Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω την Fortran σε ένα παλιό pc με Windows XP την οποία μας είχαν δώσει απ την σχολή.
Τώρα χρειάζεται να την βάλω και σε ένα laptop με Windows 7 64bit.

Επειδή δεν έχω ιδέα τι παίζει, είναι δωρεάν?
Που και πώς την αναζητώ?

Δημοσ.

Μπορείς να τη βρεις και δωρεάν. Ο MinGW είναι ο αντίστοιχος compiler του GCC στα Windows.

Τώρα δε ξέρω αν υποστηρίζει την έκδοση FORTRAN που έχεις. Έχουν βγει αρκετές.

Δημοσ.

Μπορείς να τη βρεις και δωρεάν. Ο MinGW είναι ο αντίστοιχος compiler του GCC στα Windows.

Τώρα δε ξέρω αν υποστηρίζει την έκδοση FORTRAN που έχεις. Έχουν βγει αρκετές.

Πώς βλέπω ποια έκδοση fortran έχω στον άλλο υπολογιστή?

Στο help λέει αυτό:

Screen_Hunter_001.jpg

Τελικά δεν έχω τον installer, μάλλον το είχα σε cd και χάθηκε.

Που μπορώ να βρώ και την fortran και compiler για windows 7 64bit δωρεάν?

Θα βόλευε να έβρισκα ίδια ακριβώς έκδοση για να μην υπάρχουν μικροδιαφορές.

Δημοσ.

Διάβασε αυτό. Είναι ακριβώς για εσένα.

Όπως λένε κι εκεί πρέπει να το ξαναγοράσεις. Πρόσεχε γιατί είναι πιθανόν να μη δουλέψει αυτή η έκδοση που είχες σε Windows 7 64 bit. Όλοι προτείνουν αυτόν της Intel.

Δημοσ.

Διάβασε αυτό. Είναι ακριβώς για εσένα.

Όπως λένε κι εκεί πρέπει να το ξαναγοράσεις. Πρόσεχε γιατί είναι πιθανόν να μη δουλέψει αυτή η έκδοση που είχες σε Windows 7 64 bit. Όλοι προτείνουν αυτόν της Intel.

Ωραία, και μπορώ να βρω κάπου δωρεάν αυτό το πράμα της intel?

Το να το αγοράσω δεν αποτελεί επιλογή για μένα.

Δημοσ.

Ρε γαμώτο τι χάος είναι αυτο πια.

Δεν υπάρχει ένας τρόπος να εγκαταστήσω fortran σε Windows 7 64 όπως την εγκατέστησα στα XP χωρίς να πρέπει να καώ κανένα 48ωρο και να αποκτήσω ειδικές γνώσεις?

Δημοσ.

Όσο το έψαξα πρέπει να τα σκάσεις καλά για κάτι παρόμοιο με αυτό που είχες, για Intel δηλαδή. Και όταν λέω καλά εννόω κοντά στο 2χίλιαρο.

Ψάξε για κανένα δωρεάν εργαλείο. Δοκίμασε το Geany που σου πρότεινε ο @blackpete.

• Like 1
Δημοσ.

Εδώ αναφέρουν πως η σουίτα της Intel παρέχεται δωρεάν για μη εμπορική χρήση (δεν ξέρω αν ισχύει, αλλά αν ισχύει τότε μάλλον λύνει το πρόβλημά σου).

ΥΓ. Το Geany για Unix/Linux, είναι κάτι αντίστοιχο του Notepad++ για Windows.

Δημοσ.

Εδώ αναφέρουν πως η σουίτα της Intel παρέχεται δωρεάν για μη εμπορική χρήση (δεν ξέρω αν ισχύει, αλλά αν ισχύει τότε μάλλον λύνει το πρόβλημά σου).

ΥΓ. Το Geany για Unix/Linux, είναι κάτι αντίστοιχο του Notepad++ για Windows.

Αυτό που λες ισχύει, αλλά είναι μόνο για Linux. Μας το πρότειναν και στη σχολή για το VTune. Επιπρόσθετα δεν έχει το Visual Fortran.

Δημοσ.

Α οκ, δεν ήξερα αυτές τις λεπτομέρειες. Απλώς είδα εκείνο το νήμα, θυμήθηκα αυτό εδώ το νήμα και θεώρησα πως ίσως βοηθούσε τον ts να το ψάξει περισσότερο.

Δημοσ.

Ψάξε για κανένα δωρεάν εργαλείο. Δοκίμασε το Geany που σου πρότεινε ο @blackpete.

Το έψαξα το Geany αλλά δεν δουλεύει και άκρη δεν βγαίνει.

Δημοσ.

Αν δεν βγάλεις άκρη αλλιώς, μπορείς να δοκιμάσεις να βάλεις linux σε Virtual Machine και να τρέξεις από εκεί τον compiler που σου δίνει η intel

Βέβαια αν ο κώδικας που έχεις να κάνεις compile είναι τεράστιος, δηλαδή αν το compile κρατάει για ώρες, πιθανά να μην είναι βιώσιμη εναλλακτική το VM.

Δημοσ.

Βέβαια αν ο κώδικας που έχεις να κάνεις compile είναι τεράστιος, δηλαδή αν το compile κρατάει για ώρες, πιθανά να μην είναι βιώσιμη εναλλακτική το VM.

Όπως επίσης κι αν περιέχει εντολές Visual, δε θα του/της κάνει καν ο compiler.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...