bazinga13 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Καλησπερα παιδια,κατεβαζω απ το greekmovies παλιες ελληνικες σειρες του 80 που εχουν πολυ συναισθηματικη αξια για μενα καθως μου θυμιζουν την παιδικη μου ηλικια και θελω να τις εχω αλλα το προβλημα ειναι οτι η ποιοτητα ειναι μιλαμε για τελειως απαραδεκτη,μα τελειως οποτε θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει καποιο software που να βελτιωνει την ποιοτητα μιας ταινιας,να την "καθαριζει" να το πω ακομψα,δεν ξερω αν ειναι αδαης η ερωτηση μου η πεταξα κανενα μαργαριταρι αλλα λεω απλα αυτο που εχω στο μυαλο μου ετσι οπως το φανταζομαι. Ακομα και αν εχετε να προτεινετε καποιο επαγγελματικο προγραμμα που να ειναι δυσκολο στην χρηση του ειμαι διαθετιμενος να αφιερωσω χρονο να το μαθω αρκει να γινει η δουλεια. Και σαν τελευταια λυση θα ημουν διαθετιμενος να αγορασω κιολας αν οι τιμες ειναι λογικες αρκει να μου πει καποιος οτι θα ειναι αποτελεσματικο και θα κανει δουλεια,ενταξει δεν περιμενω να την κανει και HD αλλα να την φτασει σ ενα αξιοπρεπες σημειο. Ευχαριστω πολυ
TheELF Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα,εκτός αν υπολογίσεις αυτό που κάνουν για το restoration,δηλαδή σκανάρισμα την κάθε εικόνα της ταινίας ξεχωριστά και επεξεργασία με το χέρι σε πρόγραμμα «ζωγραφικής» (photoshop) ,κατά τα άλλα υπάρχουν κάποια προγράμματα με τα οποία περνάς διάφορα φίλτρα αλλά απλά αλλοιώνουν την εικόνα με σκοπό να δείχνει ποιο καλά στο μάτι,χαλάνε όμως την εικόνα δεν την φτιάχνουν. Κάποιες ταινίες της βρίσκεις και σε dvd http://www.amazon.co.uk/DVD-Blu-ray-Greek/s?ie=UTF8&page=1&rh=n%3A283926%2Cp_n_feature_four_browse-bin%3A533959031 (Για νοσταλγία ένας τρόπος υπάρχει,τα γράφεις σε vhs και της βλέπεις σε αρχαία ασπρόμαυρη tv εκεί θα φαίνονται και μια χαρά οι ταινίες) 1
bazinga13 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 πολυ λυπαμαι που τ ακουω αυτο,δεν πειραζει σ ευχαριστω που μπηκες στον κοπο ν απαντησεις
micos000 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Το πρόβλημα με αυτές τις ταινίες είναι ότι έχουν περαστεί από βιντεοκασέτες μέσω κάποιου παλιού vhs video player και μάλλον με usb analog to digital capture και αν ο ripper δεν ξέρει πολλά θα το έκανε σε χαμηλές αναλύσεις (π.χ. 320χ256) και με χαμηλό bitrate. Μετά ανέβηκαν στο youtube και το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπεις. Για να γινόταν σωστή δουλειά θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί επαγγελματικό video player με καθαρή κασέτα και να γίνει το capture από καλή κάρτα video και με μέτριο προς το υψηλό bitrate και να ανέβουν σε cloud storage. Έτσι θα είχαν αρκετά καλή ποιότητα. Επιδιόρθωση δεν μπορείς να κάνεις, όπως είπε ο elf γιατί το πρόβλημα με τα ψηφιακά αρχεία και τις κωδικοποιήσεις είναι ότι αυτό που χάνεται (από την εικόνα και τον ήχο) δεν μπορεί να ανακτηθεί. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα