blackdoom13 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Καλησπέρα παιδιά, είμαι νέος στην παρέα(αν και το παρακολουθώ χρόνια το σάιτ και με έχει βοηθήσει άπειρες φορές) ωστόσο αυτή την φορά πρέπει να με βοηθήσετε προσωπικά.....το θέμα είναι χιλιοειπωμένο το ξέρω.Απο υπολιστές είμαι σχετικά καλός αλλά δεν είμαι και εξπέρ.Πάμε στο θέμα μας.... το Σύστημα στο περίπου είναι: επεξεργαστής 2πυρηνος της AMD Καρτα γραφικών : ATI RADEON X 1800 XL Μοtheboard :msi primary x16 x8 και Μνήμη RAM: 2 GB Ας ξεκινήσω λοιπόν και γώ την ιστορία μου. Ο υπολογιστής προφανώς είναι παλιός(7-8 χρόνων).Πρίν περίπου 2 χρόνια ξεκίνησαν τα πρώτα συμπτώματα...δηλαδή: Εκεί που έπαιζα τα παιχνιδάκια μου,ξαφνικά έσβηνε(σε φαση αδρανοποίησης) αλλά δεν ένοιωθε και ήθελε 1-2 επανεκινήσεις απο το μικρό κουμπάκι να φορτώσει και μετά όλα κομπλέ δεν το ξανα έκανε για καιρό!Αργότερα μπορεί να το έκανε περισσότερες φορές σε μικρότερο χρονικό διάστημα, στην συνέχεια το έκανε όταν πήγαινα να ανοίξω τον υπολογιστή δλδ με λίγα λόγια η κατάσταση χειροτεύρευε!Αποφάσισα λοιπόν να το ανοίξω για να τον καθαρίσω.Τον έκανα καινούργιο και δεν μου ξανα παρουσίασε πρόβλημα για πάρα πολύ καιρό σχεδόν χρόνο!Πρίν περίπου 7-8 μήνες ξεκίνησε πάλι τα ίδια, δηλαδή εκεί που τον είχα ανοιχτό έσβηνε σαν να παει να κανει επενεκίνηση αλλα έμενε νεκρός!Εκεί λοιπόν παρατήρησα ότι οταν εβγαζα και έβαζα το καλωδιο της οθόνης και το κουνούσα λιγο, επερνε μπροστά.Πρόσφατα έκανα μετακομιση και με την ευκαιρία τον καθαρισα και λίγο....έτσι λειτουργουσε ρολόι δεν παρουσίασε το παραμικρό πρόβλημα... Προχθές όμως και ενώ τον έχω ανοίξει και έχω φορτώσει και το παιχνιδάκι μου(2k2014) πάω προς νερού μου,γυρίζω και βλέπω μαύρη οθόνη......ε λέω πάλι τα ίδια.....κανω τα ίδια κανω 3-4 επανεκινήσεις τιποτά.....περιμένω την επόμενη μέρα, τιποτα.... Γενικά να ενημερώσω οτι εχω κάνει όλα αυτά που κυκλοφορούν στο ιντερνετ αλλά και πάλι ττπ....επίσης να πώ επειδη θα με ρωτήσετε πόσα μπιπ κάνει η μητρική, εγώ δεν θυμάμαι να εκανε μπιπ ποτέ η μητρική όταν ξεκινούσε.....το μόνο που έκανε οταν ξεκινούσε είναι ενας διπλός ήχος που φορτώνει ο δισκος και στον δεύτερο ήχο ο υπολογιστής επερνε μπροστά και φόρτωνε.....τώρα κάνει μόνο τον 1 ήχο απο τον δίσκο....αυτα......θέλω γνώμες παιδιά γιατί περιμένει μία πτυχιακή και καίγομαι!!!!!!!!
.::NikoS::. Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Καταρχήν διευκρίνισε μας κάτι που εγώ δεν καταλαβαίνω με σιγουριά. Πλέον όταν τον ξεκινάς δε δείχνει τίποτε στην οθόνη; Ή δείχνει αλλά σκαλώνει στο BIOS κάπου; Έχεις επιβεβαιώσει πως δεν υπάρχει πρόβλημα με την οθόνη ή το καλώδιο της;
blackdoom13 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Σ'ευχαριστώ για την πολύ γρήγορη απάντηση σου....Τιποτα δεν δείχνει η οθόνη σαν να είναι κλειστός ο υπολογιστής.....επίσης ο υπολογιστής "φαινεται να φορτώνει κανονικά" το φαίνεται σε εισαγωγικά πάντα.....την τσεκαρα την οθόνη και το καλωδιο....ειναι κομπλέ...
.::NikoS::. Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 χμμ να φανταστώ σε αυτά που λες οτι εχεις κανει συγκαταλέγονται και τα εξής; Αποσύνδεση όλων των περιφερειακών (συσκευές USB.... ) και εξαρτημάτων εκτός από τα απολύτως απαραίτητα (δηλαδή αφήνεις στη μητρική μόνο μία ram και την κάρτα γραφικών για αρχή) και δοκιμή με την μία ραμ από slot σε slot. Κάνε και ένα reset στο bios βγάζοντας την μπαταρία από τη μητρική και αφήνοντας το εκτός ρεύματος για κάποια δευτερόλεπτα. Αν ήταν εύκολο να δοκίμαζες την κάρτα γραφικών σε άλλο μηχάνημα θα μπορούσαμε να την αποκλείσουμε και να επικεντροθούμε στην μητρική ή το τροφοδοτικό! (το τροφοδοτικό καλό είναι να μη το δοκιμάσεις σε άλλο μηχάνημα, αλλά να βρεις άλλο να δοκιμάσεις στο δικό σου Η/Υ)
blackdoom13 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 αυτό το απο slot σε slot δεν το έκανα....αλλά δεν ξέρω και τι είναι.....στα υπόλοιπα ναι τα εβγαλα όλα.....και μπαταρία....αλλα και τις μνήμες τους άλλαξα θέση και της χρησιμοποιησα εναλλάξ και πάλι τπτ....γενικότερα όλη μέρα αυτό κάνω....για την κάρτα γραφικών προσπάθησαν να την δοκιμάσω σε ενα παλιό pc αλλα δεν είναι συμβατή και γενικά δεν έχω να την δοκιμάσω καπου αλλού!
.::NikoS::. Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 αυτο που λεω για τα slots αυτό εννοώ. Να δοκιμάσεις μία ραμ σε όλες τις θέσεις (slots) της μητρικής. Εγώ θα δοκίμαζα επίσης να αφήσω μόνο μητρική με τον επεξεργαστή και τίποτε άλλο. Αν το ηχειάκι είναι συνδεδεμένο και δουλεύει, δε μπορεί να μη κάνει κάποια μπιπ! Τουλάχιστον να δουμε αν ανταποκρίνεται η μητρική. Αφού δεν έχεις δυνατότητα να κάνεις δοκιμές με άλλο μηχάνημα ή άλλα εξαρτήματα (πχ άλλο τροφοδοτικό στο pc σου που θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό), δύσκολα τα πράγματα για να σου πω με σιγουριά κάτι. Βέβαια περίμενε κι άλλους που πιθανόν να σου δώσουν άλλες ιδέες.
blackdoom13 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Θα κοιτάξω να τα ξανα βγάλω όλα πάλι και να δοκιμάσω και ένα αλλο τροφοδοτικό....αλλα αυτό θα το κάνω την δευτερα γτι λόγω υποχρεώσεων στην πατρίδα αύριο δεν θα μπορέσω.....μόλις τα κάνω θα ξανά ποστάρω....εντομεταξύ θα περιμένω και τις άλλες γνώμες...!! υγ:Οταν εβγαλα σήμερα το ανεμιστηράκι του επεξεργαστή παρατήρησα οτι η πάστα έχει ξεραθεί εντελώς απο κάτω,υπάρχει περίπτωση να φταίει τπτ τέτοιο? υγ2:αν είχε καει ας πούμε η καρτα γραφικών δεν θα είχε κάποια ενδειξη πάνω της ότι έχει καεί...η δεν μύριζε κάτι καμμένο?
Basiliseven Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Εν ολίγης και εγώ τα ίδια με τον Niko θα πρότεινα γιατί εντάξει θα μπορούσε να είναι οτιδήπωτε ram,monitor,καρτα γραφικών ή να ήθελε ένα απλό hard reset ,τώρα δέν είμαι και εγώ κανένας ειδικός(οπότε αν πώ κάτι λάθος τσέκαρε καλού κακού και το net) απλά ποτέ δεν ξέρεις την οθόνη όταν την αποσυνδέσεις από πισί αλλά να είναι ακόμα στο ρεύμα λέει τίποτα no signal ή κανένα άλλο μήνυμα για να βεβαιωθείς οτι δεν φταίει αυτή? Πάντως άν πχ ανοιγοκλείσεις την οθόνη και για λίγο δείχνει κανονικά και μετά ξανά σβήσει κατα 99% η οθόνη έχει το θέμα λόγω καμμένων πυκνοτών υγ: Δέν νομίζω να φταίει αυτό θα άναβε τουλάχιστον εξάλου θα ήθελε κάποιο χρόνο να ζεσταθεί για να κολλήσει λόγω θερμοκρασίας ή θα έκανε πολλά συνεχώμενα beep(σε παλαιότερο πισί μου έκανε πάντως σε τέτοια περίπτωση) υγ2: Δεν είναι σίγουρο και εμένα που μου είχε χαλάσει μία δεν φαινόταν καμμένη ούτε μύριζε.Εμένα θυμάμαι όταν έπαιζα παιχνίδια ή εβλεπα βίντεο τότε ξαφνικά κολλούσε ή πάγωνε η οθόνη και στο τέλος φαινόταν να μην ανάβει καθόλου το monitor(εκεί έφταιγε η γραφικών που χάλασε) Αυτό για το τροφοδοτικό τσεάκαρε γιατί μπορεί να φένεται οτι δουλεύει αλλά να μήν τροφοδοτεί-ται σωστα,στην motherboard(όπως καμιά φορά και στο τροφοδοτικό)υπάρχει ένα λαμπάκι αν τυχόν είναι κόκκινο θα έχει στάνταρτ θέμα αλλά εκεί και πράσινο να το δείς πάλι μπορεί να έχει πρόβλημα .Πάντως στάνταρτ για να bootαρει πρέπει να ακουστεί κανα beep.Βγάλε αν είναι το τροφοδοτικό σου και βραχυκύκλωσε τα πινάκια με έναν συνδετήρα και δές αν δουλεύει καλα (http://www.wikihow.com/Check-a-Power-Supply) Edit:Βασικά τώρα είδα έχουν αυτό τον οδηγό εδώ προφανώς τον έχεις δει http://www.insomnia.gr/topic/469224-10-%CF%83%CF%85%CF%87%CE%BD%CE%AC-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B9%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CF%82-%CE%B1%CE%B9%CF%84%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BB%CF%8D%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα