Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν εγώ θα παραθέσω ένα δείγμα σύγκρισης μεταξύ των 2 CPU απο το anandtech που θέλω να πιστεύω είναι αξιόπιστο site....

http://www.anandtech.com/bench/product/698?vs=287

Τι βλέπουμε εδώ με 2 λόγια: 

τον 2600k ο οποίος ήταν η ναυαρχίδα της Intel όχι και πολύ καιρό πρίν, να είναι, αν εξαιρέσεις το Sysmark 2012 το οποίο δείχνει ιδιαίτερη συμπάθεια στους Intel, ΕΛΑΧΙΣΤΑ καλύτερος απο το FX-8320...Και μάλιστα μόνο λίγα δευτερόλεπτα πιο γρήγορος στις πιο πολλές εφαρμογές. Ειδικότερα στα παιχνίδια, πχ στο WoW οπου έχει 80 fps o AMD και 118 ο Intel η διαφορά είναι χωρίς αντίκρυσμα, αν εξαιρέσεις το StarCraft 2 όπου εκεί όντως ο Intel έχει ουσιαστικό προβάδισμα. Το συμπέρασμα το αφήνω στην κρίση σας.

Εγώ προσωπικά έχω τον FX-8320 και είναι απο τους καλύτερους CPU που είχα ποτέ. Γνώμη μου:

στη low end κατηγορία η AMD υπερισχυεί της Intel, το ίδιο και στην middle range με τους FX-83XX να ειναι πιο συμφερουσες αγορές απο τους i5. Μόνο στη High end κατηγορία η Intel κερδιζει κατα κράτος αυτή την στιγμή. Και φυσικα ουτε λόγος για HTPCs όπου εκει η AMD ειναι μονοδρομος με τα APUs της. Παρ όλα αυτα οι πιο πολλοί αγοράζουν Intel. Για πιο λόγο; Για τον ίδιο λόγο που πολλοί έχουν tatoo και Iphone 5 των 700 ευρώ... :-(

• Like 4
Δημοσ.

Καλά το WoW ποτέ δεν το bench-άρουν σε raid οπότε τα νούμερα που βγάζουν δεν έχουν νόημα.Τα 80-100 γίνονται 30-40 για πλάκα στα raids που γίνεται χαμός από spells κλπ.

• Like 1
Δημοσ.

Αν και βρίσκω χαζή την συμετοχή μου σε τέτοια topic με καίει να πώ. Δεν έχω κρατήσει τις δοκιμές σε 8350+2χ690 Vs 2500k 2x690 αλλά από ότι θυμάμαι τα αποτελέσματα ήταν αναλογικά παρεμφερή με τον χρήστη Zapee όπως φαίνονται παρακάτω

http://www.insomnia.gr/topic/509954-amd-radeon/page-84

Σε κάθε περίπτωση θεωρώ τους 8320-50 απολύτως vfm CPU σε συνδυασμό με μια μέση κάρτα γραφικών . Αν το Gpu power είναι υπερβολικό τότε η amd δεν μπορεί να ακολουθήσει

• Like 1
Δημοσ.

Συγνώμη κιόλα αλλά για να καταλάβω...

Στα GPU bound δεν έχει σημασία αν έχεις amd η intel.

Στα cpu bound και στα MMO είναι καλύτεροι οι intel

Στα open world είναι καλύτεροι οι intel

Στο wild star σέρνεται ο amd

Σε ότι δεν είναι optimized είναι καλύτεροι οι intel

(στα emulation είναι κάργα καλύτεροι οι intel,όποιος θέλει ας κάνει μια μέτρηση)

Αλλά vfm για games είναι ο 6300 και όχι ο i3;;;;

Τα optimized ποια θεωρείτε ότι είναι να δούμε εκεί τουλάχιστον τι κάνει ο 6300.

Optimized δεν ειναι τα MMOs, ακριβως γιατι τα υπολοιπα παιχνιδια δεν εχουν να επεξεργαστουν τοσα πολλα δεδομενα ταυτοχρονα στην οθονη (Npc, players,skill effects κτλπα) Δεν θα σταθουμε στα MMOs ομως, για gaming μιλαμε, το να παιζεις 1 παιχνιδι ειτε ειναι Sims (σορυ κορίτσια αυτο δεν σας καθιστα gamer :P) ειτε ειναι αυτος που παιζει μονο MMOs, για μενα δεν ειναι gamers.

Στα δικα μας τωρα, ζητησες πως πανε στον 6300 τα games που ειναι optimized??Καταλαβες τι ρωτησες? Πως πανε τα games που δουλεύουν αψογα τους πυρήνες της cpu και εκμεταλευονται ταυτόχρονα και την gpu?? Θα σου πω εγω, Τελεια παει και σιγουρα πολυ καλύτερα απο τους Ι3. Διοτι αμα βαλεις Crysis3,Metro last light, Blacklist, Far Cry 3 που ηταν most optimized of 2013 στον 6300 θα ανταπεξελθει ΠΟΛΥ καλυτερα απο εναν Ι3.Εγω ο ιδιος εχω δει να πηγαινει καλυτερα ο 6300 απο τον 3570κ,στο Crysis 3 και Far Cry 3,στον Ι3 θα ντραπει??

Το προβλημα ειναι οτι τα περισσότερα δεν βγαινουν optimized (ναι Ac IV, βλεπω εσενα που κοιτας μεχρι 2πυρινες) οποτε γιαυτο οι αναγκες για καλη cpu ειναι μικρότερες απο την επιλογη μιας δυνατης gpu.

• Like 2
Δημοσ.

To optimized όμως δεν είναι μια λογική που πρέπει να βασίζεται αυτός που θέλει να χτίσει ένα Pc.

Είναι μια "ειδική συνθήκη" που δεν ξέρουμε σε τι ποσοστό και αν θα ισχύσει ξανά αύριο.

Σε ειδικές συνθήκες δε,δεν γίνονται συγκρίσεις άρα μην το βάζουμε στο παιχνίδι σαν επιχείρημα.

και να σου πω και το αλλο που θα το εχω γράψει μπορεί και 10 φορές,ειδικά το FarCry 3 το τερμάτισα με i3 3225 και GTX 670

νομίζεις ότι την στιγμή που κρυβόμουν πισω απο τον βράχο για να χρησιμοποιήσω το μαχαίρι με ένοιαζε που ήταν optimized και πόσα καρε έβλεπα ? αφου πήγαινε νερο το παιχνιδι ετσι και αλλιώς.. 

Στην ουσία λοιπόν με όλο αυτό το σκεπτικό της σύγκρισης ,έχουμε υποβαθμίσει τον όρο Gaming και έχουμε αναγάγει τον όρο κατανάλωση,ειδικά στις κάρτες γραφικών.και αφού το έχουμε κάνει αυτό μετά πως μπορούμε να χρησιμοποιούμε ως επιχείρημα το VFM ? 400 ευρω κάρτα χρειάζεται κανείς για να παίξει παιχνίδια σήμερα ? σου γλυτώνω 35ευρω δηλαδή απο επεξεργαστή που είναι και η βαση ενος συστήματος  και σε στέλνω να δώσεις +200 παραπάνω απο αυτο που χρειάζεσαι  και σε 3 μήνες θα εχει βγει η καινούρια κ η αξία της θα είναι -300 ..

Ρητορικά τα ερωτήματα και προς τροφή σκέψης.

Λοιπόν εγώ θα παραθέσω ένα δείγμα σύγκρισης μεταξύ των 2 CPU απο το anandtech που θέλω να πιστεύω είναι αξιόπιστο site....

http://www.anandtech.com/bench/product/698?vs=287

Τι βλέπουμε εδώ με 2 λόγια: 

τον 2600k ο οποίος ήταν η ναυαρχίδα της Intel όχι και πολύ καιρό πρίν, να είναι, αν εξαιρέσεις το Sysmark 2012 το οποίο δείχνει ιδιαίτερη συμπάθεια στους Intel, ΕΛΑΧΙΣΤΑ καλύτερος απο το FX-8320...Και μάλιστα μόνο λίγα δευτερόλεπτα πιο γρήγορος στις πιο πολλές εφαρμογές. Ειδικότερα στα παιχνίδια, πχ στο WoW οπου έχει 80 fps o AMD και 118 ο Intel η διαφορά είναι χωρίς αντίκρυσμα, αν εξαιρέσεις το StarCraft 2 όπου εκεί όντως ο Intel έχει ουσιαστικό προβάδισμα. Το συμπέρασμα το αφήνω στην κρίση σας.

Εγώ προσωπικά έχω τον FX-8320 και είναι απο τους καλύτερους CPU που είχα ποτέ. Γνώμη μου:

στη low end κατηγορία η AMD υπερισχυεί της Intel, το ίδιο και στην middle range με τους FX-83XX να ειναι πιο συμφερουσες αγορές απο τους i5. Μόνο στη High end κατηγορία η Intel κερδιζει κατα κράτος αυτή την στιγμή. Και φυσικα ουτε λόγος για HTPCs όπου εκει η AMD ειναι μονοδρομος με τα APUs της. Παρ όλα αυτα οι πιο πολλοί αγοράζουν Intel. Για πιο λόγο; Για τον ίδιο λόγο που πολλοί έχουν tatoo και Iphone 5 των 700 ευρώ... :-(

Αυτό διαβάζεις εσυ,καποιος αλλος μπορεί να διαβάζει Overall καλύτερος.

Γι'αυτο όταν παραθετεις ενα πραγματικά αξιόπιστο link μην το μεταφράζεις κιόλας με την υποκειμενικότητα σου ασε τον αλλον να βγαλει διαβάζοντας τα δικα του συμπεράσματα.

Να σημειώσουμε δε οτι ο FX είναι κατασκευαστικά υψηλότερα χρονισμενος κ με τους "διπλάσιους πυρήνες."

post-227308-0-45637500-1403330257_thumb.jpg

• Like 3
Δημοσ.

Πες το εσυ ρε λεβεντη που τα ξερεις καλύτερα απο ολους και χαρίζεις τον γέλωτα απλόχερα...

Λοιπον, να σε πάω μια κόντρα ρε φίλε με τον ι3 σου και τον 6300 σε simulation με το NAMD για 100000 frames να δεις οτι συνολικά σε κάτι που ειναι καλογραμμενο (call me opensource) και με αμερόληπτους compilers που δεν εχουν μεσα στον κωδικα την γραμμη "Αν ο vendor ειναι AMD τρέξε σαν κλασμένο" και που πραγματικά φτανει το cpu σε τσίτες που δεν έχεις δει ποτέ στη ζωή σου ο cpu που τοσο πολυ υποτιμάς και μιλάς για αυτον λες και ειναι 486 ριχνει τοσο ξύλο στον ιντελοπυρήνα σου που ακόμα και μηχανικοί της ιντέλας θα κλαίγαν σε εμβρυική σταση στς τουαλέτες των εργοστασιων τους. 

Αυτό το παιχνίδι ωραίο ακούγεται,πως παίζεται;;;;;

Άσε ρε συ,πόσες φορές μέσα σε αυτό το topik είπα ότι ο 6300 βγάζει άνετα πάνω από 20% σε παράλληλα φορτία;;; Παιχνίδια όμως δεν είναι αυτά ,αν εννοείς ότι μπορεί να το χρησιμοποιούν για τα γραφικά ενός παιχνιδιού τότε θα αναλάβουν οι εκατοντάδες πυρήνες της vga και όχι οι 6-8 του επεξεργαστή.

