derorist Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Φιλοι Καλημερα!. Το λαπτοπ (Turbo-X) ενος φιλου παρουσιαζει προβληματα με τους σκληρους δισκους. Ειναι ο τριτος δισκος που σε διαστημα λιγοτερο απο εξαμηνο, παρουσιαζει σταδιακη πτωση της υγειας του, (weak sectors). Οι δυο προηγουμενοι εφτασαν στο σημειο να μην εκκινουν τον υπολογιστη, ενω καταφερα να τραβηξω ολα τ αρχεια τους τοποθετωντας τους σε εξωτερικη θηκη. Στη συνεχεια, περασαν απο reinitialize στο Hard Disk Sentinel κι ενω οι δισκοι αρχικα επανερχονταν σε μια κατασταση Υγειας 98% , μετα απο καποια χρηση του υπολογιστη (φορματ,εγκατασταση λειτουργικου και προγραμματων), εμφανιζαν παλι weak sectors. Για την ιστορια,οι δισκοι ειναι WD Black 320gb, Toshiba 500gb 5400rpm, Hitachi 500gb 5400rpm. Οποιαδηποτε ιδεα η βοηθεια, δεκτη!. Ευχαριστω!
Peleus17 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Φίλε μου, δεν φταίει το λαπτοπ αλλά ο φίλος σου που είναι πολύ κωλόφαρδος (κατάλαβες πώς το εννοώ) . Γενικά τώρα, οι σκληροι δίσκοι είναι ανάλογα τι θα σου τύχει. Καλύτερα να μην αγοράσει ξανά μηχανικό δίσκο γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι θα του τύχει ξανά και να πάει σε SSD. Πλέον οι SSD είναι πολύ φθηνότεροι σε σχέση με τα 2-3 χρόνια πριν και επίσης είναι μια πολύ καλή περίπτωση αναβάθμισης.
derorist Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Φίλε μου, δεν φταίει το λαπτοπ αλλά ο φίλος σου που είναι πολύ κωλόφαρδος (κατάλαβες πώς το εννοώ) . Γενικά τώρα, οι σκληροι δίσκοι είναι ανάλογα τι θα σου τύχει. Καλύτερα να μην αγοράσει ξανά μηχανικό δίσκο γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι θα του τύχει ξανά και να πάει σε SSD. Πλέον οι SSD είναι πολύ φθηνότεροι σε σχέση με τα 2-3 χρόνια πριν και επίσης είναι μια πολύ καλή περίπτωση αναβάθμισης. Εκει πρωτοπηγε το μυαλο μου οσον αφορα το φιλο μου.. Για τους ssd τωρα, ειναι η αμεσως επομενη κινηση. Βεβαια, λογω και της μαρκας (ποιοτητας) του λαπτοπ, δεν ειμαι σιγουρος οτι δεν θα το παρουσιασει ξανα.. Θα δουμε.. Εγγύηση δεν είχαν; Ο WD ναι και αντικατασταθηκε μεσω αυτης, οι αλλοι δυο οχι..
anonymous-root Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 μήπως ο φίλος σου δε μεταχειρίζεται σωστά το λαπτοπ;
Peleus17 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2014 μήπως ο φίλος σου δε μεταχειρίζεται σωστά το λαπτοπ; Παίζει και αυτό
derorist Δημοσ. 5 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2014 Παίζει και αυτό Ειναι το πιο πιθανο αλλα τελικα "παιζει" να επεσα κ στην περιπτωση, με τους δισκους !.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα