mercu Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Καλησπέρα σε όλους! Θέλω να αγοράσω το 1ο μου smartphone. Δεν έχω καμμία με επαφή με smartphones, οπότε έχω αρκετές απορίες. Θέλω όμως να αγοράσω από Κίνα για ποιο οικονομικά. Θα παραθέσω διάφορες ερωτήσεις και όποιος έχει διάθεση και γνωρίζει ας απαντήση σε όποιες θέλει. Πληροφορίες Μπορώ να διαθέσω το μέγιστο 150€ Το κινητό το θέλω για να: α) Ασχολούμαι με διάφορες εφαρμογές. Τα κινέζικα κινητά μπορούν να κατεβάσουν εφαρμογές που κατεβάζουν φίλοι μου που έχουν google nexus, samsung κλπ; β) Να κατεβάζω και να βλέπω ταινίες. Βλέποντας κινητό φίλου μου, η οθόνη 5'' είναι άνετη για να δεις. γ) Να μπαίνω ίντερνετ συνέχεια. Γι αυτό θέλω να είναι ικανό να συνδέεται και να σερφάρει γρήγορα καθώς να εντοπίζει διαθέσιμα δίκτυα και να μπορεί να συνδέεται. δ) Ισως και να παίζω κανά παιχνίδι, δε ξέρω... ε) Για φωτογραφίες Γενικές 1) Αξίζει να αγοράσω από Κίνα; Ποια τα μειονεκτήματα; 2) Τι πρέπει να προσέξω πριν κάνω την αγορά; 3) Ποια είναι τα καλά Κινέζικα σάιτς για κινητά; Είναι το Chinavasion; (που να δέχονται paypal) 4) Γιατί είναι πιο φθηνά; (πέρα απ' τα φτηνά εργατικά). Μήπως χαλάνε πιο εύκολα ή γρήγορα; Μπορεί να υπολειτουργούν (πχ κακό σήμα, αργό ίντερνετ) ; 5) Πληρώνω μεταφορικά; 6) Πληρώνω δασμούς/τελωνείο; Περί Κινητού 1) Ποια μάρκα είναι πιο αξιόπιστη; Δηλαδή να λειτουργεί χωρίς προβλήματα και να αντέχει; Βλέπω διάφορες μάρκες αλλά δεν γνωρίζει τι παίζει (πχ ZTE, Xiaio, E-Ceros, Elephone κλπ). 2) Το λειτουργικό Android, είναι το ίδιο που βλέπουμε και στα κινητά Samsung, Google κλπ; 3) Τι είναι τα cores-πυρήνες; Εχει να κάνει με ταχύτητα; Πόσα πρέπει να έχει για να μην είναι αργό; 4 (quad?) είναι μια χαρά; 4) Τι πρέπει να κοιτάξω στο CPU και GHz; 5) Πόσο Display Resolution να έχει τουλάχιστον για να μπορώ να βλέπω καθαρά ταινίες; Δεν λέω να είναι τέλεια αλλά να μην δείχνει και θολά; 6) Τι να κοιτάξω στην RAM για να είναι γρήγορο; Τουλάχιστον 2GB; 7) Πρέπει να δώσω σημασία στην ROM; 8) Τι να κοιτάξω για καθαρές φώτο - όχι τέλειες - απλά χωρίς θολούρα και pixels. 8megapixels τουλάχιστον είναι μια χαρά; ή θέλει παραπάνω (πχ 13megapixels); 9) Τι είναι Front και τι Back Camera; 10) Τι ειναι τα 802.11 bgn που αναγράφονται στο πεδίο WIFI; Ταχύτητα ίντερνετ; Είναι καλός αυτός ο αριθμός για γρήγορο ίντερνετ; 11) Τι πρέπει να έχει το κινητό για να είναι ικανό να αναγνωρίζει διαθέσιμα δίκτυα ασύρματα και να συνδέεται; 12) Τι πρέπει να έχει το κινητό για να μην έχει κακό σήμα; Δηλαδή να λειτουργεί όπως και τα υπόλοιπα μη Κινέζικα; 13) Τι να κοιτάξω για την μπαταρία; 14) Οταν λέει Usage Time: 3 Hours, εννοεί όταν με ασταμάτητη λειτουργία κρατάει 3 ώρες; Ταινία ολόκληρη (2 ωρών) μπορείς να δεις; 15) Τι γίνεται αν χαλάσει κάτι; Μπορώ να βρω ανταλλακτικά ή δεν μπορώ με αποτέλεσμα να αχρηστευτεί το κινητό; Υ.Γ. Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλες ερωτήσεις. Οτιδήποτε νομίζετε εσείς μπορείτε να το προσθέσετε αν θέλετε. (μπορεί να έχω κάνει και ηλίθιες ερωτήσεις, δεν ξέρω..) Ευχαριστώ!
eddie1996 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Καλησπέρα καταρχάς. από δικιά μου μεριά σου προτείνω αυτό. http://www.minideal.net/lenovo-a850-smartphone-mtk6592-octa-core-1-4ghz-dual-sim-3g-wcdma-with-5-5-inch-ips-screen.html Τώρα πάμε στις ερωτήσεις που θα προσπαθήσω τις περισσότερες να τις απαντήσω. Γενικές 1) Σε αυτό το ποσό που διαθέτεις αξίζει να αγοράσεις μόνο από κίνα. Τα μειονεκτήματα είναι η αναμονή 13 με 15 ημέρες για την παραλαβή του κινητού και η υποστήριξη( εγγυήση) καθώς εάν πάθει κάτι θα πρέπει να το στείλεις εκεί και να μείνεις περίπου 1 μήνα χωρίς κινητό μέχρι να στο φτιάξουν και να στο ξαναστείλουν εδώ στην Ελλάδα. 2) Κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας να επιλέξεις το απλό ταχυδρομείο και όχι εταιρεία ταχυμεταφορών. ( DHL,UPS κτλ) καθώς θα πληρώσεις τελωνείο. Επίσης σύμφωνα με το site minideal.net τους αφήνεις ένα commect( σχόλιο) στην σελίδα του κινητού αφού κάνεις την παραγγελία και τους αναφέρεις το αριθμό παραγγελίας τους λες να στο κάνουν root να σου βάλουν το playstore και ελληνική γλώσσα ,φορτιστή EU, να σου σβήσουν τις κινέζικες εφαρμογές όπως επίσης να στο κάνουν το δέμα gift( δώρο) και να βάλουν μια ψεύτικη αξία 15$ για να μην πληρώσεις τελωνείο. 3) όσο για αυτό που αναφέρεις δεν το ξέρω. καλά είναι το minideal.net. merimobiles.com που δέχονται σίγουρα paypal μετά από εκεί δεν ξέρω κανένα άλλο σαιτ. 4) Είναι φθηνά επειδή δεν πληρώνεις φπα και έχουν χαμηλό κόστος εργασίας αυτά ξέρω εγώ. Δεν χαλάνε εύκολα όπως και τα samsung lg etc. 5) δεν πληρώνεις μεταφορικά είναι δωρεάν τα έξοδα αποστολής άντε το πολύ-πολύ 5$ με απλό ταχυδρομείο και με δυνατότητα παρακουλούθησης με αριθμό αποστολής από τα ελτα. 6) κατά τα 99% δεν πληρώνεις τελωνείο αρκεί να τους γράψεις να σου βάλουν μια ψεύτικη αξία και να στο επισυνάψουν ως δώρο και πρόξεσε μην επιλέξεις μέθοδο κούριερ γιατί οι πιθανότητες για τελωνείο αυξάνονται πάρα πολύ. Περί κινητού 1) αξιόπιστες μάρκες είναι lenovo,zte, xiaomi μετά από εκεί δεν ξέρω κάποια άλλη. 2) Το λειτουργικό android είναι παρόμοιο απλά η κάθε εταιρεία έχει την δική της εμφάνιση τροποιημένα εικονίδια κτλ. με λίγα λόγια στα αγγλικά το λέμε gui-mui. 3) τα core-πυρήνες είναι ο επεξεργαστής του τηλεφώνου και ένα καλό γρήγορο κινητό πρέπει τουλάχιστον να είναι 4πύρηνο. 4) Πρέπει να κοιτάξεις στη συχνότητα και το πόσους πυρήνες έχει αυτό το κινητό που θα σε ενδιαφέρει. ένα καλό νούμερο για παράδειγμα είναι quad core 1,4 ghz η octa core 1,4. 5) η ανάλυση της οθόνης πρέπει να είναι QHD η τουλάχιστον HD 6) Τουλάχιστον 1 gb ram η και καλύτερα για ταινίες που το θες εσύ 2 gb ram 7) όχι αφού θα είναι ήδη αλλαγμένη η ρομ από το root που σου έγραψα πιο πάνω 8) Συνήθως τα κινέζικα εδώ τα χαλάνε δηλαδή στον τομέα της φωτογραφίας δεν είναι και τόσο καλοί. με 5 η με 8 megapixel είναι μια χαρά. 9) Το front είναι η καμερούλα η μικρή που έχει μπροστά το κινητό για να φωτογραφίσεις για πχ τον εαυτό σου και η back κάμερα είναι αυτή που βγάζεις τις τοποθεσίες κτλ 10) Τα περισσότερα κινητά είναι έτσι νομίζω και αυτό σημαίνει η κεραία του κινητού πόσο μεγάλη είναι καθώς και το πόσο δυνατό σήμα έχεις από μακρινή απόσταση. 11) πρέπει να είναι rooted όπως σου έγραψα προηγουμένως. 12) Τίποτα απλά όπως τα κινητά που είναι στην ελλάδα. 13) Να κοιτάξεις τα mah πόσα είναι όσο μεγαλύτερα είναι τα mah τόσο θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια η μπαταρία κατά την χρήση του κινητού. 14) Ναι ασταμάτητη λειτουργία. Αυτό εξαρτάται και από την μπαταρία του κινητού που θα έχει. 15) Εάν χαλάσει κάτι το στέλνεις με τα ελτα στην κίνα και περίμενεις περίπου ένα μήνα με το πήγαινε- έλα Ελπίζω να σου έλυσα όλες τις απορίες που είχες.ότι άλλο χρειαστείς ρώτα και κάποιος θα σου απαντήσει Αυτά από εμένα 1
Sog96Ch Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Εγω θα σου ελεγα να παρεις www.minideal.net/huawei-honor-3c-smartphone-mtk6582-quad-core-1-3ghz-with-5-0-inch-hd-ogs-screen.html www.minideal.net/original-xiaomi-hongmi-red-rice-1s-dual-sim-wcdma-quad-core-smartphone-with-4-7inch-screen.html www.minideal.net/xiaomi-mi2s-qualcomm-600-quad-core-1-7ghz-android-phone-2gb-ram-16-32g-rom-8-0-13-0mp-camera-unlocked-in-stock.html To 3o ειναι πιο δυνατο απο τα αλλα που σου ειπα αλλα περναει λιγο το budget σου και ειναι και πιο μικρο (σε μεγεθος)
mercu Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Eddie1996, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου. Ωραίο φένεται το Lenovo που προτείνεις. Απλά έχει μόνο 1GB RAM και δεν αναφέρει να υποστηρίζει PDF (ξέχασα να γράψω πως θέλω να ανοίγω και pdfs). Chourdis, το 1ο της Ηuawei μου άρεσε και είναι οκ στα λεφτά μου. Απλά ούτε αυτό αναφέρει ότι υποστηρίζει pdf. Μήπως είναι δεδομένο ότι υποστηρίζουν κι απλά δε το γράφουν; Επίσης λέει display resolution 1280x720. Είναι καθαρή εικόνα για ταινίες; Μια επιπλέον ερώτηση που ξέχασα πριν: Τι γίνεται με τις κάρτες μνήμης (πχ up to 32GB).; Αν θέλω μπορώ να βρω και εδώ στην αγορά; Θα είναι συμβατές με αυτά τα κινητά ή πρέπει να παραγγείλω από Κίνα; Τι σας λέει αυτό το κινητό;http://www.chinavasion.com/china/wholesale/Android_Phones/Large_Screen_Android_Phones/5_Inch_Display_3G_Android_4.2_Phone_ZTE_Grand_S_S118__FHD_1920x1080_Gorilla_Glass_Screen_MTK6589T_Quad_Core_1.5GHz_CPU/ Και αυτο μου βγαίνει στα 147€ http://www.minideal.net/zte-v5-red-bull-3g-smartphone-snapdragon-msm8226-quad-core-2gb-8gb-13-0mp-android-4-2-wcdma.html
eddie1996 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Οι κάρτες sd θα είναι συμβατές και αυτής της αγοράς αντιθέτως μην πάρεις από κίνα γιατί και εγώ την πάτησα πρόσφατα και ήταν μούφα-ψεύτικη κάρτα
mercu Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Οι κάρτες sd θα είναι συμβατές και αυτής της αγοράς αντιθέτως μην πάρεις από κίνα γιατί και εγώ την πάτησα πρόσφατα και ήταν μούφα-ψεύτικη κάρτα εννοείς για το Κινέζικο κινητό να πάρω κάρτα SD από δω , και όχι απο Κίνα;
Sog96Ch Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 sd παρε απο εδω. Για τα pdf που λες κατεβαζεις μια εφαρμογη και παιζουν http://www.minideal.net/zte-v5-red-bull-3g-smartphone-snapdragon-msm8226-quad-core-2gb-8gb-13-0mp-android-4-2-wcdma.html Για αυτο ρωτα στο myphone.gr (εαν δε κανω λαθος ειναι καινουργιο και δεν το ξερω) http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=389549&page=2 Εdit: http://www.minideal.net/original-xiaomi-hongmi-note-redmi-note-enhanced-version-wcdma-mtk6592-octa-core-5-5-2gb-ram-8gb-rom-android-4-2-miui-v5.html Αρκετα καλο 20$ discount 5FD for xiaomi hongmi Note Βαζεις το κουπονι 5FD και πεφτει στα 154 ευρω
eddie1996 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 εννοείς για το Κινέζικο κινητό να πάρω κάρτα SD από δω , και όχι απο Κίνα; όχι γενικώς να μην παίρνεις κινέζικες sd card γιατί είναι όλες σχεδόν μούφες.
mercu Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Οι Κινεζικες αυτες μαρκες ανταπροκινονται κανονικα στις εντολες; Η οθονη αφης λειτουργει καλα; Πως φαινεται η οθονη στον ηλιο;
mercu Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 ο eddie1996 εγραψε πιο πάνω να: α) τους πω να μου κάνουν root το κινητό. Τι ακριβώς είναι; β) βάλουν το playstore. Τι κάνει αυτό; γ) βάλουν Ελληνική γλώσσα δ) να συμπεριλάβουν φορτιστή (battery adaptor το γράφω για EU ε) να σβήσουν τις Κινέζικες applications. Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να τους ζητήσω εξ αρχής για να είναι όλα καλά όταν έρθει το κινητό;
eddie1996 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 ο eddie1996 εγραψε πιο πάνω να: α) τους πω να μου κάνουν root το κινητό. Τι ακριβώς είναι; β) βάλουν το playstore. Τι κάνει αυτό; γ) βάλουν Ελληνική γλώσσα δ) να συμπεριλάβουν φορτιστή (battery adaptor το γράφω για EU ε) να σβήσουν τις Κινέζικες applications. Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να τους ζητήσω εξ αρχής για να είναι όλα καλά όταν έρθει το κινητό; α) Το ροοτ είναι μια διαδικασία ξεκλειδώματος της συσκευής και χάρη σε αυτό μπορείς να κάνεις τα πάντα δηλαδή να αυξήσεις την συχνότητα του επεξεργαστή να παίξεις πιο βαριά παιχνίδια που μπορεί να μην έπαιζαν χάρη σε αυτό να κάνεις μεταφορές τις εφαρμογές στην sd card καθώς και πολλά άλλα πράγματα. β) το playstore είναι η εφαρμογή που κατεβάζεις όλες τις εφαρμογές-παιχνίδια για το κινητό σου όποτε είναι απαραίτητο να το έχεις. Ναι υπάρχει και κάτι άλλο σημαντικό που δεν το παρατήρησες καλά είναι το δέμα να στο κάνουν δώρο και να βάλουν μια χαμηλή αξία(20$) για να μην πληρώσεις τελωνείο κατά 99%
mercu Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Σερφάροντας στο minideal και παρατηρώντας κάτι κινητά που μου άρεσαν είδα ότι: α) Στο πεδίο Card Extend αναγράφει Support TF Card up to 32 GB. Αυτό είναι οι κάρτες SD που μπορώ να αγοράσω στο ελληνικό εμπόριο και οι οποίες θα είναι συμβατές με τα Κινέζικα αυτά κινητά; β) Στο πεδίο E-Book Format όπου δεν αναφέρει καν PDFs. Οντως θα μπορούν να κατεβάσουν και να ανοίξουν PDFs αφού κατεβάσω ειδική εφαρμογή; γ) Στο πεδίο Other Features αναφέρει και Play Store ή Google Play. Αυτό είναι το Google Play Store και σημαίνει πως το συγκεκριμένο μοντέλο το έχει ήδη εγκατεστημένο μέσα; δ) Σε μερικά μοντέλα στο πεδίο Package, δεν συμπεριλαμβάνει και Earphones. Αν όντως, δεν δίνουν ακουστικά σε αυτά τα μοντέλα, πως μπορώ να βρω ακουστικά συμβατά; Μπορώ απ την Ελληνική αγορά; ή πρέπει να πω κάτι στους υπεύθυνους του minideal κατά την παραγγελία; ε) Είναι σημαντικό να τους πω να κάνουν αυτό το root;
doctorkostis Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 α. Ναι β. Τα android κινητα ανοιγουν κανονικα PDF με adobe reader ή αλλη εφαρμογη. γ. Ναι. Οταν παραγγειλεις τους υπενθυμιζεις ξανα να το εγκαταστησουν. δ. Αρκετα τηλεφωνα δεν εχουν ακουστικα. Τα περισσοτερα ακουστικα απο την ελληνικη αγορα ειναι συμβατα. Μπορεις να τους ζητησεις να σου δωσουν δωρο ακουστικα με την παραγγελια σου (συνηθως δινουν ενα φτηνο headset) ε. Αν εχει εγκατεστημενη ελληνικη γλωσσα και play store συνηθως προϋποθετει root. Δε γινεται αλλιως. Ας το εχεις, μπορει στο μελλον να το ψαξεις περισσοτερο και να σου φανει χρησιμο.
mercu Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Στο πεδίο Camera λέει Flashlight. Δεν αναφέρει τίποτα για LED. To flashlight είναι ήδη LED ή είναι κάτι άλλο; Αν δεν είναι LED, τι πειράζει;
mercu Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 α) Το ροοτ είναι μια διαδικασία ξεκλειδώματος της συσκευής και χάρη σε αυτό μπορείς να κάνεις τα πάντα δηλαδή να αυξήσεις την συχνότητα του επεξεργαστή να παίξεις πιο βαριά παιχνίδια που μπορεί να μην έπαιζαν χάρη σε αυτό να κάνεις μεταφορές τις εφαρμογές στην sd card καθώς και πολλά άλλα πράγματα. Oταν τους ζητάς να σου κάνουν root (και να σου βάλουν Play Store, να σβήσουν τις Κινέζικες εφαρμογές) σημαίνει ότι στο ανοίγουν το κουτί και το κινητό; ή έχουν έτοιμα με αυτές τις απαιτήσεις;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα