Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να κάτσει με τον 2600Κ και να βάλει μια καλύτερη κάρτα γραφικών. Αν παίζει BF4 MP και πάρει την R9 280 τότε να ενεργοποιήσει το Mantle. 

Έχω δοκιμάσει τον FX8150 OC στα 4GHz με HD7950 1GHz στο BF4 MP με ενεργοποιημένο το Mantle και δεν είχε σχεδόν καμία διαφορά από τον Core i7 3770K OC στα 4.44GHz.

Έχω δοκιμάσει σε pc φίλου τον 8150 & 2600κ με 2 6970 crossfire και η διαφορά ήταν χαοτική υπέρ του i7 2600k . Ο 8150 ήταν ελάχιστα ταχύτερος από τον q9550  

• Απαντ. 284
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν γινεται να λεμε οτι ο νεος Haswell εχει δυο φορες δυνατοτερο πυρηνα (που δεν ισχυει, και αυτο στρογγυλοποιημενο προς τα πανω ειναι απο ~70-85%) αλλα και ο παλιος sandy το ιδιο. Δηλαδη η intel δεν εδωσε 20-25% ipc αυτα τα δυο χρονια? Για ονομα πια, εχω ξεχασει ποσες φορες στο εχω γραψει να μην γραφεις οτι σου ξημερωνει. ΕΛΕΟΣ

Και 20% διαφορά να έχει μόνο πάλι υποβάθμιση είναι.

Άλλωστε και εσείς που μας τα ζαλίσατε με τους πυρήνες καλύτεροι ήσαστε;;;;

Δημοσ.

Δηλαδή κάποιοι προσπαθούν να μας πούνε πως ο 2600Κ έφτασε εκεί με την μαμά ψύκτρα? Και ο δικός μου 8320 είχε φτάσει στα 4.5 από τα 3.5 με την μαμά ψύκτρα! Τι παέι να πεί αυτό? Δεν είναι καλός overclocker επεξεργαστής?

Ότι είναι συμφερότερο για την τσέπη του καθενός ανά πάσα στιγμή και για ότι θέλει να κάνει εκείνο το χρονικό σημείο, αυτό είναι το καλύτερο για αυτόν!

Και ναι το έχουμε χιλιοπεί οι INTEL έχουν δυνατότερο πυρήνα σε σχέση με τους AMD, μην τα ξαναλέμε, δεν αλλάζει προς το παρόν αλλά το όφελος των παραπάνω πυρήνων (έστω και κουτσουρεμένων για κάποιους εδω μέσα) σε πολλά προγράμματα πλέον είναι σημαντικό και πλέον ορατό.

Και ναι, είχα και INTEL και έχω ακόμη έναν T5550 στον φορητό μου που δεν τον αλλάζω με την καμιά γιατί με εξυπηρετεί ακριβώς για αυτά που θέλω να κάνω με το λάπτοπ μου! http://hwbot.org/submission/2517117_storm1978_cpu_frequency_core_2_t5550_(1.83ghz)_1830.94_mhz

Αλλά ας σταματήσει επιτέλους αυτή η πιπίλα ''Ο INTEL είναι έτσι και αλλιώς και τρισαλλιώς και οι AMD ζεσταίνονται κλπ κλπ!

Αμάν από το 1995 κρατάει αυτή η πιπίλα και ας μην έκανε τις ΄παρανομίες' της η INTEL τότε επί εποχής AMD 64 και θα βλέπαμε τι θα γινόταν τώρα. 

Έχω βαρεθεί τόσο καιρό εδώ μέσα να βλέπω τα ίδια άτομα και τους μεν και τους δε να τρώγονται για το προφανές (Single : INTEL, Multi:INTEL - AMD αναλόγως της εφαρμογής!). Ξεπεράστε το πια!

Αυτα και δεν θα ξανασχοληθώ με οποιοδήποτε ανάλογο thread!

• Like 7
Δημοσ.

Έχω δοκιμάσει σε pc φίλου τον 8150 & 2600κ με 2 6970 crossfire και η διαφορά ήταν χαοτική υπέρ του i7 2600k . Ο 8150 ήταν ελάχιστα ταχύτερος από τον q9550  

Προφανώς δεν διάβασες ότι μιλάω για BF4 MP με ενεργοποιημένο το Mantle κάτι που δεν έχει η 6970. ;)

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδή κάποιοι προσπαθούν να μας πούνε πως ο 2600Κ έφτασε εκεί με την μαμά ψύκτρα? Και ο δικός μου 8320 είχε φτάσει στα 4.5 από τα 3.5 με την μαμά ψύκτρα! Τι παέι να πεί αυτό? Δεν είναι καλός overclocker επεξεργαστής?

Ότι είναι συμφερότερο για την τσέπη του καθενός ανά πάσα στιγμή και για ότι θέλει να κάνει εκείνο το χρονικό σημείο, αυτό είναι το καλύτερο για αυτόν!

Και ναι το έχουμε χιλιοπεί οι INTEL έχουν δυνατότερο πυρήνα σε σχέση με τους AMD, μην τα ξαναλέμε, δεν αλλάζει προς το παρόν αλλά το όφελος των παραπάνω πυρήνων (έστω και κουτσουρεμένων για κάποιους εδω μέσα) σε πολλά προγράμματα πλέον είναι σημαντικό και πλέον ορατό.

Και ναι, είχα και INTEL και έχω ακόμη έναν T5550 στον φορητό μου που δεν τον αλλάζω με την καμιά γιατί με εξυπηρετεί ακριβώς για αυτά που θέλω να κάνω με το λάπτοπ μου! http://hwbot.org/submission/2517117_storm1978_cpu_frequency_core_2_t5550_(1.83ghz)_1830.94_mhz

Αλλά ας σταματήσει επιτέλους αυτή η πιπίλα ''Ο INTEL είναι έτσι και αλλιώς και τρισαλλιώς και οι AMD ζεσταίνονται κλπ κλπ!

Αμάν από το 1995 κρατάει αυτή η πιπίλα και ας μην έκανε τις ΄παρανομίες' της η INTEL τότε επί εποχής AMD 64 και θα βλέπαμε τι θα γινόταν τώρα. 

Έχω βαρεθεί τόσο καιρό εδώ μέσα να βλέπω τα ίδια άτομα και τους μεν και τους δε να τρώγονται για το προφανές (Single : INTEL, Multi:INTEL - AMD αναλόγως της εφαρμογής!). Ξεπεράστε το πια!

Αυτα και δεν θα ξανασχοληθώ με οποιοδήποτε ανάλογο thread!

Εντάξει, μη φωνάζεις και εσύ... Όχι, με αερόψυκτρα γενικώς λέει το παραπάνω link, όχι stock. Υποπτεύομαι ότι το 5.0 δεν το έπιασε κανείς με την 212 EVO, αλλά με κάποια βαρβάτη Noctua. Για τα παραπάνω που λές δεν με ενδιαφέρει να σου απαντήσω. Είπαμε, η όλη ιστορία είναι για φανατισμένους και fanboys, και εμείς οι υπόλοιποι για σάμαλι, παστέλι, τσιπς, κόκ. Εγώ απλά μπήκα γιατί είπανε στον άνθρωπο να αφήσει τον 2600Κ που τον έχει ήδη και να πάει στον 8320. Εντάξει, είπαμε όχι κι έτσι...

Δημοσ.

λοιπον...

εχεις δικιο φιλε...

το πρωτο παιχνιδι δοκιμαστηκε χτες..εχουμε και λεμε λοιπον για battlefield 4...

i7 2600k: min 28 fps avg: 83.5 max: 131 (oc 3.9ghz)

fx 8320: min: 53fps avg: 88fps max 147fps (oc 4.2ghz)

αρα λοιπον νικητης στο bf4 βγαινει ο AMD με διαφορα...

ΥΓ: η καρτα που χρησιμοποιηθηκε ηταν asus r9 280x dcu2 με stock ολα τα ρολογια!!!

fx

Για δώσε παραπάνω πληροφορίες,

BF4 MP τρέξατε η Single ?? αν ήταν σε MP σε ποια πίστα και πόσους παίκτες είχε ο server ?? Σε DX-11 η με Mantle ?? ίδιους Drivers και στα δυο και ποιον ??

Edit: ΑΑαα και με τι Video Settings ??

Δημοσ.

Εχω και ιντελ,παμε μια βολτα?

ΚρυφοIntelάκιας κι εσύ; 8350 βλέπω να έχεις στα 4.7GHz. Στάχτη στα μάτια, ε;. . :-D

• Like 3
Δημοσ.

Δεν σε παρακολουθώ από κοντά. Συγγνώμη, έ; :-D Ελπίζω να μη σε πρόσβαλα που σε είπα Intelάκια, έτσι;   :P

• Like 1
Δημοσ.

Και τώρα φίλε Ashmadia νομίζεις ότι θα κάτσω να μπω σε αυτή την λογική που πάς να με βάλεις; Θα μπορούσα να σου απαντήσω αλλά δεν έχει καμία αξία, παρά μόνο για ποπ κορν και πασατέμπος. Σημασία έχει ότι πάνε να πούνε στον TS ότι αξίζει να αλλάξει τον 2600Κ με τον 8320... Εδώ έχει χαθεί η λογική.

Edit: Τα ποσοστά που έβαλες δεν λένε κάτι γιατί δεν ξέρεις αν έκανε oc με multiplier ή αν απλά ανέβασε το turbo. Και δεν είναι καθόλου αντικειμενική η σύγκριση. Υπάρχει και το overclockability στην μέση. Η ευκολία που ανεβάζει ένας χρήστης τον επεξεργαστή. Αλλά από εκεί και πέρα η συζήτηση, είπαμε. Πασατέμπος και σάμαλι...

Μπορει κανεις, ειλικρινα τωρα, να πεισει οποιονδηποτε να αλλαξει εναν επεξεργαστη 300€ με επεξεργαστη των 170€ που κυκλοφορησε 1.5 χρονο αργοτερα? Ξεχνα τον 8320, θα αλλαζε κανεις τον 2600k με i5 4670k? Αυτη η απαντηση εχει δοθει στο θεμα απο τις πρωτες σελιδες, πλειοψηφικα και μονο να το δει κανεις. Πλεον συζηταμε τις διαφορες μεταξυ των δυο, αφου ο TS ειχε ηδη παρει την αποφαση να μην τον αλλαξει. Απλα εγκυκλοπαιδικα.

Τωρα για την λογικη που λες, ειναι τοσο παραλογο αυτο που εγραψα πριν? Μηπως τελικα δεν ειναι? 

Οταν θελεις αντικειμενικοτητα δεν προσπαθεις να κανεις ανομοια πραγματα ιδια. Δεν θα τα καταφερεις ποτε... Καθε επεξεργαστης ειναι στην αγορα με τις επιδοσεις και την τιμη του. Κρατα αυτες τις μεταβλητες μονο.

Για το overclockability που λες δεν διαφωνω, ειναι μια παραμετρος. Πρεπει να οριστει μια ψυκτρα Χ επιδοσεων και με αυτη να φτασουν στα μεγιστα οι συγκρινομενοι ωστε να μην ξεπερνουν τα θερμικα τους ορια. Συμφωνοι? 

Οκ, να προσθεσω και εγω τωρα μια παραμετρο, το κοστος. Ο φθηνοτερος επεξεργαστης, για την αντικειμενικοτητα της συγκρισης, θα φορεσει τοσο καλυτερη (και ακριβοτερη) ψυκτρα ωστε να φτασει το κοστος του ακριβοτερου με μια φθηνοτερη ψυκτρα. Μετα καποιος θα πεταχτει για την καταναλωση... κοκ...

Βλεπεις? Δεν καταληγει καπου η ομοιοποιηση ανομοιων πραγματων. Και οσο προσθετεις παραμετρους τοσο χειροτερο γινεται. Out of the box συγκρισεις και καθαρισες. 

Για τα ποπ κορν και τα συναφη τι να σου πω. Απ την μια μου αρεσει που ελαφραινουν την ατμοσφαιρα μελη σαν τον rfc, απο την αλλη αν κοιτατε απλα και δεν συμμετεχετε θα εχετε εναν TheElf να γραφει οτι να ναι. Αντιστοιχα εναν Ashmadia, αν και, με οση μετριοφροσυνη γινεται, αυτα που γραφω δεν ειναι οτι να ναι. Δεν δινω λαθος νουμερα, δεν εχω αυταπατες και προτεινω (και επιλεγω) με βαση τις εκαστοτε αναγκες. Αν οι αναγκες ειναι μπλε, θα το φορεσω κι αυτο (προσεχως pentium g3258, ηδη εχω βαλει g3420 σε mmo system και τα παει περιφημα). Για πες σε καναν elf να παρει εναν FX 6300, αλεργικο σοκ.

Και 20% διαφορά να έχει μόνο πάλι υποβάθμιση είναι.

Άλλωστε και εσείς που μας τα ζαλίσατε με τους πυρήνες καλύτεροι ήσαστε;;;;

Μα αν εχει 20% διαφορα, θα σε φανε λαχανο οι πυρηνες. Δεν το λεω εγω, η δικη σου αναλογικη σκεψη το λεει (που εχω αποδειξει πως και γιατι δεν πρεπει να σκεφτεσαι ετσι οταν μιλας για HT/CMT).

Τελικα εχεις ξεκαθαρισει πιο απ τα δυο ειναι πιο χρησιμο? To single ή το multi? Ασε ξερω, θες και τα δυο, σωστα?

Πηγαινε πληρωσε τα λοιπον, 300€ κοστιζουν, καλο δρομο.

@Aten-Ra ενα μπραβο για το συγκριτικο σου, ενδιαφερον και καλογραμμενο. Μια ενσταση μονο, τα γραφηματα max-settings D3D και max-settings D3D OC ειναι ιδια, o μονος που αλλαζει ειναι ο 7700K. Καποιο λαθος θα εγινε εκει με τις μετρησεις.

• Like 2
Δημοσ.

Φίλε Ashmadia, την άποψή μου γενικώς την έχω πεί, αν και δεν ενδιαφέρει κανέναν, νομίζω. Τους AMD τους θεωρώ καλή λύση όταν προορίζονται για μέτρια συστήματα με μέτριες προς φτηνές κάρτες γραφικών, και με την προϋπόθεση να γίνει oc. Έχω κάνει και προτάσεις με AMD και σε άλλο forum. Για δυνατές κάρτες οι Intel και ειδικά οι ξεκλείδωτοι ξεφεύγουν σε απόδοση αρκετά. Εκεί εξάλλου, το budget δεν είναι πρόβλημα. Αυτό λέει η δική μου λογική, που είναι μη συναισθηματική αλλά καθαρά τεχνοκρατική (Μηχανικός βλέπεις). Εδώ όμως γράφονται γενικώς τέρατα και από τις δύο μεριές. Δεν θέλω να αναφερθώ προσωπικά, αλλά εδώ υπάρχουν άνθρωποι που προτείνουν AMD σε όλα τα συστήματα, από 500€ μέχρι 1500€. Ε, αυτό καταντάει αστείο. Τα παρακολουθείς νομίζω. Από εκεί και πέρα, με κανέναν ακραίο δεν είμαι. Με την λογική θέλω να είμαι. Όλοι τα λεφτά μας κυνηγάνε. Ας μη βάζουμε το οπαδικό στυλ του Έλληνα παντού. Ρωτάει ένας άνθρωπος τί να κάνει με ένα σύστημα που θέλει να φτιάξει ή να αναβαθμίσει και πετάγονται τα fanboys και αρχίζουν τον κλεφτοπόλεμο. Οι υπόλοιποι τί να κάνουν, δηλαδή; Να αρχίσουν να απαντούν σε ανοησίες; Πασατέμπος και σάμαλι, δυστυχώς. Βάζει κάποιος ένα τεστάκι που έτρεξε χωρίς προϋποθέσεις και τί πρέπει να κάνουμε εμείς; Για αυτό έβαλα το χειροκρότημα. Χιουμοριστικά. Μπας και σοβαρευτούμε λίγο.

Τώρα για τις αιώνιες διαμάχες που βλέπω μεταξύ συγκεκριμένων μελών, δεν συμμετέχω απλά. Έχω βγάλει τα δικά μου συμπεράσματα και μου αρκεί.

• Like 3
Δημοσ.

Μα αν εχει 20% διαφορα, θα σε φανε λαχανο οι πυρηνες. Δεν το λεω εγω, η δικη σου αναλογικη σκεψη το λεει (που εχω αποδειξει πως και γιατι δεν πρεπει να σκεφτεσαι ετσι οταν μιλας για HT/CMT).

Τελικα εχεις ξεκαθαρισει πιο απ τα δυο ειναι πιο χρησιμο? To single ή το multi? Ασε ξερω, θες και τα δυο, σωστα?

Πηγαινε πληρωσε τα λοιπον, 300€ κοστιζουν, καλο δρομο.

Παράδειγμα δίνω με τα 20% ,δεν ξέρω πόσο είναι ακριβώς η διαφορά,πες μας εσύ που τα ξέρεις όλα,αν για παράδειγμα είναι λοιπόν 20% ναι θα τον φάνε οι πυρήνες όταν δουλεύουν όλοι οι πυρήνες μαζί,όταν δουλεύει μόνο ένας πάλι θα έχει 20% προβάδισμα και ενδιάμεσα έχει άπειρες διαβαθμίζεις του πόσο καλύτερα ή χειρότερα θα είναι ο ένας από τον άλλον.

Εγώ από την αρχή έχω ξεκαθαρίσει πιο απ τα δυο είναι πιο χρήσιμο,ΓΙΑ ΕΜΈΝΑ αλλά και για κάποιον που θέλει cpu για παιχνίδια,από την στιγμή που δεν είναι ιδιαίτερα ποιο γρήγοροι οι AMD από αντίστοιχης τιμής intel στα Next-gen και όλα τα άλλα παιχνίδια εκμεταλλεύονται πολύ λιγότερο τους περισσότερους πυρήνες μπορείς να κελαηδάς όσο γουστάρεις υπέρ την amd.

Τα 300€ τώρα που τα ονειρεύτηκες;;;Που κολλάνε;;;; Τι θέλεις να πεις στον κόσμο;;;Είπα εγώ σε κάποιον να πάρει 300€ cpu;;;;Εγώ απλά είπα ότι δεν είναι αναβάθμιση να πάει στον fx-8320!!!!

Τράβα λοιπόν εσύ και πούλα σύστημα με 300€ cpu για να πας σε σύστημα με 130€ cpu και να το θεωρήσεις και αναβάθμιση,καλό δρόμο και σε σένα. 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...