Δημοφιλής ανάρτηση Alex21121988 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Δημοφιλής ανάρτηση Share Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 (επεξεργασμένο) Δημοσίευσα αυτό το θέμα για να σας δείξω αναλυτικά πως δουλεύει και πως θα κάνετε να λειτουργήσει το γνωστό mod SweetFX στο σύστημα σας. Θα μπορούσα πολύ εύκολα να κάνω copy-paste links με διάφορα έτοιμα guides απο το διαδίκτυο, παρ'όλα αυτά επέλεξα να κάνω έναν απλό οδηγό μόνος μου, που θα είναι κατανοητός θέλω να πιστεύω, σε όλους σας. Ό,τι διαβάσετε είναι κυρίως δικές μου εμπειρίες/γνώσεις πάνω σε αυτό το γνωστό mod, φυσικά δεν είμαι ο guru του SweetFX, άρα μπορείτε να πείτε ελεύθερα την αποψη σας, να μοιραστείτε την γνώση σας εδώ. Κάθε γνώμη/άποψη/διόρθωση είναι ευπρόσδεκτη. Μετά τον πρόλογο μου, πάμε λοιπόν να δούμε καταρχήν τι είναι το SweetFX. "SweetFX is a universal image improvement and tweaking mod, that works with almost any 32-bit DirectX 9, 10 or 11 game or application." Αυτός είναι ο ορισμός του. Τώρα, τι κάνει στα αλήθεια? Βελτιώνει κατά πολύ την εικόνα μας στα παιχνίδια που αγαπάμε. Πάμε να δούμε αρχικά συμβατότητες/ασυμβατότητες. -Όπως λέει ο ορισμός του mod, δουλεύει με εφαρμογές 32-bit DirectX 9,10,11 ή παιχνίδια. Να προσθέσω οτι μπορούμε να το εισάγουμε και σε 64 bit εφαρμογές. (ανάλυση παρακάτω) -Δεν μπορεί να λειτουργήσει για την ωρα, με OpenGL εφαρμογές/παιχνίδια. -Δεν είναι συμβατό με το Fraps το οποίο ή ακυρώνει το SweetFX ή κρασάρει την εφαρμογή που προσπαθούμε να τρέξουμε με αυτό. -Όσον αφορά τα OS (operating system) το SweetFX δείχνει να έχει θέματα ασυμβατότητας με τα windows 8/8.1 κυρίως λόγω κάποιων απαγορεύσεων ασφαλείας και διαχείρισης που έχουν τα συγκεκριμένα λειτουργικά. Το ιδανικό σύστημα είναι τα windows 7 θα έλεγα. Τώρα πάλι, για τα windows 8/8.1 η μόνη σίγουρη λύση είναι να το κάνετε μέσω του RadeonPro που παρακάμπτει αυτή την ασυμβατότητα. (Υπάρχει ένας πολύ καλός οδηγός για το RadeonPro σε video. Παραθέτω link. www.youtube.com/watch?v=ZHGd1wwyILI) Aπό που ξεκινάμε λοιπόν? Κατεβάζουμε τα αρχεία του SweetFX. http://www.guru3d.com/files_details/sweetfx_shader_suite_download.html Tα αρχεία είναι συνολικά 11 στον αριθμό τους. Μπορεί αν κατεβάσετε πιο παλιά ή πιο καινούρια έκδοση, να είναι λιγότερα τα αρχεία ή και περισσότερα. Εμείς θέλουμε όλα τα αρχεία εκτός του SweetFX_settings.txt Τα κάνουμε copy στο directory του game. (Δηλαδή εκεί που θα είναι το αρχείο .exe) Σε αυτή την περίπτωση έχουμε το borderlands 2 ένα 32bit game. Το directory του παιχνιδιού είναι εκεί που βρίσκεται το Borderlands2.exe Eκεί βάζουμε τα αρχεία μας. Αυτά στην ουσία είναι τα βασικά αρχεία του SweetFX όπως βλέπετε στην εικόνα. Από εκεί και πέρα το μόνο που μας λείπει είναι το SweetFX_Settings το οποίο είναι το preset για το εκάστοτε παιχνίδι που θέλουμε να εισάγουμε. Τα presets αυτά τα κατεβάζουμε στο παρακάτω site : http://sfx.thelazy.net/games/ Όπως θα δείτε στο site αυτό, υπάρχουν πολλά preset γνωστών games. Επιλέγουμε το game που μας ενδιαφέρει να παίξουμε με το SweetFX και κατεβάζουμε το preset. Παίρνουμε για παράδειγμα, όπως και πριν, το Borderlands 2. Από αυτό το σημείο είναι καθαρά δική σας επιλογή πιο preset θα επιλέξετε. Μπορείτε να ανοίξετε το κάθε ένα ξεχωριστά από αυτά που έχουν ανεβάσει οι users και να δείτε τα screenshot previews που δείχνουν την σύγκριση πριν και μετά το SweetFX. Eμείς επιλέγουμε πχ. το preset του “K-putt'e Config” και το ανοίγουμε. Κατεβάζουμε το preset. Αφού μας κατέβει, βρίσκουμε το αρχείο το οποίο στο παράδειγμα μας είναι το “SweetFX_Settings_Borderlands 2_K-putt'e Config.” Αν το μεταφέρουμε ως έχει, δεν θα μας λειτουργήσει. Πρέπει να κάνετε rename το αρχείο ώστε να λέγεται SweetFX_Settings. Έπειτα το κάνουμε και αυτό copy στο directory του game όπως είχαμε κάνει και με τα προηγούμενα αρχεία του SweetFX. Kάπου εδώ τελειώνει ότι είχαμε να κάνουμε όσον αφορά την μεταφορά των απαραίτητων αρχείων. Πως κάνουμε activate/deactivate το SweetFX? Συνήθως ο χρήστης που έχει ανεβάσει τα preset στο σάιτ αναφέρει πάνω πάνω με πιο πλήκτρο ενεργοποιείται το SweetFX. Τις περισσότερες, αν όχι όλες τις φορές, είναι ένα από τα παρακάτω. Scroll Lock, insert, F12 και το (~). Εναλλακτικά, αν βλέπουμε ότι δεν λειτουργεί τίποτα από τα παραπάνω πλήκτρα, ανοίγουμε το preset που κατεβάσαμε και μετονομάσαμε σε SweetFX_Settings, το οποίο είναι μορφής .txt (καλύτερα ανοίξτε το με το notepad). Κάνουμε scroll down και κάτω κάτω εκεί που γράφει Key settings βλέπουμε που έχει βάλει ο χρήστης την ενεργοποίηση, το Screenshot και το reload για το SweetFX. Αν θέλουμε, ορίζουμε και εμείς με πιο πλήκτρο θέλουμε να γίνεται το κάθε function. Tι γίνεται για τα 64bit games? Η διαδικασία εισαγωγής των αρχείων είναι παρόμοια, με τι διαφορά ότι αντικαθιστούμε δύο συγκεκριμένα .dll με τα αντίστοιχα 64bit .dll. Τις περισσότερες φορές, στα presets που ανεβάζουν οι users στο http://sfx.thelazy.net/games/ μας δίνουν παρόμοιου τύπου αρχεία SweetFX με το όνομα "Boulotaur 2024 Injector CeeJay DK's 1.5.Shader", όπως βλέπουμε στη φωτογραφία παρακάτω. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία που περιγράψαμε παραπάνω με παράδειγμα το Borderlands 2, παίρνοντας όλα τα αρχεία εκτός του "SweetFX_Settings" και κατεβάζουμε το preset, όπως κάναμε και στην πρώτη περίπτωση. Αν το game "κρασάρει", ή το SweetFx δεν δείχνει να ενεργοποιείται, απλά παίρνουμε τα d3d9.dll, dxgi.dll αρχεία που βρίσκονται στον φάκελο X64_dll's, και τα κάνουμε copy στο directory του παιχνιδιού. Επεξ/σία 2 Ιουνίου 2014 από Alex21121988 47 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
wazzaa Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Share Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 ΤΕΛΕΙΟΣ GUIDE!!!! PINNED THIS PINNED THIS PINNED THIS!!!! Πολύ χρήσιμο!!! ΜΠΡΑΒΟ!!!!!! 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alex21121988 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Σε ευχαριστω, αν βρειτε καπου δυσκολια ή κατι δεν ειναι κατανοητο, να το αναφερετε εδω στα σχολια και το διορθωνω.Μπορειτε να ποσταρετε και εσεις καποιες φωτο απο τα αποτελεσματα σας , με το SweetFX. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnnyman Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Share Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 μπραβο αλεξ!!πολυ ωραιος ο οδηγος και κατατοπιστικοτατος!! μπορεις να βαλεις και οδηγιες πως να το χρησιμοποιησει καποιος με την βοηθεια του radeon pro.σε μενα στο watch dogs δεν δουλεψε ετσι παρα μονο με την χρηση του radeon pro!! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mitsos_The_Great Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Θα προσπαθήσω με τον Radeon για Win 8.1! Το παρών thread όμως πρέπει να γίνει pinned! Πολύ καλός οδηγός, μπράβο φίλε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ektelion Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Ωραίος οδηγός! Είχα ακουστά το SweetFX , αλλά δεν ήξερα τι ακριβώς είναι/κάνει. Με έψησες να το δοκιμάσω, όμως! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
euxoulhs Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 πολυ αναλυτικος και χρησιμος οδηγος,επιτελους εμαθα πως μπαινει χΔ εχω ενα θεμα ομως,στο watch dogs εχω κατεβασει ενα το εχω κανει μετονομασια ολα κανονικα, μεσα στο αρχειο δειχνει οτι ενεργοποιειται με το (~),το παταω αλλα τιποτα δεν κανει -.- καμια βοηθεια;θες φωτο;και απο τι ακριβως θες αν ειναι να βγαλω! Οπως και ναχει χιλια μπραβο για τον οδηγο !! EDIT:δοκιμασα να βαλω τον φακελο Χ64_dll στον φακελο εγκαταστασης του παιχνιδιου και τιποτα, εκανα copy-paste τα αρχεια που βρισκονται απο τον Χ64_dll στον φακελο εγκαταστασης και μου κρασαρει το παιχνιδι λεγοντας οτι το αρχειο dxgi εχει προβλήμα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alex21121988 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 πολυ αναλυτικος και χρησιμος οδηγος,επιτελους εμαθα πως μπαινει χΔ εχω ενα θεμα ομως,στο watch dogs εχω κατεβασει ενα το εχω κανει μετονομασια ολα κανονικα, μεσα στο αρχειο δειχνει οτι ενεργοποιειται με το (~),το παταω αλλα τιποτα δεν κανει -.- καμια βοηθεια;θες φωτο;και απο τι ακριβως θες αν ειναι να βγαλω! Οπως και ναχει χιλια μπραβο για τον οδηγο !! EDIT:δοκιμασα να βαλω τον φακελο Χ64_dll στον φακελο εγκαταστασης του παιχνιδιου και τιποτα, εκανα copy-paste τα αρχεια που βρισκονται απο τον Χ64_dll στον φακελο εγκαταστασης και μου κρασαρει το παιχνιδι λεγοντας οτι το αρχειο dxgi εχει προβλήμα Ας τα πιασουμε ενα-ενα για να στο κανουμε να δουλεψει. Απαντησε μου , αν γινεται σε μερικα ερωτηματα 1.Τι λειτουργικο τρεχεις? 2.Τρεχεις Fraps ή καποιο αλλο παρομοιο προγραμμα να τρεχει απο πισω.Καποιο σου κανει την ζημια.Τρεχεις κανενα gamebooster μηπως? 3.Απο το πληκτρο που ανεφερες για την ενεργοποιηση του SweetFX καταλαβα οτι κατεβασες το MaxFX Preset v1.4 να φανταστω? Υπαρχει ετοιμο Link με ολα τα αρχεια εδω http://goo.gl/gfP7HG Αφου διαγραψεις τα SweetFX αρχεια εβαλες απο πριν βαλε αυτα που σου εδωσα οπως ειναι, και πες αν σου δουλεψε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gkalas Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Μπραβο ρε μαγκα.Ξεστραβωνεις και κατι noobαδες σαν εμενα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
euxoulhs Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 1. windows 7 64bit 2.οτι ετρεχα τα εκλεισα (msi afterburner) 3.οχι αυτο κατεβασα http://sfx.thelazy.net/games/preset/1686/ θα το δοκιμασω σε λιγο γιατι εχω δουλεια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aekoupoli Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 τελειος οδηγος σιγουρα αξιζει pinned.συγχαρητηρια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alex21121988 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 1. windows 7 64bit 2.οτι ετρεχα τα εκλεισα (msi afterburner) 3.οχι αυτο κατεβασα http://sfx.thelazy.net/games/preset/1686/ θα το δοκιμασω σε λιγο γιατι εχω δουλεια With letterbox https://www.firedrive.com/file/B11784C640C2F824 Without letterbox https://www.firedrive.com/file/31AD706E53DC1210 Δινει και ετοιμα τα αρχεια.Βαλε οποιο προτιμας απο τα δυο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
euxoulhs Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 @Alex21121988 δουλεψε με τα δικα σου!θα βαλω τωρα αυτο που ηθελα να δω.. χιλια ευχαριστω ! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vilain20 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Να σε καλά φίλε πολύ ωραίος οδηγός. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bigi444444 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Εμένα πάντως με το fraps σε win 7 64bit στην συντριπτική πλειοψηφία των παιχνιδιών μου δουλεύει.Και βίντεο τραβάει και φωτογραφίες και τα πάντα.Σε λίγα παιχνίδια δεν ξεκινάει καν. Σ' εκείνο το watch dogs πάντως, όσο και να προσπάθησα, δεν το κατάφερα να το ενεργοποιήσω.Δεν ανοίγει ποτέ το εκτελέσιμο του παιχνιδιού. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα