Byakuya Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Γεια, έχω εδώ και αρκετό καιρό αυτό το ενοχλητικό πρόβλημα. Σε εντελώς τυχαίες στιγμές το pc θα "freezarei" (εάν παίζει και ήχος εκείνη την στιγμή θα κολλήσει και ο ήχος με static noise) και μετά από 1 δευτερόλεπτο θα κάνει μόνο του restart, χωρίς μπλε οθόνη. (έχω το automatically restart disabled στο control panel). Μπορεί να το κάνει σε games, browsing ή απλά σε idle. Ίσως το κάνει ποιο συχνά σε games αλλά δεν είμαι σίγουρος, το πρόβλημα είναι σπάνιο και δύσκολο να το αναπαραγάγω. Το συγκεκριμένο πρόβλημα το πήρα μαζί μου και στην πρόσφατη αναβάθμιση, συγκεκριμένα cpu q9400 -> αναβαθμίστηκε σε i5 4570 mobo gigabyte ep43 s3l -> αναβαθμίστηκε σε asus z97a ram corsair ddr2 4gb -> αναβαθμίστηκε σε kingston hyperx fury ddr3 1866 mhz 4gb gpu palit gtx 660 (χωρίς oc) κάρτα ήχου xfi xtreme gamer intel ssd 330 western digital 320 gb hdd psu xfx core pro 550w os windows 8.1 update 1 με όλα τα τελευταία updates Έχω δοκιμάσει να τρέξω prime95, intel burn test, valley, 3dmark11, occt, furmark χωρίς το pc να "freezarei" και χωρίς errors το memtest86+ όταν το έτρεξα. Τέλος, δεν βλέπω κάτι ανησυχητικό με τις θερμοκρασίες. Δεν ξέρω τι άλλο να σκεφτώ πραγματικά.
coolerman Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 hdsentinel(υγεία σκληρού δίσκου) το κατεβάζεις,το τρέχεις,και ανεβάζεις φωτό.
soteras Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 τροφοδοτικο μήπως όταν κάνει restart κάνει κανα θόρυβο τίποτα ?η ψύχτρα έχει κουμπόσει καλά για πες τη θερμοκρασίες πιάνεις,κάτι χάζο μιας και άλλαξες μιτρική έχει βάλει αποστάτες η γραφικών βλέπω παίρνει και εξωτερική τρφοδοσία το έχεις βάλει το βισματάκι?
Eladrion Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Το τροφοδοτικο θα μου μυριζε εμενα αν και οι δισκοι ειναι κομπλε
Bilbo1 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 μετα τις αναβαθμισεις εκανες clean install τα windows?
Byakuya Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 hdsentinel(υγεία σκληρού δίσκου) το κατεβάζεις,το τρέχεις,και ανεβάζεις φωτό. Δεν έτρεξα κάποιο test, αυτά μου τα έβγαλε με το που άνοιξα το πρόγραμμα (εάν θέλεις κάτι ποιο συγκεκριμένο πες μου) τροφοδοτικο μήπως όταν κάνει restart κάνει κανα θόρυβο τίποτα ?η ψύχτρα έχει κουμπόσει καλά για πες τη θερμοκρασίες πιάνεις,κάτι χάζο μιας και άλλαξες μιτρική έχει βάλει αποστάτες η γραφικών βλέπω παίρνει και εξωτερική τρφοδοσία το έχεις βάλει το βισματάκι? Όχι, κανένας θόρυβος απολύτως. Θερμοκρασίες τώρα χονδρικά, cpu γύρω στους 60 όταν τρέχω prime 95 με small fft (ο q9400 γύρω στους 63 αν θυμάμαι καλά), gpu τερματίζει στους 76-77c, hdd γύρω στα 36 με 38c, northbridge 32c περίπου. Ναι το έχω βάλει το εξάπινο στην κάρτα γραφικών. μετα τις αναβαθμισεις εκανες clean install τα windows? Ναι.
Byakuya Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Δοκιμασε ενα αλλο τροφοδοτικο... Κάποιος τρόπος υπάρχει να "pusharoume" το υπάρχον τροφοδοτικό; Είναι δύσκολο να βρω άλλο, δεν έχω κάποιο πρόχειρο για να πειραματιστώ. Παρόλο που έχω τρέξει occt, το psu stress test που έχει δεν το άγγιξα, είναι ασφαλές; Αξίζει τον κόπο να το τρέξω μπας και γίνει κάτι; Edit - Για την ώρα τρέχω kombustor και prime95 ταυτόχρονα, και χρησιμοποιώ firefox και γενική desktop χρήση. Μέχρι στιγμής μια χαρά από θερμοκρασίες και το σύστημα σταθερότατο.
Rod@X Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Αναγκάζει όλα τα συστήματα στο pc στη μεγίστη ισχύ-κατανάλωση και μπορεί να "σκοτώσει" το τροφοδοτικό σου ιδιαίτερα αν δεν είναι καλής ποιότητας. Γενικά εδώ δεν βλέπω να πολυπροτείνεται σα μέθοδος έλεγχου του τροφοδοτικού. Όλοι προτιμούν την άμεση μέτρηση με πολύμετρο. Περίμενε κανένα που να κατέχει καλλίτερα το θέμα.
makis19934 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Καλησπερα επειδη προσφατα αντιμετωπισα παρομοιο αν οχι το ιδιο προβλημα και τελικα ηταν το τροφοδοτικο και δεν μου το αλλαζαν προπασθησε να το αλλαξεις με την εγγυηση ας λενε οτι ειναι οκ καθως δεν ειναι οκ θελει να τους σπασεις λιγο τα νευρα για να το αλλαξουν.
Byakuya Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Σκέφτηκα να βγάλω την x-fi και να παίξω με την onboard ήχου, εδώ και 1μιση μήνα είμαι stable τελείως με βαριά χρήση του pc οπότε αυτό έφταιγε Δεν ξέρω αν πρόκειται για τους "φοβερούς" drivers της creative ή για hardware αστοχία καθώς την είχα πάρει φθηνά ως refurbished.Anyway, ευχαριστώ όλους για την βοήθεια. 1
Bilbo1 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 οχι πως εχει μεγαλη σημασια, αλλα εχω περιεργεια δοκιμασες καθολου να την ξαναβαλεις πανω μηπως δεν ειχε κουμπωσει σωστα οσο εβγαζε τα κολληματα?
Byakuya Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 οχι πως εχει μεγαλη σημασια, αλλα εχω περιεργεια δοκιμασες καθολου να την ξαναβαλεις πανω μηπως δεν ειχε κουμπωσει σωστα οσο εβγαζε τα κολληματα? Όταν την έβγαλα δεν είδα κάτι τέτοιο, συν ότι και στην παλιά mobo τα ίδια μου έκανε, και εκεί όταν την είχα αφαιρέσει μια χαρά μου φάνηκε ότι είχε μπει. Επίσης μου έκανε πολύ θετική εντύπωση η onboard στην z97 a, παρόλο που δεν έχει το καλύτερο chipset της realtek το implementation της asus είναι πολύ καλό και έχει και amplifier οπότε είμαι κομπλέ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα