Προς το περιεχόμενο

Clean install iMac

themis_81

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα για αλλη μια φορα ...

Ηρθε η ωρα να κανω ενα clean install στο iMac που χρησιμοποιω για δουλεια ...

Συγκεκριμενα ειναι ενα i7 3,4GHz  με 16GB Ram 1333MHz με AMD Radeon HD 6970M 2048 MB

και ειναι το 27 inch mid 2011

Tου ειχα κανει την αναβαθμιση σε  Mavericks αναγκαστικα οταν αγορασα το Belkin Thunderbolt Hub

http://www.belkin.com/us/F4U055-Belkin/p/P-F4U055/

γιατι δεν δουλευε αν δεν εκανα update και ειμαι συγκεκριμενα στην εκδοση OS X 10.9.3 (13D65)

Και τωρα ξεκινανε οι ερωτησεις ...

Εχω για System Disk τον Samsung 840Pro 512GB και για data εναν 1ΤΒ HDD και εννοειται πως θελω να κανω εγκατασταση τα παντα στον  SSD

Tι πρεπει να προσεξω γιατι καθε φορα που μου κανουν format απο service μου τα κανουν μανταρα και δεν το ειδα να πεταει ποτε σαν μηχανημα !!!

Ουσιαστικα το iMac τρεχει Photoshop , Lightroom , Bridge και καποια Plugins ...

Απο εκει κ περα γραφω bluray δισκακια για Backup ( απο ενα εξωτερικο Recorder ) και ιντερνετ κλπ ...

Και τα παντα ειναι αποθηκευμενα σε Raid Δισκους που ειναι μεσω του Belkin Hub που προανεφερα με το FireWire ή USB 3.0

Εκτος απο το Trim Enabler ειναι κατι αλλο που προτεινετε να κανω για να πηγαινει σφαιρα ?

Γιατι ενα γατονι τεχνικος μου ζηταει πολλααααα για να το κανει και μου λεει οτι εχει πολλα που πρεπει να ρυθμισει για να ειναι ολα οκ !

Details εννοειται πως δεν μου ειπε ;)

Περιμενω σειρα εγκαταστασης και τροπο σε ευκολα βηματα αν καποιος εχει τον χρονο και την ορεξη !!

Ευχαριστω εκ των προτερων  !

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζω έχει αναφερθεί αρκετές φορές παλαιότερα πως γίνεται clean instal. Αν ψάξεις πίσω της σελίδες του thread θα το βρεις.

Πάντως ότι και να κανείς καλό είναι να κανείς ένα timemachine backup, πρώτα. Η διαδικασία του clean (μετα το backup) είναι απλή και απορώ γιατι το δίνεις σε τεχνικό. Δεν είναι κάτι δύσκολο απλά το format το κανείς με disk utility. Έχεις recovery partition ? αν ναι προχωρά και εδώ είμαστε.

• Like 1

Ηρθε η ωρα να κανω ενα clean install στο iMac που χρησιμοποιω για δουλεια ...

Τι παρουσιάζει το σύστημα και θέλεις να κάνεις clean install ;.

Εχω για System Disk τον Samsung 840Pro 512GB και για data εναν 1ΤΒ HDD και εννοειται πως θελω να κανω εγκατασταση τα παντα στον  SSD.

Πως θα κάνεις τα πάντα εγκατάσταση στον SSD, αφού προφανώς δεν χωράνε ;

Tι πρεπει να προσεξω γιατι καθε φορα που μου κανουν format απο service μου τα κανουν μανταρα και δεν το ειδα να πεταει ποτε σαν μηχανημα !!!

Ποιός ο λόγος και κάνουν format ;.

Μπορείς να ανατρέξεις το άρθρο Clean Install OS X Mavericks

Εκτός από το Trim Enabler όχι δεν χρειάζεται κάτι άλλο τουλάχιστον από την πλευρά του software. Αλλά πες μας πως έχει τοποθετηθεί ο SSD ? Είναι μόνος του σε δικό του Bus ή είναι στην θέση του DVD Player ?

Επίσης σε πρόσφατη έρευνα που έγινε από γνωστό αγγλικό forum, καλύτερος Trim Enabler βγήκε αυτός:

http://chameleon.alessandroboschini.it/index.php

Απο οτι βλεπω ο SSD ειναι τοποθετημενος κανονικα χωρις να αφαιρεθει το DVD ή ο δευτερος HDD

Intel 6 Series Chipset:

Vendor:    Intel
  Product:    6 Series Chipset
  Link Speed:    6 Gigabit
  Negotiated Link Speed:    6 Gigabit
  Physical Interconnect:    SATA
  Description:    AHCI Version 1.30 Supported

Samsung SSD 840 PRO Series:

Capacity:    512.11 GB (512,110,190,592 bytes)
  Model:    Samsung SSD 840 PRO Series              
  Revision:    DXM05B0Q
  Serial Number:    S12SNEAD123291M     
  Native Command Queuing:    Yes
  Queue Depth:    32
  Removable Media:    No
  Detachable Drive:    No
  BSD Name:    disk0
  Medium Type:    Solid State
  TRIM Support:    Yes
  Bay Name:    SSD
  Partition Map Type:    GPT (GUID Partition Table)
  S.M.A.R.T. status:    Verified
  Volumes:
EFI:
  Capacity:    209.7 MB (209,715,200 bytes)
  BSD Name:    disk0s1
  Content:    EFI
Macintosh SSD:
  Capacity:    511.25 GB (511,250,432,000 bytes)
  Available:    311.17 GB (311,173,554,176 bytes)
  Writable:    Yes
  File System:    Journaled HFS+
  BSD Name:    disk0s2
  Mount Point:    /
  Content:    Apple_HFS
  Volume UUID:    6BB784F4-FA05-3B65-83F7-D894C93FA967
Recovery HD:
  Capacity:    650 MB (650,002,432 bytes)
  BSD Name:    disk0s3
  Content:    Apple_Boot
  Volume UUID:    24CE44D2-F588-376E-ACD5-E883AC443FB9

post-153532-0-33873600-1401730352_thumb.jpg

Εκανα και μια επισυναψη ενα screenshot με τα αποτελεσματα απο το Black Magic Design και απο Benchmark

και απο οτι φαινεται ο  SSD  ειναι μια χαρα .

Το format που με ρωτησατε θελω να το κανω για να εχω μια αποψη στο τι γινεται απο θεμα clean install σε περιβαλλον Apple .

Γιατι μεχρι και πριν παρω το προηγουμενο iMac που δουλευα σε PC , δεν ειχα κανενα θεμα σε λυσιμο δεσιμο ειτε σε επανεγκατασταση μιας και το εκανα πολλα χρονια και ειχα συνηθισει . Απλα με την "κλειστη" αρχιτεκτονικη  του iMac (  απο θεμα προσπελασης στο εσωτερικο ) τα φοβηθηκα απο την αρχη και δεν ειχα ασχοληθει να βαλω χερι . 

Επισης το προηγουμενο iMac ( mid 2009 ) δουλευε απροβληματιστα και πολυ καλα χωρις SSD .

Αναφερομαι παντα στο πως δουλευα σε επιπεδο Lightroom και Photoshop μιας και αυτα τα 2 ειναι τα προγραμματα που δουλευω κυριως

Εκμεταλευομενος λοιπον το Apple Care οταν το πηγα τελευταια φορα για καθαρισμο και ελεγχο που ειναι μεσα στο πακετο της επεκτασης , γνωριζοντας στο service κοσμο τους ειπα οτι δεν παει καλα το μηχανημα και ηθελα αμεσα λυση για να μπορω να αξιοποιησω τα χρηματα που εδωσα τοσο για το iMac οσο και για τον Samsung 840 Pro ... Και προταθηκε να γινει clean install ... ετσι κ εγινε ...

Για λιγο δουλευει καλα και μετα παλι εχω την αισθηση οτι καθεται ...

Παρατηρησα απο το Activity Monitor οτι η Memory Used γεμιζει πολυ ευκολα και θελει να του κανω ενα purge που κ που ....

Ετσι ηρθε η ωρα που σκεφτομαι να κανω μονος μου ενα clean install για να το δω απο την αρχη απο θεμα του τι θα εγκαθιστω και πως και ελεγα πως αν υπαρχει κατι σαν μυστικο μηπως και με καθοδηγησει κανεις απο εδω ;)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ετσι ηρθε η ωρα που σκεφτομαι να κανω μονος μου ενα clean install για να το δω απο την αρχη απο θεμα του τι θα εγκαθιστω και πως και ελεγα πως αν υπαρχει κατι σαν μυστικο μηπως και με καθοδηγησει κανεις απο εδω ;)

Mην το ψάχνεις φίλε, το clean install δεν υποστηρίζεται στο OS X σε υφιστάμενη εγκατάσταση, αλλά μόνο σε κενό δίσκο προορισμού.  

Πάντως, αφού θέλεις να πειραματισθείς, go ahead !. :)

Επεξ/σία από ozelot

Mην το ψάχνεις φίλε, το clean install δεν υποστηρίζεται στο OS X σε υφιστάμενη εγκατάσταση, αλλά μόνο σε κενό δίσκο προορισμού.  

Πάντως, αφού θέλεις να πειραματισθείς, go ahead !. :)

Μα θα τα σβησω ολα no matter what ... ;)

Μια χαρα clean πεντακαθαρο install γινεται .

Περα απο trim και ολα τα updates δεν εχεις να κανεις κατι αλλο .

Εγω προσωπικα για χωρο και μονο τρεχω το monolingual και με το grandperspective εντοπιζω τα system voices που δεν χρησιμοποιω και τα σβηνω και αυτα . 

Το monolingual το τρεχεις οταν εχεις βαλει ολα τα προγραμματα που χρησιμοποιεις .

Αποτι ειδα μια χαρα ειναι οι ταχυτητες του ssd . 

Οσο για το purge το κανει αυτοματα οταν ξεπερναει ενα οριο της Ram , δεν χρειαζεται να το κανεις manually .

Δες μετα απο αρκετη και δυνατη χρηση αν εχεις swap used στο memory tab του activity monitor .

Φίλε ozelot τι εννοείς το clean install δεν υποστηρίζεται στο OS X σε υφιστάμενη εγκατάσταση, αλλά μόνο σε κενό δίσκο προορισμού.  

Μπορείς να μας το τεκμηριώσεις;

Φίλε ozelot τι εννοείς το clean install δεν υποστηρίζεται στο OS X σε υφιστάμενη εγκατάσταση, αλλά μόνο σε κενό δίσκο προορισμού.  

Μπορείς να μας το τεκμηριώσεις;

Με "Reinstall OS X" από το Recovery Partition περνιέται πάνω από την υφιστάμενη εγκατάσταση μια φρέσκια κόπια του λειτουργικού ενώ αφήνονται άθικτα αρχεία εφαρμογών του OS X και οι προσωπικές ρυθμίσεις. Παρακάμπτονται δε τελείως εφαρμογές τρίτων developers, οι ρυθμίσεις  καθώς και τα αρχεία τους. Συνεπώς δυσλειτουργίες που προκαλούνται από εφαρμογές τρίτων που παρεμβαίνουν στο σύστημα (ένα login item για παράδειγμα), δεν μπορεί να αρθούν με το reinstall. Επομένως δεν μπορούμε να θεωρήσουμε την προκύπτουσα εγκατάσταση σαν "καθαρή" ή clean install αν προτιμάς, παρ' ότι το όποιο πρόβλημα που μπορεί να προκαλούνταν από από αλλοίωση του ίδιου του OS X έχει εκλείψει.

Όσο αφορά στον κενό δίσκου  προορισμού, εγκαθίσταται και εδώ η τρέχουσα version του OS X, χωρίς βέβαια προσωπικές ρυθμίσεις ή εφαρμογές τρίτων οπότε μιλάμε για clean install. Για να παραμείνει λοιπόν η εγκατάσταση καθαρή θα πρέπει να γίνει εξ' υπαρχής setup του OS X, να γίνει restore μόνο των αρχείων και να κατεβούν από τα sites των developers οι εφαρμογές.

Αν δε -μετά το clean install- τρέξει κανείς από το Recovery Partition το "Restore from Time Machine backup", τότε θα μεταφερθούν και τα προβληματικά στοιχεία της προηγούμενης εγκατάστασης οπότε η προκύπτουσα εγκατάσταση δεν είναι πλέον καθαρή.

Ελπίζω να είμαι σαφής. :)

Μα θα τα σβησω ολα no matter what ... ;)

Ωραία, πρόσεξε πάντως τι και πως θα τα μεταφέρεις στην νέα εγκατάσταση !. :)

Δεν σκοπευω να παρω κατι απο το Time Machine ... 

Θελω να ειναι οντως Clean ! 

Τότε, δες τι θα πρέπει να κάνεις. Πάντως από το Time Machine backup μπορείς να κάνεις με ασφάλεια restore τα αρχεία σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...