NAMD scales to hundreds of cores for typical simulations and beyond 200,000 cores for the largest simulations.

http://www.ks.uiuc.edu/Research/namd/

Στα δικα μας τωρα, ζητησες πως πανε στον 6300 τα games που ειναι optimized??Καταλαβες τι ρωτησες? Πως πανε τα games που δουλεύουν αψογα τους πυρήνες της cpu και εκμεταλευονται ταυτόχρονα και την gpu?? Θα σου πω εγω, Τελεια παει και σιγουρα πολυ καλύτερα απο τους Ι3. Διοτι αμα βαλεις Crysis3,Metro last light, Blacklist, Far Cry 3 που ηταν most optimized of 2013 στον 6300 θα ανταπεξελθει ΠΟΛΥ καλυτερα απο εναν Ι3.Εγω ο ιδιος εχω δει να πηγαινει καλυτερα ο 6300 απο τον 3570κ,στο Crysis 3 και Far Cry 3,στον Ι3 θα ντραπει??

Το προβλημα ειναι οτι τα περισσότερα δεν βγαινουν optimized (ναι Ac IV, βλεπω εσενα που κοιτας μεχρι 2πυρινες) οποτε γιαυτο οι αναγκες για καλη cpu ειναι μικρότερες απο την επιλογη μιας δυνατης gpu.

Ε,ναι ρε αδερφέ,πως πάνε σε σχέση με σημερινούς intel όχι προηγούμενους και σε stock ταχύτητες αφού μιλάμε για vfm και όχι για χώνω λεφτά μέχρι να βγει η ταχύτητα που θέλω,προφανώς και αν δώσεις καμιά 60€ και βάλε παραπάνω για καλύτερη μητρική για ψήκτρα και ενδεχομένως και για τροφοδοτικό για να κάνεις δυνατό o/c θα βγει μπροστά ο 6300 στα optimized.

Κάνα bench έχεις να δείξεις για αυτά τα παιχνίδια που έχουν και 6300 και I3;; μιας και ότι βγάζω εγώ μου λένε ότι είναι άκυρο.

Δημοσ.

To optimized όμως δεν είναι μια λογική που πρέπει να βασίζεται αυτός που θέλει να χτίσει ένα Pc.

Είναι μια "ειδική συνθήκη" που δεν ξέρουμε σε τι ποσοστό και αν θα ισχύσει ξανά αύριο.

Σε ειδικές συνθήκες δε,δεν γίνονται συγκρίσεις άρα μην το βάζουμε στο παιχνίδι σαν επιχείρημα.

Κυρίως απανταγα στον Ελφ που εθεσε το ζητημα των optimized παιχνιδιων στο 6300.Καταταλα συμφωνώ στα υπολοιπα που λες.

και να σου πω και το αλλο που θα το εχω γράψει μπορεί και 10 φορές,ειδικά το FarCry 3 το τερμάτισα με i3 3225 και GTX 670

νομίζεις ότι την στιγμή που κρυβόμουν πισω απο τον βράχο για να χρησιμοποιήσω το μαχαίρι με ένοιαζε που ήταν optimized και πόσα καρε έβλεπα ? αφου πήγαινε νερο το παιχνιδι ετσι και αλλιώς..

Στην ουσία λοιπόν με όλο αυτό το σκεπτικό της σύγκρισης ,έχουμε υποβαθμίσει τον όρο Gaming και έχουμε αναγάγει τον όρο κατανάλωση,ειδικά στις κάρτες γραφικών.και αφού το έχουμε κάνει αυτό μετά πως μπορούμε να χρησιμοποιούμε ως επιχείρημα το VFM ? 400 ευρω κάρτα χρειάζεται κανείς για να παίξει παιχνίδια σήμερα ? σου γλυτώνω 35ευρω δηλαδή απο επεξεργαστή που είναι και η βαση ενος συστήματος και σε στέλνω να δώσεις +200 παραπάνω απο αυτο που χρειάζεσαι και σε 3 μήνες θα εχει βγει η καινούρια κ η αξία της θα είναι -300 ..

Ρητορικά τα ερωτήματα και προς τροφή σκέψης.

Μιλας πολυ γενικα και νομιζω σσυμπέρασματα δεν μπορουν να βγουν. Ναι στην σκηνη αυτη με το μαχαίρι πηγαινες smooth, αλλα αμα σκασουνε τζιπακια τριγυρω και αρχιζεις και πετας βομβες και ξεκινήσεις μαχη κτλπα τα frame θα πάρουν αλεξίπτωτο για να κανουν την ελεύθερη πτωση. Τα deeps λοιπον μερικοι τα απεχθανονται. Και εκει ειναι που θελω να προχωρησω τωρα. Οτι ο καθενας εχει διαφορετικές απαιτήσεις, μπορει να εισαι στα 40-50 και να ενοιωθες κομπλε, αλλος εχει συνηθίσει στα 60αρια και αμα πεσει κατω απο 45 το καταλαβαινει και εκνευριζεται γιατι γιαυτον δεν ειναι smooth, ο αλλος στα @@ του πως φαινεται το game δεν το νοιαζει το image και βαζει high/medium και παιζει το παιχνιδι συνεχεια νερο, κτλπα κτλπα.

Το Vfm ειναι η απόδοση της καρτας σε σχεση με την τιμη της, αλλη Vfm ειναι για τα 1080p και αλλη για τα 1440p, αλλα ειπαμε και πριν ειναι παλι στις προτιμήσεις του καθενός.

Για τα τελευταία που ειπες, ετσι ειναι η τεχνολογία, δεν ισχυει μονο στις καρτες αλλα και στα κινητα,tablets κτλπα Εμενα παντως οι φιλοι μου αλλα και πολλοι εδω ζητανε κατι καλο στο οριο των χρημάτων που διαθέτουν ωστε να τους κρατησει οσο μακροβιότερα γινεται. Πραγμα το οποιο και αυτο ειναι σχετικο. Ελπιζω να επιασες το point μου.

http://www.ks.uiuc.edu/Research/namd/

Ε,ναι ρε αδερφέ,πως πάνε σε σχέση με σημερινούς intel όχι προηγούμενους και σε stock ταχύτητες αφού μιλάμε για vfm και όχι για χώνω λεφτά μέχρι να βγει η ταχύτητα που θέλω,προφανώς και αν δώσεις καμιά 60€ και βάλε παραπάνω για καλύτερη μητρική για ψήκτρα και ενδεχομένως και για τροφοδοτικό για να κάνεις δυνατό o/c θα βγει μπροστά ο 6300 στα optimized.

Κάνα bench έχεις να δείξεις για αυτά τα παιχνίδια που έχουν και 6300 και I3;; μιας και ότι βγάζω εγώ μου λένε ότι είναι άκυρο.

Εισαι πολυ υπερβολικος στις απαιτήσεις oc και γενικα στο build που φανταζεσαι το Vfm Amd.

Και φωτο μπορω να σου δειξω στα παρακατω που θα σου πω, διοτι τα εχει φιλος.

Απλο Vfm build που φτιαξαμε:

Cpu: 6300

Mobo:http://www.skroutz.gr/s/2348801/Asus-M5A97-R2-0.html

Ψυκτρα:http://www.skroutz.gr/s/2189772/Thermalright-True-Spirit-90.html

Τελικο ποσο γιαυτο το combo 199€ και πηγε ο cpu στα 4.3Ghz χωρις πολλα πολλα. Φτανεις αυτες τις επιδοσεις με intel και με συτο το ποσο? Περιμενω πως..

Οσο για το 6300vsI3, δεν εχω κανενα φιλο/γνωστο/μακρινο συγγενή που να ηθελε διπύρηνο cpu οταν ηθελε να κανει αναβάθμιση στο pc του εν έτη 2014 (ασχετα αμα δεν γνώριζαν οτι ειναι ΗΤ οι Ι3,οτι και αν σημαινει αυτο) οποτε οχι δεν εχω να σου δειξω κατι με αυτους τους δυο. Μεταξυ μας ή οποιος αλλος θελει που εχει I3,εχω 3 Amd 6300 avaible για την μονομαχια. Αν θελήσεις κατι τετοιο, ανοίγουμε νεο τοπικ και βλεπουμε τα αποτελέσματα μπας και λυθει η απορια ολων μας Once and for All.. :P

• Like 3
Δημοσ.

http://www.skroutz.gr/s/3718699/Gigabyte-H81M-DS2.html
http://www.skroutz.gr/s/4857199/Intel-Core-i5-4460-Box.html
Δίνεις 4-5€ παραπάνω αλλά δεν νομίζω να έχει κάποιος αντίρρηση ότι θα είναι παντού καλύτερος από ότι 6300@4,3

Η μάλλον για να μην ξεφύγουμε από την συζήτηση μας περί VFM στο gaming 100€ ι3 +40€ μητρική 140€ αντί για 200€ και παίζεις καλύτερα τα πάντα εκτός ίσως από αυτά τα (λίγα;!;! ) optimized.

Οσο για το 6300vsI3, δεν εχω κανενα φιλο/γνωστο/μακρινο συγγενή που να ηθελε διπύρηνο cpu οταν ηθελε να κανει αναβάθμιση στο pc του εν έτη 2014 (ασχετα αμα δεν γνώριζαν οτι ειναι ΗΤ οι Ι3,οτι και αν σημαινει αυτο) οποτε οχι δεν εχω να σου δειξω κατι με αυτους τους δυο. Μεταξυ μας ή οποιος αλλος θελει που εχει I3,εχω 3 Amd 6300 avaible για την μονομαχια. Αν θελήσεις κατι τετοιο, ανοίγουμε νεο τοπικ και βλεπουμε τα αποτελέσματα μπας και λυθει η απορια ολων μας Once and for All.. :P

Δεν χρειάζεσαι κάποιον με i3, σκαρφίσου ένα νούμερο % πόσο ποιο πάνω είναι ο 6300 σε αυτά τα «multithread» που λέτε (x264 3d render κτλ ) και τρέξε μετά αυτά τα παιχνίδια που νομίζεις ότι είναι λουκούμι για τον 6300 και δες με το coretemp στα πόσα % φτάνει η cpu σου, αν πεις εσύ ότι είναι 30% μπροστά ο 6300 τότε πρέπει να έχεις το λιγότερο 70% load(μόνο από το παιχνίδι) για να έχεις ίδια ταχύτητα με τον ι3(και έτσι δεν υπολογίζεις καν το HT), όχι για να τον περάσεις κιόλα,για stock λέω τώρα, μπορείς να το κάνεις αυτό και με o/c αφού δεν αλλάζει το load απλά με το o/c θα βγάλει παραπάνω fps από ότι ο i3.

Δημοσ.

τον 2600k ο οποίος ήταν η ναυαρχίδα της Intel όχι και πολύ καιρό πρίν

4 χρονια εχει που βγηκε ο 2600k, δεν το λες και λιγο και καιρο

Παρ όλα αυτα οι πιο πολλοί αγοράζουν Intel. Για πιο λόγο; Για τον ίδιο λόγο που πολλοί έχουν tatoo και Iphone 5 των 700 ευρώ... :-(

αγοραζουμε intel γιατι ακομη και σημερα, 4 χρονια μετα κοντραρει στα ισα τους καλυτερους επεξεργαστες της AMD, οπως ο 8320

Δημοσ.

http://www.skroutz.gr/s/3718699/Gigabyte-H81M-DS2.html

http://www.skroutz.gr/s/4857199/Intel-Core-i5-4460-Box.html

Δίνεις 4-5€ παραπάνω αλλά δεν νομίζω να έχει κάποιος αντίρρηση ότι θα είναι παντού καλύτερος από ότι 6300@4,3

Η μάλλον για να μην ξεφύγουμε από την συζήτηση μας περί VFM στο gaming 100€ ι3 +40€ μητρική 140€ αντί για 200€ και παίζεις καλύτερα τα πάντα εκτός ίσως από αυτά τα (λίγα;!;! ) optimized.

Δεν χρειάζεσαι κάποιον με i3, σκαρφίσου ένα νούμερο % πόσο ποιο πάνω είναι ο 6300 σε αυτά τα «multithread» που λέτε (x264 3d render κτλ ) και τρέξε μετά αυτά τα παιχνίδια που νομίζεις ότι είναι λουκούμι για τον 6300 και δες με το coretemp στα πόσα % φτάνει η cpu σου, αν πεις εσύ ότι είναι 30% μπροστά ο 6300 τότε πρέπει να έχεις το λιγότερο 70% load(μόνο από το παιχνίδι) για να έχεις ίδια ταχύτητα με τον ι3(και έτσι δεν υπολογίζεις καν το HT), όχι για να τον περάσεις κιόλα,για stock λέω τώρα, μπορείς να το κάνεις αυτό και με o/c αφού δεν αλλάζει το load απλά με το o/c θα βγάλει παραπάνω fps από ότι ο i3.

Νομιζα μιλαγαμε για I3vs6300,και μου πετας τον νεοτερο φθηνοτερο Ι5 με την πιο φθηνη μητρικη που μπορει να πει.. Χαιρω πολυ.. Δεν ειναι ιδια κατηγορια αυτο που εφτιαξες, δλδ οκ σου βαζω και εγω τον 8320(130€)+50Ε μητρικη μετα και κοντραριζονται στα μαχαίρια.. Και οχι, Ι3 των 100Ε+παλι την πιο φθηνη μητρικη δεν θα είσαι μπροστα,σορυ.

Στο δεύτερο σκελος που λες, δεν καταλαβα τι loads και ολα αυτα που λες. Απλα πράγματα σου ειπα εγω, στοκ vs στοκ φυσικα(παρολο που οι Ι3 δεν κλοκαρονται σε αντιθεση με τον 6300),θα τρεξουμε οσο παιχνίδια χρειαστούν και στο τελος στο μεσο ορο θα δουμε την διαφορα fps που θα εχουν ο ενας με τον αλλον, μητρικες δεν παιζουν ρολο ετσι και αλλιως. Ασε τα rendering,x264 και τα συναφή, για gaming μιλαμε.

• Like 1
Δημοσ.

Νομιζα μιλαγαμε για I3vs6300,και μου πετας τον νεοτερο φθηνοτερο Ι5 με την πιο φθηνη μητρικη που μπορει να πει.. Χαιρω πολυ.. Δεν ειναι ιδια κατηγορια αυτο που εφτιαξες, δλδ οκ σου βαζω και εγω τον 8320(130€)+50Ε μητρικη μετα και κοντραριζονται στα μαχαίρια.. Και οχι, Ι3 των 100Ε+παλι την πιο φθηνη μητρικη δεν θα είσαι μπροστα,σορυ.

Μιλούσαμε και για vfm και μου πετάς για vfm build μια τιμή των 200€,εγώ απλά σου λέω ότι πας σε ι5 με αυτά τα λεφτά που αν δεν κάνεις o/c μια χαρά είναι μια μητρική των 40€ αφού δεν χρειάζεται να αντέχει τίποτα και ούτε πρέπει να βγάζει απολύτως σταθερή τάση ή ότι άλλο χρειάζεται για σωστό o/c τέλος πάντων.   

Δημοσ.

Στο δεύτερο σκελος που λες, δεν καταλαβα τι loads και ολα αυτα που λες. Απλα πράγματα σου ειπα εγω, στοκ vs στοκ φυσικα(παρολο που οι Ι3 δεν κλοκαρονται σε αντιθεση με τον 6300),θα τρεξουμε οσο παιχνίδια χρειαστούν και στο τελος στο μεσο ορο θα δουμε την διαφορα fps που θα εχουν ο ενας με τον αλλον, μητρικες δεν παιζουν ρολο ετσι και αλλιως. Ασε τα rendering,x264 και τα συναφή, για gaming μιλαμε.

Τι ψαχνεις να βρεις...? Δεν σε καλυψε η μητρικη των 42€? Αυτα για τα %load ειναι οι ασυναρτησιες του, η αναλογικη του σκεψη (2x1 vs 6x0.5- εξ ορισμου λαθος λογω HT/CMT, %usage <> performance) που παει να εξηγησει γιατι ο i3 ειναι δυνατοτερος απο 6300 πειραζοντας τα ποσοστα υπερ του 1ου αυτοματα μεσα στο μυαλο του. 

Μιλούσαμε και για vfm και μου πετάς για vfm build μια τιμή των 200€,εγώ απλά σου λέω ότι πας σε ι5 με αυτά τα λεφτά που αν δεν κάνεις o/c μια χαρά είναι μια μητρική των 40€ ,δεν χρειάζεται να αντέχει τίποτα

Τραγικος...

Βγαλτε τα συμπερασματα σας και αγνοηστε τον. Απλα.

• Like 3
Δημοσ.

Παιδες  το topic αφορα τον I7 2600k και τον 8320/50,μην βγαινετε αλλο εκτως topic αναφεροντας αλλους επεξεργαστες :)

• Like 2
Δημοσ.

Η μητρικές δεν ειναι μονο για oc αλλα και για τις αναγκες τους εκάστοτε αγοραστή. Το build που εδειξα πριν ηταν ολοκληρωμένο απο ολες τις αποψεις, δλδ καλες θερμοκρασιες και το καλοκαιρι, oc potencial, μπολικες θυρες usb και sata σε αντίθεση με την δικια σου που απλα εχει 4usb/4sata,τπτ αλλο..

καλησπερα παιδια...

ενα φιλαρακι θα μου φερει ενα pc με τα εξης χαρακτηριστικα για να του βαλουμε την καινουργια asus 280x direct cuII:

intel core i7 2600k

z68 motherboard (δεν θυμαμαι μοντελο αλλα ειχε κορυφαια vrm πανω)

8gb ram ddr3

sapphire 6950 dualx 2gb

coolermaster haf x

silverstone 1000w (ετσι για να νιωθουμε ανετοι :P)

λοιπον τιθεται το εξης ερωτημα...

αξιζει η πωληση του σετ επεξεργαστη-μητρικη για αγορα νεου σετ amd?

τι προτεινεται εσεις...πιστευω οτι η πωληση του ενος θα καλυψει την αγορα του αλλου....

τα pc με οποιοδηποτε cpu πανω θα κλοκαριστουν του σκοτωμου (πανω απο 0.6ghz)

οποτε περιμενω αποψεις...

ΥΓ: το pc παει καθαρα για gaming (οχι οτι δεν ηταν gaming...αλλα παλιοσε με το καιρο)

Ηρθε η ωρα να απαντησω στον Ts :P

Οχι φιλε, δεν χρειάζεται να παει ουτε σε 8320 ουτε σε αλλον της Intel, και πες του επισης οτι θα τον εχει καιρο ακομα αυτον το Cpu :)

Δημοσ.

Τι ψαχνεις να βρεις...? Δεν σε καλυψε η μητρικη των 42€? Αυτα για τα %load ειναι οι ασυναρτησιες του, η αναλογικη του σκεψη (2x1 vs 6x0.5- εξ ορισμου λαθος λογω HT/CMT, %usage <> performance) που παει να εξηγησει γιατι ο i3 ειναι δυνατοτερος απο 6300 πειραζοντας τα ποσοστα υπερ του 1ου αυτοματα μεσα στο μυαλο του. 

Τραγική ασυναρτησία είναι να πιστεύεις ότι ο 6300 ανεβάζει όλους τους πυρήνες στο 100% στα παιχνίδια. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...