Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Θέλω να αγοράσω έναν σταθμό θερμού αέρα για κατάστημα service υπολογιστών και έναν σταθμό κόλλησης.

Θα ήθελα τη γνώμη σας για το ποια μάρκα είναι η καλύτερη. Εγώ έχω στο μυαλό μου τρεις μάρκες το AOYUE ή το CT-BRAND ή το ALLEN αλλά δεν γνωρίζω ποιο είναι το καλύτερο και γι'αυτό θα ήθελα τις γνώμες σας.

Ευχαριστώ!

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Θα ήθελα τη γνώμη σας για έναν επαγγελματικό σταθμό κόλλησης, ο οποίος να βρίσκω ανταλλακτικές μύτες κάθε μεγέθος.

Μερικούς που έχω υπόψην:
Weller, Aoyue, CT-Brand, Hakko

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Θα ήθελα τη γνώμη σας για έναν επαγγελματικό σταθμό κόλλησης, ο οποίος να βρίσκω ανταλλακτικές μύτες κάθε μεγέθος.

Μερικούς που έχω υπόψην:

Weller, Aoyue, CT-Brand, Hakko

Ευχαριστώ!

H Weller λένε οτι έχει πέσει σε ποιότητα, τουλάχιστον στα φτηνά μοντέλα.

Aoyue, CT-Brand, κλασικές κινεζιές. Μιά χαρά για χομπίστα αλλά μαλλον όχι για επαγγελματία.

Hakko κορυφαία, ακόμα και τα πιό φτηνά, αλλά είναι λίγο δύσκολο να βρείς εκδοση 220V.

Δές επίσης Metcal και JBC. Εγώ έχω το JBC CD-2BD. Εχει απίστευτη ποικιλία σε μύτες, οι οποίες είναι ακριβές μεν αλλα δέν χαλάνε ποτέ.

Δημοσ.

Για Aoyue και CT-Brand έχω ακούσει καλά λόγια.Βασικά το Hakko δεν είναι αντίγραφο του Aoyue?

Είχα παλιά ένα weller το πιο οικονομικό βέβαια και έχω ακούσει από άλλους διάφορα για weller, όπως ότι χαλάνε οι μύτες τους πάρα πολύ γρήγορα. Εγώ ψάχνω κάτι καλό γιατί είναι για επαγγελματική χρήση επισκευές πλακετών για κατάστημα επισκευών υπολογιστών, κινητών και tablet, αλλά θέλω να μπορώ να βρω εύκολα μύτες.

Βρήκα ένα CT-Brand με ιαπωνική αντίσταση (CT-937ESD 45W), να μην το πάρω δηλαδή?

Επίσης, το ATTEN είναι καλά?

Μπορώ να δω κάποια σελίδα αγοράς για αυτά που μου αναφέρατε?

Δημοσ.

<p><span style="color:rgb(20,24,35);font-family:Helvetica, Arial, 'lucida grande', tahoma, verdana, arial, sans-serif;font-size:12px;">Βασικά το Hakko δεν είναι αντίγραφο του Aoyue?</span></p>

Το αναποδο! Η hakko ειναι παλια και καθιερωμενη εταιρια στο χωρο, το Aoyue ειναι το αντιγραφο

Δημοσ.

Και γιατί το Aoyue είναι πιο ακριβά? τουλάχιστον από ότι είδα σε τιμές.

Τα ATTEN είναι καλα?

Υποθέτω λές για το Hakko 936. Έχει σταματήσει να παράγεται εδώ και χρόνια, όσα πουλάνε στο ebay είναι μαιμούδες

Για την επιλογή του σταθμού καταρχάς σημασία έχει τί θα κολλάς και πόσο συχνα θα το χρησιμοποιείς. Αν δουλεύεις κατα κύριο λόγο με SMD τότε με τα κινέζικα δέν θα κάνεις δουλειά γιατι δέν υπάρχουν οι κατάλληλες μύτες. Άν πάλι κάνεις συναρμολόγηση πιθανόν να χρειαστείς σταθμό με wire feeder.

Δημοσ.

Ναι για αυτόν Hakko 936 λέω τον οποίο έχω βρει σε καταστήματα σε πολυ φτηνή τιμή 40 ευρώ.

Όπως ανέφερα παραπάνω είναι για επαγγελματική χρήση επισκευές πλακετών για κατάστημα επισκευών 

υπολογιστών, κινητών και tablet, συνεπώς θα το χρησιμοποιω πολύ συχνά και για πολλές χρήσεις πχ αντικατασταση βυσματος τροφοδοσιας σε laptop και για SMD, θα βάλετε στο μυαλό σας ότι είναι για κάταστημα με χρήση οποιαδήποτε κόλληση πάνω σε πλακέτα.

Επίσης να βρίσκω εύκολα μύτες ή ανταλλακτικά και να μην ψάχνω πολύ γιατί δεν έχω περιθώριο χρόνου.

Να είναι 40W γιατί είναι για πλακέτες και δεν χρειάζετε παραπάνω διότι μπορεί να δημιουργησει ζημιά σε πλακέτα.

Για τώρα ψάχνω σταθμό κόλλησης και ακριβώς μετά θέλω να πάρω και σταθμό θερμού αερά.

Δημοσ.

Κατα 99% είναι και αυτό μαιμού, εκτός αν τους έχει ξεμείνει σε στοκ απο παλιά.

Πάντως ακόμα και μαιμού να είναι θα είναι συμβατό με τις γνήσιες μύτες Hakko τις οποίες μπορείς να βρείς παντού και είναι σχετικά φτηνές.

Δημοσ.

Για Aoyue και CT-Brand έχω ακούσει καλά λόγια.Βασικά το Hakko δεν είναι αντίγραφο του Aoyue?

Είχα παλιά ένα weller το πιο οικονομικό βέβαια και έχω ακούσει από άλλους διάφορα για weller, όπως ότι χαλάνε οι μύτες τους πάρα πολύ γρήγορα. Εγώ ψάχνω κάτι καλό γιατί είναι για επαγγελματική χρήση επισκευές πλακετών για κατάστημα επισκευών υπολογιστών, κινητών και tablet, αλλά θέλω να μπορώ να βρω εύκολα μύτες.

Βρήκα ένα CT-Brand με ιαπωνική αντίσταση (CT-937ESD 45W), να μην το πάρω δηλαδή?

Επίσης, το ATTEN είναι καλά?

Μπορώ να δω κάποια σελίδα αγοράς για αυτά που μου αναφέρατε?

Την στιγμη που το θελεις για επαγγελματικη χρηση,η γνωμη μου ειναι οτι τα weller ειναι μονοδρομος,ισως να βαζαμε στο παιχνιδι και τα jbc.Ποιοτητα δεν εχει χασει οπως υποθηκε,ειναι πολυ γερα,ανθεκτικα και σου κανουν ολα τα χατηρια.

Οι μυτες κατα ποσο χαλανε γρηγορα ειναι κατι τελειως υποκειμενικο.Καθε ποτε χαλανε?Ποιος τις δουλευει?Πανω σε τι ,τις δουλευει?Ποσο χρονο τις δουλευει?

Για παραδειγμα,εγω χρειαζομαι αλλαγη μυτης στο δικο μου σταθμο weller ανα δυο μηνες.Στους δυο μηνες ομως η κακομοιρα η μυτη εχει ξεκολλησει εκατονταδες τροφοδοτικα και motherboards ,δουλευει δηλαδη 9 ωρες την ημερα ασταματητα,ναι φυσικο ειναι στο διμηνο να ειναι για πεταμα.Σε καλωδια και απλες πλακετες,η μυτη δεν ζοριζεται ιδιαιτερα,εκει που ζοριζεται πολυ ειναι στα motherboards.

Προταση λοιπον,ενας σταθμος weller WTCP-51,που δεν ειναι καθαρα επαγγελματικος,το βεβαιο ομως ειναι οτι με την σωστη μυτη δεν κολωνει πουθενα,μα πουθενα.

Σχετικα με τους αλλους σταθμους,ειναι κινεζικοι,οχι ομως του πεταματου.Εχω στο σπιτι μου εναν AOUYE(σταθμος θερμου αερα και κολλητηρι μαζι) που αναφερθηκε το μοντελο,το οποιο το καημενο δεν ειναι για πολλες συγκινησεις και φυσικα για επαγγελματικο σκοπο ουτε για να γελασουμε.

Αν μιλαμε για φθορα μυτων,τοτε θυμαμαι που παλευα δυο motherboards και σε διαστημα τριων ωρων ελιωσαν δυο μυτες.

Weller και τα μυαλα στα καγκελα απο μενα,τα οποια τα υποστηριζει(βρισκεις μυτες,βρισκεις τα παντα) η skt-testing η οποια αντιπροσωπεια εχει πολυ καλα και εξυπηρετικα παιδια.

Δημοσ.

To να ακυρωνεις μια εταιρεια διαβαζοντας ενα topic ειναι μεγα λαθος.

Ειναι ενα απο τα χιλιαδες δυσφημιστικα σχολια για μια εταιρεια,δεν σημαινει οτι πρεπει να δινουμε βαρος,οπως δεν απαιτει κανεις να δινουμε βαρος σε διαφορα posts οπως το δικο μου πιο πανω που γραφω οτι ειναι σουπερ εταιρεια.

Δεχομαστε πολλες πληροφοριες,τις ζυγιζουμε ,τις διασταυρωνουμε και κρινουμε.

Καταρχην ο τυπος στο ξενο topic εχει αγορασει ενα απο τα φθηνοτερα κολλητηρια της σειρας,αν και αυτο δεν λεει πολλα,παρολαυτα το μυαλο μου λεει:φθηνο κολλητηρι,φθηνες μυτες,ελαφρια χρηση.

Κατα δευτερον,οτιδηποτε κολλητηρι αγορασει καποιος με οποιαδηποτε μυτη και να βαλει,χρειαζεται περιποιηση και συντηρηση.

Ο τυπος αναφερει οτι δεν εχει αγορασει ουτε καν σφουγγαρακι να βαλει λιγο νερο,πως περιμενει να καθαρισει η μυτη?Κατοπιν εξηγει οτι αγορασε τελικα και συμβαινει ακριβως το ιδιο.

Μια φωτο στην οποια η μυτη εχει λιωσει στην μεση εμενα μου λεει ενα και μονο πραγμα,(ας ξεκολλησε πεντε εξαρτηματα)οτι πιεζε παρα πολυ το κολλητηρι και εσπρωχνε το ποδι που ηθελε να ξεκολλησει.Αυτο συμβαινει λογω χαμηλης θερμοκρασιας,μικρης δυναμης κολλητηρι,που εχει σαν αποτελεσμα να σπρωχνουμε για να  καταφερουμε να ζεστανουμε αυτο που θελουμε τελικα.

Καθε φορα που λειπω με αδεια στην δουλεια και γυριζω ακουω την φραση''ρε συ ,η μυτη κρατησε πεντε μερες'',και η μυτη ειναι ακριβως ετσι. 

Anyway,δεν υπαρχει λογος να αναλυσουμε το καθε topic και κατα ποσο ειναι εμπειρος αυτος που το δουλευει,σημασια εχει να αγορασουμε κατι για το οποιο ειναι πραγματικα για την δουλεια που το θελουμε.

Συμπερασμα,απ'οτι αναλυεται και απο πιο εμπειρους στο συγκεκριμενο topic,το προβλημα εγκυται οτι σε αυτες τις φθηνες σειρες η παραγωγη των μυτων που εχουν παραχθει στην Βοσνια και στο Μεξικο ειναι μαπα,και αυτες που εχουν παραχθει στην Γερμανια ειναι καλες.Θα μπορουσε να ειναι και ετσι.

Προς τιμη της δεν ειναι βεβαια ,αλλα παρολαυτα δεν ηρθε η καταστροφη για πεντε μαπα μυτες ενος κολλητηριου των 25€.

Η συνολικη της εικονα ειναι πολυ καλη και ολη εχουν να πουν τα καλυτερα για την αντοχη των εξαρτηματων.

Ειναι πολυ μεγαλο ζορι για ενα κολλητηρι να ειναι αναμμενο 9 ωρες την ημερα και καθε μερα στους 480 βαθμους,και ας μην κολλαει τιποτα,να στεκεται standby.

Θα χαλασει ο εσωτερικος μαγνητικος διακοπτης μια φορα το εξαμηνο,αλλα και παλι ειναι ενα αναλωσιμο εξαρτημα που φθειρεται και χρειαζεται αντικατασταση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...