Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δες μετρήσεις battlefield 4 και watch dogs και θα καταλάβεις ότι πέθανε αυτός ο μύθος.

Από ένα δυνατό 4core amd ή ένα i3 και πάνω καθάρισες.

κοιταξε να δεις...

τις μετρησεις πλεον δεν τις θεωρω τοσο αξιοπιστες και θα το τεκμηριωσω με παρεδειγμα...

πριν περικα χρονια οταν υπηρχε το socket 1366 ποσες μετρησεις δειχνανε το amd phenom 965 black edition πιο κατω απο τον 920...

εγω ειχα ενα μηχανημα τοτε με 920 επεξεργαστη και μου φερανε για αλλαγη καρτας γραφικων ενα phenomακι οπως λεγανε τοτε...

και λεω για να του κοτσαρω το καρτακι μου (4890 τοτε) και παιδια ο επεξεργαστης πηγαινε τα σκωτια του...

τον 920 του εριχνε 3fps καργα...

οποτε δεν βασιζομαι σε μετρησεις...

εφοσον εχω φιλαρακι με συστημα 8320 θα παω σπιτι του να κανουμε μια μετρηση και θα την ανεβασω να σας φυγει η αγωνια...

παντως ακομα πιστευω οτι ο 8320 θα του ριχνει εστω και λιγο στο gaming και πολυ περισσοτερο σε multitasking κτλ...

• Απαντ. 284
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

και λεω για να του κοτσαρω το καρτακι μου (4890 τοτε) και παιδια ο επεξεργαστης πηγαινε τα σκωτια του...

τον 920 του εριχνε 3fps καργα...

Πολλές φορές κάποιο παιχνίδι έχει προτίμηση σε κάποιον επεξεργαστή ή κάποια κάρτα ή και τα δυο,μην μιλήσω για τα windows που ενδέχεται στον έναν να ήταν φορτωμένα με διάφορες ιστορίες και το άλλο καθαρό π.χ. ή να ήταν και διαφορετική έκδοση ή και χίλια δυο άλλα πράγματα που επηρεάζουν την απόδοση σε παιχνίδια.

Για αυτό κοιτάμε μετρήσεις αφού προσπαθούν ,όσο μπορούν,να έχουν όλα τα συστήματα που μετράνε όσο ποιο όμοια μπορούν.

Δημοσ.

Πολλές φορές κάποιο παιχνίδι έχει προτίμηση σε κάποιον επεξεργαστή ή κάποια κάρτα ή και τα δυο,μην μιλήσω για τα windows που ενδέχεται στον έναν να ήταν φορτωμένα με διάφορες ιστορίες και το άλλο καθαρό π.χ. ή να ήταν και διαφορετική έκδοση ή και χίλια δυο άλλα πράγματα που επηρεάζουν την απόδοση σε παιχνίδια.

Για αυτό κοιτάμε μετρήσεις αφού προσπαθούν ,όσο μπορούν,να έχουν όλα τα συστήματα που μετράνε όσο ποιο όμοια μπορούν.

δεν θα διαφωνησω εχεις απολυτο δικιο...το 965 ητανε απο φρεσκο φορματ ενω ο αλλος ετρεχε ενα γεματο 750αρι...

παντως το συστημα 8320 ειναι 1 τερα γεματο και το ι7 2600κ στα 750 γεματο...

οι διαφορες πιστευω θα ειναι ελαχιστες στο gaming αλλα δεν θα με ενοιαζε να δω διαφορες...

οπως ειπε μετα τις εξετασεις θα ανεβουν φωτογραφιες η και βιντεο...

οποτε μεχρι τοτε εχει ο θεος...

Δημοσ.

Εκτός κάποιον πολύ συγκεκριμένων τίτλων, όπως το Skyrim, Starcraft και Civ 5, που η υπεροχή των intel core i είναι αισθητή, στους περισσότερους τίτλους δεν θα δείς καμία απολύτως διαφορα στην απόδοση.

Ως χρήστης ενος συστήματος με 8350 και ενως με i5 2500κ μπορώ να σου πω πως οι διαφορές και στο gaming αλλα και στην καθημερινή χρήση είναι αμελητέες. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μπείς στην διαδικασία αναβάθμισης. 

Δημοσ.

Εκτός κάποιον πολύ συγκεκριμένων τίτλων, όπως το Skyrim, Starcraft και Civ 5, που η υπεροχή των intel core i είναι αισθητή, στους περισσότερους τίτλους δεν θα δείς καμία απολύτως διαφορα στην απόδοση.

Ως χρήστης ενος συστήματος με 8350 και ενως με i5 2500κ μπορώ να σου πω πως οι διαφορές και στο gaming αλλα και στην καθημερινή χρήση είναι αμελητέες. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μπείς στην διαδικασία αναβάθμισης. 

στην διαδικασια ''υποβαθμισης'' θελεις να πεις

• Like 1
Δημοσ.

καλως παιδια..

εφοσον βρηκα και τα δυο συστηματα θα τα βαλω διπλα διπλα να δω και εγω...

ευχαριστω ολους σας!

Δημοσ.

στην διαδικασια ''υποβαθμισης'' θελεις να πεις

Υποβάθμιση δεν θα το χαρακτήριζα. Ο κάθε επεξεργαστής έχει τα δυνατά και αδύναμα σημεία του. Overall είναι στα ίδια επίπεδα όσον αφορά το τι θα δεί ο χρήστης στην καθημερινή χρήση του υπολογιστή.

Δεν μπαίνω στη διαδικασία bottleneck κτλ κτλ, γιατί στο σύστημα του TS δεν υφίσταται τέτοιο ενδεχόμενο. 

• Like 1
Δημοσ.

Από την στιγμή που έχουν παρόμοια multicore δύναμη αλλά ο ένας χρειάζεται τους διπλούς πυρήνες για να το καταφέρει αυτό, μια χαρά το λες υποβάθμιση.

• Like 3
Δημοσ.

εγω φιλτατοι αν δεν μου καιγοταν η μητρικη ακομα με τον q6600 θα ημουν και επειδη δεν κανω ιδιατερη χρηση περα απο κανα game γιατι πλεον δεν εχω χρονο,μπορω να πω οτι ουτε με ι5 ειδα διαφορα ουτε με fx ειδα διαφορα και αυτα με τα fps να χαμε να λεγαμε ειναι, λες και η διαφορα με 3,4 γινεται αισθητη.Και το αλλο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι γιατι καποιοι περα απο την περιπτωση που αποτελει υπολογιστη για δουλεια η μονο facebook κτλ, αγοραζουν ενετει 2014 διπυρηνους επεξεργαστες και λενε οτι τον θελουν και για gaming....λιγο off το τελευταιο κομματι απλα επρεπε να το μοιραστω μαζι σας επειδη το βλεπω συνεχεια και σε γνωστους μου και σε forum

• Like 2
Δημοσ.

δεν μπορω να καταλαβω ειναι γιατι καποιοι περα απο την περιπτωση που αποτελει υπολογιστη για δουλεια η μονο facebook κτλ, αγοραζουν ενετει 2014 διπυρηνους επεξεργαστες και λενε οτι τον θελουν και για gaming....λιγο off το τελευταιο κομματι απλα επρεπε να το μοιραστω μαζι σας επειδη το βλεπω συνεχεια και σε γνωστους μου και σε forum

Δεν μπορείς να το καταλάβεις γιατί έχεις φάει πλύση εγκεφάλου,τα παιχνίδια θέλουν πρωτίστως ταχύτητα και μόνο σε δεύτερη φάση κάποια παιχνίδια θέλουν και παραπάνω πυρήνες.

Είναι σαν να σου λέω ότι άμα θες ποιο γρήγορο αμάξι να πάρεις ένα με 6 ή παραπάνω ρόδες και ας έχει πολύ λιγότερα άλογα,εκεί δεν θα με στραβό κοιτούσες; Επειδή ξέρεις ότι δεν έχει σχέση η ταχύτητα με της ρόδες, δίνει μεν ροπή αλλά όχι και ταχύτητα,έτσι είναι και με τους πυρήνες δίνουν ροπή σε κάποια προγράμματα και τελειώνουν ποιο γρήγορα αλλά σε άλλα που δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν όλους τους πυρήνες,όπως στα παιχνίδια, δεν έχεις την ταχύτητα που χρειάζεσαι.

Δημοσ.

Δεν μπορείς να το καταλάβεις γιατί έχεις φάει πλύση εγκεφάλου,τα παιχνίδια θέλουν πρωτίστως ταχύτητα και μόνο σε δεύτερη φάση κάποια παιχνίδια θέλουν και παραπάνω πυρήνες.

Το game πρωτίστως θέλει GPU, σε δεύτερη φάση ισχυρό CPU η αναλόγως του παιχνιδιού πυρήνες. Δεν είναι λίγα τα παιχνίδια που λόγο έλλειψης πυρήνων κάνει bottleneck το CPU. 

• Like 1
Δημοσ.

το battlefield 4 για παραδειγμα προτεινει multi-threaded cpu

Ναι ακόμα και το battlefield που γράφτηκε πάνω σε 8 πυρήνες,δεν μπορεί να αποδώσει σωστά σε οχταπύρηνο επεξεργαστή ,εδώ(αλλά και σε τόσα άλλα bench) βλέπουμε, όπως πολύ καλά λέει ο στίγμα, ότι η gpu τα κακαρώνει πολύ πριν φτάσει στα όρια του ένας «διπύρηνος» . 

Ουσιαστικά από athlon II και πάνω έχεις την ίδια απόδοση.

http://www.techspot.com/review/734-battlefield-4-benchmarks/page6.html

Σκέψου όμως ότι αυτή είναι και η τέλεια περίπτωση για την amd,όλα τα άλλα παιχνίδια που δεν έχουν την ίδια βελτιστοποίηση;;; 

Δημοσ.

Ε,το 94 με το 95 είναι μέσα στα πλαίσια του στατιστικού λάθους,αλλά γενικά και ο I7-920 έχει τα ίδια προβλήματα με τους πολυπύρηνους της amd, πολλοί αλλά αδύναμοι πυρήνες ακόμα και σε σχέση με τον παλιό i3-3220 ο 920 έχει ~30% ποιο αργό πυρήνα. 

Για αυτό λέω,πάνω από athlon αφού έχεις πάνω από 60fps σταθερά όλα είναι το ίδιο πράγμα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...