Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενω συμφωνουν απολυτα στις θερμοκρασιες, σκληρων,μητρικης,gpu, διαφωνουν τελειως στις μετρησεις των πυρηνων της cpu. Τεινω να εμπιστευω πιο πολυ το speedfan, το οποιο τις δειχνει και χαμηλοτερες. Ο υπολογιστης οταν εγινε η μετρηση ειχε ανοικτο μονο τον firefox. Και οι ανεμιστηρες δουλευαν στο φουλ.

Κατεβασα και το CoreTemp, το οποιο δειχνει τις ιδιες τιμες με το speecy. Μπηκα και στην bios και ειδα οτι η θερμοκρασια παιζοταν απο 36 μεχρι 39 βαθμους.. Οποτε το speedfan κανει λαθος. Το θεμα ειναι γιατι κανει λαθος, και γιατι ειναι τοσο υψηλες οι θερμοκρασιες σε cpu, ακομα και σε idle;

Μπορει να φταιει το οτι ειναι καλοκαιρι, ισως και η συγκεκριμενη σειρα επεξεργαστων να ειναι πιο ζεστοι.

post-69898-0-72608800-1401664089_thumb.jpg

Δημοσ.

Ποιες απο τις θερμοκρασιες που βλεπεις εινια πιο κοντα σε αυτες που λεει το bios? Αυτες ειναι οι σωστες. Και εξηγω γιατι, μιας και ειχα το ιδιο προβλημα με τον e4500 μου πριν λιγα χρονια.

Ο e4500 εχει σαν μεγιστη θερμοκρασια λειτουργιας τους 85οC. Το προγραμμα που μετραγε την θερμοκρασια θεωρουσε οτι εχει μεγιστη θερμοκρασια τους 100oC, οποτε στη θερμοκρασια που εβλεπε προσθετε 15oC. Οπως γινεται και σε σενα δηλαδη.

Αν ανοιξω το pc μου αργοτερα θα ποσταρω να δεις αυτο που λεω.

Δημοσ.

Η Bios ειναι ακριβως στην μεση απο αυτα που δειχνουν τα αλλα δυο προγραμματα..

Πανω-κατω το speedfan δινει 27°C, το speecy/coretemp δινουν 43°C, και η bios δινει 37°C.

Ενα χαος δλδ.. Η λογικη λεει οτι σε idle ειμαι στα 37 και μετα ανεβαινει στους 40+ οταν μπαινω στα windows.. Το speedfan πρεπει να ειναι λαθος..

Δημοσ.

Το bios και το speccy φαίνεται να δείχνουν σωστά. Μήν ξεχνάς ότι οταν εισαι στο bios η cpu δεν τρέχει σχεδόν τίποτα, αντίθετα με το speccy που αναγκαστικά έχεις φορτώσει windows, όλο και κάτι τρέχει στο background η cpu οπότε δικαιολογείται η διαφορά 6 βαθμών.

Ασε που 27 βαθμούς που δείχνει το speedfan ειναι αδύνατο...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...