιπτώσεων) Modem router που σου εχει ξεμείνει από παλιότερα συμβόλαια χρησιμοποιώντας τις ιδιοτητες routing και αγνοώντας τις δυνατότητες ως Modem.
george94pav Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Άρα μια συγκεκριμένη ερώτηση τώρα:θα μπορούσα να βάλω κάτι τέτοιο http://www.e-shop.gr/tp-link-td-w8960n-300m-wireless-n-adsl2-router-over-pstn-p-PER.612412στο σαλόνι,τραβόντας καλώδιο utp από το ρούτερ στο δωμάτιο,να το συνδέσω ενσύρματα με αποκωδικοποιητή OTE TV και να το έχω να μεταδίδει ασύρματα σήμα στο υπόλοιπο σπίτι?
arc Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Άρα μια συγκεκριμένη ερώτηση τώρα:θα μπορούσα να βάλω κάτι τέτοιο http://www.e-shop.gr/tp-link-td-w8960n-300m-wireless-n-adsl2-router-over-pstn-p-PER.612412στο σαλόνι,τραβόντας καλώδιο utp από το ρούτερ στο δωμάτιο,να το συνδέσω ενσύρματα με αποκωδικοποιητή OTE TV και να το έχω να μεταδίδει ασύρματα σήμα στο υπόλοιπο σπίτι? Για την παροχή ασύρματου Internet στα υπολοιπο σπίτι, ναι μπορείς. Επισης για τον αποκ/τη ote tv αν εννοείς αυτό που περιγράφει στο link http://otetv.ote.gr/portal/page/portal/OTETV/help/adslFaqsη απάντηση ειναι 99% ναι. Κρατώ το 1% γιατί δεν τον εχω δοκιμάσει ο ίδιος Τέλος για το προϊόν που μου εδειξες είναι Modem+router+wireless ενω εσύ χρειάζεσαι μόνο το κομμάτι router+wireless. Αυτό σημαίνει οτι μπορείς να αγοράσεις και πιο φθηνές λύσεις. Ενδεικτικά: http://www.e-shop.gr/level-one-wbr-6003-150mbps-wireless-n-snmp-router-p-PER.616821 http://www.e-shop.gr/netgear-jnr1010-100pes-n150-wireless-router-p-PER.616976
george94pav Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Ο αποκωδικοποιητής πρέπει να είναι συνδεδεμένος στην θήρα STB του ρούτερ αλλιώς δεν παίζει...μήπως πρέπει να κοιτάξω κάτι πιο συγκεκριμένο?Δεν έχω ιδέα από δίκτυα γι αυτό ρωτάω
arc Δημοσ. 4 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2014 Δεν ξέρω να σου απαντήσω για αυτή τη λεπτομέρεια γιατί δεν εχω ιδία εμπειρία.
george94pav Δημοσ. 4 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2014 Αν έπαιρνα αυτό το ρουτερ που σου έδειξα πρώτο και το χρησημοποιούσα ως πρωταρχικό στο δωμάτιο και έβαζα το εργοστασιακό του ΟΤΕ στο σαλόνι θα μπορούσα να κάνω αυτό που είπα?
elias1982 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Εννοώ οτι ρίχνεις ένα καλώδιο utp του οποίου η μια ακρη ειναι στο παλιό router και η άλλη κουμπώνει σε κάποιο access point. Ως access point μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κάποιο παλιό (ισχύει στο 90% των περιπτώσεων) Modem router που σου εχει ξεμείνει από παλιότερα συμβόλαια χρησιμοποιώντας τις ιδιοτητες routing και αγνοώντας τις δυνατότητες ως Modem (δεν συνδεεις πάνω του τηλεφωνικό καλώδιο). Το αντίστοιχο για την περιπτωση 2: Εννοώ οτι χρειάζεσαι ένα access point το οποίο θα κουμπώσει πάνω στο δεύτερο powerline (το πρώτο θα ειναι δίπλα στον υπάρχον router). Ως access point μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κάποιο παλιό (ισχύει στο 90% των περιπτώσεων) Modem router που σου εχει ξεμείνει από παλιότερα συμβόλαια χρησιμοποιώντας τις ιδιοτητες routing και αγνοώντας τις δυνατότητες ως Modem. απλα δηλαδη το συνδεεις το ενα με το αλλο με το utp και εισαι ενταξει δεν κανεις κατι αλλο? καποια ρυθμιση?
arc Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Στο δευτερο router (οχι το modem router που παίρνεις το σήμα adsl) Το λιγότερο αναγκαίο ειναι να απενεργοποιήσεις τον DHCP server (μπαίνεις στις ρυθμίσεις του router). Τα επομενα ειναι προαιρετικά Βάζεις ίδιο wifi ssid και ίδιο wifi password με το πρώτο router αλλά φροντίζεις και στα 2 ρουτερ τα κανάλια εκπομπής να ειναι διαφοτερικά και με αποσταση τουλάχιστον 3 κανάλια Αν η διευθυνση ρυθμίσεων του router π.χ. 192.168.1.1 ειναι η ίδια με το πρώτο router, το αλλάζει σε κάτι αλλο (π.χ. 192.168.1.254).
thanasismen76 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Ενδιαφέρομαι για την περίπτωση 2 που συζητάτε. Στον κάτω όροφο επάνω στη γραμμή υπάρχει ένα Βaudtec tw263r4 a2. 1) Αν πάρω ενδεικτικά το πακέτο TL-PA411KIT μέσω τριφασικού μπόρω να ''κουμπώσω'' ένα THOMSON TG585v8 που μου περισσέυει στον επάνω όροφο και να μοιράσω και εκεί Wireless ? 2) Επειδή βλέπω διάφορα σετ ποιο είναι καλύτερο ? Α) TL-PA2010PKIT Β) TL-PA411KIT Γ) TL-PA4010KIT 2) Οι ρυθμίσεις που πρέπει να κάνω στο THOMSON είναι αυτές που αναφέρει ο φίλος στο παραπάνω ποστ ? 3) Το Baudtec παίζει με 192.168.1.1 και το THOMSON σε 192.168.1.254 οπότε αυτό μένει ως εχει σωστά ? 4) Εάν αντί για 2ο ρούτερ διάλεγα το TL-WPA2220KIT εάν βέβαια έβγαινε πάλι στα 39,90€ ,δηλαδή στην ίδια περιπού τιμή με τα "απλά" σετ , το σήμα του WiFi από το TP-LINK θα ήταν πιο δυνατό από το THOMSON ? Τι αξίζει δηλαδή ανάμεσα στα 2 ως προς την εμβέλεια ?
george94pav Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Επανέρχομαι μετά από καιρό για να αποφασίσω τελικά...Θέλω να συνδέσω και ΟΤΕ TV στο δίκτυο και λέω το εξής...Μπορώ να πάρω αυτό http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-pa4020pt-kit-av500-pass-through-powerline-adapter-with-2-ethernet-ports-3-pack-kit-p-PER.612721και να συνδέσω πάνω του δύο PS3,ένα laptop και το OTE TV?Πιο πολύ έχω επιφυλάξεις για το ΟΤΕ TV παρά για τα άλλα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα