CtrlFreak Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Καλησπέρα, έχω sony vaio fw41e με Sata 2. Αυτές τις μέρες θα παραγγείλω τον 840 evo αλλά μια ματιά που έριξα στο bios δεν υπάρχει επιλογή να αλλάξω τον controller. Τι παίζει? Επίσης ποια βήματα να κάνω για την εγκατάσταση με καθαρό λειτουργικό??
poulinos Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 τα βηματα ειναι οτι θεωρητικα παιζεις με ahci και αφου βαλεις τον δισκο περνας το λειτουργικο.τωρα για το ahci δεν ξερω.θα κοιταγα για κανα bios update αλλα δεν νομιζω να αλλαξει κατι.και δεν ξερω αν απο default ειναι ahci ή οχι.λογικα μεσα απο τα windows ισως να φαινεται στο device manager πως παιζει ο δισκος.ή δεν ξερω αν γραφει κατι στο Manual.αλλιως χωρις ahci νομιζω δεν παιζει το trim οποτε σιγουρα μειωμενη αποδοση.θα θελει Manual που και που να γινεται η διαδικασια που κανει το trim.παραπανω πραγματα ας πουν οι hardware experts.
CtrlFreak Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Απ ότι διάβασα το bios των sony vaio είναι κλειδωμένο με ελάχιστες επιλογές εξ αρχής. Κάποιοι είπανε ότι αλλάζει αυτόματα μόλις περαστεί ο ssd. Κάπου είδα για αλλαγές στο registry.
SPANK Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Για να περάσεις το ahci στο bios και στα windows αλλα και γενικά ολη την διαδικασία δές τον οδηγό Ενεργοποίηση του AHCI σε Windows 7 / Vista
CtrlFreak Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Ξέχασα να αναφέρω πως έτρεξα το AS SSD στον τωρινό δίσκο και μου βγάζει με πράσινα γράμματα "msahci - OK" παίζει να είναι ήδη?
SPANK Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Ναι αφου λεει msahci - OK μαλλον ειναι εντάξει αλλα πρέπει να το εχεις και στο bios ahci
CtrlFreak Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Μέσα στο BIOS δεν μου δίνει την επιλογή να αλλάξω πολλά πράγματα. Για διάβασε και αυτό.
SPANK Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Απο οτι διάβασα ενεργοποιεί μονο του το ahci οποτε αφου σου λεει msahci - OK μαλλον ειναι εντάξει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα