Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα έχω ένα Acer 7740g όπου σήμερα το απόγευμα σταμάτησε να δουλεύει. Συγκεκριμένα σήμερα το απόγευμα τον άνοιξα έστειλα ενα mail τον έκλεισα κ τον αποσύνδεσά από το τροφοδοτικό(την μπαταρία την έχω πάντα βγαλμένη) όταν πήγα να τον ξανάανοίξω αργότερα όταν τον συνδεσα με το τροφοδοτικό δεν άναβε καθόλου το λάμπακι της εκκίνησης ούτε ξεκινούσε ο υπολογιστής όταν το πατούσα. Επίσης συνδεσα την μπαταρία κ πάλι νεκρό. Θέλω να το ρωτήσω υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω μόνος μου πριν το πάω στο service κ πληρώσω; Να σημειώσω ότι τον έχω ανοίξει λίγες φορές για να βάλω ssd να τον καθαρίσω κτλ.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Αμα δεν ανοίγει ουτε με την μπαταρία επάνω δεν δίνει ρεύμα καν δηλαδη καλύτερα να τον πας να τον κοιτάξουν , περίεργο ομως απο την μια στιγμή στην αλλη να ειναι  " νεκρός "

Δημοσ.

επειδη εχω και γω το ιδιο ακριβως θεμα (αλλη μαρκα υπολογοστη)μηπως μπορω ανοιγοντας τον να τσεκαρω κατι με κανα πολυμετρο η κτ αλλο σαν κινηση ωστε να μην το δωσω αλλου;

Δημοσ.

Καλησπέρα έχω ένα Acer 7740g όπου σήμερα το απόγευμα σταμάτησε να δουλεύει. Συγκεκριμένα σήμερα το απόγευμα τον άνοιξα έστειλα ενα mail τον έκλεισα κ τον αποσύνδεσά από το τροφοδοτικό(την μπαταρία την έχω πάντα βγαλμένη) όταν πήγα να τον ξανάανοίξω αργότερα όταν τον συνδεσα με το τροφοδοτικό δεν άναβε καθόλου το λάμπακι της εκκίνησης ούτε ξεκινούσε ο υπολογιστής όταν το πατούσα. Επίσης συνδεσα την μπαταρία κ πάλι νεκρό. Θέλω να το ρωτήσω υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω μόνος μου πριν το πάω στο service κ πληρώσω; Να σημειώσω ότι τον έχω ανοίξει λίγες φορές για να βάλω ssd να τον καθαρίσω κτλ.

Ευχαριστώ

Εάν έτυχε η μπαταρία σου να ήταν εντελώς άδεια όταν την κούμπωσες στο laptop, τότε πολύ πιθανόν να φταίει το τροφοδοτικό ή το power jack στη μητρική (εκεί που κουμπώνει το βύσμα του τροφοδοτικού πάνω στο laptop). Θα πρέπει να δοκιμάσεις με άλλο τροφοδοτικό. Αν δεν μπορείς να βρεις από γνωστούς ή φίλους τότε, σε πρώτη φάση,πήγαινε σε ένα μαγαζί να το δοκιμάσουν μπροστά σου με καινούριο τροφοδοτικό.

Δημοσ.

Καλησπερα μετα απο διαγνωση του φορητου σε τεχνικο μου ειπε οτι κατα πασα πιθανοτητα εχει καει  το τσιπακι που μετατρεπει την ταση απο 5.7v σε 3.7v. Ειναι ενα μαυρο τετραγωνο τσιπακι μου ειπε την κωδικη ονομασια αλλα δεν την θυμαμαι τωρα. Μου ειπε οτι ειναι δυσκολο να βρει στο εμποριο τετοιο ωστε να το αλλαξει και να το δοκιμασει, μηπως ξερει κανεις που μπορω να βρω τετοια τσιπακια απο πλακετες;

εννοω κανενα μαγαζι, ευχαριστω

Δημοσ.

θα ελεγα να παρεις και μια δευτερη γνωμη ( χωρις να αναφερεις την γνωμη του πρωτου τεχνικου) . αυτο στο λεω γιατι οταν κατι καιγετε σημαινει οτι δουλευε την στιγμη που καηκε, εσυ λες οτι το εβγαλες και μετα δεν ξανα ανοιξε.

θα σου προτεινα να ελενξεις καταρχας το βυσμα του φορτιστη σου, συνηθως ειναι αυτο το προβλημα. 

ειχα παλια ενα λαπτοπ το οποιο επι ενα χρονο εψαχνα να δω τι εχει , ειχα ψαξει ολη την μιτρικη εξωνιχυστικα, ειχα ψαξει τα παντα, και τελικα ηταν το προβλημα στον φορτιστη.και η μπαταρια ηταν αδεια .....

Δημοσ.

Μιλησα με τον τεχνικο και μου ειπε οτι το τσιπακι εχει κωδικη ονομασια 5123T101K συμφωνα με αυτο που αναγραφεται  πανω στην μητρικη ή αλλιως λεγεται U58 chip(καπως ετσι)

Εψαξα αλλα δεν μπορω να το βρω στο εμποριο εβαλα και αγγελια αν καποιος εχει ειτε ως ανταλλακτικο ειτε απο καμμενη μητρικη να το βγαλει και μπορει να με βοηθησει για να μην αγοραζω καινουριο laptop θα του ειμαι ευγνωμων, ευχαριστω!

Δημοσ.

75 ευρω για ενα τσιπακι λιγο υπερβολικο δεν το βρισκεις αν ολοκληρη η πλακετα κανει 150?
http://www.ebay.com/itm/ACER-7740-7740G-Intel-HM55-Motherboard-48-4GC01-011-MBPLY01001-MB-PLY01-001-TEST-/251454828562?pt=Motherboards&hash=item3a8be03012

αν παιξει τιποτα μεχρι 20ρι θα το δωσω αλλιως παραπανω δεν αξιζει για τετοιο μηχανημα

Δημοσ.

θα ηθελα να σου πω οτι ο φορτιστης σου ειναι πολύ υποπτος. Αν πεταξε σε σβηστο λαπτοπ καμια υπερταση περαν των 19 βολτ και του καψε το 1ο mosfet που συναντησε με χαμηλη προδιαγραφη τασης λειτουργιας. Απλα να τον εχεις στο νου σου οτι ειναι υπουλος

Καλη τυχη στην επισκευη. θες απαραιτητα τεχνικο. Επισης μην προσπαθησεις σε καμια περιπτωση να αφαιρεσει το τσιπ με το χερι. θελει τεχνικο αλλιως θα σηκωσεις μαζι με το τζιπακι και 2-3 layers της μητρικης αν το πιεσεις

Αν αφαιρεσει το τσιπακι μπορει ο τεχνικος με το datasheet και ενα πολυμετρο να το ελεξγει 100%. θα ηταν και τωρα σιγουρος αλλα δε μπορει να το ελεγξει πανω στη μητρικη. πρεπει να αφαιρεθει για να δεις τη συμπεριφορα του ορθα

Δημοσ.

Καλησπερα,

Φυσικα ο τεχνικος θα κανει την επισκευη εχει μηχανημα για τετοιες λεπτομερειες μου το εδειξε.

Το τροφοδοτικο το εχω 4 χρονια δηλαδη απο τοτε που το πηρα δεν μπορω να καταλαβω γιατι να μου κανει λαδια τωρα φοβαμαι οτι η ΔΕΗ το σακατεψε το μηχανημα.(δεν ειχα πανω μπαταρια)

Αποτι μου ειπε ο τεχνικος οταν συνδεει την μητρικη στην πριζα βλεπει με πολυμετρο οτι το ρευμα δεν συνεχιζει μετα το μοφσετ και οτι το μοφσετ ζεσταινεται παρα πολυ που σημαινει οτι εκει βραχυκυκλωνει λογικα.

Ισως εχει καει και κατι αλλο αλλα αμα δεν αντικαταστησεις πρωτα το μοφσετ δεν θα μαθεις οποτε ειμαι ετοιμος να παραγγειλω ενα καινουριο και να το δοκιμασω.

Βλεπω πωλητες απο Ευρωπη γιατι με πιεζει ο χρονος και για 2 -3 ευρω δεν μπορω να περιμενω να ερθει απο Κινα.

Μηπως μπορει να εξηγησει κανεις στα 2 παρακατω πια ειναι η διαφορα?

1)

http://www.ebay.com/itm/MOSFET-N-CH-30V-7-3A-SOIC-8-Part-VISHAY-SILICONIX-SI4812BDY-T1-E3-/351041626255?pt=UK_BOI_Electrical_Components_Supplies_ET&hash=item51bbb6208f

2)
http://www.ebay.com/itm/MOSFET-DIODE-N-CH-30V-7-3A-8SOIC-Part-VISHAY-SILICONIX-SI4812BDY-T1-GE3-/390813575019?pt=UK_BOI_Electrical_Components_Supplies_ET&hash=item5afe4de76b

αμα δεν εχουν ουσιαστικη διαφορα να παραγγειλω το 1ο που ειναι και φτηνοτερο απλως δεν ξερω σε τι διαφερουν και αλλαζει η τιμη τους.

Ευχαριστω

Δημοσ.

Να παραγγελνει ο πελατης ανταλλακτικο για να το βαλει ο τεχνικος,πρωτη φορα το ακουω.Ασε την επισκευη στα χερια του τεχνικου και πες του να το παραγγελει εκεινος,εσυ δεν καταλαβαινω γιατι θα πρεπει να εμπλακεις.

Αν δεν δουλεψει και το πας σε αλλον τεχνικο θα παραγγειλεις παλι αυτο που θα σου πει?Δεν υπαρχει λογικη.

Πολλα απο αυτα τα mosfet ταιριαζουν με αλλα,αρκει να βρεις τα datasheets.Αυτο θα επρεπε να κανει(δεν ξερω αν το εχει κανει)και να ψαχτει μηπως βρει απο αλλη καμμενη motherboard.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επαναφερω αυτο το θεμα γιατι δεν ειχα χρονο να ασχοληθω τοσο καιρο και τωρα καταφερα να ανοιξω ξανα το laptop και να σημειωσω το τσιπακι συγκεκριμενα κατασκευαζεται texas instruments και βρισκεται στο παρακατω Link:

http://www.ti.com/product/tps51123

πανω στο τσιπακι γραφει τα εξης:
51123

TI-OIK

AZL0

μπορει καποιο γιωτα ή μηδενικο να ειναι ομικρον ή 1 δεν μπορουσα να τα ξεχωρισω πολυ καλα στο μικροσκοπιο...
Αν καποιος εχει καμμενη μητρικη και το εχει πανω ή μπορει να μου πει που μπορω να το βρω το συγκεκριμενο ας μου στειλει Pm

(εχει 20 pinns)

ευχαριστω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...