Προς το περιεχόμενο

Η Intel ανακοίνωσε τους νέους ξεκλείδωτους επεξεργαστές "Devil's Canyon" (Core i7-4790K και Core i5-4690K)

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επιτέλους να αλλάξουν αυτή τη φτηνιάρικη θερμόπαστα που είχαν τόσο καιρό να clockαρει ο κόσμος αβέρτα. Με τόσο delidding που έχει πέσει έχουν καταστραφεί ένα σωρό επεξεργαστές. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Για το ότι θα κλοκάρει καλά, κρατάω μια επιφύλαξη.

"However, our engineering sample exhibited unexpectedly poor overclocking potential, barely stable at an all-core 4.4GHz. We're awaiting retail samples before doling out advice on just how high the average Core i7-4790K is likely to go: stay tuned for that."

Link

• Like 1

You may wonder why the power consumption is so much higher than the Core i7-4770K's. Our investigation found that the engineering sample Devil's Canyon chip would auto-default to 1.152V in the BIOS, compared to 1.08V for the retail Core i7-4770K. A combination of higher frequencies and higher voltage increases system-wide power consumption by over 20 per cent. The chip needed all of this voltage, too, as it wasn't stable when we manually inputted 1.1V.

A word or two about temperatures: Intel says it is to use the same processor-in-box (PIB) cooler for this chip as for the 4770K. We used just such a heatsink during regular testing and found that, due to the extra power consumption generated by higher voltages, the Core i7-4790K ran hotter, at an average of 88C, compared to 78C for the older Haswell processor.

Αν ισχύουν αυτά τα 2 και αυτό που γράφει ο melodystyle στα retail κομμάτια, το θεωρώ τεράστιο fail.Ακόμα και στην ίδια τιμή με τον 4770k να έρθει, οι 88 βαθμοί θα τρομάξουν πολλούς.

• Like 1

Η ιδια η intel λεει οτι θα κλοκαρονται πιο ευκολα και θα ειναι πιο δροσεροι.Αυτος ειναι αλλωστε ο σκοπος της κυκλοφοριας τους ,γιατι να μην ειναι ετσι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να ρωτησω,μονο εμενα στο e-shop.gr μου βγαζει οτι τον θα τους παραλάβουν στις 6 ιουνιου?πολυ πριν απο οσο περιμενα...

Επεξ/σία από greg1900dz

για καβάτζα :P

δεν είναι ανάγκη να την έχεις ενεργοποιημένη κι αν πάθει κάτι η main κάρτα γραφικών σου και δεν έχεις άλλη, εύκολα ενεργοποιείς την On Die για να κάνεις την δουλειά σου μέχρι να αλλάξεις...

Τhis

Όσο απλοϊκό και αν ακούγεται είναι μια από της χρησιμότερες λειτουργίες.

Τhis

Όσο απλοϊκό και αν ακούγεται είναι μια από της χρησιμότερες λειτουργίες.

Μετά από σχεδόν 30 χρόνια που φτιάχνω PCs (δικά μου και φίλων/συνεργατών μου), δεν έχω δει ακόμα καμμένη κάρτα γραφικών, ακόμα και μετά από τρελό o/cing. Μπορεί να ήμουν τυχερός (αλλά και πάλι, μετά από 30 χρόνια, ούτε μία...?) αλλά το μοναδικό που θεωρώ ως "πλεονέκτημα" είναι η απαράλλαχτη γραμμή παραγωγής, αφού εξακολουθώ να πιστεύω ότι η On-board GPU στοχεύει -ή πρέπει να στοχεύει- μόνο σε budget/office PCs...

• Super Moderators

Οι i3, i5, i7 πόσο καιρό έχουν στην αγορά;

http://en.wikipedia.org/wiki/Intel_Core#Nehalem_microarchitecture_based

από το 2008 ο i7, το 2009 i5, 2010 i3

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...